Mannen Gadgets

Beste handstoomreiniger 2023 kopen? TOP 9 beste handstomers!

Een handstoomreiniger is een ideaal hulpmiddel als het gaat om het schoonmaken van bepaalde spullen in je woning. Een normale stoomreiniger is geweldig voor je vloeren, maar met een handstomer kun je eenvoudig de bank reinigen, maar ook je matrassen, gordijnen en zelfs je kleding.

Dankzij de hete stoom worden hardnekkig vuil, allergenen en bacteriën moeiteloos verwijderd, zonder dat je daar schoonmaakmiddelen voor nodig hebt. naast het sanitair en de keuken, kun je een handstoomreiniger ook gebruiken voor je tegels en bijvoorbeeld de kookplaat.

Ben je op zoek naar een handstoomreiniger, dan is het goed om op bepaalde punten te letten. Zo is het handig om te weten of er hulpstukken aanwezig zijn, maar ook de stoomdruk, opwarmtijd en gebruikstijd spelen een rol bij het maken van de juiste keuze. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij voor jou een top 9 samengesteld met de beste handstomers.

Welke Handstoomreiniger is de beste?

De beste handstoomreiniger van dit moment is de Kärcher SC 1 Premium White. Een handzaam en compact apparaat, dat ervoor zorgt dat 99% van alle bacteriën die in huis te vinden zijn, worden gedood. De aanwezige kinderbeveiliging zorgt er daarnaast voor dat er niks gevaarlijks kan gebeuren. De reiniger komt met een aantal accessoires, zoals de verlengslang. Deze is ideaal voor de moeilijk bereikbare plekken, zodat je toch alles nog goed schoon krijgt.

Top 9:

  1. Kärcher SC 1 Premium White – Beste handstoomreiniger 2023
  2. Vileda Steam – Beste handstoomreiniger Consumentenbond
  3. Add To Life E01Pro Kledingstomer – Beste handstoomreiniger kleding
  4. 9-in-1 Draagbare Stoomreiniger – Beste handstoomreiniger bank
  5. Thuys Handstomer – Beste handstoomreiniger gordijnen
  6. Steam-It 2-in-1 Stoomreiniger – Beste handstoomreiniger vloer
  7. Philips Steam&Go Plus – Beste handstoomreiniger best getest
  8. Clean Maxx 3-in-1 – Beste handstoomreiniger draadloos
  9. Vivid Green Kledingstomer – Beste goedkope handstoomreiniger

1. Kärcher SC 1 Premium White

Beste handstoomreiniger

Kärcher SC 1 Premium White beste handstoomreiniger

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 1200 Watt
Stoomdruk: 3 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,2 liter
Opwarmtijd: 180 seconden
Gebruikstijd: 30 minuten
Geschikt voor: Voegen, vloeren, ruiten, spiegels, sanitair, keuken

Onze beste handstoomreiniger is de Kärcher SC 1 Premium White, en dat is uiteraard niet zonder reden. Alle harde oppervlakken in je woning kunnen hiermee moeiteloos gereinigd worden. Denk bijvoorbeeld aan het sanitair, ramen, spiegels en tegels, maar ook de afzuigkap, kookplaat en de frontjes van de keukenkasten. Al het hardnekkige vuil, vetafzettingen en kalkaanslag zullen eenvoudig met stoom verwijderd worden, zonder dat je hier schoonmaakproducten voor hoeft te gebruiken.

De handstomer komt met een aantal accessoires, waarbij de verlengslang de meest praktische is. dit verlengstuk zorgt er namelijk voor dat je ook de moeilijk bereikbare kieren eenvoudig schoon kunt maken. daarnaast wordt hij ook geleverd met een handsproeier, puntstraal, krachtsproeier, een ronde borstel, overtrek van microvezel voor de handsproeier en een maatbeker. Het apparaat is uitgevoerd met een geïntegreerde vultrechter, veiligheidsventiel en kinderbeveiliging.

Doordat het apparaat klein en handzaam is, is hij makkelijk op te bergen na gebruik. Hij kan op zo’n manier worden opgeborgen, dat hij direct gepakt kan worden, maar toch niemand in de weg staat. alle toebehoren kunnen daarnaast makkelijk opgeborgen worden in de meegeleverde opbergtas.

2. Vileda Steam

Beste handstoomreiniger Consumentenbond

Vileda Steam Plus Stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € €
Vermogen: 1550 Watt
Stoomdruk: 1 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,4 liter
Opwarmtijd: 15 seconden
Gebruikstijd: 28 minuten
Geschikt voor: Vloeren

De Consumentenbond test erg veel producten, alleen een handstoomreiniger hebben zij nog niet getest. Wel hebben ze de Vileda Steam uitgeroepen tot beste stoomreiniger. Het is een handig apparaat dat door middel van stoom al het stof, vuil en bacteriën verwijderd op je vloeren, ongeacht welke vloer je hebt liggen. Naast het aanpakken van de vloer in je woonkamer of slaapkamer, kun je hem ook goed gebruiken in je keuken, badkamer en wasruimte.

Erg fijn bij deze stoomreiniger is, dat hij heel wendbaar is. dit zorgt ervoor dat je ook de moeilijk bereikbare hoeken goed mee kunt nemen. Daarnaast is het stoomvolume aan te passen voor de meer hardnekkige vlekken. Uiteraard heb je bij het gebruik van dit apparaat, geen andere schoonmaakmiddelen nodig. ook is het waterpeil zichtbaar op het waterreservoir, zodat je in één oogopslag kunt zien of het water al bijgevuld moet worden of niet.

3. Add To Life E01Pro Kledingstomer

Beste handstoomreiniger kleding

Add To Life E01Pro Kledingstomer

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 1600 Watt
Stoomdruk: 1 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,25 liter
Opwarmtijd: 25 seconden
Gebruikstijd: 10 minuten
Geschikt voor: Kleding

Deze kledingstomer zorgt ervoor dat al jouw kledingstukken binnen korte tijd volledig gereinigd, fris en kreukvrij zijn. maar hij is niet alleen voor je kleding te gebruiken. Doordat hij multifunctioneel is, kan hij ook prima gebruikt worden voor je gordijnen.

Deze handstoomreiniger kan al na 25 seconden gebruikt worden, en is dan voor 10 minuten achterelkaar te gebruiken. Prima dus, voor het stomen van je blouse en rok, of voor de gordijnen uit de slaapkamer. Het apparaat is geschikt voor alle soorten stoffen en textiel, heeft 2 stoomstanden en verwijderd nare geurtjes. En ben je klaar met stomen? Dan kun je de reinigingsstand gebruiken om het hele systeem kalkvrij te maken. dit zorgt er bovendien voor dat hij ook een langere levensduur heeft.

Een groot voordeel van deze stoomreiniger is, dat je hem gewoon mee op reis kunt nemen dankzij zijn compacte formaat. Er wordt dan ook een reistas meegeleverd waar je hem in kunt doen, zodat je hem altijd bij de hand hebt.

4. 9-in-1 Draagbare Stoomreiniger

Beste handstoomreiniger bank

9-IN-1 DRAAGBARE STOOMREINIGER MET ACCESSOIRES beste handstoomreiniger

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 1200 Watt
Stoomdruk: 3 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,2 liter
Opwarmtijd: 180 seconden
Gebruikstijd: 30 minuten
Geschikt voor: Voegen, vloeren, ruiten, spiegels, sanitair, keuken

Wanneer je op zoek bent naar een stoomreiniger voor de bank, doe je er goed aan op te letten of deze wel geschikt is voor stoffen. Deze uitgebreide stoomreiniger is hier zeker geschikt voor, maar kan daarnaast ook nog voor andere toepassingen ingezet worden. en dankzij het compacte ontwerp is hij makkelijk te gebruiken.

Deze handstomer verwijdert moeiteloos schimmel, vet en vlekken, zelfs de meest hardnekkige. Dit gebeurt met hele stoom onder druk, en zonder schoonmaakmiddelen. Hierdoor is het apparaat ideaal voor meerdere doeleinden. Zo kun je er de badkamer en keuken volledig mee schoonmaken, maar ook tegels, vloeren, werkbladen, deuren en ramen. Ook zachte oppervlakken zoals matrassen, banken, kleden en andere stoffering kunnen hier mee gereinigd en gedesinfecteerd worden. bovendien zorgt het er ook nog eens voor dat kreuken in gordijnen of kledingstukken, worden verwijderd.

De stoomreiniger is 9-in-1, en dat betekent dat er een aantal accessoires worden meegeleverd. de aanwezige hulpstukken zijn; een lang mondstuk, fijnstoommondstuk, mondstuk voor grote oppervlakken en een accessoire hiervoor, ronde borstel, verlengslang, doek, trechter en een maatbeker. Met name de flexibele verlengslang is ideaal, want hiermee bereik je ook de lastige hoekjes en kiertjes.

5. Thuys Handstomer

Beste handstoomreiniger gordijnen

Thuys beste Handstomer

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 1500 Watt
Stoomdruk: 3 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,28 liter
Opwarmtijd: 15 seconden
Gebruikstijd: 20 minuten
Geschikt voor: Gordijnen, kleding, vloeren

Wanneer je je gordijnen graag schoon, fris en kreukvrij wilt hebben, of je kleding nog even wilt fatsoeneren voordat je de deur uitgaat, is een handstomer ideaal. deze handstoomreiniger heeft 2 opzetstukken, waardoor hij goed te gebruiken is voor je gordijnen en kleding, maar ook voor je vloeren. De stomer zorgt er niet alleen voor dat vuil en vieze geurtjes verwijderd worden, maar haalt ook moeiteloos kreukels uit je kleding en gordijnen.

Het apparaat zorgt voor een constante en sterke stoom en is geschikt voor verschillende soorten stoffen. Hierbij kun je denken aan wol, katoen, pluche, polyester, zijde, nylon, fluweel, linnen en vezels. Bovendien is hij licht van gewicht en heeft hij een compact formaat, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. dus ook wanneer je op reis gaat, kan de handstoomreiniger gewoon mee in de bagage.

6. Steam-It 2-in-1 Stoomreiniger

Beste handstoomreiniger vloer

STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 1500 Watt
Stoomdruk: 3 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,28 liter
Opwarmtijd: 15 seconden
Gebruikstijd: 30 minuten
Geschikt voor: Vloeren, bankstellen, badkamer en tapijt

Ben je op zoek naar een goede stoomreiniger voor de vloeren, die ook direct als handstoomreiniger gebruikt kan worden? Deze handstomer heeft 2 functies. Hij kan als gewone stoomreiniger gebruikt worden om al je vloeren schoon te maken, maar ook als handstoomreiniger om de badkamer of het bankstel aan te pakken.

Wil je de stomer als handstomer gebruiken, dan hoef je hem alleen maar in te schuiven. Vervolgens kun je hem gebruiken voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de bank, het matras of de wastafel. Er zijn 2 mondstukken aanwezig, 3 nylon borstels, 1 opzetstuk voor het stomen van kleding, 1 zuigmond en een driehoek opzetstuk met microfiber doek.

Naast dat je het apparaat kunt gebruiken voor je vloeren en badkamer, kan hij ook gebruikt worden voor je tapijt, bankstel, de spiegels en andere soorten textiel. Zo kun je hem voor de gordijnen gebruiken om nare geurtjes te verwijderen en kreukvrij te maken, maar ook bij een kledingstuk dat al een tijd in de kast hangt en wat muffig ruikt. Hij doodt tot 99,9% van alle bacteriën zonder dat je gebruik hoeft te maken van schoonmaakmiddelen.

7. Philips Steam&Go Plus

Beste handstoomreiniger best getest

Philips Steam&Go beste handstoomreiniger

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 1300 Watt
Stoomdruk: 2 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,7 liter
Opwarmtijd: 45 seconden
Gebruikstijd: 5-10 minuten
Geschikt voor: Kleding

Ben je het zat dat je telkens kreukels in je kleding hebt, en wil je niet alles steeds hoeven strijken? Dan is deze handstoomreiniger voor jou de ideale oplossing. Het apparaat is compact en eenvoudig te gebruiken, en zorgt ervoor dat alle kreukels uit je kledingstukken verdwijnen.

Het fijne bij deze handstoomreiniger is, dat je hem niet alleen horizontaal, maar ook verticaal kunt gebruiken. Zo kom je ook bij de lastige plekken, en kun je je kleding hangend stomen. Bovendien zorgt het stomen er niet alleen voor dat kreukels verdwijnen, het verfrist de kleding ook en doodt bacteriën. En dankzij de SmartFlow-plaat krijg je geen last van brandplekken in je kleding.

Naast dat je het apparaat horizontaal en verticaal kunt gebruiken, is er ook een borstel aanwezig. Deze borstel zorgt ervoor dat de stofvezels van je kleding open gaan staan, waardoor de stoom dieper binnendringt. Dit is met name ideaal bij dikke stoffen, zoals een jas. Echter kan de borstel ook helpen bij het verwijderen van vuil en pluisjes.

8. Clean Maxx 3-in-1

Beste handstoomreiniger draadloos

Clean Maxx 3-in1 Accu Textiel- en Tapijtreiniger

Specificaties

Prijs: € € €
Vermogen: 1500 Watt
Laadtijd batterij: 3 uur
Inhoud waterreservoir: 0,5 liter
Gebruikstijd: 20 minuten
Geschikt voor: Kleding en tapijt

Een draadloze handstoomreiniger is lastig te vinden, simpelweg omdat de draadloze versie nooit zo krachtig zou kunnen zijn als een apparaat met bedrading. Toch komt deze draadloze handstomer aardig in de buurt.

Het apparaat is met name geschikt voor het reinigen van gestoffeerde meubels, tapijten, matrassen en autobekleding. Hij is voorzien van een praktische sproeifunctie en heeft 2 waterreservoirs. De ene is voor het verse water en eventueel een tapijtreiniger, en de ander is voor het vuile water.

Vooral wanneer er sprake is van kleine ongelukjes, zoals drinken dat over de bank valt of modderschoenen op het tapijt, is deze handstomer ideaal. je kan meteen ingrijpen en schoonmaken, waardoor er geen vlek achterblijft. Met de aanwezige borstel kun je de vlek er dan snel uit borstelen in combinatie met de stoom, en het vuil zuig je direct op.

9. Vivid Green Kledingstomer

Beste goedkope handstoomreiniger

Vivid Green Kledingstomer - beste handstoomreiniger

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 800 Watt
Stoomdruk: 2 Bar
Inhoud waterreservoir: 0,18 liter
Opwarmtijd: 60 seconden
Gebruikstijd: 15 minuten
Geschikt voor: Kleding

Ben je op zoek naar een handige handstomer zodat je de kreukels uit je kleding kunt halen, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan is deze goedkope kledingstomer misschien wel precies waar je naar op zoek bent. deze lichte en compacte stomer kan overal mee naartoe genomen worden en zorgt er altijd voor dat jouw kleding kreukvrij is, en weer fris ruikt.

Binnen  minuten is de stomer klaar voor gebruik, en wanneer het waterreservoir helemaal vol zit, kun je hem 15 minuten gebruiken. Dit geeft jou de tijd zeker 2 kledingstukken te stomen, maar je kunt er natuurlijk ook je gordijnen mee behandelen. Kreukels zullen verdwijnen en 99% van alle bacteriën zullen gedood worden. bovendien haalt het apparaat ook vet en vuil weg, zodat je kleding niet alleen fris ruikt, maar ook daadwerkelijk fris en schoon is.

Doordat de handstomer zo compact is, kan hij gewoon mee in je koffer zodat je hem ook tijdens je vakantie bij je hebt. de siliconen buitenkant zorgt er bovendien voor dat hij niet gaat lekken, en hij is 100% spatvrij. De kledingstomer is geschikt voor wol, nylon, linnen, katoen en organische stoffen.

Waar moet je op letten als je de beste handstomer wilt kopen?

Wanneer je van plan bent een handstoomreiniger aan te schaffen, doe je er goed aan op bepaalde punten te letten. De stoomdruk is belangrijk om na te kijken want, hoe hoger de waarde hiervan is, hoe krachtiger het apparaat zal zijn. ook de grootte van het reservoir, de opwarmtijd en de gebruikstijd zijn goed om na te kijken. Je ziet dan direct hoe lang het duurt voordat de stoom op temperatuur is, en hoe lang je het apparaat achtereen kunt gebruiken. Vaak duurt het opwarmen maar een per seconde, en kun je hem daarna voor 10 minuten gebruiken.

Kijk ook goed naar wat op jouw situatie van toepassing is. waar wil je de handstoomreiniger voor gaan gebruiken? Schaf je er voornamelijk 1 aan voor het stomen en opfrissen van je kleding, of wil je graag alles in je huis eens goed aanpakken met de handstomer? Het is goed om hier over na te denken, want niet elke stoomreiniger doet hetzelfde. Ook is het goed te kijken naar het formaat. Een handstoomreiniger is compact en dus eenvoudig op te bergen. Wil jij echter een stoomreiniger die ook dient als handstomer? Dan is het formaat ook groter.

Denk als laatste ook goed na over je budget. Wat wil je uitgeven aan de handstomer? Door hier van tevoren al over na te denken, kun je je zoekfunctie op deze prijsklasse instellen. Dit zorgt ervoor dat je niet in de verleiding komt toch een duurder exemplaar aan te schaffen, waar je misschien wel helemaal geen geld voor hebt.

Wat is een handstoomreiniger?

Een handstoomreiniger is in principe hetzelfde als een normale stoomreiniger, alleen dan compacter en meer geschikt voor het schoonmaken van meubels, kleding, gordijnen, tegels en het sanitair. Je maakt dit schoon met stoom, en hebt verder geen schoonmaakmiddelen nodig. door de stoom worden bacteriën gedood, vlekken verwijderd en ruikt alles weer fris. Bovendien zorgt de stoom er ook voor dat kreukels uit je kleding en gordijnen verdwijnen.

Hoe effectief is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is erg effectief. Zowel de gewone reiniger als de handstomer doden vrijwel alle aanwezige bacteriën door middel van de stoom. Deze wordt verwarmd tot een hoge temperatuur, waar de bacteriën niet tegen bestand zijn. bovendien hoef je in principe geen schoonmaakmiddelen te gebruiken. Doe je dit wel? Dan zullen de resten hiervan niet achterblijven, zodat vuil minder kans heeft om zich te hechten. Een stoomreiniger zorgt er dus voor dat je niet alleen hygiënischer schoonmaakt, maar dat het ook langer schoon blijft.

Wat kun je allemaal schoonmaken met een handstoomreiniger?

Een stoomreiniger is met name geschikt voor het reinigen van allerlei soorten vloeren, maar met een handstoomreiniger kun je veel meer. de badkamer en keuken kunnen hiermee aangepakt worden, maar ook je meubels, matrassen, autobekleding, kledingstukken, gordijnen, ramen, spiegels, tegels, werkbladen en ga zo maar door. En doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van stoom, is het voor vrijwel de meeste oppervlakken niet schadelijk.

Is stomen beter dan strijken?

Stomen en strijken zijn allebei even goed, het gaat er hierbij vooral om wat er praktischer is. heb jij een hele wasmand vol met strijkgoed, dan is het verstandig om dit te strijken. Je kunt dan in 1 keer doorgaan en alles ineens wegwerken. Gaat het echter om het opfrissen van een kledingstuk voordat je het aantrekt, of het fris en kreukvrij maken van een tafellaken of de gordijnen? Dan is het gebruik van een handstoomreiniger vaak sneller.

Wat is schoner, wassen of stomen?

Wil je je was echt schoon hebben omdat dit gedragen is en dus vies is? dan is het wassen van je kleding altijd de betere optie. Zeker omdat je kleding dan gewassen wordt met wasmiddel, en bij stomen is dat niet het geval. Maar wil jij je blouse even opfrissen voordat je hem aantrekt, of ruikt die ene rok een beetje muf? Dan is het niet nodig deze in de wasmachine te doen, dit kun je dan prima stomen. Door de stoom wordt je kleding weer fris, verwijderen vieze geurtjes en haal je de kreukels er ook direct uit.

Waar is een kledingstomer goed voor?

Er zijn een aantal voordelen te hangen aan een kledingstomer. Allereerst natuurlijk het stomen van alle soorten stoffen. Ga je kleding strijken, dan kan niet elke stof hiertegen. Synthetische stoffen bijvoorbeeld, smelten wanneer je het gaat strijken. Maar een kledingstomer zorgt er ook voor dat lastige vlekken of vieze geurtjes eenvoudig verwijderd worden, en het maakt je kleding direct kreukvrij.

Is kleding stomen hygiënisch?

Ja, dit is zeker hygiënisch. Alle bacteriën, vetten en andere viezigheden worden verwijderd door de handstomer, en dit enkel door het gebruik van stoom. Doordat je geen schoonmaakmiddelen nodig hebt, tast het je kleding dus ook niet aan.

Daarnaast is het ook zo dat stomen ervoor zorgt dat bacteriën, huisstofmijt, pollen en dierenharen eenvoudig verwijderd worden door het stomen. Wanneer je gevoelig bent voor deze allergenen is het dus zeker aan te raden een handstoomreiniger aan te schaffen voor het behandelen van je matras en eventueel je bankstel.

Welke kleding niet stomen?

Gaat het hierbij om het opfrissen en kreukvrij krijgen van je kleding, dan kan in principe elke kledingsoort gestoomd worden. wel is het goed om dit altijd na te kijken wanneer je twijfelt. Kleding kan niet krimpen door het stomen, want de stoom spoelt als het ware tussen de vezels door. Dit zorgt er dus voor dat je kleding schoon wordt, maar niet zal krimpen of veranderen van vorm.

Hoeveel graden is een kledingstomer?

Vrijwel de meeste handstoomreinigers warmen het water op tot 100 graden. Dit zorgt er niet alleen voor dat vet, bacteriën en vlekken eenvoudig verwijderd worden uit kleding, matrassen en stoffen meubels, maar ook dat andere oppervlakken blinkend schoon worden. het reinigen van de badkamer, de spiegels, tegels en ramen zijn op deze manier heel eenvoudig te doen, en kost je bijna geen moeite.

Conclusie

Wat ons betreft, is de Kärcher SC 1 Premium White de beste handstoomreiniger van dit moment. Het apparaat kan alles schoonmaken binnen een korte tijd, en dankzij de verschillende accessoires is het mogelijk zelfs de rottigste plekken aan te pakken. Die kleine kieren in de keukenla, de tegels in de badkamer en zelfs de bank kan schoongemaakt worden. de stoom is snel opgewarmd en zorgt er vervolgens voor dat allergenen gedood worden, vet en vlekken verwijderd worden en alles weer fris ruikt.

Uiteraard ligt het er wel aan waar je de handstoomreiniger voor wil gaan gebruiken. Hierdoor kan het zijn dat onze favoriet niet het beste bij jouw situatie past. daarom is het zeker aan te raden altijd eerst voor jezelf na te gaan waar je het apparaat precies voor wilt gaan gebruiken. Ga je hem vooral in huis gebruiken? Dan is de Kärcher zeker geschikt voor jou. Maar, wil je hem vooral gebruiken om je kleding fris te laten ruiken en kreukels te verwijderen? Dan is een compacter model misschien meer geschikt. Dit heeft bovendien ook als voordeel dat je hem mee kunt nemen op vakantie, maar bijvoorbeeld ook naar het werk of een afspraak. Zo kun je voor de vergadering nog even snel je kleding verfrissen, en zie je er representatief uit.

Bedenk je als laatste goed dat een handstoomreiniger niet hetzelfde is als een gewone stoomreiniger. Wil je er 1 aanschaffen voor het schoonmaken van de vloeren in huis? dan is een handstomer misschien niet de beste optie. In dat geval kun je beter kijken naar de verschillende stoomreinigers die momenteel verkrijgbaar zijn.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP