Mannen Gadgets

Beats Studio3 Wireless review: is hij je geld waard? (2023)

Tijd voor de Beats Studio3 Wireless review!

Al een tijdje is de middenklasse draadloze koptelefoon van Beats Electronics op de markt. Als je kijkt naar de specificaties dan zie je onder andere de W1 chip, actieve ruisonderdrukking en de Fast Fuel-technologie. Theoretisch gezien moet deze koptelefoon wel tot de beste van de beste behoren. 

Wij hebben de proef op de som genomen om uit te zoeken of de Studio3 je geld waard is. Check het nu in deze review!

Beats Studio3 Wireless review

  • Comfortabele pasvorm
  • Snel opladen laadt de batterij in 10 minuten op voor 3 uur luisterplezier
  • Stabiele verbinding
  • Fantastisch geluid
  • Biedt extra volume ten opzichte van andere hoofdtelefoons
  • Koppelen gaat niet met elk apparaat even soepel
  • Geen automatische uitschakelmodus

De Beats Studio3 Wireless biedt luisteraars een comfortabele over-ear koptelefoon met fantastisch geluid en actieve ruisonderdrukking (ANC). Eenmaal verbonden, bieden ze een geweldig bereik met vrijwel geen uitval. 

Daarnaast is de batterij razendsnel in opgeladen dankzij de snellaadfunctie. Met 10 minuten opladen voeg je 3 uur afspeeltijd toe aan de koptelefoon. In totaliteit kun je 22 uur lang genieten met ANC ingeschakeld of 40 uur zonder ANC. 

Het enige minpuntje aan de Beats Studio3 Wireless is het koppelen dat niet met elk apparaat even soepel gaat. 

Beats Studio3 Wireless review: prijs

De Beats Studio3 Wireless draadloze koptelefoon kun je bij bol.com of Coolblue kopen voor ongeveer € 185,00. De prijs ligt in lijn met andere middenklasse koptelefoons. 

Beats Studio3 Wireless review: design

Van buitenaf lijkt de Beats Studio3 Wireless koptelefoon behoorlijk op de Beats Studio Wireless uit 2014. Ze zijn voor het grootste deel gemaakt van plastic op zowel de oorschelpen als de buitenste hoofdband, maar hebben een redelijk stevige metalen band aan de onderkant. 

De koptelefoon is er in zes kleuren, waaronder wit, roze en grijs, maar wij hebben het matzwarte model in handen. Het is een ideale keuze als je op wilt gaan in je omgeving in plaats van op te vallen met het meer oogverblindende rood of blauw.

Zoals altijd zijn Beats heel mooi verpakt en worden ze geleverd met een redelijk duurzame beschermhoes, die omvangrijker is dan concurrerende modellen – zo erg dat je misschien een probleem hebt om hem comfortabel in een kleine rugzak te krijgen. De koptelefoon wordt ook geleverd met een oplaadsnoer en een audio kabel waarmee je niet draadloze bronnen kunt aansluiten, wat erg handig was tijdens het testen.

Beats Studio3 Wireless

De linker oorschelp aan de buitenkant is waar de slimme bedieningselementen zich bevinden. Aan de onderkant van de buitenste oorschelp zit een enkel indicatielampje dat aan of uit gaat om de status van de actieve ruisonderdrukking (ANC) weer te geven.

De rechter oorschelp heeft een multifunctionele knop aan de onderkant met een enkel wit lampje in het midden om aan te geven dat de koptelefoon stroom heeft. Onder de knop bevinden zich vijf witte indicatielampjes die beide het batterijniveau aangeven wanneer de koptelefoon wordt ingeschakeld en langzaam pulseren wanneer deze in de koppelingsmodus wordt gezet. Helemaal onderaan de rechter oorschelp, waar het buitenste plastic de kunstleren oorschelp raakt, bevindt zich de micro-USB-oplaadpoort.

Beats Studio3 Wireless review: comfort

Het comfort is ontzettend belangrijk bij een koptelefoon. Over het algemeen staan ze erom bekend dat ze na een tijdje gaan irriteren. Dat is de reden dat veel mensen liever kiezen voor bijvoorbeeld de Apple AirPods Pro, in plaats van een draadloze koptelefoon. Wij hebben getest hoe het comfort van de Beats Studio3 Wireless is. 

De Beats Studio3 Wireless biedt een aantal verschillende standen voor de hoofdband. Hierdoor is het relatief eenvoudig om de koptelefoon aan te passen aan jouw hoofd. Wij dragen de koptelefoon in de kleinste stand, en ze waren redelijk toereikend, dus mensen met grotere hoofden zouden ook een comfortabele pasvorm moeten krijgen.

De binnenkant van de oorschelpen is gemaakt van dikke vulling omwikkeld met zacht synthetisch leer en veel vulling voor langere luistersessies, terwijl de binnenkant van de hoofdband is bekleed met een zacht rubberachtig materiaal. 

Beats Studio3 Wireless review: verbinden en gebruiken

Het verbinden van de Beats Studio3 Wireless met een iPhone 8 gaat zonder moeite.  Dankzij de W1 chip duurde het minder dan 2 seconden om verbinding te maken. 

Alvorens wij de Beats Studio3 Wireless review schreven, hebben wij ook getest met Android-telefoons. Met een Samsung Galaxy S21 ging het koppelen razendsnel. Iets minder snel dan met een Apple, maar we kunnen zeker niet klagen. 

Echter merkte wij dat het koppelen niet met elke telefoon even soepel ging. Zo duurde het bij een Huawei vele malen langer. Uiteindelijk lukt het wel, maar de langere tijd is opmerkelijk. 

De aan / uit- en koppelingsprocedure is een beetje eigenzinnig en laat vanuit het oogpunt van meldingen te wensen over. Door de kleine knop aan de onderkant van de rechter oorschelp ingedrukt te houden, wordt de koptelefoon ingeschakeld en als deze een extra seconde wordt ingedrukt, wordt de koptelefoon in de koppelingsmodus gezet. 

Om er zeker van te zijn dat de koptelefoon is ingeschakeld en in de koppelingsmodus staat, moet je de koptelefoon afzetten en naar de witte indicatielampjes kijken die aangaan en vervolgens beginnen te pulseren in de koppelingsmodus.

Eenmaal ingeschakeld, druk je twee keer snel achter elkaar op deze knop om de actieve ruisonderdrukking (ANC) in te schakelen. Als je deze knop ingedrukt houdt, wordt ook de koptelefoon uitgeschakeld. Vervolgens hoor je een echo-geluid, wat inhoud dat de koptelefoon uitgeschakeld is. 

De Beats Studio3 Wireless review: bediening

De slimme bediening vind je op de linker oorschelp. Door op de boven- of onderkant van de buitenste ring rond het Beats-logo te drukken, kun je het volume verhogen / verlagen. Een snelle tik op het logo zal muziek afspelen / pauzeren of oproepen beantwoorden / beëindigen. Dubbeltikken gaat naar het volgende nummer en driemaal tikken gaat naar het vorige nummer.

De rechter oorschelp heeft een kleine multifunctionele knop aan de onderkant die wordt gebruikt om de hoofdtelefoon aan of uit te zetten en om ANC in / uit te schakelen via twee snelle gelijktijdige tikken. Het wordt ook gebruikt om de koptelefoon in de koppelingsmodus te zetten door een paar seconden ingedrukt te houden.

Volgens de instructies kun je snel vooruit springen door een nummer als je dubbeltikt en vervolgens de tweede keer je vinger op de multifunctionele knop houdt. De functie zou op zowel iPhone als Android moeten werken, hoewel wij het alleen op een iPhone kunnen laten werken. Het lukte ons niet om dit met een Android-telefoon te doen.

Net als veel andere koptelefoons bevat de Beats Studio3 Wireless enkele handige slimme functies. Als je gebeld wordt en naar Spotify luistert, wordt de muziek automatisch gepauzeerd en hervat zodra je ophangt. Als je de middelste knop op de linker oorschelp 3 seconden ingedrukt houdt, wordt Siri of Google Assistent gestart, afhankelijk van het apparaat dat je hebt aangesloten. 

Beats Studio3 Wireless review: batterijduur

De Beats Studio3 Wireless heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die kan worden opgeladen via een micro-USB-kabel. Android-gebruikers geven wellicht de voorkeur aan deze benadering, maar wij als Apple-gebruikers hebben liever een Lightning-poort.

Apple zegt dat de Beats Studio3 Wireless koptelefoon tot 22 uur batterij zal leveren als de ANC is ingeschakeld. In de loop van mijn testen kregen wij iets meer dan 20 uur afspeeltijd na één keer opladen. Dit zal echter variëren, afhankelijk van hoe je luistert en hoe hard je de koptelefoon hebt. Apple beweert dat als ANC is uitgeschakeld, deze hoofdtelefoon tot 40 uur meegaat, wat zeker indrukwekkend is.

Wij waarderen het dat Apple zijn Fast Fuel-technologie heeft toegevoegd, waardoor 3 uur afspeeltijd is toegevoegd na 10 minuten opladen. Ideaal voor als je snel moet opladen, maar niet veel tijd hebt.

Iets wat wij missen is een die een automatische uitschakelmodus. Verschillende keren ontdekten wij dat we de koptelefoon niet uit hadden gezet. Dit is zonde, want zo is de batterij plots leeg. Desalniettemin is het niet essentieel, maar het zou een goede toevoeging kunnen zijn!

Beats Studio3 Wireless review: active noise cancelling (ANC)

Koptelefoons met actieve ruisonderdrukking (ANC) zijn populair. Als je op internet kijkt naar de Beats Studio3 Wireless productpagina dan zul je zien dat ze er mee pronken. Wij hebben getest of de ANC voldoet aan de standaard van de consument. 

Met de Studio3 worden achtergrondgeluiden goed weggefilterd. Wij vinden deze bijzonder goed. Voornamelijk tijdens het reizen is het heerlijk. Het geeft een geweldig gevoel, want je gaat volledig op in je muziek. Daarnaast hebben we het ook in de buitenlucht getest, naast een terrein waar bouwvakkers bezig waren. Wij merkten dat de koptelefoon het lawaai goed kan onderdrukken. Chapeau!

Beats Studio3 Wireless review: geluidskwaliteit

Van beats is altijd bekend dat ze een agressiever muziekprofiel hebben dan andere natuurlijk klinkende koptelefoons, vooral in de lagere frequenties. Omdat techno en hiphop de twee favoriete muziekgenres van Mannen Gadgets zijn, is het fijn om een koptelefoon te hebben waarmee je de bass echt kunt voelen vallen.

Als je echter naar andere muziek zonder bassen luistert, kan het afstemmen een probleem zijn. Gitaren en zang klinken een beetje overdreven verwerkt op de Studio3, net als subtielere achtergrondzang, geluidseffecten en lichte instrumentatie. Vrouwelijke vocalen die traditioneel licht en ademend zijn, worden iets naar beneden gehaald met een veel meer afgeronde onderkant dan bedoeld.

Wij vinden de geluidskwaliteit van de Beats Studio3 Wireless helemaal top. Voor menig gebruiker zal dit zeker toereikend zijn. 

Conclusie

Tot slot komen we aan bij de conclusie van de Beats Studio3 Wireless review. 

Dus, is de Beats Studio3 Wireless je geld waard? Ja, wij vinden van wel. Het is een kwalitatief goede koptelefoon. Hij presteert goed, vooral bij techno of hip hop. Wij waarderen ook de comfortabele pasvorm, de batterijduur van 20 uur, de snelladende Fast Fuel-technologie en de sterke Bluetooth-connectiviteit. En als je een Apple-gebruiker bent, zul je genieten van de vrijwel naadloze koppeling.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP