Mannen Gadgets

Samsung Galaxy Watch 3 review: is hij je geld waard? ⌚ (2023)

In dit artikel nemen wij de Samsung Galaxy Watch 3 onder de loep. Aan de hand van onze testen in de praktijk kun je een eerlijke en betrouwbare review verwachten.

De Galaxy Watch 3 voldoet perfect aan de definitie en verwachtingen die we hebben geaccepteerd voor smartwatches. Het doet de dingen die we van een smartwatch verwachten: je activiteit volgen en snelle toegang tot meldingen bieden. En als je een Android telefoon hebt, en op zoek bent naar een nieuwe smartwatch, dan is de Galaxy Watch 3 een prima keuze.

De Galaxy Watch 3 van Samsung heeft veel in zijn voordeel. Het is één van de best uitziende smartwatches op dit moment, met een fysieke draaibare ring en een helder, rond AMOLED-display. Het brengt ook nieuwe algemene gezondheids- en fitness gerelateerde monitoring met zich mee, zoals een hardloopcoach, betere slaapregistratie dan eerdere modellen, bloeddrukmeter en een elektrocardiogram (ECG). 

Samsung Galaxy Watch 3 review

Specificaties

Scherm: 1,2 of 1,4 inch (AMOLED display)
Gewicht: 48,2 gram of 53,8 gram
Grootte behuizing: 41 of 45 mm
Bandgrootte: standaard 20 of 22 mm
Aanbevolen voor polsomtrek: 17 – 19 cm
Processor: Samsung Exynos 9110 dual-core 1,15 GHz
RAM: 1GB
Opslag: 8GB
Besturingssysteem: Samsung Tizen
Waterbestendigheid: 50 meter (IP68)
Sensoren: barometer, gyroscoop, HR-sensor, lichtsensor, microfoon, luidspreker, GPS, NFC
Connectiviteit: Bluetooth 5, WiFi, NFC
  • Fantastisch display en draaibare rand
  • Dun en licht ontwerp
  • Batterijduur van twee dagen
  • Handige slaapregistratie en inzichten
  • Geavanceerde fitness tracking kan super handig zijn
  • Duurder ten opzichte van de originele Galaxy Watch
  • Compatibiliteit met niet Android telefoons is beperkt
  • Ondersteuning van apps van derden is beperkt

De Samsung Galaxy Watch 3 brengt een roterende ring, ECG-monitor en valdetectie rechtstreeks naar je pols. Het is op dit moment de beste smartwatch voor de Android telefoon. 

Samsung Galaxy Watch 3 design

De Galaxy Watch 3 volgt de traditie van Samsung om een smartwatch te laten lijken op een traditioneel horloge, compleet met een ronde wijzerplaat. Vergeleken met de Galaxy Watch, zijn naaste voorganger, heeft de Watch 3 een minder sportief, chic ontwerp dat bedoeld lijkt voor meer alledaags gebruik in tegenstelling tot een speciaal hardloophorloge.

De Galaxy Watch 3 is ook iets kleiner en lichter dan de Galaxy Watch. Maar vergis je niet, dit is geen klein horloge. Wij hebben de grotere variant van 45 mm getest en hij is groot en dik op polsen van gemiddelde grootte. Degenen met kleine polsen zullen de 41 mm-versie waarschijnlijk ook te groot vinden om te dragen. Als je van grote horloges houdt, zal de Watch 3 je blij maken, maar als je op zoek bent naar iets slanker en kleiner, dan is de Galaxy Watch Active 2 een betere keus. 

Als duurste smartwatch van Samsung heeft de Watch 3 mooiere materialen en bouwkwaliteit dan de Active-lijn. Het is voorzien van roestvrij staal in plaats van aluminium, metalen pushers in plaats van plastic, versterkt glas en waterbestendigheid (IP68). De algehele constructie past bij het hogere prijskaartje van de Watch 3.

Samsung Galaxy Watch 3 review

Samsung Galaxy Watch 3 display

Het scherm van 360 x 360 pixels van de Galaxy Watch 3 is scherp en helder genoeg om te zien in direct zonlicht. Daarnaast staat hij altijd aan, dit is in ons optiek niet storend. 

Als we kijken naar het aanbod van de wijzerplaten, dan is dit een stuk meer in vergelijking met een Apple Watch. Met een Galaxy Watch 3 kun je tot wel 80.000 verschillende wijzerplaten kiezen. Dat is enorm en voor ieder is er dus wat wils. 

Vanwege het grote aanbod duurde het ons even om de perfecte combinatie van ontwerp en gegevens te vinden, maar het is gelukt. Wij zijn fan van wijzerplaten die georiënteerd zijn op het weer. Hierdoor heb je altijd het actuele weer om je pols. Dankzij deze wijzerplaten zal jij nooit meer een paraplu vergeten!  

Samsung Galaxy Watch 3 prestaties

Net als de laatste paar generaties smartwatches van Samsung heeft de Galaxy Watch 3 een snelle interface waar je snel doorheen kunt vegen of scrollen. De Watch 3 heeft dezelfde processor als de Active 2, maar het RAM is iets verhoogd naar totaal 1 GB. Het heeft ook twee keer zoveel opslagruimte (8 GB) om je favoriete playlist rechtstreeks op het horloge op te slaan.

In vergelijking met een Apple Watch is de Galaxy Watch 3 veel sneller en gebruiksvriendelijker, met prestaties die vergelijkbaar zijn met de Apple Watch. Het kan echter moeizaam zijn als je een app van derden wilt starten, maar Samsung’s eigen apps en widgets worden snel geladen en bieden de meeste informatie die je zult gebruiken.

Samsung Galaxy Watch 3 batterijduur

Samsung claimt dat de Galaxy Watch 3 ongeveer 2 dagen meegaat. In de praktijk komt die aardig dichtbij. Daarnaast merken wij dat als je actief bent met volgen van trainingen, de batterijduur aanzienlijk wordt verkort.

Over het algemeen is de Galaxy Watch 3 een smartwatch dat je nog steeds elke dag oplaadt. Dat maakt het moeilijk om jouw slaap te volgen, aangezien het handigste moment om op te laden ‘s nachts is. Het opladen van de smartwatch is een traag proces. Het zal je ongeveer 2 uur kosten voordat de batterij volledig is gevuld.

Tip!
Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om de batterijduur te verlengen. Schakel bijvoorbeeld het “altijd aan” display uit en schakel de batterijbesparende modus in. Maar let op, want met de batterijbesparende modus gaan de meest belangrijke functies ook uit. 

Samsung Galaxy Watch 3 gezondheidsfuncties

https://www.youtube.com/watch?v=P4YuzFSIbJM

Hoewel de Galaxy Watch 3 duidelijk is ontworpen voor meer alledaags gebruik in tegenstelling tot de sportgerichte Active-lijn, wordt deze nog steeds geleverd met een handvol nieuwe fitness gerelateerde functies.

Naast het gebruikelijke volgen van activiteiten, automatische trainingsdetectie en hartslag meten, heeft de Galaxy Watch 3 nu verbeterde slaapregistratie, bloeddrukmeter en VO2 Max-rapportage. Het heeft ook een functie om automatisch een contactpersoon voor noodgevallen te bellen wanneer een val wordt gedetecteerd, zoals de Apple Watch.

Hieronder zullen wij de meest belangrijke functies uitlichten.

Samsung Galaxy Watch 3 ECG en bloeddrukmeter

De smartwatch heeft een goedgekeurde ECG-monitor, wat betekent dat de nieuwe smartwatch net als de Apple Watch tekenen van atriale fibrillatie kan detecteren. Wij hopen dat meer smartwatches deze technologie zullen toevoegen. 

Daarnaast beschikt de smartwatch over een bloeddrukmeter. Via de Samsung Health monitor app kun jij jouw bloeddruk controleren. Een te hoge bloeddruk kan allerlei nare gevolgen met zich meebrengen. Wij vinden het dus ook top dat Samsung hier over nagedacht heeft.

Samsung Galaxy Watch 3 fitness tracking

De smartwatch kan in totaal 40 activiteiten volgen, en zeven kunnen automatisch worden gevolgd, wat betekent dat je niet altijd van tevoren hoeft te selecteren wat voor soort oefening je doet.

Dankzij de ingebouwde GPS van de Galaxy Watch 3 zal jij jouw dagelijkse wandeling of fietstocht nauwkeurig kunnen meten. Daarnaast zal voor fanatieke sporters de VO2 Max-meter een leuke functie zijn. Tot slot kunnen zwemmers het horloge gewoon omhouden, want de Galaxy Watch 3 is waterbestendig tot 50 meter. 

Kortom, fitness tracking gaat prima en je hebt een groot aanbod aan activiteiten. 

Tip!
Wij raden aan om siliconenbandjes te kopen als je van plan bent om met de Galaxy Watch 3 te gaan sporten. Dit zit een stuk prettiger tijdens het sporten.

Samsung Galaxy Watch 3 slaaptracker

In bed zal de smartwatch ook een bijdrage leveren. In samenwerking met experts is er technologie ontwikkelt die jouw slaap in kaart kan brengen. Zo kun je elke ochtend een rapport krijgen over jouw slaap. In vergelijking met andere smartwatches krijg je met de Galaxy Watch 3 een extreem gedetailleerd rapport. Hierin zie je de kwaliteit van jouw slaap en eventuele tips om jouw slaap te verbeteren.

Slaapregistratie is niet accuraat, maar als je het consistent gebruikt dan heb je wel een idee. 

Is de Samsung Galaxy Watch 3 je geld waard?

Wij vinden de Samsung Galaxy Watch 3 het geld waard. Het is een flinke upgrade over de andere smartwatches van Samsung. 

Bovendien biedt de smartwatch ontzettend veel handige gezondheids- en fitness gerelateerde functies. Hierdoor is hij niet alleen geschikt voor alledaags gebruik, maar leent hij zich ook perfect voor de fanatieke sporter. 

Ja, de smartwatch is wat aan de hoge kant qua prijs, maar als je op zoek bent naar de beste smartwatch voor de Android of Samsung telefoon, dan is dit de beste die je op dit moment kunt kopen. 

Conclusie

De Samsung Galaxy Watch 3 is de beste smartwatch voor Android en neemt de kroon over van de toch al uitstekende Watch Active 2.

Het combineert een slank, licht en aantrekkelijk traditioneel ontwerp met de uitstekende controller met roterende ring, een gelikte software, solide batterijduur en een helder, scherp en prachtig scherm dat altijd aan staat.

De functies voor het volgen van de gezondheid concurreren met de top. De afhandeling van meldingen op Android is goed. Daarnaast is er een enorme selectie wijzerplaten en hoewel apps van derden beperkt zijn, bevatten ze de watch wel enkele belangrijke, zoals Spotify en Strava.

De smartwatch is stevig geprijsd, maar als je een geweldige smartwatch voor je Android telefoon wilt, dan is de Galaxy Watch 3 de beste koop. Als je iets goedkoper wilt, is de Watch Active 2 bijna net zo goed.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP