Mannen Gadgets

Wat is een slimme deurbel en hoe werkt het?

Stel je voor dat je tv kijkt of op je computer bezig bent en een onverwachte bezoeker klopt aan je deur. Zou het niet fijn zijn als je kon zien wie het is door gewoon naar je telefoon te kijken?

Of stel je voor dat je aan het werk bent en een bezorger komt met jouw net bestelde pakket. Zou het niet geweldig zijn als je rechtstreeks met de pakketbezorger zou kunnen spreken en telefonisch instructies zou kunnen geven? Wat als jouw deurbel alle keren dat iemand op bezoek kwam kon loggen?

Als deze functies de perfecte mix van praktisch en futuristisch lijken, kun je overwegen om een ​​slimme deurbel in jouw huis te installeren.

slimme deurbel ring

Wat is een slimme deurbel?

Als we het hebben over elektronische apparaten, is een “slim” apparaat elk apparaat dat verbinding met internet kan maken. Met traditionele apparaten is dit niet mogelijk. Een smartphone is bijvoorbeeld een telefoon die kan verbinden met internet en een smart tv is een tv die kan verbinden met internet.

Een slimme deurbel is precies hetzelfde: een deurbel die kan verbinden met het internet. De meeste slimme deurbellen zijn eenvoudig en snel te installeren en worden geleverd met ingebouwde camera’s, luidsprekers en microfoons.

En nog mooier: er veranderd niets voor jouw bezoekers. Het enige dat ze hoeven te doen, is op dezelfde manier op een knop drukken als bij elke andere deurbel. Als ze dat doen, ontvang je een melding op je telefoon. Je kunt dan zien wie het is (met behulp van de camera) en zelfs met hen communiceren (met behulp van de luidsprekers en microfoon).

Voordelen van een slimme deurbel

Het belangrijkste voordeel is gemak. De deur overal kunnen openen is ontzettend handig. Denk ook aan de rust die het kan geven, je weet altijd wie er aan de deur staat. In het geval van een onverwachte bezoeker, kun je zien wie ze zijn zonder in de buurt van de deur te gaan en misschien kun je zelfs hun identiteit vastleggen.

En in combinatie met een slim deurslot, kun je bezoekers die langskomen, op afstand toegang geven tot het huis. Is dat niet indrukwekkend?

Hoe werkt een slimme deurbel?

Slimme deurbellen maken via Wi-Fi verbinding met het netwerk. Met ingebouwde bewegingsdetectie nemen video deurbellen een video op wanneer er iemand binnen bereik komt. Maar in tegenstelling tot een traditioneel beveiligingssysteem of camera, leggen video deurbellen het in HD-kwaliteit en kleur vast. Sommige smart deurbellen zijn ook voorzien van night vision of een nachtmodus. Hiermee kun je ook in de nacht heldere beelden vastleggen.

Het verschil tussen nieuwe en oude camera’s of beveiligingssystemen houdt niet op bij beeldkwaliteit. De meeste video deurbellen kunnen worden gekoppeld aan jouw smartphone of tablet. Dit gaat met een app en werkt voor zowel Android als Apple besturingssystemen.

Hoe werkt het dan als iemand voor de deur staat?

Wanneer een bezoeker of in het ergste geval een dief jouw slimme deurbel activeert, stuurt deze een melding naar jouw smartphone of tablet. Vervolgens krijg je real-time live beeld van hetgeen wat voor jouw deur plaatsvindt. De meeste smart deurbellen beschikken ook over een ingebouwde microfoon en luidspreker. Hierdoor kun je praten met het individu dat voor de deur staat. 

Wat voor functies heeft een slimme deurbel?

De meeste slimme deurbellen hebben ontzettend veel verschillende opties en functionaliteiten. Met de Nest Hello Video Doorbell kun je via de app bijvoorbeeld een Nest-alarmsysteem in- en uitschakelen en slimme apparaten voor thuisgebruik bedienen, zoals slimme lampen, garagedeuren en thermostaten. Met de meeste slimme deurbel apps kun je live al jouw camera’s bekijken of toegang krijgen tot de historie van het alarmsysteem.

Bij een slimme deurbel komen onderstaande functies vaak voor:

  • Camera: de slimme deurbel heeft een camera.
  • App: communiceren kan via een app op je smartphone of tablet.
  • Terugspreekfunctie: praten met jouw bezoek.
  • Nachtmodus: altijd goede kwaliteit video en foto’s, ook in het donker.
  • Bewegingsdetector: Je krijgt een notificatie op jouw smartphone of tablet wanneer iemand in de buurt van jouw deurbel komt. Soms kun je zelfs een oproep krijgen. Uiteraard kun je deze optie bij betreffende deurbellen zodanig aanpassen dat je niet voor alles een melding krijgt.

Hoe bepaal ik welke slimme deurbel het beste bij mij past?

Misschien hebben wij je onderhand een beetje geënthousiasmeerd en ben jij benieuwd welke slimme deurbel bij jou past. Wij raden aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen via het internet. Denk bijvoorbeeld aan het artikel dat jij nu aan het lezen bent. Echter, er zijn dingen waar je geheid op moet letten. 

Houd er rekening mee dat deze technologie voortdurend verandert. Een slimme deurbel waarvan de low-definition camera vorig jaar slechte recensies kreeg, heeft mogelijk een nieuwere HD-versie. Zorg ervoor dat je over de huidige modellen leest en duik niet gelijk naar alle recensies. Datum is erg van belang. 

Je leert snel hoe de apparaten verschillen. Sommige kunnen draadloos worden geïnstalleerd, andere bedraad, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterijen leeglopen. Sommige slaan video’s op een geheugenkaart op, andere in de cloud.

Niet alle slimme deurbellen werken met iOS en Android. Sommige kunnen worden gekoppeld aan andere smart home producten, zoals die van Nest.

Aangezien de meeste slimme deurbellen breder zijn dan traditionele deurbellen, moet je de afmetingen controleren om er zeker van te zijn dat de behuizing niet over jouw deurkozijn hangt, vooral niet als jouw deurkozijn smal is.

Bekende merken die slimme deurbellen verkopen

Uitgelicht: Google Nest Hello Smart Doorbell

Één van de beste smart deurbellen op de markt

slimme deurbel

Specificaties

 Prijs: € €
Stroomvoorziening: Netstroom
Smart home platform: Amazon Alexa en Google Assistant
Camera: Ja
Soort ontvanger: via app
Terugspreekfunctie: Ja
Kosten op maandbasis: € 5,00
Kosten op jaarbasis: € 50,00

De Google Nest Hello is behoort tot één van de beste slimme deurbellen op de markt. Het heeft indrukwekkende functies, duidelijke en smart alerts en een uitstekende videokwaliteit. Bovendien kan het worden geïntegreerd met alle jouw andere Google-apparaten.

De prijs is wat hoog, maar voor de kwaliteit vinden we het de moeite waard.

Kenmerken: De Google Nest Hello zit boordevol (premium) functies, zoals gezichtsherkenning, bewegingsdetector, 2K video resolutie en 8x digitale zoom.

Prijs: De Google Nest is een beetje prijzig, maar we denken dat de kwaliteit voor zich spreekt. Houd er rekening mee dat je je ook wilt aanmelden voor een maandelijks abonnement op Nest Aware, dat een paar euro per maand kost. Totale kosten liggen rond de 50 euro op jaarbasis. 

Smart home compatibiliteit: al je andere Google-producten, en zelfs je Amazon Echo, werken met de Google Nest Hello. Het is een geweldige aanvulling op een slimme huis.

Installatie: De Google Nest Hello kan worden aangesloten op je bestaande deurbel, dus de installatie kan een beetje lastig zijn. Echter, met de hulp van het internet kom je er vast en zeker uit.

Uitgelicht: Arlo Video Doorbell

Prijs-kwaliteitsverhouding van deze slimme deurbel is TOP!

slimme deurbel arlo

Specificaties

Prijs: € 
Stroomvoorziening: Netstroom
Smart home platform: Amazon Alexa en Google Assistant
Camera: Ja
Soort ontvanger: via app
Terugspreekfunctie: Ja
Kosten op maandbasis: € 2,79
Kosten op jaarbasis: € 33,48

De Arlo deurbel behoort zeker tot één van de best prijs-kwaliteit slimme deurbellen.  

Kenmerken: De Arlo Video Doorbell heeft een heleboel coole functies die het waard zijn om over op te scheppen, waaronder een beeldverhouding van 1:1, slimme alerts, noodoproepen en een ingebouwde sirene. Deze camera staat aan de top in deze productcategorie. 

Prijs: voor wat het kan doen, is de Arlo Video Doorbell redelijk betaalbaar. (Zeker als je de prijs vergelijkt met de Google Nest Hello) Maar het is niet de goedkoopste slimme deurbel op de markt.

Smart home compatibiliteit: de Arlo Video Doorbell werkt met Alexa en Google. Apple HomeKit zal in de toekomst wellicht nog komen. 

Installatie: De installatie is vrij eenvoudig, maar je moet jouw bestaande deurbel verwijderen en dit model op de bedrading aansluiten. De Arlo-app geeft jou de juiste instructies. 

Al met al zijn we behoorlijk onder de indruk van Arlo’s bijdrage aan de markt voor slimme deurbellen. En als je al andere Arlo-camera’s in de buurt van je pand gebruikt, dan past de Arlo Video Doorbell precies bij je andere apparaten.

Wat kost een slimme deurbel?

De populaire, best beoordeelde modellen kosten rond de € 200,00. Echter, bij sommige modellen komen er maandelijkse abonnementskosten bovenop. Houd hier rekening mee wanneer je een smart deurbel wilt aanschaffen. Kijk goed naar de functionaliteiten die jij belangrijk vindt en bepaal aan de hand daarvan jouw budget. 

Kan ik zelf een slimme deurbel installeren?

Natuurlijk!

Alhoewel, het hangt af van hoe handig je bent. Het kan ingewikkelder zijn dan het installeren van een traditionele deurbel. De websites van fabrikanten bieden video’s en / of stapsgewijze instructies die je laten zien hoe je het apparaat hard kunt aansluiten op een bestaande verbinding. 

Afhankelijk van het merk dat je kiest, kunnen verschillende bronnen een video deurbel van stroom voorzien. De Ring Video Doorbell 3 is bijvoorbeeld uitgerust met een oplaadbaar batterijpakket, maar kan ook rechtstreeks worden aangesloten op een bestaand systeem wat zorgt dat hij continu opgeladen wordt. Veel fabrikanten hebben hun deurbellen zo ontworpen dat ze kunnen worden geïntegreerd met bestaande deurbellen om je twee soorten meldingen te geven: de melding die naar jouw mobiele apparaat wordt gestuurd en het traditionele “ding dong” geluid. 

Slimme deurbel en privacy: hoe zit dat?

Wanneer jij een smart deurbel hebt aangeschaft wil jij natuurlijk niet de wetten en regels in Nederland overschrijden. Zorg er dan ook altijd voor dat je na installatie van een dergelijke deurbel, de camera in geen enkel geval op de openbare weg, of nog erger, op het terrein van je buren richt. Dit is privacy-schending. Hiervoor kun je een boete krijgen. Geld wat wij allemaal liever aan andere dingen uitgeven zoals gadgets voor in huis. Wees dus alert en als je het niet zeker weet, Google is je vriend. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP