Mannen Gadgets

REVIEW 2022: Makkelijk je IP-adres veranderen met RusVPN?

Onze score - 7.8/10

Snelheid 80%
Gebruiksgemak 80%
Veiligheid 90%
Servers 60%

Op dit moment ben jij vast aan het inventariseren naar een geschikte VPN service voor jouw behoefte. In dit artikel schrijven wij een review over de VPN service RusVPN. Is het namelijk echt zo makkelijk je IP-adres te veranderen met een VPN? Wat maakt hun service uniek ten opzichte van andere VPN providers? Welke mogelijkheden bestaan er? Kun jij bijvoorbeeld die film die op de Amerikaanse Netflix uit is al kijken? Lees nu verder en ontdek waarom wij van Mannen Gadgets fan zijn!

Wat is een VPN (Virtueel Particulier Netwerk) eigenlijk? En waarom gebruik je het?

Met een VPN verbinding kun je het internet browsen met een ander IP adres dan die van jou zelf. Als je het internet opgaat met een VPN verbinding dan verberg je jouw gehele identiteit. Dit zorgt onder anderen voor meer privacy en “veiliger” internetten dan wanneer jij dit met jouw eigen IP doet. Daarnaast biedt het bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld Netflix te gebruiken uit een ander land. Hierdoor kun je dus de series en films kijken die daar uitgebracht zijn. Tenslotte is het gebruik van een VPN heel gemakkelijk.

Wat kun je van RusVPN verwachten?

Je zal vast denken dat je middels het gebruik van RusVPN behoort tot het Russische netwerk van spionnen, maar wees gerust, het is een goede betrouwbare VPN. De organisatie achter RusVPN zorgt ervoor dat jij makkelijk jouw IP kunt veranderen en dus veilig kunt browsen en jouw online privacy kunt waarborgen.

RusVPN is ervan overtuigd dat iedereen recht heeft om gebruik te maken van internet met hoge kwaliteit. Wanneer jij gebruikt maakt van hun VPN service worden al jouw gegevens met hoge mate beschermd en overgedragen via beveiligde virtuele tunnels. Hierdoor blijf je dus volledig anoniem. Zij gebruiken OpenVPN 256-bit 2048 RSA-technologieën. RusVPN ondersteunt verbindingen via IPSec (IKEv1 + IKEv2), dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid, hoge transmissiesnelheid en hoge mate van gegevensbescherming. Ook zijn PPTP- en L2TP-protocollen beschikbaar. Met RusVPN staan films, muziek, sportuitzendingen en gratis communicatie tot jouw dienst!

Voordelen op een rijtje

  • Verbinding maken met één muisklik!
  • Biedt een veilige verbinding
  • Kill Switch functie
  • Proxy waarborgt jouw privacy
  • Makkelijk je IP-adres veranderen
  • 30 dagen geld terug garantie

Met RusVPN kun je jouw IP-adres met één muisklik veranderen voor anderen. Hierdoor word jij als gebruiker van deze VPN service beschermd tegen het risico van inbraak door onbevoegde personen (hackers!) in bestanden en computers. Wanneer je met RusVPN verbindt, wordt niet jouw IP-adres weergegeven, maar het IP-adres dat overeenkomt met de verbindingsserver (dit kan bijvoorbeeld Amerikaans, Brits, Australisch of een ander land zijn). Op deze manier lijkt het alsof jij als gebruiker in een ander land zit en word jouw echte locatie dus verborgen.

Wanneer je verbonden bent met de beveiligde verbinding van RusVPN zullen alle gegevens door een gecodeerde en beveiligde tunnel gaan. Dit resulteert erin dat zelfs jouw internetprovider geen zicht heeft op jouw online activiteiten. Het fijne aan RusVPN is dat het naast een applicatie voor Windows, MacOSX en Linux ook een gratis Google Chrome en Mozilla Firefox extension heeft. Onder deze alinea heb ik een aantal veelgestelde vragen neergezet over de service van RusVPN.

Waarom geven wij RusVPN een score van 8.0/10?

Je vraagt je vast af waarom wij RusVPN een vrij hoge score van 7.8/10 geven. Laten we beginnen met het aantal servers dat RusVPN in haar beheer heeft. Dit zijn er totaal 35 servers in maar liefst 26 landen. Tevens biedt hun VPN service versleuteling van militaire kwaliteit en een automatische kill-switch. Iets wat niet vanzelfsprekend is bij elke VPN. Hieronder hebben wij ons cijfer gedetailleerd beschreven.

Snelheid (8.0/10)

Bij het gebruik van een VPN is het van belang dat jouw eigen internetsnelheid er niet op achter uit gaat. Niemand wilt een trage verbinding met het internet. Uiteraard is dit met een VPN niet altijd te voorkomen. Dit komt door dat al jouw gegevens versleuteld en ontsleutelt moeten worden. De snelheid van RusVPN is over het algemeen goed, maar er is een merkbaar verschil met andere VPN providers.

Gebruiksgemak (8.0/10)

Wanneer je een opzoek gaat naar een VPN kun je er niet omheen dat de voertaal van de website in een buitenlandse taal is. Over het algemeen is dit in Engels. Gelukkig hebben de meeste Nederlanders deze taal op school geleerd of tijdens hun carrière zelf bijgespijkerd. RusVPN is beschikbaar in drie talen namelijk Duits, Engels en Russisch. Helaas niet in het Nederlands, maar dit is niet vervelend. Het downloaden en installeren duurt slechts een paar seconden en je bent na installatie al met één muisklik verbonden via het netwerk van RusVPN.

Veiligheid (9.0/10)

De versleuteling van RusVPN (256-bit) is iets wat wij niet kunnen missen in deze review. Dit is een versleuteling van militaire kwaliteit. Het zal dus jaren duren om de verbinding te decoderen. Ook is Kill-Switch functie ideaal voor wanneer jouw verbinding uit valt. Dit zorgt ervoor dat je automatisch van het netwerk wordt afgesloten en jouw data dus niet (mogelijk) beschikbaar is voor onbevoegden zoals hackers.

Servers (6.0/10)

De beschikbaarheid van 35 servers in 26 landen is voor een VPN service die nog niet zo lang bestaat indrukwekkend. Dit geeft voor de meeste landen een goede dekking. Netflix kijken op een Amerikaanse VPN is dus geen probleem. Echter, als je dit vergelijkt met andere (gratis) VPN providers heeft RusVPN niet een extreem grote dekking. Wel beschikken de verbindingen die RusVPN in haar netwerk heeft over een goede snelheid. Dit is naar ons inzien dus ook goed in verhouding.

Veelgestelde vragen over RusVPN

Na het lezen zul je vast een aantal vragen hebben. Helaas zijn wij niet de verkopende partij, maar hebben wij wel al onze vragen beantwoord gekregen. Klik hier onder of klik op een van de buttons om zelf op de website van RusVPN te neuzen.

Welke persoonlijke gegevens slaat RusVPN op na het afsluiten van een abonnement?

RusVPN slaat alleen e-mailadressen van gebruikers op, aangezien deze direct zijn gekoppeld aan jouw abonnement. Er worden geen andere gegevens opgeslagen en opgeslagen door RUSVPN.

Bewaart RusVPN logboeken van gebruikers?

RusVPN slaat geen logboeken van gebruikers op. Dit kun je ook vinden in de gebruikersovereenkomst als je besluit een abonnement af te sluiten.

Heeft RusVPN snelheidsbeperkingen voor verkeer of toegang?

Er zijn geen beperkingen voor verkeer en snelheid. Je gebruikt internet zoals het is, volgens de voorwaarden van jouw internetprovider.

Kan ik Torrents gebruiken via RUSVPN?

Je kunt zeker genieten van het bekijken van torrents via RusVPN.

Kun je met RusVPN makkelijk je IP-adres veranderen?

Ja, met één muisklik maak je verbinding met de VPN service van RusVPN. Hierdoor heb jij gelijk een ander IP-adres en ben je dus niet zichtbaar voor anderen op het web.

Is er een mogelijkheid om de service van RusVPN gratis te gebruiken?

Ja, de service van RusVPN kun je via je webbrowser gratis gebruiken. Voor zowel Google Chrome als Mozilla Firefox is er een extensie die je gratis kunt downloaden. Klik hier!

Kan ik met een VPN verbinding van RusVPN naar elke website die ik wil?

Ja, middels een VPN verbinding van RusVPN kun je naar elke website die je wilt. Zij maken het mogelijk om onbeperkt te kunnen genieten van bijvoorbeeld films, muziek en sportuitzendingen.

Wat zijn de beperkingen bij het gebruik van RusVPN?

De belangrijkste beperkingen die aanwezig zijn bij het gebruik van de VPN service van RusVPN, zijn om niets te doen dat in strijd is met de wetten van het land waarin je je bevindt. Probeer ook geen illegale acties te ondernemen tijdens het gebruik van RusVPN.

Kan ik mijn abonnement van RusVPN altijd opzeggen?

Als je op enig moment jouw abonnement op RusVPN wilt opzeggen, kun je dit op elk moment met een paar klikken doen. RUSVPN biedt ook een gratis proefperiode, zodat je de service kunt evalueren voordat je een abonnement afsluit.

Als ik niet tevreden ben met de service van RusVPN, kan ik dan mijn geld terug krijgen?

Ja, RusVPN biedt iedereen die binnen 30 dagen (nog) niet tevreden is, zijn of haar geld terug.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!