Mannen Gadgets

Wat is een combimagnetron en hoe werkt het?

Combi magnetrons zijn de laatste tijd steeds gebruikelijker geworden. Een aantal verschillende merken bieden combi magnetrons aan tegen verschillende prijsklassen. Als je ze nog nooit bent tegengekomen, vraag jij je waarschijnlijk af; wat zijn combi magnetrons? Je vraagt je misschien ook af: zijn combimagnetrons goed?

In dit artikel geven wij antwoord op al jouw vragen over dit apparaat voor in de keuken. Wij zijn namelijk helemaal om en vinden dat dit apparaat onmisbaar is in elk huishouden!

Hoe verschilt een combimagnetron van een solo magnetron?

Misschien ben jij op het moment wel op zoek naar een nieuwe gadget voor in de keuken en kun jij niet kiezen tussen het type magnetron. Mooi, want je bent niet alleen. Het verschil tussen een combimagnetron en traditionele (solo) magnetron is lastig te zien op basis van foto’s. Ze zien er qua uiterlijk namelijk volledig hetzelfde eruit. Echter zijn er wel degelijk belangrijke verschillen. Wij leggen je uit wat deze verschillen zijn. 

Wat is een combimagnetron?

Combi magnetrons is een apparaat die een combinatie van verschillende functies combineert in één machine. Het ultieme apparaat bevat een magnetron, grill en oven, maar dit is niet bij elk model het geval. Er is een reeks van verschillende soorten combi magnetrons. We onderscheiden ze in drie verschillende categorieën. 

Wat is een solo magnetron?

Je bent waarschijnlijk bekend met de manier waarop een traditionele magnetron werkt als je er ooit een hebt gebruikt. Natuurlijk zullen zaken als kracht, precisie en speciale functies per merk en model verschillen. Een traditionele magnetron biedt over algemeen vooraf ingestelde kookprogramma’s met enkele extra mogelijkheden zoals ontdooien.

Waarom je moet kiezen voor een combimagnetron

Je kunt misschien al wel raden dat wij verliefd zijn op de combimagnetron. De meest veelzijdige uitvoering is die met een grill en oven, en dat is ook onze favoriet. Als je nog niet overtuigd bent van de kracht van dit apparaat, lees dan verder en wij zullen je vertellen waarom je voor eentje moet kiezen!

Meerdere functies in één machine

Het beste van de combimagnetrons is duidelijk dat ze meerdere apparaten in één apparaat bieden. In plaats van een aparte magnetron, grill en oven te moeten kopen, kun je ze allemaal in één pakket krijgen.

Dit kan je potentieel besparen als je ervoor kiest om voor alle 3 de apparaten op de combimagnetron te vertrouwen.

Zelfs als je nog een aparte oven hebt, kan een combimagnetron een goede optie zijn als je alleen dingen snel wilt opwarmen, maar ze ook bruin wilt krijgen zonder je oven aan te zetten.

Koken
Koken

Ruimte en energie besparen

Omdat combi magnetrons tot 3 apparaten in 1 kunnen bevatten, bespaart het je mogelijk ruimte in jouw keuken.

Met slechts één eenheid die 3 verschillende doelen kan dienen, kun je besparen op de ruimte die anders in jouw keuken wordt ingenomen.

Bovendien kun je uiteindelijk ook op het energieverbruik besparen door het ene apparaat voor meerdere taken te gebruiken in plaats van te vertrouwen op een oven. Dit is vooral handig als je regelmatig je oven gebruikt voor bijvoorbeeld een tosti of avondeten op te warmen. 

Flexibeler tijdens het koken

Een ander groot voordeel van combi magnetrons is dat ze je meer flexibiliteit geven bij het koken en opwarmen van jouw voedsel.

Dit kan vooral handig zijn als je een maaltijd moet bereiden die uit meerdere fasen bestaat, bijvoorbeeld aardappelen koken en ze vervolgens roosteren voordat je ze krokant maakt onder de grill. Je kunt mogelijk alle 3 in één apparaat doen in plaats van te moeten wisselen tussen het fornuis, de oven en eventueel grill.

Deze flexibiliteit maakt combi magnetrons een populaire keuze voor keukens en huizen met beperkte ruimte. Ook voor mensen die weinig tijd hebben, maar meer willen dan alleen een verwarmde magnetronmaaltijd, is het een waardevol keukenapparaat.

Wat kost een combimagnetron?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat je ongeveer kwijt bent aan een combimagnetron. De gemiddelde prijs van een traditionele magnetron ligt volgens Bol.com op € 273,00. Dit lijkt misschien hoog, maar je hebt voor enkele tientjes al een magnetron die het werk doet. 

Een combinatie magnetron is qua functionaliteit een stuk uitgebreider dan een traditioneel apparaat. De prijs is daar dus ook naar. De gemiddelde prijs ligt rond de € 473,00 voor dit apparaat. Niet getreurd, want ook voor minder dan 100 euro kun jij jezelf al voorzien van het gemak van een combinatie magnetron. De Severin MW 9559 is namelijk een uitstekende magnetron. 

Hoe maak ik mijn combimagnetron schoon?

Ook niet geheel onbelangrijk is om te weten hoe jij jouw magnetron schoonmaakt. Wij doen het zelf op een unieke manier. Pak een bak water en pers er een halve citroen in uit, zet het 30 seconden in de magnetron en daarna veeg jij al het vuil gemakkelijk weg. Uiteraard kun je ook kijken naar speciaal schoonmaakmiddel voor de magnetron. Kijk dan naar een oven- en grillreiniger, dat werkt namelijk perfect.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP