Mannen Gadgets

Beste stoomreiniger van 2023? Dit is de TOP 10!

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om je huis schoon te maken, dan is een stoomreiniger de ideale oplossing. Met behulp van hete stoom verwijderen deze schoonmaakapparaten (hardnekkig) vuil, bacteriën, allergenen en meer. Vaak worden ze gebruikt op vloeren, meubels, sanitair, tegels en andere oppervlaktes binnenshuis. Maar wat is de beste stoomreiniger die bij jou past?

Er zijn verschillende soorten stoomreinigers en ieder type heeft zo zijn specialiteiten. Zo heb je stoomreinigers met veel hulpstukken om elk oppervlak te bereiken, maar ook stoomreinigers van klein formaat, gespecialiseerd voor één doel zoals bijvoorbeeld de bank. 

Om je te helpen de beste voor jouw persoonlijke situatie te vinden, zijn hier de meest populaire en beste stoomreinigers om te overwegen.

Samenvatting

1. Kärcher SC 4 EasyFix

Beste stoomreiniger 2023 (beste koop)

beste stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € € €
Stoomdruk: 3,5 bar
Opwarmtijd: 4 minuten
Gebruikstijd: 40 minuten
Geschikt voor: Voegen, vloeren, ruiten, spiegels, keuken, badkamer en toilet
Type stoomreiniger: Sledestoomreiniger

We trappen onze top 10 beste stoomreinigers af met de beste stoomreiniger van 2023. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste koop stoomreiniger. Op basis van verschillende criteria hebben wij de nummer 1 van onze top 10 gevonden. 

De Kärcher SC 4 Easyfix is de beste stoomreiniger van 2023. Het apparaat is misschien wat aan de hoge kant, maar dit is goed te verantwoorden dankzij de veelzijdigheid van de stoomreiniger. 

Alvorens je het schoonmaakapparaat wilt gebruiken moet je hem voor 4 minuten opwarmen. Vervolgens kun je tot wel 40 minuten lang jouw voegen, vloeren, ruiten, spiegels, keuken of badkamer en toilet schoonmaken. Dit wordt extra gemakkelijk en efficiënt dankzij de 7 accessoires die meegeleverd worden. De stroomintensiteit kun jij aanpassen naar wens.

Als je op zoek bent naar het beste schoonmaakresultaat dan is de Kärcher SC 4 Easyfix de beste koop stoomreiniger voor jou. Met dit schoonmaakapparaat zal 99,99% van alle huishoudelijke ziekteverwekkers en bacteriën worden verwijderd. Tevens is het apparaat gebruiksvriendelijk en makkelijk op te bergen dankzij de speciale parkeerstand. 

De SC 4 Easyfix van Kärcher steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Dit is de beste stoomreiniger van 2023!

2. Vileda Steam

Beste stoomreiniger volgens de Consumentenbond

Specificaties

Prijs:
Stoomdruk: 1 bar
Opwarmtijd: 15 seconden
Gebruikstijd: 28 minuten
Geschikt voor: Vloeren
Type stoomreiniger: Stoommop

Vileda is een merk dat al meer dan 65 jaar ervaring heeft met huishoudapparaten. Het is de perfecte partner als het om de schoonmaak van je huis gaat. Zij streven naar betrouwbare, vernieuwende, duurzame en hoogwaardige producten. Het zal je dus misschien ook niet verrassen dat de beste stoomreiniger volgens de Consumentenbond er eentje van Vileda is. 

De Vileda Steam is de beste stoomreiniger volgens de Consumentenbond. Het is een lichte stoommop die vuil, stof en bacteriën aanpakt met hete stoom. Het apparaat is ideaal voor de vloeren in je woonkamer, keuken of badkamer. Het maakt niet of je laminaat of tapijt hebt, deze stoomreiniger kan het aan. 

Het apparaat is erg wendbaar waardoor je ook de hoeken in de ruimte eenvoudig kunt schoonmaken. Ook heb je de mogelijkheid om het stoomvolume aan te passen naar wens. En het mooiste is, dit alles krijg je voor een voordelige prijs. De stomer kost je namelijk iets meer dan € 60,00. 

De Steam van Vileda is als beste getest door de Consumentenbond. Dit houdt in dat voor jou vele anderen dit apparaat al hebben gebruikt en hier lovend over zijn. Wil jij een gebruiksvriendelijk en voordelig apparaat? Kies dan voor de Vileda Steam!

3. Kärcher SC 2 EasyFix

Beste stoomreiniger van Kärcher

beste stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € € 
Stoomdruk: 3,2 bar
Opwarmtijd: 6,5 minuten
Gebruikstijd: 20 minuten
Geschikt voor: Badkamer en toilet, keuken, vloeren, voegen, ruiten en spiegels
Type stoomreiniger: Sledestoomreiniger

Kärcher is al jaren razend populair. Zij hebben met hun verschillende schoonmaakproducten veruit het meest geavanceerde en beste assortiment. Of je nu een grote of kleine schoonmaakklus voor de boeg hebt, de schoonmaakapparaten van Kärcher kunnen je helpen. 

De Kärcher SC 2 Easyfix is de beste stoomreiniger van Kärcher. Het is een sledestoomreiniger die geschikt is voor nagenoeg alles wat je maar kunt bedenken. Tijdens gebruik kun je de stoom aanpassen naar wens. Het apparaat heeft namelijk 2 verschillende niveaus. Zo heb je voor elk oppervlak en mate van vervuiling de juiste stoomstand. 

Bij de stomer worden er 5 verschillende accessoires meegeleverd. Bij deze accessoires zit onder andere een vloermondstuk. Dit vloermondstuk heeft een flexibel scharnier en ondersteunt ergonomisch werken. Daarnaast zitten er accessoires bij om ook je tegels, kookplaat, afzuigkap en zelfs de kleinste kieren schoon te maken. 

Na gebruik kun je dankzij het handige klittenbandsysteem de doeken van microvezel snel en eenvoudig zonder contact met het vuil er weer vanaf halen. 

Kortom, de SC 2 Easyfix is een top product van Kärcher. Het is wat ons betreft de beste stoomreiniger van het merk. De combinatie van prijs, kwaliteit en gebruiksgemak is doorslaggevend. 

4. Tristar SR-5261

Beste budget stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € 
Stoomdruk: 1 bar
Opwarmtijd: 30 seconden
Gebruikstijd: 20 minuten
Geschikt voor: Voegen, vloeren, textiel, ruiten en spiegels, keuken, badkamer en toilet
Type stoomreiniger: 2-in-1 stoomreiniger

De budget optie willen wij ook niet missen in onze top 10 van 2023. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de gadgets waar wij over schrijven, toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom zijn wij ook opzoek gegaan naar de beste budget stoomreiniger.

De Tristar SR-5261 is de beste budget stoomreiniger die er is. Het is een 2-in-1 stoomreiniger die al jouw vuil en bacteriën zal verwijderen. Het is een 2-in-1 model, want er zit een afneembaar stuk in dat je kunt gebruiken als handstoomreiniger. Hierdoor kun je ook de moeilijke plekken zoals hoeken en onder de bank reinigen.

Voor een goedkope, budget variant stomer heb je nog steeds voldoende mogelijkheden. De stomer is namelijk geschikt voor alle oppervlaktes. Bovendien worden er ook 12 verschillende accessoires meegeleverd waardoor je er eventueel ook je auto of caravan mee kunt reinigen. 

Het apparaat is één van de meest voordelige stomers die je kunt kopen. En ondanks zijn voordelige prijs, kan hij zo ontzettend veel. De Tristar SR-5261 is veruit de beste koop als je een strak budget hebt.

5. BLACK+DECKER FSMH13101SM-QS

Beste stoomreiniger voor de vloer

beste stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € € 
Stoomdruk: 2,5 bar
Opwarmtijd: 15 seconden
Gebruikstijd: 20 minuten
Geschikt voor: Badkamer en toilet, keuken, ruiten, textiel en vloeren
Type stoomreiniger: Stoommop

BLACK+DECKER is een betrouwbaar merk op het gebied van gereedschap en huishoudelijke apparaten. In ons onderzoek naar de beste stoomreiniger voor de vloer zijn wij geëindigd bij een stomer van hen. 

De BLACK+DECKER FSMH13101SM-QS is de beste stoomreiniger voor de vloer. Het is een stoommop met uitneembare handstoomreiniger. Het apparaat werkt het beste op tegels en laminaat, maar is ook op andere type vloeren toereikend. 

Dankzij de Autoselect functie past de stomer de hoeveelheid stoom aan het oppervlak aan. Hierdoor gebruik je niet teveel stoom en zal je oppervlaktes niet beschadigen. Daarnaast beschikt de stomer ook over een SteamBurst knop. Als je deze indrukt dan zal er een krachtige stroomstoot worden gegeven. Dit resulteert in dat hardnekkig vuil los komt en je dus efficiënter schoonmaakt. 

Wil jij voornamelijk vloeren schoonmaken? Dan is de stomer van BLACK+DECKER de beste koop stoomreiniger voor jou. 

6. Vileda Steam XXL Power Pad

Beste stoomreiniger voor laminaat

beste stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € € 
Stoomdruk: 1 bar
Opwarmtijd: 15 seconden
Gebruikstijd: 40 minuten
Geschikt voor: Vloeren (laminaat, parket, tegels, vloerbedekking)
Type stoomreiniger: Stoommop

Stoomreinigers speciaal voor laminaat zijn erg populair. Bij laminaat is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat, maar dat het ook efficiënt gebeurd. Hierdoor kun je maximaal genieten van je laminaatvloer. 

De Vileda Steam XXL Power Pad is de beste stoomreiniger voor laminaat. Het is een beetje de upgrade op onze nummer 2 van onze top 10. De stomer is geschikt voor de meeste type vloeren, maar werkt toch echt het beste op laminaat. 

De stomer van Vileda warmt in 15 seconden op dus een lange opwarmtijd behoort niet tot de nadelen. Dit is namelijk iets wat sommige mensen kan weerhouden om een stomer aan te schaffen. Daarnaast heb je een lang snoer van maar liefst 7 meter lang. Ruim voldoende voor de meeste huizen. 

Het reinigen van je laminaat gebeurd uitstekend met de Vileda Steam XXL Power Pad. Het zal ook een stuk sneller gaan in tegenstelling tot de meeste stomers, want deze uitvoering heeft een extra brede rechthoekige kop.

Heb jij laminaat en wil jij jouw laminaat reinigen met een stoomreiniger? Dan is dit model de beste koop stomer voor jou!

7. Leifheit CleanTenso Set

Beste stoomreiniger voor tapijt

Specificaties

Prijs: € €
Stoomdruk: 1 bar
Opwarmtijd: 30 seconden
Gebruikstijd: 40 minuten
Geschikt voor: Vloeren en voegen
Type stoomreiniger: Handstoomreiniger

Het Duitse merk Leifheit is al sinds jaar en dag bekend om haar slimme, degelijke en functionele huishoudapparaten. Kwaliteit staat voorop en dat merk je ook. Tijdens ons onderzoek zijn wij verschillende stomers tegengekomen, maar de stomer van Leifheit sprong er toch echt tussen uit.

De Leifheit CleanTenso Set is de beste stoomreiniger voor tapijt. Het apparaat heeft een extreem korte opwarmtijd en is voorzien van zes stoomopeningen voor een gelijkmatige stoomverdeling. Naast het tapijt leent de stomer zich ook perfect voor de houten vloeren, stenen vloeren en tegelvloeren. 

Daarnaast beschikt de stomer ook over een regelknop waarmee je de hoeveelheid stoom kunt afstemmen naar wens. Wij raden aan om de hoogste stand te gebruiken voor een stenen vloer of tegels. Voor tapijt wil je wat secuurder te werk gaan. Leifheit heeft hier goed op ingespeeld, want er zit een praktische tapijtglijder bij de stomer. Het opfrissen van je tapijt wordt hiermee een makkie. 

Heb jij tapijt in huis en wil jij dit op een milieuvriendelijke en efficiënte manier reinigen? Dan is de CleanTenso stomer van Leifheit de beste koop stomer voor jou. 

8. Dunlop Handstoomreiniger 1050W

Beste stoomreiniger voor de bank

beste stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € 
Stoomdruk: 4 bar
Opwarmtijd: 3 minuten
Gebruikstijd: 10 minuten
Geschikt voor: Ruiten en spiegels, vloeren, textiel, keuken 
Type stoomreiniger: 2-in-1 stoomreiniger

Wij mensen maken onze bank regelmatig stofvrij, maar als je het echt goed wilt doen dan gebruik je in het vervolg ook een stoomreiniger. Met een stoomreiniger haal jij op een veilige en milieuvriendelijke manier alle viezigheid uit de bank. Geen gedoe meer met een natte doek of emmers, dat klinkt toch top? 

De Dunlop Handstoomreiniger is de beste stoomreiniger voor de bank. Het is een handzaam apparaat en perfect geschikt voor de bank. Als we kijken naar het formaat van de stomer dan is het compact en klein, waardoor je het makkelijk kunt opbergen na gebruik. 

Naast het reinigen van je bank kun je met deze handstoomreiniger ook andere kleine schoonmaakklusjes doen. Zo maak je ook textiel, keuken, vloeren, ruiten en spiegels op een snelle en eenvoudige manier schoon. 

Bovendien kun je voor het geld het apparaat best een keer proberen. Voor iets meer dan € 30,00 haal jij deze top stomer van Dunlop al in huis. 

Wil jij je bank reinigen met een stomer? Kies dan voor de Dunlop Handstoomreiniger. Dit is dan gegarandeerd de beste koop voor jou. 

9. Beldray 10-in-1 Stoomreiniger

Beste stoomreiniger voor voegen

beste stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € 
Stoomdruk: 1 bar
Opwarmtijd: 2 minuten
Gebruikstijd: 10 minuten
Geschikt voor: Badkamer en toilet, keuken, meubels, ruiten en spiegels, textiel, vloeren, voegen 
Type stoomreiniger: Handstoomreiniger

Wanneer je voegen wilt reinigen dan heb je een krachtig apparaat nodig. Het was niet makkelijk om de beste stoomreiniger voor voegen te vinden, maar het is ons gelukt. We zijn uitgekomen op een stomer van Beldray. 

De Beldray 10-in-1 stoomreiniger is de beste stoomreiniger voor voegen. Als je ervoor kiest om deze stomer aan te schaffen dan zul je zien waarom. Er worden ontzettend veel accessoires meegeleverd waarmee jij jouw voegen op een excellente manier kunt reinigen. Daarnaast is de stomer ook geschikt voor nagenoeg alles wat je maar zou kunnen stomen. 

Het apparaat is een handstoomreiniger en ligt prettig in de hand. Het is een compact apparaat en desondanks dat erg veelzijdig. De verscheidenheid aan accessoires heeft ook stukken die flexibel zijn. Ideaal als je in hoekjes of kieren wilt stomen. 

Als we kijken naar de nadelen van de stoomreiniger dan is het misschien alleen de gebruiksduur. De stomer kun je namelijk tot ongeveer 10 minuten gebruiken. Desalniettemin is het een top product om je voegen mee te reinigen. 

10. Kärcher SC 1 Premium White

Beste handstoomreiniger

beste stoomreiniger

Specificaties

Prijs: € € 
Stoomdruk: 3 bar
Opwarmtijd: 3 minuten
Gebruikstijd: 30 minuten
Geschikt voor: Voegen, vloeren, ruiten en spiegels, keuken, badkamer en toilet
Type stoomreiniger: Handstoomreiniger

De handstoomreiniger is populair voor de kleinere schoonmaakklussen in huis. We hebben in onze top 10 al verschillende handstoomreinigers uitgelicht, maar wat is de beste handstoomreiniger die je kunt kopen? Eentje die toepasbaar is voor de meeste oppervlaktes in plaats van een enkele specialiteit. 

De Kärcher SC 1 Premium White is de beste handstoomreiniger die je kunt kopen. De stomer kan vrijwel op alle harde oppervlaktes in huis worden ingezet. Hardnekkig vuil, vet, bacteriën en ziekteverwekkers worden verleden tijd met de handstoomreiniger van Kärcher. 

De reden waarom dit de beste koop handstoomreiniger is, komt doordat hij toepasbaar is op de meeste oppervlaktes, goed reinigt en lang te gebruiken is. Bovendien is de stomer perfect als je ff tussendoor iets wilt reinigen. Een beetje een kruimeldief idee, alleen dan net iets anders. In tegenstelling tot alle andere stomers in onze top 10 beschikt de SC 1 Premium White ook over kinderbeveiliging. Ideaal als je kinderen hebt!

Ben jij opzoek naar een handzame stomer die jou kan voorzien in alle kleine schoonmaakklussen? Kijk dan niet verder, want de beste koop voor jou is de SC 1 Premium White van Kärcher. 

Waar op letten bij aankoop van de beste stoomreiniger?

Hopelijk heb je nu wat inspiratie op gedaan over de beste stoomreinigers die je kunt kopen. Wij streven ernaar jouw keuze voor de beste stoomreiniger zo makkelijk mogelijk te maken. Om die reden willen wij je handvatten geven waar je op moet letten bij de aankoop van de beste stoomreiniger. Als je onderstaande dingen op een rijtje zet, dan zal je zien dat jouw keus nog makkelijker wordt.

Jouw situatie

Stoomreinigers kunnen worden gebruikt voor verschillende oppervlakken. Dit varieert van de vloeren en gordijnen tot de bank en tegels. Afhankelijk van hoe je de jouwe wilt gebruiken, wil je misschien investeren in een product dat speciaal is ontworpen voor bepaalde oppervlakken. Aan de andere kant zijn er enkele modellen die alles kunnen, hoewel ze in bepaalde gebieden misschien niet zo effectief zijn als gespecialiseerde modellen.

Formaat

Stoomreinigers zijn er in veel verschillende maten, waaronder lichte, draagbare eenheden en meer omslachtige modellen in stofzuigerstijl. Voordat je een aankoop doet is het belangrijk te letten op het formaat van de stomer. Kleinere stoomreinigers zijn draagbaarder en gemakkelijker op te bergen, maar grote modellen kunnen langer meegaan en grotere klussen aan.

Extra functies en hulpstukken

Sommige stoomreinigers zijn uitgerust met hulpstukken waarmee je bepaalde delen van jouw huis kunt reinigen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende borstels, sproeiers en vloermonden. Deze accessoires kunnen een handige aanvulling zijn als je jouw stomer voor meerdere doeleinden wilt gebruiken.

Budget

Het budget wat je voor een stoomreiniger over hebt is ook niet geheel onbelangrijk. De prijzen van deze handige schoonmaakapparaten variëren enorm. In ons onderzoek naar de beste stoomreinigers hebben wij hier ook rekening mee gehouden. Wij hebben gekeken naar de top 10 stomers met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Uiteraard, hoe meer functies je hebt, hoe prijziger het schoonmaakapparaat uiteindelijk zal zijn. Let dus goed op de dingen die jij belangrijk vindt. Aan de hand hiervan is het makkelijk jouw budget te bepalen. 

Conclusie

We zijn alweer bij het einde van ons artikel, de conclusie. Natuurlijk hopen wij dat wij je hebben kunnen inspireren en informeren over de beste stoomreinigers die je op dit moment kunt kopen. Mochten er nieuwe, betere modellen op de markt komen, dan kun je uiteraard van ons verwachten dat we hiernaar kijken en indien nodig onze top 10 aanpassen. We zullen je nog een korte samenvatting geven. 

De beste stoomreiniger is de Kärcher SC 4 Easyfix. Het is één van de meest geavanceerde stomers op de Nederlandse markt. De combinatie gebruiksgemak, efficiëntie en veelzijdigheid maakt dit de beste stoomreiniger van 2023. Het schoonmaakapparaat kan je overal in huis gebruiken. Bovendien worden ziekteverwekkers en bacteriën verleden tijd, want deze stoomreiniger stoomt daar gegarandeerd doorheen. 

Onze persoonlijke favoriet is de Kärcher SC 1 Premium White. De reden dat wij voor dit model kiezen is vanwege het formaat. De stomer is handzaam en perfect voor de kleinere klusjes. Voor het grotere werk maken wij gebruik van een robotstofzuiger met dweilfunctie dus is voor ons een geavanceerde stoomreiniger overbodig. Dit is wel een minder milieuvriendelijke manier van schoonmaken, maar werkt voor ons perfect. 

Wij zijn benieuwd wat je van dit artikel vindt. Vind je dit een leuk artikel, dan stellen wij het op prijs als je deze zou kunnen delen. Mis je iets? Of heb je ergens iets op aan te merken? Neem dan vooral contact met ons op. Wij staan open voor aanvullende tips en feedback om het voor jou als consument makkelijker te maken. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP