Mannen Gadgets

Wat is een Philips Hue Bridge? Alles over de Philips Hue Bridge!

Je bent op zoek naar nieuwe verlichting en je komt uit bij slimme verlichting. Al snel zul je zien dat Philips de Hue-lijn op de markt heeft. Als je wat verder graaft dan kom je erachter dat de Philips Hue Bridge vaak genoemd wordt. De Hue Bridge is namelijk het slimme verlichtingssysteem, het bedieningspaneel en het hart van het Hue smart home systeem. De bridge is het apparaat dat met je slimme lampen praat. Het apparaat vertelt wat ze moeten doen, wanneer ze moeten inschakelen en wat de kleuren moeten zijn. Erg veelzijdig dus.

In dit artikel nemen wij je mee in alles over de bridge. We gaan de functies van de bridge langs en benoemen de voor- en nadelen van het gebruik. Tot slot beantwoorden wij de veelgestelde vragen over het apparaat van Philips. 

Wat zijn de functies van een Philips Hue Bridge?

Philips Hue Bridge

We hebben je net verteld dat de Hue Bridge het hart van jouw slimme verlichtingssysteem is. Het is het centrale systeem waar jij al jouw lampen kunt bedienen via de Hue app of je eigen stem. Maar wat zijn nou eigenlijk alle functies? Die zullen wij voor jou hieronder opsommen.

Bedien alle slimme verlichting op afstand

Je kunt tot wel 50 slimme lampen aan de bridge koppelen. Wanneer je jouw slimme verlichting aan de bridge koppelt, kun je ze eenvoudig bedienen via een app op je smartphone of tablet.

Koppel slimme accessoires aan de bridge

Met slimme accessoires kun jij jouw slimme verlichting uitbreiden of makkelijker bedienen. Accessoires die je aan de bridge kunt koppelen zijn:

Al deze accessoires zijn makkelijk te koppelen en installeren met de Hue Bridge. Als één van jouw accessoires een update nodig heeft dan krijg je een melding via de app. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je producten outdated raken! 

Bol.com Algemeen
Bol.com Algemeen

Creëer slimme routines

In de Hue app kun je ook routines inschakelen. Hiermee pas jij de verlichting aan op jouw ritme. Er zijn een aantal verschillende routines die je kunt gebruiken:

  • Verlichting bij thuiskomst en wanneer je weggaat
  • ‘S ochtends tijdens het wakker worden 
  • ‘S avonds als je gaat slapen
  • Stel timers in 
  • Andere routines zoals het koppelen aan zonsopkomst en zonsondergang

Verlichting bij thuis en weg beschikt ook over een locatie tracker. Met deze tracker wordt automatisch deze routine geactiveerd op basis van jouw locatie. De lampen kunnen dus bijvoorbeeld automatisch aangaan zodra jij de oprit oprijdt. 

Bij de routine ontwaken passen de lampen zich aan zodat jij ‘s ochtends rustig en lekker wakker kunt worden. Als je gaat slapen gebeurd precies het tegenovergestelde. 

Timers kennen we allemaal wel. Het is eigenlijk hetzelfde principe als een tijdschakelaar. Hiermee activeer jij jouw lampen na of op een bepaalde tijd. Dit kan bijvoorbeeld goed werken als preventie voor inbraak. Je kunt er namelijk voor zorgen dat er licht brandt, wat dieven kan afschrikken. 

Met andere routines heb je nog een aantal extra toffe mogelijkheden. Pas bijvoorbeeld de verlichting aan op de zon. Kies voor een bepaalde helderheid en kleur bij zonsopkomst en zorg dat het automatisch verandert wanneer de zon onder is. 

Synchroniseer je slimme lampen met je smart

Als je slimme verlichting van Philips naast of bij je smart tv hebt staan dan kun je koppelen aan je tv. Gebruik bijvoorbeeld de Ambilight lampen van Philips. De lampen nemen de kleuren van jouw film of serie over en creëren op deze manier een onvergetelijke ervaring. Je kunt dit instellen in de Philips Hue app.

Automatiseer de verlichting

Als je bovenstaande opties of functionaliteiten hebt gelezen dan ben je erachter gekomen dat je jouw verlichting volledig kunt automatiseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van een tijdschakelaar of één van de andere slimme routines. Hiermee hoef jij nooit meer om te kijken naar de lampen en hoef je ze enkel en alleen te bedienen via de app op jouw smartphone of tablet.

Wat zijn de voordelen van een Philips Hue Bridge?

Een aantal voordelen heb je waarschijnlijk al bedacht, want de functies van de bridge zijn eigenlijk tegelijkertijd grote voordelen voor bij jou thuis. Het gebruik van de Hue Bridge biedt je namelijk niet alleen gebruiksgemak, maar het kan je ook beter beschermen tegen bijvoorbeeld inbraak. Hieronder hebben wij de voordelen op een rijtje gezet:

  • Bedien al jouw slimme lampen op afstand 
  • Koppel tot 50 slimme lampen en 10 slimme accessoires
  • Creëer slimme routines met Hue voor bijvoorbeeld het slapen gaan
  • Synchroniseer je slimme verlichting met jouw smart tv
  • Automatiseer de verlichting op basis van locatie of tijd

Zitten er nadelen aan de Hue Bridge?

Het grootste nadeel van de bridge is simpelweg de prijs. Het is niet goedkoop en het kan je weerhouden om met Philips Hue aan de slag te gaan. De bridge is een investering, maar het biedt je wel veel extra mogelijkheden en voordelen. Bovendien heb je maar één bridge nodig om al jouw slimme lampen en accessoires te bedienen. Het wordt dus waardevoller en effectiever naarmate je meer van dit soort dingen hebt. 

Is er een alternatief voor de Philips Hue Bridge?

Gelukkig kun je nog steeds genieten van de voordelen van een bridge, maar dan net anders. Er zijn namelijk slimme lampen die werken op Bluetooth. Echter, ben je met deze uitvoering van Philips wel wat beperkter. Je kunt namelijk maar tot een maximaal aantal meters jouw lampen bedienen. 

Als je ervoor kiest om te beginnen met de Bluetooth lampen van Philips en kun je er later altijd nog een bridge aan toevoegen. Zo kun je toch starten met slimme verlichting van Hue, maar dan in kleinere stapjes. Dit is handig als je nog niet veel euro’s wilt neertellen, maar toch wilt genieten van het gemak!

Veelgestelde vragen over de Philips Hue Bridge (FAQ):

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt over de Bridge van Philips. Hieronder hebben wij de vragen die het meest voorkomen genoteerd en beantwoord. 

Hoe moet je de Philips Hue bridge installeren?

Zorg ervoor dat je jouw Hue lampen hebt aangesloten. Sluit uw bridge aan en hij zal automatisch opstarten. Verbind het met uw Wi-Fi-router met behulp van de meegeleverde netwerkkabel. Wacht tot de drie lampjes gaan branden en je bent klaar om te gaan. Je kunt nu de lampen bedienen via de Philips Hue app op jouw smartphone of tablet.

Wat is het bereik van de Philips Hue bridge?

Als je de Hue Bridge gebruikt dan kun je lampen op afstand bedienen. Echter is het wel belangrijk om te weten hoe ver je de lampen vanaf je bridge kunt plaatsen. Uit cijfers van een Amerikaans onderzoeksbureau blijkt dat je de lampen niet verder dan 300 meter van je bridge af moet zetten. Hoger dan dit en het kan zo zijn dat je lampen niet reageren. Gelukkig hebben de meeste huishoudens hier geen last van!

Werkt Philips Hue zonder bridge?

Het antwoord op deze vraag is ja. Philips heeft een nieuwe generatie lampen op de markt gebracht. De nieuwe generatie van de Philips Hue is werkt met een Bluetooth verbinding waardoor je je lampen kunt bedienen via de Philips Hue Bluetooth app. Philips Hue met Bluetooth, stelt je in staat om uw Bluetooth compatibele verlichting te bedienen met de Philips Hue Bluetooth app, waardoor de bridge niet meer nodig is.

Heeft de Philips Hue Bridge een WiFi verbinding nodig?

De bridge zelf werkt op netstroom en maakt verbinding met jouw netwerk via een ethernetkabel. Hierdoor is het gemakkelijk, snel en eenvoudig in te stellen. Je moet het apparaat dus verbinden met WiFi, maar het is niet draadloos. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP