Mannen Gadgets

Beste luchtontvochtiger van 2023? Dit is de TOP 9!

Hoge luchtvochtigheid in huis is nadelig voor je gezondheid. Het kan schimmel, slaapproblemen of onherstelbare schade aan meubels veroorzaken. Helaas is het iets wat vaak voorkomt. Door dit probleem zijn wij opzoek gegaan naar de beste luchtontvochtiger om dit aan te pakken. 

In dit artikel lichten wij de 9 beste luchtontvochtigers van 2023 uit. Dankzij testen uit de praktijk, online onderzoek via de Consumentenbond, sterke reviews en eerlijke recensies, hebben wij onze top 9 gevormd. Daarnaast hebben wij goed gekeken naar de belangrijkste aspecten voor jou als consument. 

Ben jij benieuwd welke luchtontvochtiger het beste bij jou past? Lees dan verder!

Samenvatting

1. Qlima D620

Beste luchtontvochtiger 2023

Beste luchtontvochtiger

Specificaties

Prijs: € € €
Geluidsniveau: 44 dB
Inhoud waterreservoir: 4000 ml 
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Ja, ontvochtiger beschikt over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 52 m2

Qlima is een populair merk in de wereld van de luchtbehandelingssystemen. Zij kenmerken zichzelf met producten die de temperatuur, vochtigheid, zuiverheid, geur, circulatie en zuurstofgehalte kunnen regelen. Het zal je misschien niet verbazen dat zij een nummer 1 plek hebben in onze top 9. 

De Qlima D620 is de beste luchtontvochtiger van 2023. De ontvochtiger heeft een mooi design en is voorzien van een aantal praktische functies. Het apparaat is uitgerust met een handige timerfunctie, 3-laags filter, hygrometer en een display van LCD. 

De D620 van Qlima produceert een geluid van 44 dB. Dit is een normaal geluidsniveau. De luchtontvochtiger kun je gebruiken in ruimtes tot 52 m2. Je kunt hem dus nagenoeg in elke ruimte gebruiken. Woonkamer, zolder, kelder, noem het maar op. Daarnaast heeft de luchtontvochtiger een waterreservoir van 4000 ml. Wanneer deze vol is kun je het waterreservoir loskoppelen en legen. 

Als je opzoek bent naar een gebruiksvriendelijk, efficiënt en mooie luchtontvochtiger, dan is de Qlima D620 de beste koop luchtontvochtiger voor jou. Tevens schiet hij met kop en schouders boven de concurrentie uit. Dat is de reden dat wij hem bekronen tot de nummer 1 beste luchtontvochtiger van 2023. 

2. Qlima D 612

Beste luchtontvochtiger volgens de Consumentenbond (alternatief)

Specificaties

Prijs: € € 
Geluidsniveau: 44 dB
Inhoud waterreservoir: 1800 ml  
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Ja, ontvochtiger beschikt over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 30 m2

Als wij onderzoek doen naar de beste producten, dan kijken wij onder andere naar reviews, recensies en andere onderzoeken. De uitslagen van de Consumentenbond wegen wij zwaar mee tijdens het vormen van onze top 9 of 10. Deze uitslagen geven namelijk een goede afspiegeling van hetgeen wat wij Nederlanders gebruiken en prettig vinden. 

Helaas heeft de Consumentenbond nog geen onderzoek gedaan naar de beste koop luchtontvochtiger. Desondanks zien wij dat zij en consumenten op hun forum lyrisch zijn over de Qlima D612. Het is het jongere broertje van de D620. 

De Qlima D612 is de beste luchtontvochtiger volgens verschillende bronnen op en bij de Consumentenbond. Het apparaat beschikt over een timerfunctie, 3-laags filter, hygrometer en LCD display. De luchtontvochtiger is geschikt voor nagenoeg alle ruimtes en zal ervoor zorgen dat natte ruimtes weer herstellen.

De D612 van Qlima heeft een geluidsniveau van 44 dB. Dit is gelijk aan onze nummer 1 van 2023. In tegenstelling tot de D620 heeft de D612 van Qlima een waterreservoir van 1800 ml. Dit is ruim voldoende, want het apparaat is slechts geschikt voor ruimtes tot 30 m2. Zodra de kamer een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent heeft bereikt, zal hij automatisch uitschakelen. 

Ben jij opzoek naar de beste luchtontvochtiger volgens mensen op en bij de Consumentenbond? Kies dan voor de Qlima D612. Hij is voordeliger dan zijn broer, maar minstens zo sterk!

3. Cecotec Luchtontvochtiger

Beste goedkope luchtontvochtiger

beste luchtontvochtiger

Specificaties

Prijs:
Geluidsniveau: 30 dB
Inhoud waterreservoir: 600 ml 
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Nee, ontvochtiger beschikt niet over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 20 m2

Wij vinden het ook belangrijk dat we een toegankelijk model uitlichten. Een goedkope, budget variant heeft daarom altijd een plekje in onze top 9 of top 10. Uiteraard kun je van een goedkoper model niet verwachten dat hij dezelfde specificaties en kracht heeft als een duurdere variant. Desondanks is duurder niet altijd beter. 

De Cecotec luchtontvochtiger is de beste goedkope luchtontvochtiger. Het apparaat is stijlvol, licht in gewicht en is erg stil in gebruik. De fabrikant categoriseert hem onder multifunctioneel, want hij schakelt automatisch uit en denkt naast jouw gezondheid ook aan je meubilair. 

De luchtontvochtiger van Cecotec heeft een groot afneembaar waterreservoir van 600 ml. Het apparaat heeft geen ingebouwde hygrometer, maar zorgt ervoor dat hij maximaal 300 ml water per dag zal opvangen. Zodra dit gelukt is zal de luchtontvochtiger automatisch uitschakelen. 

Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 20 m2. Je zou hem bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor de slaapkamer, kelder of badkamer. Hij is eenvoudig te verplaatsen dus rouleren is ook een optie. 

Heb jij wat minder te besteden of wil jij zo min mogelijk geld uitgeven aan een luchtontvochtiger? De Cecotec luchtontvochtiger is de beste goedkope luchtontvochtiger. 

4. Clean Air Optima CA-704

Beste luchtontvochtiger en reiniger

Specificaties

Prijs: € € €
Geluidsniveau: 39 dB
Inhoud waterreservoir: 4000 ml 
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Ja, ontvochtiger beschikt over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 40 m2

Tijdens ons onderzoek naar de beste luchtontvochtiger en reiniger zijn wij gestuit op een apparaat van Clean Air Optima. Clean Air Optima is een toonaangevend merk binnen de luchtbehandelingssystemen wereld. Zij garanderen alle schadelijke stoffen en onaangename geuren uit de lucht te zuiveren. Tevens geven zij aan dat al hun luchtreinigers geschikt zijn voor alle binnenruimtes, maar ook voor auto’s, campers of boten. 

De Clean Air Optima CA-704 is de beste luchtontvochtiger en reiniger in 1. Het 2-in-1 apparaat heeft een bijzonder stille werking (39 dB) en beschikt over een 4 voudige filtertechnologie. Bediening gaat eenvoudig via de knoppen en LED scherm. 

Pluisjes, haren en huidschilfers van jou en je huisdieren zullen dus worden opgenomen door het apparaat. Dankzij het actief koolstoffilter worden geuren en gassen geneutraliseerd. Vervolgens zorgt de ingebouwde UV lamp ervoor dat kiemen, virussen, schimmels en bacteriën worden geëlimineerd. Tot slot reinigt en verfrist de ionisator de binnenlucht. Wat wil je nog meer? 

De CA-704 van Clean Air Optima is geschikt voor ruimtes tot 40 m2. Wil jij de binnenlucht niet alleen ontvochtigen, maar ook reinigen of eventueel bevochtigen? Dan is de Clean Air Optima CA-704 de beste koop luchtontvochtiger (en reiniger) voor jou!

5. Clean Air Optima CA-707

Beste luchtontvochtiger met ionisator

beste luchtontvochtiger

Specificaties

Prijs: € € €
Geluidsniveau: 39 dB
Inhoud waterreservoir: 4000 ml  
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Ja, ontvochtiger beschikt over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 70 m2

We vertelde je net over de CA-704 van Clean Air Optima, maar deze heeft een grote broer. De grote broer heeft nagenoeg dezelfde functies en opties, maar werkt net even iets sneller en is geschikt voor grotere ruimtes. 

De Clean Air Optima CA-707 is de beste luchtontvochtiger met ionisator. Het is een 2-in-1 apparaat. Het is een luchtontvochtiger en luchtreiniger in 1. Met een geluidsniveau van 39 dB kun je stellen dat het een extreem stil apparaat is. 

Dankzij de 4 voudige filtertechnologie worden schadelijke stoffen en nare geuren verleden tijd. Net als bij de CA-704 zorgen de filters ervoor dat jij zult leven in een gezonde omgeving. Het apparaat beschikt over een voorfilter, actief koolstoffilter, UV lamp en ionisator. 

De CA-707 van Clean Air Optima is de beste luchtontvochtiger met ionisator. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 70 m2. Hij werkt 2x zo snel als zijn voorganger. Hij kan namelijk tot wel 20 liter per dag zuiveren. Bovendien kun je het waterreservoir handmatig loskoppelen en legen, maar idealiter doe je dit via de afvoerslang. Hierdoor werkt het apparaat volledig op auto-pilot. 

6. De’Longhi Tasciugo AriaDry DEX216F

Beste luchtontvochtiger met afvoer

Specificaties

Prijs: € € €
Geluidsniveau: 37 dB
Inhoud waterreservoir: 2100 ml 
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Ja, ontvochtiger beschikt over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 30 m2

Normaal gesproken zou je bij De’Longhi denken aan de beste espressomachines, maar zij produceren ook andere producten van hoge kwaliteit. Naast de koffiemachines, ijsmakers en mobiele airco’s, hebben zij zich ook gestort op de luchtbehandelingssystemen.

De De’Longhi Tasciugo AriaDry DEX216F is de beste luchtontvochtiger met afvoer. Van alle luchtontvochtigers in deze top 9 vinden wij dit ook de mooiste qua design. Het apparaat is bovendien handig en compact van formaat. 

Het voordeel van een luchtontvochtiger met afvoer is dat het opgevangen water gelijk afgevoerd kan worden. Als je hem niet aansluit op een afvoer, kun je hem nog steeds gebruiken zoals gewoonlijk. Verplaatsen is dan ook geen enkel probleem en daar heeft De’Longhi zelfs over nagedacht. De luchtontvochtiger heeft namelijk een geïntegreerd handvat. 

Opmerkelijk is ook de elektronische antivorst thermostaat. Hierdoor kun je de Tasciugo AriaDry DEX216F luchtontvochtiger ook bij lage temperaturen gebruiken. Het behandelgebied is tot ongeveer 30 m2. Ideaal voor bijvoorbeeld de garage, kelder of slaapkamer. 

Kortom, ben jij opzoek naar de beste luchtontvochtiger met afvoer? Kies dan voor de De’Longhi Tasciugo AriaDry DEX216F luchtontvochtiger. Dit is veruit de beste koop luchtontvochtiger voor jou!

7. Trotec TTK 68 E

Beste luchtontvochtiger met hygrometer

beste luchtontvochtiger

Specificaties

Prijs: € € 
Geluidsniveau: 43 dB
Inhoud waterreservoir: 4000 ml 
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Ja, ontvochtiger beschikt over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 50 m2

Trotec is niet een onbekend merk binnen de wereld van luchtbehandelingssystemen. Het merk staat voor de optimale conditionering van lucht en water in industrie, vrijetijdssector en bouw. Variërend van luchtontvochtigers en verwarmingsapparaten tot airconditioners en luchtreinigingssystemen. 

De Trotec TTK 68 E is de beste luchtontvochtiger met hygrometer. De luchtontvochtiger beschikt over een timer, automatische uitschakeling, kinderbeveiliging en ingebouwde hygrometer. Dankzij deze functies zal de luchtontvochtiger zorgen voor een optimale luchtvochtigheid in huis. 

Naast het ontvochtigen van de lucht, kan de Trotec TTK 68 E ook de lucht reinigen. Dankzij een uitwasbaar luchtfilter worden stoffen en dierenharen uit de lucht gefilterd. Voor een optimale luchtreiniging raden wij een van bovenstaande modellen van Clean Air Optima aan. Desondanks is dit wel noemenswaardig. 

Wil jij het gemak van een luchtontvochtiger met hygrometer? Kies dan voor de Trotec TTK 68 E. Dit is de beste luchtontvochtiger met hygrometer die je kunt kopen. 

8. PINGI Vida Luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger voor badkamer

beste luchtontvochtiger

Specificaties

Prijs: € 
Geluidsniveau: 52 dB
Inhoud waterreservoir: 1000 ml  
Afneembaar waterreservoir: Ja
Ingebouwde hygrometer: Nee, ontvochtiger beschikt niet over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 30 m2

Badkamers kunnen erg vochtig worden. In het bijzonder de badkamers die niet voorzien zijn van een raam. Hierdoor kun je namelijk niet het raam openzetten om te laten luchten. Wanneer je volledig afhankelijk bent van de luchtzuivering binnenshuis, kan dit problemen met zich meebrengen. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de beste luchtontvochtiger voor de badkamer. 

PINGI is al sinds jaar en dag bekend om de luchtontvochtigers. Zij zijn voornamelijk bekend geworden om de luchtontvochtigers voor de auto. Echter daar is het niet bij gebleven, want zij hebben ook fantastische apparaten voor binnenshuis. 

De PINGI Vida luchtontvochtiger is de beste luchtontvochtiger voor de badkamer. Het is een betaalbaar model en erg gebruiksvriendelijk. Je kunt het apparaat namelijk aan de muur monteren. Bovendien schakelt het apparaat automatisch uit wanneer het waterreservoir voor 90% gevuld is. 

Wij merken op dat je ook een afvoerslang kunt aansluiten. Ideaal, want op deze manier hoef je niet zo vaak om te kijken naar het apparaat. De luchtontvochtiger kan op deze manier namelijk volledig zelf opereren en legen. 

De PINGI Vida luchtontvochtiger is de beste luchtontvochtiger voor de badkamer. Er is geen twijfel over mogelijk. De combinatie van prijs en gebruiksgemak is niet te verslaan. 

9. Eurom Drybest 10

Beste luchtontvochtiger voor slaapkamer

Beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € 
Geluidsniveau: 47 dB
Inhoud waterreservoir: 5000 ml  
Inhoud waterreservoir: 5000 ml
Ingebouwde hygrometer: Ja, ontvochtiger beschikt over ingebouwde hygrometer
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 20 m2

Een goede luchtvochtigheid in je slaapkamer is ontzettend belangrijk. Wanneer dit te hoog is, kan het allerlei verschillende problemen veroorzaken. Om die reden hebben wij voor je uitgezocht wat de beste luchtontvochtiger voor de slaapkamer is. 

De Eurom Drybest 10 is de beste luchtontvochtiger voor de slaapkamer. Het apparaat heeft alles wat je nodig hebt. Zo beschikt het over een ingebouwde hygrometer, heeft het een ruim waterreservoir en is hij stil in gebruik. 

De luchtontvochtiger van Eurom heeft in waterreservoir van 5000 ml. Volgens de fabrikant kan het ongeveer 10 liter per 24 uur ontvochtigen. Het legen van een vol waterreservoir is eenvoudig. Je kunt het waterreservoir namelijk loskoppelen van de ontvochtiger. 

Is jouw slaapkamer vochtig en wil je hier zo snel mogelijk van af? Haal dan de Eurom Drybest 10 in huis. Dit is de beste koop luchtontvochtiger voor jouw slaapkamer. 


Bekijk bij Bol.com

Waar moet je op letten als je de beste luchtontvochtiger wilt kopen?

Wij hopen dat je nu ongeveer een idee hebt wat de beste luchtontvochtiger voor jou is. Om echt zeker te zijn van je keus, is het een goed idee om op onderstaande dingen te letten. Met onderstaande factoren wordt het gemakkelijk om de beste ontvochtiger voor jou te kiezen. 

Grootte

Luchtontvochtigers variëren in formaat. De grootte van de ontvochtiger hangt af van de ruimte die je wilt ontvochtigen. Desondanks is het belangrijk om na te gaan of je naast die ruimte wellicht in de toekomst ook een andere ruimte gaat ontvochtigen. 

Wij raden aan om te kiezen voor een luchtontvochtiger die een gebied van ongeveer 50 m2 kan behandelen. Zo heb je voldoende variatie. 

Inhoud waterreservoir

De inhoud van het waterreservoir in je ontvochtiger bepaalt hoe vaak je het apparaat moet legen. Als de tank vol raakt, zorgt een sensor in de tank ervoor dat het apparaat wordt uitgeschakeld. 

Elk apparaat heeft een andere hoeveelheid vocht die hij in een dag kan opnemen. Let hier op voordat je een apparaat aanschaft. Idealiter koop je een luchtontvochtiger met afvoer. Zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken. 

Geluidsniveau

In onze top 9 beste luchtontvochtigers zitten duidelijke verschillen in geluidsniveau. Het geluidsniveau is belangrijk, want niemand zit te wachten op lawaai. De verschillende geluidsniveaus zijn als volgt:

  • Stil
    Deze modellen hebben een geluidsniveau tot 43 dB. 
  • Normaal
    Deze modellen hebben een geluidsniveau van 43 dB tot 49 dB. 
  • Luid
    Deze modellen hebben een geluidsniveau van 49 dB of meer.

Dankzij bovenstaande gegevens heb jij een idee van wat je kunt verwachten. Stel jezelf ook de vraag of je de luchtontvochtiger zijn werk laat doen bij aanwezigheid of wanneer je buitenshuis bent. In het tweede geval is het geluidsniveau minder van belang. 

Hygrometer

Een luchtontvochtiger met hygrometer is het meest praktisch. Hierdoor hoef jij geen losse hygrometer aan te schaffen. Het apparaat zal automatisch uitschakelen wanneer de luchtvochtigheid op peil is. Het is geen essentiële functie, maar vergroot het gebruiksgemak voor de volle 100 procent. 

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak is ook niet geheel onbelangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het legen van het waterreservoir of het in- en uitschakelen van het apparaat. Sommige modellen kunnen deze twee dingen volledig automatisch. 

Kijk goed naar de ontvochtiger die je voor ogen hebt. Een luchtontvochtiger met afvoer, hygrometer en automatische in- en uitschakeling is het meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke model. Echter, een afvoer neemt wel meer ruimte in beslag. 

Uiteindelijk komt het erop neer welke afweging je gaat maken. Heb jij liever veel gebruiksgemak of een goedkoper model met wat minder gebruiksgemak? De keuze is aan jou.

Waarom moet je een luchtontvochtiger gebruiken?

Een luchtontvochtiger moet je gebruiken wanneer de luchtvochtigheid te hoog is. Het is belangrijk om snel te handelen, want anders kun je problemen krijgen. Denk aan het rot van je meubels of schimmel op de meest vochtige plekken. Dat zijn slechts twee redenen waarom je een ontvochtiger moet gebruiken. 

Voor meer informatie over hoe je luchtvochtigheid in huis kunt verbeteren, lees ons artikel “Luchtvochtigheid in huis verbeteren? Zo doe je dat!”.

Conclusie

We sluiten af met onze conclusie. Wij hopen dat wij jou hebben geholpen om de beste luchtontvochtiger voor jou te kiezen. Laten we het nog eventjes voor je opsommen.

De beste luchtontvochtiger is de Qlima D620. Het is de beste koop luchtontvochtiger voor iedereen. De luchtontvochtiger is gebruiksvriendelijk, efficiënt en te gebruiken in alle ruimtes. Bovendien ben je met een apparaat van Qlima verzekerd van topkwaliteit. 

Onze persoonlijke favoriet is de De’Longhi Tasciugo AriaDry DEX216F. Het apparaat is stijlvol en bijzonder gebruiksvriendelijk. Het gemak van een afvoer is voor ons doorslaggevend. Hierdoor hoef je nauwelijks om te kijken naar de luchtontvochtiger. Daarnaast moeten wij toegeven dat we een beetje De’Longhi fan zijn.. 😉

Ben jij nog niet zeker van je keus of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op via Instagram DM of het contactformulier. Wij zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP