Mannen Gadgets

Beste massage gun van 2023? TOP 10!

Massage guns of pistolen veroveren de wereld van fitness gadgets. Deze apparaten hebben krachtige en snelle pulsen die pijnlijke spieren kunnen verminderen.

Veel gebruikers van massage guns zweren bij het vermogen van de gadget. Volgens hen helpt het massage pistool om je spieren te ontspannen, stimuleert het spierherstel na de training en voorkomt het spierpijn door de bloedtoevoer naar de zachte weefsels te verhogen en de opbouw van melkzuur te verminderen.

Terwijl onderzoekers nog de effectiviteit van massage guns aan het onderzoek zijn, ondersteunen wetenschappelijke studies  de therapeutische mogelijkheden van vibratie therapie en massage, die beide deel uitmaken van percussie therapie

Hier zijn de beste massage guns van 2023. 

Samenvatting

1. Theragun Prime

Beste massage gun van 2023 (beste koop)

Theragun Prime beste massage gun

Specificaties

 Prijs: € € €
Gewicht: 1000 gram
Type massage: Klopmassage
Aantal kopstukken: 4
Bestuurbaar via app: Ja
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, benen, voeten en armen

De Theragun Prime is een nieuwe Theragun die is opgenomen in de rebranding van het bedrijf en de lancering van vier nieuwe massage pistolen. Het is het beste massagegun van 2023 en wij leggen je uit waarom. 

Net als de Theragun Pro is de belangrijkste indrukwekkende eigenschap van de Theragun Prime dat hij veel stiller is dan zijn tegenhanger. In feite concurreert de Prime qua volumeniveau met de beroemde stille Hyperice Hypervolt Plus.

De nieuwe Theragun Prime heeft vijf ingebouwde snelheden (van 1.750 rpm tot 2.400 rpm) en wordt geleverd met vier verschillende koppen.

De prijs van de Theragun Prime is niet voor iedereen weggelegd. Hij is namelijk een beetje aan de hoge kant. Echter, de massage gun heeft een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. Als je kijkt naar wat je voor je geld krijgt, en wat er elders op de markt te verkrijgen is, dan steekt deze er met kop en schouders boven uit.

Past deze niet bij je of vind je hem te duur? Niet getreurd, want er zijn nog 9 andere modellen die wij langs gaan. De keuze is aan jou! 🙂

2. Sanbo Massage Gun

(Alternatief) Beste massage gun van 2023

Sanbo Massage Gun

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 1400 gram
Type massage: Compressie massage, rolmassage en Shiatsu massage
Aantal kopstukken: 4
Bestuurbaar via app: Nee, maar komt er wel aan
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, en benen

Het alternatief op de beste massage gun van 2023 is het massage pistool van Sanbo. Dit pistool wordt door specialisten en fysiotherapeuten in Nederland aanbevolen voor de behandeling van je spieren. 

Met de klop- en vibratiemassage kun jij al jouw spieren gericht behandelen. Door de Sanbo Massage Gun ben jij verzekerd van een verbeterde bloedsomloop waardoor jouw afvalstoffen zich niet kunnen ophopen in het bloed en de spieren. Hierdoor creëer jij ruimte voor de opname van meer voedingsstoffen. 

Het apparaat heeft een extreem goede en nieuwe technologie die tot wel 60% dieper in de spieren kan dan andere massage guns op de markt. Tevens is het model licht en betaalbaar. Daarom vinden wij dit het alternatief op de beste koop van 2023. Deze is namelijk kwalitatief goed, maar een stuk betaalbaarder.

3. Theragun PRO

Beste professionele massage gun

Specificaties

 Prijs: € € €
Gewicht: 1400 gram
Type massage: Klopmassage
Aantal kopstukken: 4
Bestuurbaar via app: Ja
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, benen, voeten en armen

Hierboven hadden we het al kort over een massage gun van Theragun en op nummer 3 in deze top 10 staat het professionele massage pistool van, je raad het al, Theragun. We kunnen niet ontkennen dat zij echt marktleider zijn op het gebied van massageapparaten. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken wat hij allemaal kan. 

Het is uitgerust met zes hulpstukken en een verstelbare arm, zodat gebruikers van alle lengtes met succes elk deel van hun lichaam kunnen richten. Het heeft ongeveer een massagekracht van 30 kilo voordat het afslaat. Je kunt dus stellen dat een behoorlijk krachtig apparaat is. Voor velen wordt de maximale stand als niet prettig ervaren dus wees alert en begin voorzichtig. 

Hoewel de batterijduur slechts 75 minuten is, wordt de Theragun PRO geleverd met twee batterijen, die beide oplaadbaar zijn, zodat je ze door elkaar kunt gebruiken. Net als de Prime kun je het apparaat met Bluetooth koppelen aan je smartphone of tablet. Via de Therabody app krijg je extra tips en tricks om het gewenste resultaat te behalen. 

De snelheid van de PRO maakt het een luidere optie, iets waar je op moet letten als je van plan bent hem in een openbare ruimte zoals de sportschool te gebruiken. Aan de positieve kant wordt het geleverd met een mooie draagtas en een interactieve app.

4. FITINDEX Massage Gun

Beste massage gun onder de 100 euro

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 1000 gram
Type massage: Klopmassage
Aantal kopstukken: 5
Bestuurbaar via app: Nee
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, benen, voeten en armen

Uit de top 3 waren er twee vrij hoog geprijsd en wij weten donders goed dat een scherp geprijsd massage pistool belangrijk is. Niet iedereen heeft honderden euro’s over voor een dergelijk apparaat. Daarom hebben wij gezocht naar de beste massage gun onder de 100 euro. 

Het FITINDEX Massage Gun is een product dat ook is overgewaaid vanuit het buitenland. Echter is deze een stuk goedkoper dan de Theragun massage guns. Voor minder dan 100 euro ben jij al voorzien met een mooie gadget die bijdraagt aan jouw gezondheid en kwaliteit van leven. 

De FITINDEX heeft een LCD touchscreen waarop jij de snelheid en batterijpercentage kunt zien. Met een volledige batterij kun je tot wel 6 uur lang het massage gun gebruiken. Er is voor ieder wat wils, want dankzij de verscheidenheid aan stranden, 20 om precies te zijn, past hij bij vrijwel iedereen. 

Ook heeft de FITINDEX een stille motor en licht hij als lichtgewicht (1000 gram) ook fijn in de hand. Ondanks dat wij hem scharen onder “goedkoop” is hij echt een monster wat betreft functionaliteit. 

5. Must Massage Gun

Beste goedkope massage gun

Must Massage Gun beste massage

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 1300 gram
Type massage: Vibratie en klopmassage
Aantal kopstukken: 4
Bestuurbaar via app: Nee
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, benen, voeten en armen

Jouw spieren verzorgen hoeft niet duur te zijn. Daarom hebben we ook de beste budget optie voor jou geselecteerd. Voor minder dan 3 tientjes kun jij al gebruik maken van een massage gun die al jouw pijntjes wegneemt. De Must Massage Gun is ondanks zijn prijs, een kwalitatief goed massage pistool.

Met 4 verschillende kopstukken en 6 verschillende vibratie standen, kun jij jezelf en anderen voorzien van een massage die bij jou of hen past. Variërend van een (stevige) sportmassage of een dagelijkse lichaamsmassage, de Must Massage Gun kan het. 

Wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit het beste goedkope massage gun is. Om de kwaliteit te waarborgen zijn ook de makers achter het model constant aan het werk om de technologie en kracht te verbeteren. Wil jij dus niet teveel geld uitgeven, maar toch genieten van de voordelen van een massage pistool? Haal dan de Must Massage Gun in huis. 

6. Northwall Massage Gun

Beste massage gun voor spierherstel

Northwall Massage Gun

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 1250 gram
Type massage: Vibratie en klopmassage
Aantal kopstukken: 4
Bestuurbaar via app: Nee
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, benen, voeten en armen

Een massage gun is een fitness gadget. Dus je kunt wel stellen dat een massage gun probeert om jouw spieren de nodige verzorging te geven. Sommige pistolen kunnen ook meerdere dingen dankzij de verschillende opzetstukken en vibratie standen. Maar wat is nou het beste massage pistool voor spierherstel? Welk pistool is hier volledig op toegespitst? 

De Northwall Massage Gun is het beste massage pistool voor spierherstel en ontspanning. Na een zware training helpt het je om te ontspannen en tot rust te komen. Het apparaat wordt door veel atleten en specialisten gebruikt. Dit toont dus wel aan dat het gevalideerd is door de echte professionals. 

Met 6 verschillende vibratie standen kun jij jouw spieren op jouw gewenste manier behandelen. Ook worden er 4 opzetstukken meegeleverd waardoor je ook het precisiewerk gedaan krijgt. Spierknopen en stijve spieren worden verleden tijd met de massage gun van Northwall. Het is echt het beste pistool voor spierherstel!

7. Maicura Massage Gun

Beste massage gun voor nekpijn

Maicura Massage Gun

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 900 gram
Type massage: Vibratie massage, klopmassage en compressie massage 
Aantal kopstukken: 6
Bestuurbaar via app: Nee
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, benen, voeten en armen

Het massage gun van Maicura is naast het mooie design ook erg praktisch en effectief voor het lichaam. Wij hebben hem geselecteerd als beste massage gun voor je nek. Dit komt onder andere door het gebruiksgemak en totale gewicht. Hij ligt gemakkelijk in de hand en je hoeft je geen zorgen te maken over een lamme hand of arm, want het apparaat weegt maar 900 gram. Dit massage apparaat behoort ook tot één van de lichtste van deze top 10. 

Met 6 verschillende kopstukken, 3 verschillende massage types en 20 snelheidsstanden, kun jij op de manier die jij wenst, elke spier effectief behandelen. De gebruiksduur bedraagt maar liefst 6 tot 8 uur, en hij schakelt automatisch uit na 10 minuten inactiviteit. Het apparaat is dus erg spaarzaam. De oplaadtijd is gemiddeld en bedraagt 3 uur. 

Een stijve nek, spierpijn of blessures worden verleden tijd door deze lichtgewicht fitness gadget.

8. Hyperice Hypervolt

Beste stille massage gun

Hyperice Hypervolt beste massage gun

Specificaties

 Prijs: € € €
Gewicht: 1300 gram
Type massage: Klopmassage
Aantal kopstukken: 5
Bestuurbaar via app: Ja
Geschikt voor: Schouders, rug, nek, benen, voeten en armen

De Hypervolt is een favoriet onder veel personal trainers. Vanwege het formaat kan hij namelijk gemakkelijk vervoerd worden en dankzij de verschillende opzetstukken is hij voor vrijwel iedereen geschikt. 

Om precies te zijn weegt het massage pistool 1300 gram en beschikt het over vijf verschillende hulpstukken. Het apparaat biedt ook drie verschillende snelheidsinstellingen, waardoor het een veelzijdig stuk gereedschap is.

Als kers op de taart laadt het apparaat extreem snel op. Ook heb je altijd zicht op het batterijpercentage dankzij de speciale meter. Net als de Theragun pistolen beschikt de Hypervolt ook over een stille technologie, echter is stuk geavanceerder. Zij noemen het Quiet Glide. 

Wij vinden de Hyperice Hypervolt het beste apparaat met een stille motor. Je betaald wat meer, maar what you see is what you get. Met deze kun jij ongestoord gebruik maken van een massage gun!

9. Tunturi Massage Gun

Beste massage gun met 4 opzetstukken

Tunturi Massage Gun

Specificaties

 Prijs: € € 
Gewicht: 1360 gram
Type massage: Vibratie en klopmassage
Aantal kopstukken: 4
Bestuurbaar via app: Nee
Geschikt voor: Schouders, rug, benen en armen

Tunturi loopt al een poosje mee in de fitnesswereld. Zij begonnen met het fabriceren van cardio apparaten zoals fietsen en hebben zo hun naam gemaakt. Als bedrijf zijnde zitten ze continu op de nieuwste trends en technologieën rondom fitnessapparatuur. Daarom is een massage pistool van Tunturi zeker niet te missen in onze top 10. 

Je weet dat je met een product van Tunturi kwaliteit koopt. Het Tunturi Massage Gun bewijst het namelijk nog eens. Het is het beste massage pistool met 4 opzetstukken. Met 3 verschillende programma’s en een LED touchscreen is het eenvoudig om de standen aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Tevens beschikt het over een bijzonder lange batterijduur van maar liefst 5 tot 11 uur. 

Rust voor jouw lichaam en geest is gegarandeerd met het apparaat van Tunturi. Wij zijn benieuwd wat jij vindt!

10. Beurer MG40

Beste massage gun met infrarood

Beurer MG40

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 900 gram
Type massage: Klopmassage en infrarood massage
Aantal kopstukken: 4
Bestuurbaar via app: Nee
Geschikt voor: Rug, benen en armen

Als laatst in deze top 10 hebben wij het handzame massage apparaat van het merk Beurer. Hij is qua uiterlijk wat anders dan de anderen, maar wordt nog wel onder de categorie massage pistool geschaard. Het unieke aan deze is dat hij beschikt over een infrarood functie waardoor je diep binnen in de spier warmte creëert. 

Het apparaat heeft een massagekop die je maar liefst 180 graden kunt draaien. Bij het massage apparaat is er keuze uit 3 verschillende massagestanden zodat je altijd de intensiteit kan kiezen die bij jou past. Er worden ook 4 verschillende opzetstukken meegeleverd. 

Als je een massage apparaat in je handen hebt, dan wil je niet dat hij veel weegt. Gelukkig is de Beurer MG40 een lichtgewicht van 650 gram. De combinatie van het gewicht, infrarood functie en verscheidenheid aan standen en opzetstukken, heeft ons doen besluiten dat hij niet kan missen in onze top 10 beste massage guns!

Waar let je op als je de beste massage gun wilt kopen?

Er zijn een aantal punten waarop je moet letten als je een massage pistool wilt kopen. Het is belangrijk om jouw doelen en persoonlijke voorkeuren in kaart te brengen, maar ook de technische specificaties van het apparaat zijn van belang. Hieronder lichten wij een aantal belangrijke punten voor je uit.

Prijs

Je wilt natuurlijk op zoek gaan naar een massage apparaat dat binnen jouw budget past. De duurste massage pistolen bieden meestal meer functies en opties, maar goedkopere modellen kunnen de klus zeker klaren. Staar je dus niet blind op de prijs en maak een goede afweging van wat jij belangrijk vindt.

Lawaai

De motoren die massage guns aandrijven, kunnen verrassend luid zijn, dus het kan een nogal onaangename ervaring zijn om ze op nek- en schouderspieren te gebruiken. Gelukkig hebben veel nieuwere modellen prioriteit gegeven aan het verminderen van dit motorgeluid. In deze top 10 zitten geen extreem luide modellen.

Gewicht

Omdat deze apparaten vaak met één hand worden vastgehouden, is het gewicht een belangrijke factor. Je wilt er zeker van zijn dat je het massage pistool stabiel en veilig op de beoogde spier kunt houden, ook op de maximale standen.

Aanpasbaarheid

Sommige massage guns worden geleverd met meerdere kopstukken. Sommige bieden een verstelbare kop op het apparaat zelf, sommige bieden beide functies en sommige verwaarlozen beide. Overweeg aanpasbaarheid terwijl je nadenkt over welke spieren jij gaat behandelen. 

Batterijduur

Vrij duidelijk, hoe langer de levensduur van de batterij, hoe beter, zoals bij alle elektronica. Gelukkig zijn de massage guns in dit artikel allen voorzien van een degelijke batterij. Niemand heeft er zin in om na elk gebruik het apparaat weer aan de lader te gooien. 

Wat zijn de voordelen van een massage gun?

  • Verbeteren van sportprestaties en herstel
  • Bloed- en lymfecirculatie verhogen
  • Krachtige verlichting van pijn
  • Revalideren wordt gemakkelijker
  • Melkzuur vrijgeven uit de spieren
  • Activeert het zenuwstelsel en de spieren
  • Verlicht spierspasmen en spierstijfheid
  • Zorgt goed voor littekenweefsel
  • Verbeterd jouw lenigheid en range of motion (ROM)
  • Bevorderd jouw welzijn

Het is bekend dat een massage pistool dezelfde resultaten biedt als een deep tissue massage. Het mooie van een massage pistool is dat je alle voordelen binnen enkele minuten op de meest geschikte tijd kunt krijgen. Je hoeft er namelijk niet de deur voor uit. Het maakt het voor de meeste mensen gemakkelijker om met hun gezondheid om te gaan, of ze nu sporten of gewoon behoefte hebben aan een massage zijn. Hieronder hebben wij alle voordelen voor je opgesomd.

Veelgestelde vragen over een massage gun (FAQ)

Massage gun vs foam roller?

Er is geen duidelijke winnaar. Maar als je twijfelt tussen de foam roller en het massage pistool, moet je rekening houden met jouw budget. De foam roller is de veel goedkopere optie. 

Een foam roller van goede kwaliteit kost je slechts 10 tot 20 euro, terwijl een massage pistool je meestal dichterbij de 100 euro kost. Echter, recente modellen van massage guns zijn een stuk betaalbaarder geworden. 

Overweeg ook welk apparaat je daadwerkelijk consequent zult gebruiken. Het is tenslotte een investering in je gezondheid en kwaliteit van leven. 

Hoe moet je een massage gun gebruiken?

Een deel van de schoonheid van het massage pistool is dat het ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken is. Wijs met het pistool op de spier, zet hem aan en laat het apparaat zijn werk doen. Maar om het meeste uit jouw fitness gadget te halen, moet je een paar basisprincipes in gedachten houden.

Voordat je begint, zet je hem aan zodat het hoofd begint te pulseren. Drijf het vervolgens langs de gewenste spier die je probeert los te maken of op te warmen. Het is nooit nodig om extra hard te drukken met een massage gun; de pulsen doen hun werk. Wanneer je een triggerpoint of spierknoop vindt, blijf dan op dat gebied hangen, net zoals je zou doen met een foam roller.

Beweeg jouw massage apparaat langzaam langs de spier. Het proces hoeft niet te worden overhaast. Het allerbelangrijkste is: vergeet niet te genieten!

Waar is de beste massage gun te koop?

Bij onderstaande webshops kun jij een massage pistool of andere apparaten aanschaffen. Op naar een wereld met minimale pijntjes en maximale ontspanning!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP