Mannen Gadgets

Beste series op Amazon Prime in 2023? Dit zijn ze allemaal!

Op zoek naar de beste series om te kijken op Amazon Prime Video? We hebben je gedekt met onze gids voor de beste originele Amazon Prime Video series en shows. De streamingdienst Amazon Prime Video is nu ook in Nederland de strijd aangegaan met andere streamingdiensten als Netflix en Disney+. Het voordeel is alleen dat een abbonement bij Amazon Prime een stuk goedkoper is dan bij de concurrenten. 

Er staan veel originele series op Amazon Prime die je niet op streamingdiensten als Netflix vindt. De allerbeste series die beschikbaar zijn op Amazon Prime hebben we hieronder in willekeurige volgorde voor je neergezet. 

Beste series bij Amazon Prime in 2023: de Originals

Een Amazon Prime abonnement heeft nogal wat voordelen, waaronder toegang tot duizenden films en tv-programma’s die beschikbaar zijn voor streaming op Prime Video. Dat omvat een aantal Amazon Prime Originals die uitsluitend beschikbaar zijn op de streamingdienst. Hieronder hebben we de beste Amazon Prime Original series voor je neergezet.

Carnival Row

Met een seriemoordenaar losgelaten op Carnival Row en een regering die de dood van haar burgers uit de lagere klasse door de vingers ziet, is Rycroft Philostrate, een door oorlog geharde onderzoeker, de enige die bereid is de moorden te stoppen en de kwetsbare vrede te handhaven. Maar wanneer Vignette Stonemoss, een feeënvluchteling, in de Burgue opduikt, dwingt ze Philo om rekening te houden met een verleden dat hij probeerde te vergeten. 

Hoofdrolspelers: Orlando Bloom, Caroline Ford, Cara Delevingne

The Man in the High Castle

In een dystopisch Amerika dat wordt gedomineerd door nazi-Duitsland en het keizerlijke Japan, ontdekt een jonge vrouw een mysterieuze film die de sleutel kan zijn om de totalitaire regimes omver te werpen. 

Hoofdrolspelers: Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank

The Boys

Vorig jaar bestormden The Boys Amazon Prime met zijn uiterst gewelddadige verhaal van antiheld-burgerwachten die wraak zochten tegen ‘s werelds meest geliefde superhelden. Maar deze helden zijn niet wat ze lijken: hun bedrijfsleiders verdoezelen hun duistere persoonlijke leven, inclusief seksuele intimidatie en af en toe een moord. Met sociaal commentaar, donkere komedie en veel bloed, neemt The Boys een spannende en onbeschaamde stap weg van het gezinsvriendelijke genre.

Hoofdrolspeler: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr

The Expanse

Amazon Prime heeft The Expanse gered van de geannuleerde tv, waardoor we een vierde seizoen hebben met een vijfde in het verschiet. Godzijdank, want The Expanse is slimme sci-fi met realistische karakters, hoge productiewaarden en een vleugje “detective noir”. In een toekomst waarin de mensheid het zonnestelsel heeft gekoloniseerd, dreigt een koude oorlog tussen de grootste machten te beginnen. Een bende antihelden bevindt zich in het centrum. Verheug je op meer westerse thema’s in de ruimte in de consistent uitstekende latere seizoenen. 

Hoofdrolspelers: Cas Anvar, Thomas Jane, Dominique Tipper

Bosch

Deze langlopende politie procedure, geïnspireerd door Michael Connelly’s romans,doet alles goed voor ouderwets detective-drama. We volgen de rechercheur Harry Bosch uit Los Angeles, die wordt achtervolgd door de dood van zijn moeder. Terwijl hij seriemoordenaars vangt en zijn gezin beschermt, onderzoekt hij haar moord. De Functionele en no-nonsense, Bosch zorgt voor een gestaag mysterie met een even sterke cast. 

Hoofdrolspelers: Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino 

Stark Trek: Picard

Aan het einde van de 24e eeuw, en 14 jaar na zijn pensionering bij Starfleet, leidt Jean-Luc Picard (Sir Patrick Stewart) een rustig leven op zijn wijngaard, Chateau Picard. Wanneer hij wordt gezocht door een mysterieuze jonge vrouw, Dahj (Isa Briones), die zijn hulp nodig heeft, realiseert hij zich al snel dat ze misschien persoonlijke connecties heeft met zijn eigen verleden. 

Hoofdrolspelers: Patrick Stewart, Alison Pill, Isa Briones, Michelle Hurd

Beste series op Amazon Prime in 2023: het reguliere aanbod

Naast alle geweldige Amazon Prime Originals heeft de streamingdienst ook een groot aanbod van andere series beschikbaar. Hieronder zetten we de beste series op Amazon Prime voor je op een rijtje.

Seinfield

Beste series op Amazon Prime

Seinfield, en van de meest bekeken tv-shows van de jaren negentig, deze show was een levensechte komedieserie die de gebeurtenissen van een groep vrienden volgt. De groep bestaat uit Jerry Seinfeld, een stand-up comedian die elke bizarre situatie  over het leven in twijfel trekt; George Costanza (Jason Alexander), een pechvogel die werkt bij de New York Yankees; Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus), een flitsende vrouw en boek redacteur die niet bang is om haar mening te geven; en Cosmo Kramer (Michael Richards), een extreem excentrieke, slungelige goofball. Een ander zeer opmerkelijk lid van de show is Newman (Wayne Knight), een mollige postbode, vriend van Kramer en, bijna altijd, aartsvijand van Jerry. Seinfield is zonder twijfel een van de grappigste series die ooit op tv is verschenen. 

Hoofdrolspelers: Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus, Micheal Richards, Wayne Knight.

The Office

Beste series op Amazon Prime

Het dagelijkse leven van de werknemers bij een papierbedrijf wordt voor een documentaire door een cameraploeg op film vastgelegd. Sommige van deze werknemers zijn Michael Scott, de baas, die niet te slim of grappig is. Dwight Shrute, een verkoper die zijn werk heel, heel serieus neemt. Jim Halpert, een verkoper die de coole kerel en grappenmaker op kantoor is. En Pam Beesly, de receptioniste die verloofd is maar ook de verliefdheid is van iemand anders op kantoor. The office is met zijn droge humer en vele misplaatste grappen een van de beste komedies op Amazon Prime. 

Hoofdrolspelers: Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski

Grey’s Anatomy

Beste series op Amazon Prime

Een medisch gebaseerde drama rond Meredith Gray, een aspirant-chirurg en dochter van een van de beste chirurgen, Dr. Ellis Gray. Gedurende de serie doorloopt Meredith professionele en persoonlijke uitdagingen, samen met collega-chirurgen in het Seattle Grace Hospital. 

Hoofdrolspelers: Isaiah Washington, Sandra Oh, James Pickens Jr

American Horror Story

American Horror Story is een Amerikaanse anthologieserie bedacht door Ryan Murphy en Brad Falchuk, die in de VS op 5 oktober 2011 debuteerde op FX Networks. Ieder seizoen heeft een op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Seizoen 1 van American Horror Story gaat over de familie Harmons, die verhuizen van Boston naar Los Angeles om een pijnlijk verleden achter hen te laten.

Hoofdrolspelers: Connie Britton, Taissa Farmiga, Jessica Lange

Mad Men

Beste series op Amazon Prime

Een drama over een van de meest prestigieuze reclamebureaus van New York aan het begin van de jaren zestig, met de nadruk op een van de meest mysterieuze maar uiterst getalenteerde werknemer van het bedrijf, Donald Draper. 

Hoofdrolspelers: Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser

Sons of Anarchy

Beste series op Amazon Prime

Sons of Anarchy, ook bekend als SAMCRO, is een motorclub die zowel illegale als legale bedrijven exploiteert in het kleine stadje Charming. Ze combineren gun-running en een garage, plus betrokkenheid bij pornofilms. Clay, de president, houdt van ouderwets en gewelddadig; terwijl Jax, zijn stiefzoon en de VP van de club, gedachten heeft over het veranderen van de dingen, gebaseerd op het dagboek van zijn overleden vader. Hun conflict heeft gevolgen voor zowel de club als hun persoonlijke relaties.

Hoofdrolspeler: Charlie Hunnam, Johnny Lewis, Katey Sagal

Mr. Robot

Mr. Robot

Mr. Robot volgt Elliot, een jonge programmeur die overdag werkt als cyberbeveiliging ingenieur en ‘s nachts als hacker. Elliot bevindt zich op een kruispunt wanneer de mysterieuze leider van een ondergrondse hackergroep hem rekruteert om het bedrijf te vernietigen dat hij moet beschermen. Gedreven door zijn persoonlijke overtuigingen, worstelt Elliot om de kans te weerstaan om de multinationale CEO’s neer te halen die volgens hem de wereld verpesten. Uiteindelijk realiseert hij zich dat er een wereldwijde samenzwering bestaat, maar niet degene die hij had verwacht. 

Hoofdrolspelers: Martin Wallstrom, Rami Malek, Portia Doubleday

The Mentalist

The Mentalist

The Mentalist vertelt het verhaal van Patrick Jane, een onafhankelijke consultant bij het California Bureau of Investigation (CBI), die een opmerkelijke staat van dienst heeft in het oplossen van ernstige misdrijven door gebruik te maken van zijn vlijmscherpe observatievaardigheden.

Hoofdrolspelers: Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang 

House

House

De serie volgt het leven van de asociale, pijnstillersverslaafde, geestige en arrogante arts Gregory House (Hugh Laurie) met slecht rechterbeen. Hij en zijn team van artsen proberen complexe en zeldzame ziekten te genezen van zeer zieke gewone mensen in de Verenigde Staten van Amerika.

Hoofdrolspelers: Lisa Edelstein, Jesse Spencer, Hugh Laurie

Two and a Half Men

Two and a Half Men

Na de dood van zijn broer ontmoet Alan Harper een eenzame jongeman genaamd Walden Schmidt die een miljardair blijkt te zijn. Alan kan het huis van zijn broer niet betalen en verkoopt het huis aan Walden, en als een manier om zijn dankbaarheid te tonen, laat Walden Alan en zijn zoon Jake bij hem intrekken.

Hoofdrolspelers: Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones

Psych

Shawn Spencer (James Roday) vertelt hoofd van politie Karen Vick (Kirsten Nelson) dat hij een helderziende is om zichzelf uit een hete situatie te krijgen; dit leidt hem ertoe zijn beste vriend Burton “Gus” Guster naar een ontvoeringszaak te slepen, nadat hij dat heeft opgelost, gaan Shawn en Gus door met het oplossen van misdaden voor de politie van Santa Barbara, samen met Karen Vick, Juliet O’Hara (Maggie Lawson), Carlton Lassiter (Timothy Omundson) en Shawn’s vader, Henry Spencer (Corbin Bernsen).

Hoofdrolspelers: James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Timothy Omundson

This Is Us

This Is Us

Rebecca Pearson had ooit een moeilijke zwangerschap met een drieling. De resulterende geboorten vonden plaats op dezelfde dag als de zesendertigste verjaardag van haar man Jack Pearson. De levens van Rebecca, Jack en hun drie kinderen – Kevin, Kate en Randall – worden op verschillende tijdstippen verteld. De verhalen van Rebecca en Jack vinden over het algemeen plaats tijdens de vroege fase van hun huwelijk, rond de geboorte van de drie kinderen of in verschillende fasen van de opvoeding van de kinderen, wat voor geen van de vijf altijd soepel verliep.

Hoofdrolspelers: Mandy Moore, Justin Hartley, Milo Ventimiglia

Dexter

Dexter Morgan, analist bloedspatten van de politie van Miami, heeft een dubbelleven. Als hij de afdeling Moordzaken niet helpt bij het oplossen van moorden, besteedt hij zijn tijd aan het jagen en vermoorden van slechteriken die door het rechtssysteem glippen. Hij brengt zijn zonovergoten dagen door met het oplossen van misdaden – en maanverlichte nachten om ze te begaan. Maar maak je geen zorgen, onze Dexter vermoordt niet zomaar iemand. Hij reserveert zijn moorddadige hobby’s om alleen het leven van andere moordenaars te nemen.

Hoofdrolspelers: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas

Parks and Recreation

Leslie Knope, een mid-level bureaucraat bij een Indiana Parks and Recreation afdeling, hoopt haar stad mooier te maken (en haar eigen carrière een boost te geven) door de plaatselijke verpleegster Ann Perkins te helpen een verlaten bouwterrein in een gemeenschaps-park te veranderen. Wat echter een vrij eenvoudig project zou moeten zijn, wordt bij elke stap gedwarsboomd door ondeugende bureaucraten, egoïstische buren, administratieve rompslomp en een groot aantal andere uitdagingen. Leslie’s collega Tom Haverford, die er een genoegen in heeft zijn positie uit te buiten voor persoonlijk gewin, zal haar inspanningen evengoed ondermijnen als haar helpen, terwijl haar baas, Ron Swanson, keihard gekant is tegen de overheid in welke vorm dan ook, ook al is hij een bureaucraat.

Hoofdrolspelers: Amy Poehler, Rashida Jones, Aziz Ansari

Het hele aanbod series op Amazon Prime Video 2023

De hierboven genoemde series zijn slechts een paar van onze favoriete series om te bekijken op Amazon Prime Video. Klik om het hele aanbod aan series op Amazon Prime Video te bekijken hier.

Wat kost een abonnement op Amazon Prime Video?

Met al de beschikbare series op Amazon Prime Video zou je verwachten dat het aardig wat kost om deze te bekijken. Dit is echter niet het geval. Met een abonnement op Amazon Prime bekijk je onbeperkt en zonder reclame naar je favoriete films en series op verschillende schermen. De eerste maand bij Amazon Prime is gratis en daarna betaal je voor zes maanden slechts €2,99 per maand als introductiekorting. Hierna wordt je abonnement automatisch verlengt en betaal je €5,99 per maand. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP