Mannen Gadgets

Beste 27 inch Gaming Monitor Voor Gamers In 2023 (Koopgids)

Het aanschaffen van een goede 27 inch gaming monitor kan je comfort en prestaties enorm verhogen. Maar welke monitor moet je kopen? 

Consumentenonderzoek wijst uit dat de gaming monitor met een scherm van 27 inch het meest populair is. Echter, er zijn zoveel verschillende monitoren en uitvoeringen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dit wordt al helemaal lastig door fabrikanten die vaak een nieuw product op de markt brengen met bijna dezelfde naam als de versie ervoor. Hierdoor is het lastig om in één oogopslag het verschil te zien.

Gelukkig is er een uitkomst. De koopgids van Mannen Gadgets voorziet jou in de juiste informatie zodat jij de beste 27 inch gaming monitor kan kopen. 

In dit artikel zullen wij 10 verschillende soorten gaming monitoren met een beeldscherm van 27 inch omschrijven. Of je nu een casual of competitieve gamer bent, er zit geheid een monitor tussen die past bij jou persoonlijke situatie. 

Samenvatting

1. AOC C27G1

De beste 27 inch gaming monitor

Specificaties

 Prijs: € 
Verversingssnelheid: 144 Hz
Beeldscherpte: Full HD (1080p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: Ja, FreeSync
Type paneel: VA paneel

We starten met de beste monitor voor gamers in 2023. Deze randloze 27 inch monitor is geschikt voor de competitieve en fanatieke gamer. Met een hoge verversingssnelheid van 144 Hz en snelle reactie van 1 ms zal jouw gehele game ervaring op een hoger niveau worden getild. Ook zal je gameplay nooit meer haperen door de FreeSync technologie. 

Naast het strakke design van deze monitor hebben de makers ook nagedacht over kabelmanagement. Je kunt namelijk alle kabels in de voet verbergen. Erg handig. Als je hem aangesloten hebt zul je al snel merken dat dankzij de VA paneel de kleuren beter naar voren komen dan bijvoorbeeld een TN-paneel. Het is helaas geen IPS, maar nog steeds wel van hoogwaardige kwaliteit.  

De prijs-kwaliteitsverhouding is wat ons betreft uitstekend. Daarom vinden wij dat de AOC een welverdiende nummer 1 plek heeft in de koopgids over 27 inch gaming monitoren voor gamers. 

2. Samsung Odyssey G5 C27G55T

Beste gaming beeldscherm onder de 300 euro

Specificaties

 Prijs: € 
Verversingssnelheid: 144 Hz
Beeldscherpte: QHD (1440p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: Ja, FreeSync Premium en G-Sync compatibiliteit 
Type paneel: VA paneel

Op nummer twee in deze koopgids staat een monitor van Samsung. Dit is de Odyssey G5 met een 1000r curve. Door de curve is het scherm meer gebogen dan de gebruikelijke 27 inch gaming monitor. Als gevolg hiervan zul jij je games nog een stuk realistischer en intenser beleven. 

Het prijskaartje van de monitor is wat ons betreft nog in de laagste klasse. Desalniettemin heeft hij wel heel veel goede specificaties. De verversingssnelheid van 144 Hz en QHD beeldscherpte zorgen ervoor dat deze gaming monitor ook werkt voor gamers die nog niet de allerzwaarste of duurste videokaarten hebben. Met de FreeSync Premium zal jouw game nagenoeg nooit meer stotteren. 

Conclusie: deze 27 inch monitor heeft een welverdiende plek in onze koopgids. Ideaal voor als je opzoek bent naar een monitor en je wilt geen honderden euro’s besteden over. 

3. BenQ GL2780

Beste 27 inch gaming beeldscherm onder de 200 euro

Specificaties

 Prijs: € 
Verversingssnelheid: 75 Hz
Beeldscherpte: Full HD (1080p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: Nee
Type paneel: TN paneel

Een echte 27 inch gaming monitor voor onder de 200 euro is best een uitdaging. Gelukkig zijn ze er wel. En je zal misschien denken, hoe duurder hoe beter, maar deze gaming monitor van BenQ zal je versteld doen staan. 

Voor een bedrag van minder dan 200 euro geniet jij van een Full HD (1080p) gaming monitor met TN-paneel. De reactiesnelheid bedraagt maar liefst 1 ms. Je kunt dus stellen dat deze monitor perfect is voor de casual gamer die toch net iets meer vraagt van een monitor dan de gemiddelde pc-gebruiker. 

Met deze monitor kun je zowel gamen als films en series kijken. Er wordt aangeraden om geen foto’s of video’s te bewerken. Dit heeft er mee te maken dat er een TN paneel in zit. 

4. LG 27MP59G-P

Beste budget 27 inch gaming beeldscherm

Specificaties

 Prijs: € 
Verversingssnelheid: 75 Hz
Beeldscherpte: Full HD (1080p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: Ja, FreeSync
Type paneel: IPS paneel

We hadden het net over de moeilijkheidsgraad van het vinden van een 27 inch gaming monitor onder de 200 euro, maar bij deze de tweede in de koopgids.

De reden dat wij de LG 27MP59G-P hebben geozen is vanwege het Full HD scherm, IPS paneel, Freesync en lage reactietijd van 1 ms. Hij mag dan wel vallen onder “budget gaming monitor”, maar hij kan de meest recente spelen draaien. Games met een hoge framerate zullen wellicht wat minder geschikt zijn, echter zal hij voor de casual gamer prima zijn.

Ben jij naast gamen dol op Netflix of YouTube? Dan kun je dankzij de Full HD resolutie deze in hoge kwaliteit bekijken. 

Een perfecte 27 inch monitor voor de gamer die niet zo’n breed budget heeft of wilt uitgeven. Eventueel kun je nog kosten reduceren door voor een kleiner model te kiezen. Er is namelijk ook een 24 inch uitvoering met dezelfde specs op de markt. 

5. LG 27GL850 Ultragear

Beste 27 inch gaming monitor 144Hz – voor de ervaren gamer!

Specificaties

 Prijs: € € €
Verversingssnelheid: 144 Hz
Beeldscherpte: QHD (1480p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: Ja, FreeSync en G-Sync compatibiliteit 
Type paneel: Nano IPS Paneel

De meest geavanceerde 27 inch gaming monitor tot nu toe. Dat is de LG 27GL850 Ultragear. Hij komt in vier (4) verschillende uitvoeringen, maar wij lichten de meest spectaculaire uit. Deze uitvoering beschikt over een QHD scherm en Nano IPS paneel. Dit resulteert in nog betere gameplay dan jij tot nu toe gewend bent..

De reactiesnelheid zit op 1 ms en de verversingssnelheid op 144 Hz. Tevens beschikt de monitor over FreeSync en G-Sync compatibiliteit. Voor elk wat wils dus. Recensies geven aan dat deze monitor het beste is voor shooters, maar andere games kun je er ook prima op draaien. Call of Duty, PUBG, League of Legends, Counterstrike, noem maar op.. zullen allemaal perfect kunnen draaien op deze gaming monitor. 

6. LG 27UL500

Beste 4K HD 27 inch gaming beeldscherm

Specificaties

 Prijs: € € 
Verversingssnelheid: 60 Hz
Beeldscherpte: 4K HD
Reactietijd: 5 ms
Type adaptive sync: Ja, FreeSync 
Type paneel: IPS Paneel

We weten allemaal dat 4K de beste resolutie is. Daarom hebben wij gekeken naar de beste 4K HD 27 inch gaming monitor die het meeste geeft voor het minste geld. De monitor van LG die wij gaan bespreken komt in maar liefst vijf (5) verschillende uitvoeringen!

De LG gaming monitor zorgt ervoor dat jij altijd scherp beeld hebt. Dankzij het IPS paneel zijn jouw kleuren levendig en realistisch. Het unieke aan deze monitor zijn de aangepaste modi die je kan instellen voor een bepaalde activiteit. Zo is er een modus voor een shooter zoals Counter Strike of een voor bijvoorbeeld Grand Theft Auto 5 (GTA 5). Gebruik de modus die jij het meest fijn vindt.

Met deze monitor zul jij nooit meer traag reageren op jouw tegenstander. Ondanks dat de reactietijd 5 ms is, beschikt de gaming monitor over een Black Stabilizer. Dit houdt in dat zwarte beelden beter vertoond worden. Handig voor games die donker maps hebben!

7. MSI Optix MAG272QP

Beste QHD 27 inch gaming beeldscherm (1440p)

Specificaties

 Prijs: € € 
Verversingssnelheid: 165 Hz
Beeldscherpte: QHD (1480p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: FreeSync Premium
Type paneel: VA paneel

Haal het maximale uit je games met deze 27 inch monitor van MSI. Met de QHD beeldkwaliteit geniet jij van haarscherpe gameplay. Tevens ben je helemaal future-proof omdat de gaming monitor is uitgerust met een remote control app op jouw mobiele telefoon. Hierdoor kun je jouw scherm gemakkelijk op afstand bedienen. Perfect als je in bed ligt en je wilt na je serie gaan slapen.

Met een reactietijd van 1 ms zul jij nooit meer last hebben van ghosting tijdens jouw favoriete (online) game. En als je een echte gamer bent, dan weet je dat 165 Hz verversingssnelheid jou nooit in de steek zal laten. 

Wij vinden deze QHD 27 inch gaming monitor your best bang for your buck. Het meest waar voor je geld dus! 

8. ASUS TUF VG279QM

Beste Full HD 27 inch gaming beeldscherm (1080p)

Specificaties

 Prijs: € € €
Verversingssnelheid: 280 Hz
Beeldscherpte: Full HD (1080p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: Ja, FreeSync en G-Sync compatib
Type paneel: IPS paneel

De adaptive sync die deze gaming monitor heeft is FreeSync. Niet getreurd voor de G-Sync fans, want hij is G-Sync compatibel. Het IPS paneel dat de 27 inch monitor met zich meebrengt heeft ook een HDR400 ondersteuning. Perfecte weergave van je kleuren en helderheid gegarandeerd.

Het grote voordeel waarom wij vinden dat deze geschikt is voor professionele gamers is dat je niet de grootste of zwaarste videokaart of desktop nodig hebt. Indien je hier wel over beschikt kun je je misschien beter richten op een QHD monitor. 

9. MSI Optix G27C4

Beste curved 27 inch gaming monitor

Specificaties

 Prijs: € € 
Verversingssnelheid: 165 Hz
Beeldscherpte: Full HD (1080p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: FreeSync
Type paneel: VA paneel

Heb jij ambitie om als hardcore gamer de competitive scene in te gaan? Dan zul je een curved monitor erg interessant vinden. Dankzij een curved scherm heb jij voor dezelfde hoeveel diagonale centimeters, meer kijk oppervlak. 

De MSI gaming monitor komt in meerdere uitvoeringen. Als jij toch andere wensen hebt dan zit er geheid wat voor je tussen. Zo begint die al vanaf 24 inch en loopt die op tot 32 inch met QHD kwaliteit. Teleurstelling is dus onmogelijk!

De Optix 27 inch gaming monitor beschikt over FreeSync, een reactietijd van 1 ms en 165 Hz verversingssnelheid. Ideaal als jij een ervaren gamer bent. Deze specs, de hoge beeldkwaliteit en scherpe beelden zullen allen bijdragen aan jouw pad naar de competitive scene. 

10. Philips 242E1GAJ

Beste alternatief voor een 27 inch gaming monitor

Specificaties

 Prijs: € € 
Verversingssnelheid: 144 Hz
Beeldscherpte: Full HD (1080p)
Reactietijd: 1 ms
Type adaptive sync: FreeSync
Type paneel: VA paneel

En dan de laatste monitor in deze koopgids. Deze Full HD gaming monitor van Philips is er in vier (4) verschillende uitvoeringen. De goedkoopste is 24 inch en de duurste is 27 inch en in hoogte verstelbaar. 

Waarom wij deze aanraden als alternatief voor de andere genoemde gaming monitoren is vanwege de specificaties en de prijs. Het is een goede monitor die zal voldoen aan alle games en daarnaast ook standaard activiteiten zoals YouTube of het checken van jouw email. 

Tevens beschikt deze monitor als een van de weinige over ingebouwde speakers. Misschien niet hetgeen waar elke gamer naar op zoek is, maar toch fijn als jij ff zonder headset wilt gamen en je niet in het bezit bent van een speakerset. 

Kortom: een goede gaming monitor die je ook kunt gebruiken voor jouw dagelijkse activiteiten. Dat is de reden dat wij dit een geschikt alternatief vinden voor de andere monitoren uit dit artikel.

Hoe kies je de beste 27 inch gaming monitor?

Over het algemeen zouden gamers prioriteit moeten geven aan een snelle verversingsnelheid en lage reactietijd.  Dit is ook de manier hoe een gaming monitor zichzelf kenmerkt. 

Bepaal de resolutie of beeldscherpte

Hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit van de game. De resolutie van een monitor geeft aan hoeveel pixels een monitor heeft in het formaat breedte x hoogte. Full HD is het minimum dat je als gamer nodig hebt. Alhoewel, je krijgt scherpere beelden met QHD en nog scherper met 4K.

Kies de juiste verversingssnelheid

Des te groter de verversingssnelheid, des te beter. Dit vertelt je het aantal keren dat jouw monitor wordt bijgewerkt met nieuwe informatie per seconde en wordt gemeten in hertz (Hz). Grotere aantallen staan ​​gelijk aan betere, meer vloeiende en minder schokkerige beelden. 

Verversingssnelheid is vooral belangrijk voor gamers, die een monitor willen met minimaal 75 Hz/ De meeste monitoren die zijn ontworpen voor gaming bieden minimaal 120 Hz, gecombineerd met de laagste responstijd die je kunt vinden. Als je niet aan het gamen bent, zou een verversingssnelheid van 60 Hz voldoende moeten zijn. 

De reactietijd

Een korte reactietijd is voor gamen erg belangrijk. De reactietijd geeft aan hoe lang het duurt voordat een monitor afzonderlijke pixels van zwart naar wit heeft gewijzigd. Langere reactietijden kunnen onscherpe beelden veroorzaken tijdens het gamen. Dit wil je absoluut niet. Voor gaming monitoren is de hoogste reactietijd die je zult vinden rond de 5 ms. De top van de top gaming monitoren kunnen een reactietijd van wel 0,5 ms hebben. Bizar..

Het type paneel van jouw (toekomstige) gaming monitor

TN < IPS < VA is de juiste volgorde.  

TN monitoren zijn de snelste maar goedkoopste, vanwege de slechtere beeldkwaliteit bij weergave vanuit een zijhoek. IPS monitoren hebben iets snellere reactietijd en tonen kleuren beter dan VA panelen, maar VA monitoren hebben het beste contrast van alle drie de paneeltypes. 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel is een 27 inch gaming monitor in centimeters?

Een 27 inch gaming monitor is 69 cm. Dit is diagonaal gemeten. 

Waarom kies je een 27 inch gaming monitor?

Het populairste formaat is bij uitstek 27 inch (69 centimeter). Met deze hoeveelheid centimeters heb je een groot oppervlak om jouw games te spelen. Door het grote scherm leent de monitor zich perfect voor gaming en bijvoorbeeld foto- en videobewerking. Als jij ff niet wilt gamen, dan kun je op het ruime beeld ook relaxed jouw favoriete film of serie kijken. 

Wat is de gemiddelde prijs van een 27 inch gaming monitor?

De prijs van een 27 inch gaming monitor ligt gemiddeld op zo’n 290 euro. Met een snelle Google zoekopdracht kom je erachter dat er ook goedkopere modellen zijn als je budget voor de gemiddelde gaming monitor niet toereikend is. 

Wat is de duurste 27 inch gaming monitor?

Als je op Google zoekt dan kom je op verschillende webshops de Acer Predator X27P tegen. Dit behoort waarschijnlijk tot één van de duurste 27 inch gaming monitoren op de markt.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP