Mannen Gadgets

Zo werken Philips Hue lampen als Slimme Verlichting!

Hey welkom!

Sinds een aantal jaar zijn slimme verlichting of andere smart home producten helemaal hot. Door de nieuwe generatie met bluetooth only functie wordt de instap steeds lager. Wij van Mannen Gadgets zijn in dit hot topic gedoken en beschrijven in dit artikel gedetailleerd hoe de lampen van Philips Hue fungeren als slimme verlichting in jouw huis. Graag nemen wij je mee in onze enthousiasme over de serie producten van Philips. Lees nu snel verder!

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is een slim (smart home) verlichtingssysteem. Het is ontworpen om de manier waarop jij licht gebruikt voorgoed te veranderen. Met de lampen van Philips Hue kun jij de juiste lichtinstelling kiezen bij jouw activiteit. Transformeer bijvoorbeeld jouw gehele woonkamer in dezelfde setting als de film. Hierdoor krijg je het gevoel er nog meer in te zitten. Of wil jij bijvoorbeeld wakker worden met warm wit licht, dan stel je dat gemakkelijk in via de Philips Hue app. 

De voordelen van de Philips Hue lampen op een rijtje

  • Alle lampen met één druk op de knop uitschakelen
  • Personaliseer de ruimte met verschillende kleuren
  • Gemakkelijk te installeren
  • Creëer de sfeer die jij wilt
  • Ingebouwde tijdschakelaar
  • De verlichting synchroniseren met televisie en muziek

Wat een voordelen! Hoe zit dat precies?

De combinatie van deze zes (6) ijzersterke voordelen zijn voor mij een voorteken dat jij de komende jaren waarschijnlijk niet meer om de Philips Hue lampen heen kunt. 

Om deze redenen kies jij voor lampen van Philips Hue..

Door middel van licht kun je de ruimte ontzettend veranderen. Ben je een boek aan het lezen en heb je daarvoor het juiste licht nodig? Dan stel je de lampen gemakkelijk in via de Philips Hue app. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je bent namelijk niet meer gebonden aan één (1) kleur verlichting. Met de lampen van Philips Hue kies je uit de tinten die jij op dat moment wilt. Er zijn 16 miljoen kleuren om precies te zijn!

Het gemak van het uitschakelen met één druk op de knop (met je smartphone of tablet!) is ontzettend fijn. Stel je voor dat je op de bank ligt en je geen zin hebt om die ene lamp in de hoek uit te zetten. Met de app hoef je niet meer te lopen om al jouw slimme verlichting uit te schakelen. Ook als je van huis bent kun jij de lampen bedienen via de app. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de illusie creëren dat jij thuis bent. Dit kan bijvoorbeeld inbraak voorkomen!

Waarom categoriseren wij de Philips Hue lampen onder “Slimme Verlichting”?

Wij noemen het slimme verlichting omdat deze lampen continue met elkaar in verbinding staan. Via jouw smartphone of tablet kun jij de lampen op afstand bedienen. Omdat de lampen met elkaar in verbinding staan kun je ze dimmen en in omzetten in de kleur die jij wenst. Dit werkt over het algemeen via een WiFi verbinding. Het brein hierachter noemen wij de Philips Hue Bridge.

Philips Hue White Ambiance Starter Pack E27

Interesse in één van de beste starter kits voor Slimme Verlicht? Shop de kit dan nu via de onderstaande knop bij Coolblue.

Philips Hue Starterspakket White and Color Ambiance

Ben jij geïnteresseerd in een starterspakket met E27 fitting en Bluetooth functie? Shop hem dan via de onderstaande knop bij Bol.com.

Uit welke producten bestaat de Philips Hue-serie?

De Hue-serie van Philips biedt een grote verscheidenheid aan slimme verlichting. Hieronder hebben wij een aantal producten gedetailleerd als mogelijk beschreven.

1. Philips Hue Bridge (het hart)

Het centrum van Philips Hue verlichting is de Philips Hue Bridge. Het is het hart van het hele smart home systeem. Middels spraakbesturing (Alexa, Apple Homekit of Google Assistant) of de bijbehorende Hue app zorg jij ervoor dat alles goed met elkaar samenwerkt. Dim bijvoorbeeld eenvoudig alles tot een bepaald niveau of pas de kleur van de slimme verlichting aan. Met de bridge kun je ook timers of ontwaak- en slaaproutines instellen. Handig toch?

2. Philips Hue Lampen

Toen ik zei dat de Hue-serie veelzijdig is, loog ik niet. De mogelijkheden zijn weliswaar eindeloos. Overal waar jij een GU10, E14 of E27 fitting hebt, kun jij slimme verlichting toepassen. Het aanbod biedt iedereen, jong of oud, wat wils.

3. Philips Hue LED strip (lightstrips)

Wil jij een extra dimensie toevoegen aan jouw lichtervaring? 

Dan kun je ervoor kiezen om een flexibele philips hue led strip aan te schaffen. Deze strip kun je volledig naar smaak installeren. Hij is namelijk buigbaar en je kunt hem inkorten of verlengen indien nodig. Tevens is deze in staat om zowel binnen als buiten te fungeren. Hang deze bijvoorbeeld in de keuken of in jouw tuin. 

4. Philips Hue Spotjes

Deze lampen hebben over het algemeen een GU10 fitting. Net als de andere producten in deze serie kun je spotjes ook gemakkelijk bedienen via spraakbesturing of de app. Als jij nog geen armatuur voor jou spotjes hebt dan kun je kiezen om deze slimme verlichting aan te schaffen inclusief armatuur. Hier zijn namelijk exclusieve sets voor gemaakt. 

5. Philips Hue Sync Box

Koppel jouw lampen aan de televisie en zorg ervoor dat ze meekleuren met de media die jij op dat moment kijkt. Het indrukwekkende aan dit product is dat het een ware dimensie toevoegt aan jouw beleving in huis. Een vereiste voor dit product is dat je een bridge nodig hebt. Zonder dit apparaat kun je de sync box niet installeren en gebruiken.

6. Philips Hue Starterspakket – meest gekozen!

Het is wellicht wel de meest gekozen optie als jij een volledige beginner bent tot slimme verlichting. Dan is het starterspakket wellicht een schot in de roos. Het overgrote gedeelte van de starter kits zijn voorzien van een Philips Hue Bridge. Hierdoor haal je maximale functionaliteit uit jouw starterspakket. De kits zonder bridge zijn bevatten over het algemeen uitsluitend LED strips.

Ik ben nieuw met Slimme Verlichting, bestaat er ook een pakket voor beginners?

Jazeker!

Philips Hue heeft in de nieuwste generatie van de Hue-serie de instap tot de wereld van slimme verlichting een stuk verlaagd. Je kunt nu namelijk lampen aanschaffen die werken met Bluetooth in plaats van WiFi. Deze kun je gebruiken zonder een bridge en tot maximaal 10 lampen gezamenlijk koppelen en besturen. Als jij liever gelijk een volledig set (met bridge) wilt aanschaffen dan kun je kijken naar het Philips Hue Starterspakket. Hierdoor ben je gelijk voorzien van een x-aantal lampen met bridge. Hierdoor is de uitbreiding van jouw set makkelijker, omdat je al een stabiel begin hebt. 

Wat zijn de verschillende specificaties van de Hue-serie?

Lampen zijn er in verschillende vormen en maten. Uiteraard is voor het aanschaffen belangrijk om te weten welke type fitting jij hebt. Daarna volgen de persoonlijke voorkeuren zoals de vorm van de lamp of de type lichtkleuren die een lamp heeft. 

Type fitting van de lamp

De lampfitting die de lampen van Philips Hue hebben zijn GU10, E14, E27. Sommige lampen hebben geen fitting nodig, maar slechts een stopcontact. Denk aan bijvoorbeeld de Play Tafellamp. Zo kun je gebruik maken van slimme verlichting zonder je bestaande lampen per direct te veranderen naar “smart”. 

Lampvormen

Net als de lampen die je gewend bent komen deze ook in verschillende vormen. De onderstaande vormen kun je in de Hue-serie vinden:

Lichtkleuren

De lampen zijn onderverdeeld in drie (3) categorieën:

Philips Hue Go Tafellamp – White and Color Ambiance

Opzoek naar een een tafellamp die je met een app kunt besturen? De Go tafellamp is een waar pronkstuk in jouw interieur. Shop hem nu via onderstaande link!

In welke leefruimtes kan ik Philips Hue lampen gebruiken?

Net als het assortiment is ook de toepassing erg veelzijdig. Je kunt deze manier van slimme verlichting overal om je heen toepassen. Wil je het gebruiken als binnenverlichting in bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer, dan kan dat. Of ben jij nog niet toe aan het veranderen van het lichtnetwerk binnen in huis, dan kun je ervoor kiezen om Philips Hue aan te leggen in tuin. Wellicht wel de meest toekomstbestendige manier van buitenverlichting.

Kan ik de lampen van Philips Hue ook als tuinverlichting gebruiken?

Natuurlijk kan dat!

Als je al in het bezit bent van een volledige smart home installatie binnen in huis dan kun je dit ook uitbreiden naar buiten. Future-proof tuinverlichting met de Hue-serie is zo gepiept. De installatie is niet anders dan de verlichting binnen in huis. Zoals eerder ook genoemd zijn de mogelijkheden eindeloos. Een lamp met bewegingssensor is bijvoorbeeld ook iets wat zij in het assortiment hebben. Denk aan de Philips Hue Welcome Outdoor schijnwerper. Uiteraard kun je deze ook via de app bedienen!

Gaat Philips Hue en spraakbesturing (Google Assistant) samen?

Goeie vraag!

Je kunt de lampen van Hue niet alleen via een smartphone app bedienen, maar ook via je eigen stem. Om apparaten via je stem te besturen praat je gewoon tegen het systeem. Vraag bijvoorbeeld of de lichten gedimd kunnen worden of dat de kleursamenstelling veranderd kan worden. Gemak dient de mens!

Onderstaande vormen van spraakbesturing werken met Philips Hue:

  • Google Assistant of Google Nest Mini
  • Alexa
  • Apple Homekit

Wat kost het om Philips Hue aan te schaffen?

Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen kun je al starten vanaf een klein bedrag. Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met een losse smart lamp zoals de Filament Lamp E27

Begin jij liever gelijk met een compleet pakket, dan kun je ervoor kiezen om één van de starter kits aan te schaffen. De White Starter Pack E27 is op de meeste webshops het goedkoopste starterspakket. 

Ben jij na het lezen geïnteresseerd en wil je liever rondneuzen op het brede scala aan webshops die slimme verlichting verkopen? Klik dan nu op één van de buttons in de laatste alinea om jouw zoektocht te beginnen!

Conclusie!

In 2012 heeft Philips de Hue-serie geïntroduceerd op de markt. De eerste generatie lampen verscheen op 29 oktober van dat jaar. Sindsdien hebben zij continue gekeken naar hoe het product ontvangen werd door de consument. Ik denk dat zij ontzettend trots kunnen zijn met hetgeen wat zij geproduceerd hebben. Het is bij uitstek het meest geschikte en future-proof product als we het hebben over (slimme) verlichting. Thanks voor het lezen! 🙂

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP