Mannen Gadgets

Beste films Amazon Prime Video in 2023? Dit zijn ze de beste!

In dit artikel zetten we speciaal voor jou de beste films die Amazon Prime Video te bieden heeft op een rijtje. Sinds kort is de Amerikaanse streamingdienst ook beschikbaar in Nederland en het gaat dus de strijd aan met Netflix en Disney+. Een van de voordelen van Amazon Prime Video is dat deze streamingdienst een stuk goedkoper is dan de concurrenten.

Een ander voordeel van een abonnement op Amazon Prime is dat het veel “Originals” heeft. Dit zijn films die exclusief bij Amazon Prime horen, maar daarover hieronder meer. 

Beste films Amazon Prime Video in 2023 (Originals)

Een Amazon Prime abonnement heeft behoorlijk veel voordelen, maar de grootste is misschien wel dat je met een abonnement toegang hebt tot exclusieve series en films die nergens anders te bekijken zijn, de zogeheten “Originals”. Om je een beetje opweg te helpen hebben wij hieronder voor je de beste originals van Amazon Prime voor je op een rijtje gezet. 

Borat Subsequent Moviefilm

Borat Subsequent Moviefilm is een van de grappigste films die dit jaar is uitgekomen. Het verhaal begint met de vrijlating van Borat uit de gevangenis, waar hij 14 jaar lang boete deed voor zijn streken in de vorige film “Borat: Cultural Learnings of American to Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan.” Borat krijgt de schuld van de politieke en financiële ineenstorting van het land (opnamen tonen een beurshandelaar die zelfmoord probeert te plegen door van de hoogste wolkenkrabber van het land te springen, een kantoor op de tweede verdieping in een modderig dorp). Borat krijgt een missie toegewezen in de Verenigde Staten die hem zal verlossen van zijn straf….

Hoofdrolspelers: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova

One Night In Miami…

Op 25 februari 1964 ontmoette zwaargewicht bokskampioen Sonny Liston in Miami Beach  Cassius Clay in de ring voor de eerste van hun twee beroemde wedstrijden. Clay kwam als winnaar tevoorschijn, verdiende het kampioenschap en schoot de carrière van de man die later bekend zou worden als Muhammad Ali enorm omhoog. Regina King’s regiedebuut, ‘One Night In Miami’, is een gefictionaliseerd verslag van wat er vóór en na dat gevecht die dag gebeurde toen Clay en zijn vrienden Jim Brown, Sam Cooke en Malcolm X samen kwamen om te relaxen, te draten, te discussiëren en feest te vieren. Deze mannen zijn allemaal beroemdheden op zich, maar voor elkaar zijn ze gewoon vrienden en kennissen die niet bang zijn om elkaars opvattingen over het heden en de toekomst van “Black America” uit te dagen.

Hoofdrolspelers: Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr.

Forte

Jezelf kunnen zijn is het allerbelangrijkste wat er is. Nour, die een paar kilo te zwaar is en met een muts als kapsel, is dit ingewikkeld. De jongens lijken niet geïnteresseerd te zijn… Maar nu heeft Nour eindelijk de ideale oplossing gevonden om iemand te verleiden: paaldansen. Met een lerares een een groepje van haar beste vrienden probeert Nour vooral te leren haarzelf te accepteren. 

Hoofdrolspelers: Melha Bedia, Valérie Lemercier

Jexi

Wat betekent “Jexi”? Tenzij je het al hebt opgezocht zou je het waarschijnlijk nooit raden. Gelukkig is de film “Jexi” veel duidelijker te begrijpen dan zijn onaangename titel. ‘Jexi’ ontleent zijn naam aan de cloud gebaseerde software die de telefoon van Phil bestuurt – en in wezen zijn leven. Net als veel andere jongere millennials van zijn generatie, groeide Phil op met een telefoon in zijn hand, en de technologie lijkt met hem te zijn meegegroeid vanaf het moment dat kinderen naar de Nokias van hun ouders vroegen om het vooraf geladen spel Snake te spelen. 

Nu volledig afhankelijk van zijn telefoon, wordt Phil slecht wakker nadat zijn telefoon kapot is gegaan en vervangt deze door een telefoon van een ander merk met een defecte interactieve interface genaamd Jexi (ingesproken door Rose Byrne). Haar missie is om Phil’s leven beter te maken, hij moet stoppen met zijn eenzame Netflix-routine en eten te bestellen. Jexi manipuleert Phil’s wereld – ze beheert zijn e-mail, sociale media en bankrekeningen. Zij forceert hem om betere keuzes te maken en coacht hem om iemand op een ​​date uit te vragen en vrienden te maken op het werk. Denk bij Jexi aan Siri of Alexa, maar onbeleefd en erg opdringerig.

Hoofdrolspelers: Adam Devine, Alexandra Shipp, Rose Byrne

The Upside

Philip is een gehandicapte blanke miljardair, die het leven niet de moeite waard vindt. Om hem te helpen bij zijn dagelijkse routine, huurt hij Del, een Afro-Amerikaanse man in die voorwaardelijk vrij is uit de gevangenis. Hij probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde vrouw. Wat begint als een professionele relatie, ontwikkelt zich tot een vriendschap als Del. Del laat Philip weer zien dat het leven toch wel de moeite waard is. 

Hoofdrolspelers: Nicole Kidman, Bryan Cranston, Kevin Hart

Greenland

Een familie vecht om te overleven terwijl een komeet naar de aarde racet. John Garrity, zijn ex-vrouw Allison en jonge zoon Nathan maken een gevaarlijke reis naar hun enige hoop op een toevluchtsoord. Te midden van angstaanjagende nieuwsverslagen over steden over de hele wereld die met de grond gelijk worden gemaakt door de fragmenten van de komeet, ervaren de Garritys het beste en slechtste in de mensheid terwijl ze vechten tegen de toenemende paniek en wetteloosheid om hen heen. Terwijl het aftellen naar de wereldwijde apocalyps nadert, culmineert hun ongelooflijke tocht in een wanhopige en last-minute vlucht naar een mogelijke veilige plek. 

Hoofdrolspelers: Gerard Butler, Morena Baccarin, Scott Glenn

Beautiful Boy

Beautiful Boy is gebaseerd op de bestseller-memoires van vader en zoon David en Nic Sheff. Het verhaal gaat over een hartverscheurende en inspirerende overleving, terugval en herstel in een gezin dat jarenlang kampte met verslaving. 

Hoofdrolspelers: Timothee Chalamet, Maura Tierney, Steve Carrell 

Beste films Amazon Prime in 2023 (Regulier)

Niet alleen kan je op Amazon Prime de Originals bekijken, er is ook een groot scala aan films binnen het “reguliere” aanbod. Wij hebben hieronder speciaal voor jou de beste films binnen het reguliere aanbod van Amazon Prime voor je op een rijtje gezet.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody verenigt vier grote werelden met betrekking tot de opkomst van de Britse rockband Queen in de jaren zeventig en tachtig. We zien een glimp in hun wereld van tournees en het maken van hun album uit 1975 “A Night at the Opera”, gebeurtenissen binnen de muziekbusiness en hun liefde en haat voor elkaar. Ook zie je alle hoogte- en dieptepunten in het leven van de charismatische leadman Freddie Mercury, zijn geliefden en gevecht met het aidsvirus. Het hoogtepunt is het optreden in het Wembley Stadium in Londen tijdens het Live Aid-concert van 1985 op de wereld televisie.

Hoofdrolspelers: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee 

The Big Short

Toen ze in 2008 het dreigende gevaar van een financiële crisis aanvoelde op basis van onopvallende signalen op de door hypotheek gedekte vastgoedmarkt, slaagde een bonte bende van gedurfde, maar slimme en bekwame investeerders erin om enorme winsten te behalen door tegen de huizenmarkt te wedden. Wie had kunnen voorspellen dat een vastgoedbubbel van zo’n omvang op het punt stond te barsten, en vooral: wat zou de verwoestende nasleep kunnen zijn van een afbrokkelende economie die praktisch miljoenen werklozen en daklozen achterliet?

Hoofdrolspelers: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling

Jojo Rabbit

Een komedie uit de Tweede Wereldoorlog die een eenzame Duitse jongen genaamd Jojo volgt, wiens wereldbeeld op zijn kop staat als hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een jong Joods meisje verbergt op hun zolder. Alleen geholpen door zijn idiote denkbeeldige vriend, Adolf Hitler, moet Jojo zijn blinde nationalisme onder ogen zien.

Hoofdrolspelers: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Taika Waititi

American Pie: Reunion

Meer dan een decennium is verstreken en de gang keert voor het weekend terug naar East Great Falls, Michigan. Ze ontdekken hoe hun leven zich heeft ontwikkeld terwijl ze samenkomen voor hun reünie op de middelbare school. Hoe gaat het leven van Michelle, Jim, Heather, Oz, Kevin, Vicky, Finch, Stifler en Stifler’s moeder? In de zomer van 1999 waren het vier jongens die hun maagdelijkheid wilden verliezen. Nu komen ze een weekend terug om het meeste gekke weekend na hun middelbare schooltijd mee te maken.

Hoofdrolspelers: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein

1917

Op een slagveld in Noord-Frankrijk wordt Lance Corporal Tom Blake van het Britse leger gevraagd om een ​​van zijn bataljons collega’s te kiezen om met hem mee te gaan op een missie, hij kiest zijn beste vriend, Lance Corporal Will Schofield. Pas als Blake Schofield kiest, leren ze van de gevaarlijke aard van de missie: om een ​​boodschap over te brengen aan kolonel MacKenzie die een ander bataljon in de buurt leidt. Ze moeten naar vijandelijk gebied om een boodschap af te leveren die de dood van honderderden soldaten kan voorkomen.

Hoofdrolspelers: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Daniel Mays

The Revenant

In de ongetemde en meedogenloze wildernis van Missouri, leiden de ervaren Hugh Glass en zijn zoon Hawk een expeditie in het onbekende gebied van de woeste indianenstam Arikara. Terwijl het gezelschap van avonturiers worstelt om terug te navigeren naar het verre Fort Kiowa, laat een snelle en verwoestende aanval door een grizzlybeer een brutaal verscheurde Glass op de rand van de dood achter, bedrogen en achtergelaten door zijn mannen. Nu kan alleen Hughs hondsdolle verlangen om te leven hem helpen de doordringende kou en de ernstige gevaren te overleven. 

Hoofdrolspelers: Leonardo Dicaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson

Back to the Future 1

In deze sci-fi-klassieker uit de jaren 80 wordt de Californische tiener Marty McFly uit een klein stadje teruggeworpen in de jaren ’50 wanneer een experiment van zijn excentrieke wetenschapper-vriend Doc Brown mislukt. Reizend door de tijd in een aangepaste DeLorean-auto, ontmoet Marty jonge versies van zijn ouders en moet ervoor zorgen dat ze verliefd worden, anders houdt hij op te bestaan. Nog ontmoedigender is dat Marty terug moet naar zijn eigen tijd en het leven van Doc Brown moet redden.

Hoofdrolspelers: Michael Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Joker

Arthur Fleck is een wannabe stand-up comedian die aan veel psychische aandoeningen lijdt, waaronder een die ervoor zorgt dat hij oncontroleerbaar moet lachen als hij nerveus is, en die hem vaak in slechte situaties brengt. Arthur’s geestelijke gezondheid zorgt ervoor dat bijna alle mensen in de samenleving hem afwijzen en op hem neerkijken, ook al wil hij alleen maar geaccepteerd worden door anderen. Nadat Arthur op brute wijze is geslagen en zijn medicatie is afgenomen, begint Arthur’s leven uit de hand te lopen in waanvoorstellingen, geweld en anarchie totdat hij uiteindelijk verandert in Gotham’s beruchte Clown-Prince of Crime.

Hoofdrolspelers: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy

The Wolf of Wall Street

In het begin van de jaren negentig werkte Jordan Belfort samen met zijn partner Donny Azoff en startte hij beursvennootschap Stratton Oakmont. Hun bedrijf groeit snel van 20 medewerkers naar meer dan 250 medewerkers en hun status op Wall Street groeit snel. Naarmate hun status groeit, neemt ook de hoeveelheid middelen die ze misbruiken toe, en daarmee ook hun leugens. Ze trekken als geen ander de aandacht en geven grote feesten voor hun personeel wanneer ze de jackpot winnen bij hoge transacties. Dat leidt er uiteindelijk toe dat Belfort op de cover van Forbes Magazine staat, genaamd “The Wolf Of Wall St.”. Belfort bedenkt uiteindelijk een plan om hun geld op te bergen bij een Europese bank. Maar als de FBI hem als een havik in de gaten houdt, hoe lang zullen Belfort en Azoff dan in staat zijn om hun uitgebreide rijkdom en luxueuze levensstijl te behouden?

Hoofdrolspelers: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Conclusie

De hierboven door ons genoemde films zijn slechts een heel aantal van onze persoonlijke favorieten. Maar wat een abonnement bij Amazon Prime Video volgens ons nou zo interessant maakt is een combinatie van meerdere factoren. Allereerst staan er films en series op Amazon Prime die je nergens anders, zelfs niet in de bioscoop kunt bekijken (Originals). 

Daarnaast staat er een groot aantal films op het reguliere Amazon Prime aanbod. Bestaande uit een groot aantal klassiekers, zoals bijvoorbeeld Back to the Future, Lord of the Rings of Harry Potter. Maar ook de nieuwste films die recent nog in de bioscoop werden uitgezonden vind je al op Amazon Prime, denk bijvoorbeeld aan Joker, 1917 of Rocketman.

Je zou verwachten dat je met zo’n breed (exclusief) aanbod je de hoofdprijs zou moeten betalen, maar het tegendeel is waar. Met een abonnement op Amazon Prime bekijk je onbeperkt en op al je favoriete apparaten naar al deze films. De eerste maand is nog eens gratis ook, daarna betaal je de eerste zes maanden slechts €2,99 per maand als introductiekorting. Hierna wordt je abonnement automatisch verlengt en betaal je €5,99 per maand. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP