Mannen Gadgets

Airban luchtontvochtiger review: de meest stille en compacte op de markt?

Tijd voor de Airban luchtontvochtiger review!

De luchtontvochtiger is misschien wel de lifesaver van veel huishoudens. Vochtproblemen in huis kan namelijk allerlei problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld schimmelgroei, die niet alleen ontsierend is, maar ook gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Daarnaast veroorzaakt vocht muffe geurtjes en maakt het moeilijk om jouw huis schoon te houden.

Het creëren van een gezonde lucht in huis wordt dus steeds belangrijker. Gelukkig draagt retailer Airban haar steentje bij. Hun missie is duidelijk: het creëren van een gezondere lucht omgeving voor huishoudens. Met verschillende producten helpen zij de consument een optimale luchtkwaliteit in huis te realiseren. 

In dit artikel nemen wij de Airban luchtontvochtiger onder de loep. Via verschillende kanalen zijn wij getipt over deze luchtontvochtiger. Het schijnt namelijk de meest stille en compacte op de markt te zijn. Om erachter te komen of dit klopt, hebben wij de proef op de som genomen.

Airban luchtontvochtiger review

Voordelen

  • Compact design
  • Extreem stil in gebruik
  • Extra groot waterreservoir
  • 7 verschillende kleuren

Nadelen

  • Uitsluitend te gebruiken voor ruimtes tot 30 m2

De Airban luchtontvochtiger is een kleine en compacte luchtontvochtiger. Hij is gemakkelijk te verplaatsen en daardoor perfect voor gebruik in kleinere ruimtes zoals een slaapkamer of caravan. Bovendien zal hij qua uitstraling nooit vervelen. De luchtontvochtiger heeft zeven verschillende kleuren LEDS, maar het product zelf is beschikbaar in drie kleuren.

De fabrikant claimt dat de luchtonvochtiger de meest stille op de markt is. Wij van Mannen Gadgets willen dit natuurlijk factchecken. Het zal je misschien niet verbazen, maar in vergelijking met onze top 9 beste luchtontvochtigers behoort de Airban zeker tot één van de meest stille op de markt!

Ter aanvulling op de claim de meest stille te zijn, waren wij erg onder de indruk van de nachtmodus. Super relaxed als je tijdens je nachtrust niet gestoord wilt worden. Dit is een functie die niet veel ontvochtigers hebben. Hiermee heeft Airban zeker een unieke positie op de markt bemachtigd.

Tot slot is het extra grote reservoir noemenswaardig. Dit is prettig als je niet herhaaldelijk de tank wilt bijvullen met water. Hierdoor heb je er minimaal omkijken naar, maar zorg je er wel voor dat jouw ruimte het meest optimale luchtvochtigheidsgehalte bereikt.

Airban luchtontvochtiger review: design

Luchtontvochtigers zijn niet bepaald de meest esthetische gadgets op de markt. Desalniettemin vinden wij dat Airban goed hun best heeft gedaan met dit product.

Op het oog lijkt het een “gewone” witte luchtontvochtiger, maar zodra je hem aanzet kun je kiezen uit 7 verschillende kleuren. Kies uit de kleur rood, groen, paars of iets anders. Hierdoor kun je hem volledig personaliseren.

Wij vinden de Airban luchtontvochtiger qua design een aantrekkelijke luchtontvochtiger. Normaal gesproken wil je deze gadget liever niet in het zicht hebben, maar met deze hebben wij daar geen last van!

Airban luchtontvochtiger review: prijs

De Airban luchtontvochtiger kun je bij bol.com kopen voor € 59,95. In vergelijking met andere ontvochtigers die vergelijkbare prestaties bieden, is dit een zeer toegankelijke prijs. 

Tijdens het schrijven van onze review hebben wij contact opgenomen met de retailer. Zij vertelde ons dat ze voor nu de focus hebben op de nationale markt (Nederland), maar dat ze in de toekomst ook andere markten willen betreden. 

Airban luchtontvochtiger review: bediening

De bediening van de luchtontvochtiger is kinderlijk eenvoudig. Bovenop de ontvochtiger zitten drie knoppen. Een knop waarmee je hem aan/uit kunt zetten; een knop waarmee je de getoonde kleur kunt veranderen; een knop waarmee je de nachtmodus kunt inschakelen.

Wat wij prettig vinden is dat er niet teveel bij komt kijken. In feite is het een plug-and-play luchtontvochtiger. Met drie knoppen om hem te bedienen kan er weinig fout gaan. Natuurlijk zal bediening via een app het helemaal afmaken, maar voor de prijs van € 59,95 is dat niet iets wat we noodzakelijk achten. 

Conclusie

Tot slot komen we aan bij de conclusie over de luchtontvochtiger van Airban!

De afgelopen jaren is gebleken dat de luchtkwaliteit belangrijk is voor jouw gezondheid. Dit wordt helaas door de meeste huishoudens nog sterk onderschat. Gelukkig zijn er retailers zoals Airban die ons met de neus op de feiten drukken. 

De Airban luchtontvochtiger is een geweldig product voor mensen met vochtproblemen in huis. Hij heeft een mooi en compact design, is stil in gebruik en is voorzien van een extra grote watertank. Dit zijn belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je een ontvochtiger wilt aanschaffen.

Wat wij echt de kers op de taart vinden is de mogelijkheid tot het tonen van 7 verschillende kleuren. Dit is helemaal gaaf wanneer je ook in het bezit bent van Philips Hue. Hierdoor lijkt het net alsof de ontvochtiger bij de serie van slimme lampen hoort.

Het enige waar wij van balen is dat de ontvochtiger enkel te gebruiken is in ruimtes tot 30 m2. Wij zien graag dat de fabrikant gaat kijken naar een grotere omvang qua prestaties. Hierdoor zal deze stille luchtontvochtiger ook interessant zijn voor mensen die beschikken over grotere ruimtes. Desondanks denken wij dat de Airban luchtontvochtiger in de smaak zal vallen bij het brede publiek.

Kortom, wij zouden de Airban luchtontvochtiger zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een compacte en stille luchtontvochtiger. In ons opzicht heeft de fabrikant geen woord gelogen. Het is zeker één van de meest stille en compacte ontvochtigers op de markt!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP