Mannen Gadgets

Beste game PC 2023? TOP 7 beste gaming PC’s?

De beste game PC kopen is een van de weinige manieren om nu een grafische kaart en processor te bemachtigen. Omdat de voorraad zo beperkt is voor discrete onderdelen zoals videokaarten en processors, zijn vooraf gebouwde computers een geweldige manier om toch te kunnen genieten van deze technologie. 

Systeembouwers hebben vaak een constante aanvoer van de nieuwste chips. Dit is voor jou als particulier een stuk lastiger.  Hoewel er gevallen zijn geweest waarin pc’s zonder processors werden verzonden, is het kopen van een volledig vooraf gebouwde game PC nog steeds een uitstekende optie om een NVIDIA RTX 3080 of AMD Ryzen 9 5900X te bemachtigen.

Hoewel het zelf bouwen van pc’s super bevredigend is, geven we toe dat het waarschijnlijk niet voor iedereen is. Bovendien is de beste game pc niet per se een zelfgebouwd model. 

Een balans tussen prijs en prestatie heeft de hoogste prioriteit bij het kopen van de de beste game PC. Idealiter heeft jouw toekomstige gaming pc een van de beste grafische kaarten en de beste processors voor gaming, hoewel dat financieel niet altijd haalbaar is. Zaken als 24/7 technische ondersteuning of genereuze garanties worden vaak over het hoofd gezien, maar kunnen gedurende de jaren veel hoofdpijn besparen.

Dit zijn de 7 beste game pc’s van 2023. 

Samenvatting

1. Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q8003HMH

Beste game PC 2023

beste game pc

Specificaties

Prijs: € € €
Processor: Intel Core i9
Intern werkgeheugen: 32 GB
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 3080
Totale opslagcapaciteit: 3000 GB
Type opslag: SSD + HDD

Er is een groot aanbod aan gaming PC’s. Daardoor is het soms best lastig te zien welke je het beste kunt kopen. Gelukkig hebben wij voor jou uitgezocht wat de beste game PC van 2023 is. Dat zal je een hoop werk besparen. We zijn uitgekomen op een prachtige, krachtige computer van Lenovo. 

De Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q8003HMH is de beste game PC van 2023. Met een Intel Core i9 processor en 32 GB aan RAM-geheugen, is multitasken met zware programma’s geen enkel probleem. Zo kun je gemakkelijk Call of Duty Warzone, Discord en Adobe Premiere Pro tegelijk draaien. 

Een goede game PC beschikt over een krachtige videokaart om je favoriete game op de hoogte instellingen te spelen. Nou, met de Lenovo Legion T7 zit je voorlopig wel goed. Met de NVIDIA GeForce RTX 3080 speel je games als Cyberpunk of The Witcher op de beste instellingen. 

Tot slot maakt een ruime opslagcapaciteit een game PC helemaal af. De Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q8003HMH beschikt over een totale opslag van 3000 GB. Dit is een combinatie van SSD en HDD. 

Kortom, ben jij opzoek naar een fantastische game PC met uitzonderlijke prestaties? Kies dan voor de Lenovo Legion T7. Dit is de beste game PC van 2023! 

2. Acer Predator Orion 9000 920 I9X0-39GLR0 NL

Beste game PC ter wereld

beste game pc

Specificaties

Prijs: € € €
Processor: Intel Core i9
Intern werkgeheugen: 64 GB
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 3090
Totale opslagcapaciteit: 2000 GB
Type opslag: SSD

Uiteraard willen we ook de top van de ijsberg uitlichten. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste game PC ter wereld. De beste game PC ter wereld beschikt over de beste hardware die je kunt krijgen. Schrik niet, want hij is niet voordelig. Maar dat is ook te verwachten voor de hardware die erin zit. 

De Acer Predator Orion 9000 920 I9X0-39GLR0 is de beste game PC ter wereld. Hij beschikt over een bijzonder krachtige processor, namelijk de Intel Core i9. Samen met 64 GB aan RAM-geheugen wordt het draaien van de meest zware programma’s een makkie. Programma’s zoals Photoshop, Skype en Twitch kunnen gemakkelijk tegelijkertijd gebruikt worden. Dat is toch top?

De beste game PC ter wereld heeft natuurlijk ook een fantastische grafische kaart. Uiteraard is dit er eentje van NVIDIA. De Acer Predator Orion 9000 beschikt over de NVIDIA GeForce RTX 3090 videokaart. Veruit een van de beste videokaarten die je nu kunt krijgen. 

Net als bij de andere gaming PC’s uit onze top 7 beschikt de Acer Predator Orion ook over een ruime opslag. De game PC heeft een opslagcapaciteit van 2000 GB. Hierdoor heb je voldoende ruimte voor een grote collectie aan games. Bovendien zullen je games razendsnel opstarten dankzij de snelle SSD schijven. 

Ben jij opzoek naar de beste game PC ter wereld? Dan is de Acer Predator Orion 9000 920 I9X0-39GLR0 een geschikte gaming computer voor jou! 

3. Lenovo IdeaCentre G5 14IMB05 90N900D0MH

Beste game PC onder 1000 euro

beste game pc

Specificaties

Prijs: € € 
Processor: Intel Core i5
Intern werkgeheugen: 16 GB
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 2060
Totale opslagcapaciteit: 512 GB
Type opslag: SSD

We hebben nu 2 redelijk stevig geprijsde computers gehad, het is tijd voor een voordeliger model. De beste game PC onder 1000 euro is namelijk wat toegankelijker voor de meeste gamers onder ons. Wij hebben voor jou uitgezocht welke gaming PC de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft onder de 1000 euro. 

De Lenovo IdeaCentre G5 14IMB05 90N900D0MH is de beste game PC onder 1000 euro. Met een Intel Core i5 processor, 16 GB aan RAM-geheugen en de NVIDIA GeForce RTX 2060 videokaart zit je voorlopig wel even goed. Voor een computer onder de 1000 euro is dit bijzonder goede hardware. 

Het grote voordeel van de Lenovo IdeaCentre G5 is dat je de hardware eenvoudig kunt uitbreiden. Dit is ideaal, want zo kun jij wanneer je dat wilt, jouw hardware vervangen. Desalniettemin hoef je daar voorlopig geen zorgen over te maken, want games zoals Assassin’s Creed of Grand Theft Auto zijn een eitje voor deze game PC. 

De opslagcapaciteit van de de Lenovo IdeaCentre G5 is 512 GB in de vorm van SSD. Hierdoor zul jij snel jouw games kunnen opstarten. Wel zo prettig voor de fanatieke gamer!

Als je opzoek bent naar de beste game PC onder 1000 euro, kijk dan niet verder. De Lenovo IdeaCentre G5 14IMB05 90N900D0MH is de beste koop gaming PC voor jou!

4. HP Pavilion Gaming TG01-1100nd

Beste game PC voor 800 euro

beste game pc

Specificaties

Prijs: € € 
Processor: AMZ Ryzen 5
Intern werkgeheugen: 8 GB
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1650 Super
Totale opslagcapaciteit: 1256 GB
Type opslag: SSD + HDD

We gaan bij deze nog een prijsklasse lager. De beste game PC voor 800 euro is namelijk ook een populaire uitvoering. Voor deze prijs heb je toch net iets meer dan wanneer je 500 euro beschikbaar hebt. Voor de geïnteresseerden hebben wij uitgezocht welke gaming PC voor 800 euro je het beste kunt kopen!

De HP Pavilion Gaming TG01-1100nd is de beste game PC voor 800 euro. Deze gaming computer van HP beschikt over een AMZ Ryzen 5 processor. Daarbovenop krijg je een RAM-geheugen van 8 GB. De videokaart die deze computer met zich meebrengt is de NVIDIA GeForce GTX 1650 Super. Met deze hardware zijn games zoals Call of Duty of Fortnite geen enkel probleem. 

Het multitasken wordt met 8 GB wat lastiger, maar als je geen zware programma’s draait dan gaat dat je nog goed af. De totale opslagcapaciteit daarentegen is ruim voldoende voor gamers. In totaliteit beschikt de HP Pavilion Gaming TG01-1100nd over 1256 GB aan SSD en HDD opslag. Hierdoor heb je voldoende opslag voor je favoriete games en eventuele andere documenten. 

Dus ben jij opzoek naar de beste game PC voor 800 euro? Dan is HP Pavilion Gaming TG01-1100nd de beste koop voor jou! 

5. ScreenON Allround GamePC

Beste game PC voor 700 euro

beste game pc

Specificaties

Prijs: € € 
Processor: AMZ Ryzen 5
Intern werkgeheugen: 16 GB
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Totale opslagcapaciteit: 1120 GB
Type opslag: SSD + HDD

Voor 700 euro heb je ook fantastische gaming PC’s. Deze prijscategorie is ook populair onder gamers. Om die reden hebben wij onderzoek gedaan naar de beste game PC voor 700 euro. We zijn uitgekomen bij een prachtig model van ScreenON. 

De ScreenON Allround GamePC is de beste game PC voor 700 euro. Hij is voorzien van een AMD Ryzen 5 processor en een RAM-geheugen van 16 GB. Daarnaast heeft die een NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti videokaart. Met deze hardware zul jij ongeveer alle populaire spellen vlekkeloos kunnen draaien. 

Voor de fanatieke gamer is een ruime opslagcapaciteit geen overbodige luxe. Met de ScreenON Allround GamePC hoef jij je geen druk te maken over te weinig opslag. Hij heeft namelijk een totale opslag van 1120 GB. Dit is een combinatie van SSD en HDD. 

Ben jij opzoek naar de beste game PC voor 700 euro? Dan is de ScreenON Allround GamePC de ideale gaming PC voor jou. Met uitzonderlijke prestaties en een prachtig uiterlijk zul jij de komende jaren flink kunnen genieten!

6. ScreenON Budget GamePC

Beste game PC onder 500 euro

beste game pc

Specificaties

Prijs: €
Processor: AMZ Ryzen 3
Intern werkgeheugen: 8 GB
Videokaart: AMD Radeon RX Vega 8
Totale opslagcapaciteit: 1000 GB
Type opslag: HDD

De lage, middenmoot klasse gaming PC kost ongeveer 500 euro. Dit is echt een instapmodel game PC. Voor deze prijs heb je echter nog prima computers. Games als Fortnite, Minecraft en League of Legends kun je hier goed op draaien. 

De ScreenON Budget GamePC is de beste game PC onder 500 euro. Het is echt een budget model, maar heeft nog steeds hardware die toereikend is voor populaire spellen. Hij beschikt over een betrouwbare AMZ Ryzen 3 processor. Daarnaast heeft hij een RAM-geheugen van 8 GB en een AMD Radeon RX Vega 8 videokaart. 

Voor een gaming PC onder 500 euro moet je niet te hoge verwachtingen hebben. Echter, de ScreenON Budget GamePC doet onze wenkbrauwen fronsen. Bovenop de A merk onderdelen is de computer namelijk voorzien van 1000 GB aan opslag. Meer dan voldoende voor jouw games en belangrijke documenten. 

Ben je opzoek naar een budget gaming PC? Dan is de ScreenON Budget GamePC de beste koop voor jou. Het is veruit de beste game PC onder 500 euro! 

7. HP OMEN GT12-0480nd

Beste game PC voor Fortnite

Specificaties

Prijs: € € €
Processor: Intel Core i7
Intern werkgeheugen: 16 GB
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 2060 Super
Totale opslagcapaciteit: 1512 GB
Type opslag: SSD + HDD

Fortnite is razend populair. Het is geen zware game, maar je wilt wel een topklasse gaming PC om zo competitief mogelijk te zijn. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste game PC voor Fortnite is. 

De HP OMEN GT12-0480nd is de beste game PC voor Fortnite. Met een Intel Core i7 processor en 16 GB aan RAM-geheugen zit je goed gebakken. Daarnaast beschikt de computer over een krachtige videokaart, namelijk de NVIDIA GeForce RTX 2060 Super. Met deze hardware wordt Fortnite spelen een stuk leuker en gemakkelijker!

Als je van Fortnite houdt dan speel je hoogstwaarschijnlijk ook andere games. In dat geval is een grote opslagcapaciteit wel prettig. De HP OMEN GT12-0480nd beschikt over een totale opslag van 1512 GB. Dit is een combinatie van SSD en HDD. Ruim voldoende voor Fortnite en andere spellen. 

De fanatieke Fortnite gamer moet niet verder zoeken. De HP OMEN GT12-0480nd is de beste game PC voor Fortnite!

De beste game PC kopen: waar op letten?

Een game PC kost meer dan een huis-tuin-keuken computer. Het kijken naar de prijs kan soms best schrikken zijn. Daarnaast kun je na je aankoop twijfels krijgen over de geschiktheid van je hardware. Is die grafische kaart of processor wel geschikt voor jouw favoriete game? Heeft mijn game PC genoeg RAM-geheugen? Is dit de beste koop geweest?

Om vooraf al jouw twijfels weg te nemen kun je onderstaande punten doornemen. Met deze tips zorg jij ervoor dat je de beste game PC kunt kopen. 

De processor: kies je voor AMZ Ryzen of Intel?

Nagenoeg elke game PC is geschikt voor games als Minecraft of Runescape. Echter, als je regelmatig zwaardere, recente games wilt spelen, dan heb je een gaming PC met een krachtige processor nodig.

De eeuwenoude vraag die luidt: kies je voor AMD Ryzen of Intel? 

Sinds 2017 is AMD weer volop actief op de markt van processors. Hierdoor heb je 2 opties: AMD Ryzen of Intel. Ongeacht wat je kiest, het is vooral van belang dat je rekening houdt met het aantal fysieke kernen (cores) en de kloksnelheid van de processor in de game PC.

beste game pc

Het aantal processorkernen

Alvorens je kiest voor een processor is het belangrijk om te kijken naar het aantal kernen van de processor. Voor een lange periode trof je maximaal 4 kernen aan in een processor, maar sinds een aantal jaar is dat aantal aan een opmars bezig. Maar wat merk je daar als gamer van?

Elke kern kun je beschouwen als een afzonderlijke processor die de rekenkracht verdeeld om de software zo goed en efficiënt mogelijk te draaien. Dit merk je voornamelijk bij multitasken. Denk aan het spelen van je favoriete game en een Discord call tegelijkertijd. 

Omdat AMD sindskort weer meedoet aan de markt voor processors, is er een ware strijd ontstaan tussen AMD en Intel. De AMD Ryzen processoren beschikken over het algemeen over meer processorkernen dan Intel processoren. De beste game PCs hebben 8 of meer processorkernen. 

beste game pc

De kloksnelheid

De klokfrequentie of kloksnelheid van een processor wordt aangeduid in gigahertz (GHz). Dit getal geeft aan hoeveel bewerkingen een processor per seconde kan uitvoeren. Beschik je over een game PC met een AMZ Ryzen 7 processor met een kloksnelheid van 3,6 GHz, dan kan hij 3,6 miljard bewerkingen per seconde uitvoeren.

Een groot gedeelte van de moderne gaming processors heeft een standaard kloksnelheid en een turbo snelheid. Processoren zijn in staat om zichzelf te versnellen naar een hogere klokfrequentie, mits de temperatuur en het stroomverbruik dit toelaten. 

Kortom, hoe hoger de kloksnelheid en turbo snelheid, hoe sneller jouw (toekomstige) game PC is.  

De grafische kaart: GeForce GTX of RTX?

Als je een nieuwe gaming PC koopt dan wil je ervan uit kunnen gaan dat je optimaal kunt genieten van de allernieuwste PC games. Om dit te verwezenlijken heb je ook een grafische kaart nodig om de visuele beelden in realtime te verwerken. De grafische kaart bepaalt over het algemeen een groot gedeelte van de prijs van jouw game PC. Dit heeft er mee te maken dat de prestaties van jouw videokaart allesbepalend zijn over hoe mooi en vloeiend de games op jouw gaming monitor verschijnen. 

Sinds jaar en dag wordt de markt gedomineerd door 2 spelers: AMD met zijn Radeon-videokaarten en NVIDIA met zijn GeForce-videokaarten. Als je kijkt naar de meeste prebuilt game PC’S dan zie je dat NVIDIA aan het langste eind trekt. Nagenoeg alle prebuilt gaming PC’s zijn voorzien van een GeForce GTX of RTX videokaart. 

GeForce GTX

beste game pc

In 2016 bracht NVIDIA de GTX 10-serie uit. In eerst instantie werden de GTX 1080 en 1070 uitgebracht, maar later in dat jaar volgde de GTX 1060, met een vriendelijkere prijs dan de eerste twee. Deze nieuwe serie bleek een stuk sneller te zijn dan de voorgaande serie dus werd het al snel een groot succes. 

Hoewel je voornamelijk de GeForce RTX videokaarten terugziet, heeft NVIDIA in 2019 een vervolg op de GTX-serie uitgebracht. De GTX 16-serie om precies te zijn. Deze nieuwe generatie van GTX 16-videokaarten is gebaseerd op dezelfde technologie als de RTX. De serie is voorzien van een nieuwer GDDR6 geheugen en hogere kloksnelheden

Voor de GTX 16-serie geldt de GTX 1650 als instapmodel, gevolgd door de 1060, 1660, 1070 en de GTX 1080 als topmodel

Geforce RTX

beste game pc

In 2018 bracht NVIDIA de RTX 20-serie op de markt. Deze videokaarten staan erom bekend dat ze een snel videogeheugen hebben. Daarnaast zijn ze vooral gericht op ray tracing. Met ray tracing komen licht en reflecties beter tot zijn rechts. Het wordt realistischer en mooier weergegeven in jouw favoriete game. Hierdoor lijken licht en reflecties in games die gebruik maken van ray tracing net op films. 

In 2019 kregen de RTX 2080, RTX 2070 en de RTX 2060 een opfrisser met “Super” als toevoeging aan de naam. Dit is niet alleen een naamsverandering, maar de videokaarten zijn ook een tikkeltje sneller dan de eerste modellen. In hetzelfde jaar werd de nieuwe RTX 30-serie op de markt gebracht. NVIDIA overtreft op basis van prestatie en prijs de voorgaande generatie RTX-videokaarten

Als je opzoek bent naar de beste game PC dan kun je doorgaans het beste kiezen voor een RTX-videokaart. De RTX 2060 is de minst krachtige variant uit de serie. De 3070 is de middenklasse en de RTX 3080 en 3090 behoren tot de meest krachtige videokaarten op dit moment

Voordat je een keus maakt moet jij jezelf afvragen op welke instellingen jij jouw favoriete game wilt spelen. Voorbeeld: als je van plan bent op Full HD resolutie te gaan gamen, dan heb je doorgaans genoeg aan een NVIDIA GeForce GTX 1660

Wil je de top van de ijsberg? Kies dan voor een RTX 3080 of RTX 3090, beide geschikt voor 4K en 8K gaming

Het RAM-geheugen: hoeveel heb jij nodig?

Ook het RAM-geheugen van jouw (toekomstige) gaming PC is minstens zo belangrijk. Als je te weinig RAM-geheugen hebt, dan komt de andere hardware ook minder goed tot z’n recht. 

Het RAM-geheugen geeft een indicatie van hoe snel je processen op je game PC tegelijkertijd kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het laden van je favoriete game terwijl je op de achtergrond in een Skype gesprek zit. Hoe hoger het RAM-geheugen, hoe sneller je alles tegelijk kunt uitvoeren. 

Over het algemeen is de standaard 8 GB aan RAM-geheugen. Maar als je opzoek bent naar een gaming PC die in staat is om te streamen, dan is 16 of 32 GB geen overbodige luxe. Idealiter koop je dus een gaming PC met 16 GB of meer aan RAM-geheugen. Mocht de game PC die je koopt op termijn te weinig RAM-geheugen hebben, dan kun je deze eventueel uitbreiden. 

De harde schijf: SSD, HDD of SDD+HDD?

Opslag is ook een belangrijke factor bij de aankoop van een gaming PC. Je wilt natuurlijk voldoende ruimte hebben voor al je favoriete games.

Er zijn 2 type opslagmedia. Je hebt SSD (Solid State Drive) en HDD (Hard Disk Drive). In tegenstelling tot HDD bevat SSD bewegende onderdelen. Gegevens worden opgeslagen in geheugenchips. Dit gebeurd door middel van elektrische lading. Hierdoor is de SSD tot wel 4 keer sneller dan een HDD. Bovendien draait een SSD ook niet rond, waardoor hij ontzettend stil is. 

Voor een gaming pc raden wij je aan minstens 512 GB SSD opslag te nemen. Dit is voor de meeste mensen toereikend. Met deze hoeveelheid aan opslag kun je er verschillende games, programma’s en bestanden op kwijt. Over het algemeen hebben de beste game PC’s ook een HDD van 1 TB of meer. Dit zou je kunnen gebruiken voor je muziek, films, foto’s of andere belangrijke programma’s.

Aansluitingen: van USB-C tot HDMI

Wat veel mensen vergeten is het kijken naar de aansluitingen. Sommige prebuilt gaming PC’s hebben te weinig of verkeerde aansluitingen. Het beste kun je op deze dingen letten:

  • USB-poorten (2.0, 3.0 of USB-C): verschillende gaming accessoires zoals je toetsenbord, gaming muis of webcam dienen via USB aangesloten te worden. Check dus voor de zekerheid hoeveel USB-poorten je minimaal nodig hebt.
  • HDMI aansluitingen: deze aansluitingen heb je nodig om bijvoorbeeld je 27 inch gaming monitor met je gaming PC te verbinden.
  • Koptelefoon- en microfoon aansluiting: als je veelvuldig gebruik maakt van een gaming headset zoals de SteelSeries Arctis 7 dan is deze aansluiting heel belangrijk.
  • Netwerkpoort: de meeste prebuilt gaming PC’s beschikken over wifi, maar met een netwerkpoort kun je gamen op de kabel. Dit zorgt voor betere en stabielere verbinding dan draadloos. 

Lucht- of waterkoeling: welke kies jij?

Een koeler zorgt ervoor dat de temperatuur van jouw gaming PC op niveau blijft. Er zijn 2 type koelers die je kunt kopen: luchtkoelers en waterkoelers:

Luchtkoelers

De meest populaire type koeler is de luchtkoeler. Ze werken vrij eenvoudig: de warmte wordt met behulp van pijpen naar een groot koellichaam getransporteerd, vervolgens wordt het weggeblazen door een ventilator.

Het grote voordeel van een luchtkoelers is de prijs en dat ze goed kunnen koelen. Er zit helaas een nadeel aan het gebruik van een luchtkoeler. Warme lucht kan namelijk in je game PC blijven. Dit wil je niet, want het is nadelig voor je prestaties. 

Waterkoelers

beste game pc

Een waterkoeler werkt ongeveer hetzelfde als een luchtkoeler, maar in plaats van pijpen wordt er gebruik gemaakt van slangen met vloeistof. Deze vloeistof wordt rondgepompt waardoor de warmte verplaatst. Uiteindelijk komt de vloeistof bij een radiator uit. Deze radiator blaast de het uit als warme lucht. Hierdoor is de lucht binnen in de computerkast een stuk beter dan bij een luchtkoeler. 

De beste game PC’s hebben over het algemeen waterkoeling. Desalniettemin hecht niet iedereen er veel waarde aan. Maar als je het beste voor je hardware wilt, kies dan voor waterkoeling. 

Het uiterlijk van de computerkast

Computers zijn er in verschillende vormen en maten. Het oog wilt ook wat zeggen ze altijd. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de computerkast. Elk merk heeft zijn eigen uitstraling. De keuze voor een computerkast is een persoonlijke kwestie. Iedereen heeft een andere smaak, dus let vooral op wat jij mooi vindt. 

Je budget: hoeveel ben jij bereid aan een gaming PC uit te geven?

De prijs van een gaming PC speelt natuurlijk ook een rol. Net als bij smartwatches of laptops is er bij game PC’s ook een duidelijk verschil in prijs-kwaliteit. De prijs is stevig afhankelijk van de grafische kaart en processor. Zo kun je bijvoorbeeld al een “budget” game PC kopen voor 500 euro, maar je kunt ook duizenden euro’s uitgeven aan een topklasse gaming PC. Daarnaast spelen het RAM-geheugen en de opslagcapaciteit ook een grote rol in de prijs. Ons advies is: kijk vooral naar jouw wensen en behoeftes

Als je echt een goede deal wilt scoren dan kun je het beste jouw favoriete webshop in de gaten houden. Over het algemeen heeft bol.com, Coolblue of MediaMarkt wel een leuke aanbieding. Niet alleen tijdelijke deals tijdens bijvoorbeeld Black Friday of Vaderdag zijn mooi meegenomen, maar ook cashbacks of gratis games. Zo wordt het kopen van de beste game PC van 2023 een stuk leuker! 

Veelgestelde vragen over een gaming PC

Wij begrijpen heel goed als je nog een aantal vragen over een game PC hebt. Wellicht vind je het antwoord van jouw vraag hieronder. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via Instagram DM of de contactpagina

Wat zijn de beste gaming PC merken?

De volgende merken bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding:

Waar moet een game pc aan voldoen?

Nagenoeg elke gaming PC is geschikt voor games zoals Minecraft of RuneScape. Echter voor de recente, zwaardere games, heb je een gaming PC nodig met een krachtige processor, goede videokaart, voldoende RAM-geheugen, opslagruimte en aansluitingen.

Waarom jij een prebuilt game pc moet kopen

Een van de belangrijkste voordelen van het bouwen van jouw eigen gaming pc is de mogelijkheid om elk afzonderlijk onderdeel in het systeem met de hand te kiezen. Hierdoor kun je de tijd nemen om rond te shoppen voor deals en de perfecte combinatie van onderdelen te vinden die past bij jouw budget en behoeften. 

Het nadeel voor de meeste onervaren bouwers is dat dit hele proces enige tijd kan duren en behoorlijk wat hoofdpijn kan veroorzaken als er iets misgaat. Je krijgt alleen garanties op de afzonderlijke componenten, niet op je voltooide build, en dit is waar de beste vooraf gebouwde gaming PC’s schitteren.

Hoe duur is een game pc?

Een goedkope, budget uitvoering koop je al voor ongeveer 500 euro. Voor geavanceerde gaming PC’s kun je al gauw meer dan 1000 euro kwijt zijn. De regel luidt als volgt: hoe sneller de videokaart, hoe duurder de gaming PC. Bovendien hangt de prijs ook af van de hoeveelheid RAM-geheugen, de processor en de opslagcapaciteit.

Conclusie

Tot slot komen we aan bij de conclusie. Wij hopen dat jij de beste game PC voor jou hebt gevonden. En als je de modellen die wij beschouwen als de beste niet mooi vindt, dan heb je meer dan voldoende handvatten om het juiste model voor jou uit te zoeken. Laten we het nog eventjes voor je opsommen..

De beste game PC van 2023 is de Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q8003HMH. Deze gaming PC heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zal de komende jaren behoren tot de beste game PC’s. De hardware die deze computer met zich meebrengt is goud waard. Ideaal voor de casual of fanatieke gamer! 

Onze persoonlijke favoriet is de Acer Predator Orion 9000 920 I9X0-39GLR0. We moeten toegeven dat hij prijzig is, maar de hardware zeg je U tegen. Niet normaal wat een power deze gaming PC met zich meebrengt. Dit vinden wij de beste game PC die voldoet aan onze behoeften. Wij houden er namelijk van om tussen allerlei zware programma’s te multitasken. Bijvoorbeeld het schrijven over de beste espressomachines, het luisteren naar muziek en het renderen van een video via Adobe. 

Heb je vragen of hulp nodig bij het kiezen van de beste game PC voor jou? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag de beste game PC voor jou uit te zoeken. Dit kan via Instagram DM of de contactpagina

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP