Mannen Gadgets

Smart home beveiliging producten die jij moet gebruiken in 2023

De technologie van tegenwoordig heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om jouw huis smart te maken. Het op afstand kunnen besturen van je deursloten, verlichting, camera’s, stofzuigers, grasmaaiers en zelfs voerbakken voor huisdieren is tegenwoordig heel gewoon.

Door het gebruik van een app op jouw smartphone of tablet kun je heel eenvoudig, overal waar je bent jouw smart home producten bedienen. Slimme beveiligingssystemen horen hier ook bij. Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen voor een systeem dat je zelf bewaakt, of je schaft een abonnement aan om je huis 24/7 te laten bewaken door professionals.

Dit artikel laat je weten welke smart home beveiliging producten jij moet gebruiken om jouw huis op een slimme manier veiliger te maken!

Wat is smart home beveiliging en hoe verschilt het van andere beveiliging?

Beveiligingssystemen hebben de afgelopen jaren een stroomversnelling gemaakt als het gaat om technologie. De opkomst van smart home beveiliging is steeds meer een besproken onderwerp als we het hebben over slimme apparaten. Wij leggen je uit wat het is en hoe het verschilt van andere beveiliging.

Wat is smart home beveiliging?

Smart home beveiliging is een slimme manier om jouw huis en eigendommen te beveiligen. Door de vernieuwende technologie kun je op elk moment, waar je ook bent, zien wat er in en rondom jouw huis gebeurd. Krijg bijvoorbeeld een melding als er iets verdachts wordt waargenomen op één van jouw beveiligingsapparaten.

Andere beveiliging? Wat bedoel je daarmee?

Hiermee bedoelen wij beveiligingsartikelen die niet de mogelijkheid hebben om op afstand bediend te worden. Dit zijn dus de traditionele producten die ook bijdragen aan een veiliger huis, maar dan zijn ze niet smart. Echter dient het nog steeds hetzelfde doel. 

Waarom smart home beveiliging beter is dan andere beveiliging

Een smart home beveiligingssysteem staat altijd aan. Kijk real-time mee of ontvang meldingen via een email of app op jouw smartphone of tablet. Daarnaast heeft het minimale bedrading en is daardoor een stuk veiliger. Ook hoef je geen kennis te hebben van allerlei verschillende processen en systemen, maar alleen van de bijbehorende smart home app die jij gebruikt. Last but not least.. het sluit goed aan op de rest van jouw smart home producten

Op deze manier draagt smart home beveiliging aan minder stressvol leven

Door het gebruik van slimme beveiliging voel jij je natuurlijk een stuk veiliger. Maar wist je ook dat het minder stress kan veroorzaken? Wil jij bijvoorbeeld even spieken of jouw mooie auto nog in de garage staat? Dan kan dat met deze producten. 

Daarnaast dragen de meldingen, die jij volledig kunt personaliseren, bij aan een minder stressvol leven. Stel bijvoorbeeld een melding in wanneer jouw partner thuis komt. Nooit meer ruzie maken over wie er eerder thuis is en gaat koken!

Welke producten vallen onder smart home beveiliging?

Smart home beveiliging kun je onderverdelen in vier (4) productgroepen of categorieën. In dit artikel behandelen wij smart home beveiligingscamera’s, slimme rookmelders, smart alarmsystemen en slimme babyfoons. Allen vallen wat ons betreft in de categorie beveiliging. Andere producten zoals deursloten, zijn discutabel. Hier zullen wij in de toekomst uiteraard aandacht aan besteden. 

Graag nemen wij je mee in alle slimme producten die met veiligheid te maken hebben.  

Smart beveiligingscamera’s

Binnen de categorie smart home beveiliging vallen natuurlijk slimme beveiligingscamera’s. Dit zijn camera’s die je middels jouw smartphone of tablet kunt besturen. Daarnaast heeft het grootste gedeelte van de camera’s die smart zijn, ook de mogelijkheid om te communiceren met een platform als Amazon Alexa of Google Assistant. De verschillende producten lopen erg uit een qua functionaliteit. Wij lichten er een aantal voor je uit. Dit is niet per se een top 10, maar meer ter informatie wat er op de markt is.

1. Netatmo Welcome – Indoor IP-beveiligingscamera

Een goede smart home camera die je binnen in huis kunt gebruiken. Naast de meldingen die je via je telefoon krijgt, maakt de camera ook een foto en video van het gezicht zodra er iets verdachts geconstateerd wordt op de camera. 

Met de ingebouwde privacy functie zorg jij ervoor dat de camera geen familieleden vastlegt. Hierdoor kunnen zij ongestoord hun ding doen, waardoor zij niet bang hoeven te zijn dat de slimme camera de beheerder meldingen toe stuurt. 

2. Caliber HWC101 – WiFi camera

Een degelijke smart home camera die geschikt is voor gebruik binnen in huis. Dit apparaat werkt goed samen met andere Caliber producten. Koppel de camera bijvoorbeeld met de lampen, zodat bij detectie van iets ongewoons, deze aan gaan. 

Je sluit deze camera gemakkelijk aan via een stekker in het stopcontact. Beelden kun je op elk gewenst moment terugkijken via de app van Caliber. 

3. Foscam FI9912

Deze slimme camera met ingebouwde WiFi kun je zowel binnen als buitenshuis gebruiken. De camera is namelijk bestendig tegen water. Daarnaast beschikt het over de HDR beeldkwaliteit waardoor je altijd haarscherp beeld hebt. 

Deze camera komt in twee uitvoeringen, namelijk wit en bruin.

4. Google Nest Cam Indoor Beveiligingscamera

Dankzij de Nest beveiligingscamera verlies je jouw huis en eigendommen nooit uit het zicht. Je kunt niet alleen kijken, maar met deze slimme camera kun je ook praten. Hij beschikt namelijk over een microfoon en luidspreker. 

Al je videobeelden zijn versleuteld met 128-bits SSL-versleuteling. Dit is dezelfde beveiligingsgraad die diverse banken hanteren. Privacy gegarandeerd dus!

5. Caliber HWC202PT

De smart camera van Caliber werkt samen met Google Assistent en Amazon Alexa. Hierdoor kun jij met je eigen stem het real-time beeld van je camera opvragen met een spraakopdracht. Stream dit bijvoorbeeld naar je smart tv of tablet. 

Met de infrarood LED kun je ook ‘s nachts goede beelden maken!

6. EZVIZ Husky Air

De mooie gadget van EZVIZ zorgt ervoor dat jouw stress verleden tijd wordt. Net als een husky zorgt het voor rust. De camera is voorzien van een felle lamp + alarmerende geluiden om ongewenst bezoek weg te sturen. 

Met deze smart home camera weet je zeker dat inbrekers zullen schrikken. Dankzij de nachtzicht functie werkt hij ook ‘s nachts.

 

7. Eufy by Anker 2K Indoor Camera

Een slimme camera met niet Full HD kwaliteit, maar 2K. Dit is net een stukje scherper. Doordat de camera Pan Tilt gebouwd is, kan hij zowel draaien als kantelen. Hierdoor kun jij dus alle hoeken in de gaten houden.

Deze camera kun je overal in huis bevestigen dankzij Pan Tilt. Je kunt hem dus op tafel zetten, maar ook aan de muur of plafond bevestigen. 

8. Ring Indoor Cam

Een compacte smart camera die dezelfde soort beveiliging biedt als een groter formaat. Door het kleine formaat kun je hem overal installeren. Neem hem bijvoorbeeld mee op zakenreis, als je je niet veilig voelt in jouw accommodatie.

Hij mag dan wel klein zijn, maar hij zal aan al jouw wensen voldoen!

9. Eufycam 2C

Een draadloze smart beveiligingcamera van het merk Eufy zal je met weer en wind niet in de steek laten. Dit apparaat kun je gebruiken met alle bekende smart home platformen. Dit zijn Apple HomeKit, Google Home en Amazon Alexa. Hierdoor zal het ongetwijfeld in jouw smart home kunnen werken!

10. ARLO Ultra 4K – 1 beveiligings-/IP-camera – Met basisstation

De meest geavanceerde smart camera van de lijst. De video- en audiokwaliteit zijn uitstekend. Zelfs in de nacht is deze gadget in staat om video’s te maken met gekleurd beeld. Tevens bevat het ook technologie die de achtergrondruis wegfiltert tijdens een gesprek via de slimme camera.

Smart rookmelders

Smart home producten voor thuisgebruik kunnen apparaten zijn zoals koelkasten, wasmachines, drogers en ovens, maar ook airco’s en verlichting. Enkele voorbeelden van slimme elektronische apparaten voor thuisgebruik zijn televisies, camera- en beveiligingssystemen en computers, laptops en andere mobiele elektronische apparaten. Wij nemen je mee in alle smart home producten die er op de markt zijn.

1. Google Nest Protect

Een slimme rook- en koolmonoxidemelder laat jou nooit in de steek. Zelfs als jij eten laten aanbranden zal hij je daar middels zijn eigen stem (Google Assistent) op wijzen. Via de mobiele app kun je hem aanzetten, besturen en zien wat er in huis speelt dankzij de meldingen.

Elk gezinslid kan de app gebruiken, hierdoor wordt je niet beperkt tot één eigenaar!

2. KlikAanKlikUit – Draadloze Rookmelder

Wissel nu jouw huidige rookmelder om voor een slimme draadloze rookmelder van Trust Smart Home. Wanneer de batterij begint op te raken zul je niet gewekt worden met een immens hard alarm, maar je zult de dagen vooraf al een rustig waarschuwingsgeluid horen. 

Een slimme rookmelder voor een erg voordelige prijs. 

3. Fibaro Smoke Sensor

Geen behoefte aan lompe rookmelder in je huis? Dit is een klein en compact model van Fibaro. Naast rook vangt deze slimme rookmelder ook hitte op. Hierdoor ben je dus eerder op de hoogte van eventuele brand. Alle meldingen ontvang je uiteraard op je smartphone of tablet. 

4. Netatmo Slimme Rookmelder

Deze slimme rookmelder beschikt over een batterij die wel 10 jaar oud wordt. De levensduur is hierdoor erg lang. Sommige rookmelders halen de 2 jaar niet eens.

Dankzij de compatibiliteit met Google Assistant of Apple HomeKit kun je deze smart home gadget laten samenwerken met je andere slimme apparaten. Cool hè?

5. Somfy Slimme Rookmelder

Sommige rookmelders detecteren ook koolmonoxide en hitte, deze helaas niet. Echter, werkt hij op batterijen, waardoor hij over draadloos te plaatsen is. Ook kun je hem koppelen met meerdere rookmelders. 

Het is een afweging die je moet maken, maar hij werkt wel!

6. Elro Connects SF400S

Dankzij dit pakket creëer jij je eigen brandveiligheidssysteem door je hele huis. Hierdoor zorg jij voor maximale rook- en brandbeveiliging door jouw hele woning. Tevens kun je hem net als veel andere slimme rookmelders, op afstand besturen. 

7. Alecto SMART-SMOKE10

Ontvang alle meldingen per direct op je mobiele telefoon met deze rookmelder van Alecto. De slimme rookmelder beschikt ook over een erg luid alarmsignaal van 85 dB waardoor jij ‘s nachts snel gewekt wordt.

Handig als je een erg diepe slaper bent!

8. Gigaset Smart Home Rookmelder

Wees nooit te laat om jouw woning veilig te stellen voor brand dankzij de Gigaset rookmelder. Deze rookmelder kun je uitbreiden met een aantal andere producten zoals de Gigaset Smart Home Sirene waardoor jij je huis nog veiliger maakt. Met deze uitbreiding worden jouw buren zelfs gewekt!

Slimme alarmsystemen

Heb jij liever een combinatie van producten die jouw veiligheid garanderen? Dan kun je kiezen voor een smart alarmsysteem. Een alarmsysteem kan uit verschillende producten bestaan zoals bijvoorbeeld een contactsensor, bewegingsmelder en camera. Erg veelzijdig en een veilig gevoel gegarandeerd!

1. Ring Alarm 5-delige Starter Kit

Vanaf €299 ben je al voorzien met een 5-delig draadloos alarmsysteem van Ring. Waar je ook bent, je kunt overal je alarm in of uitschakelen via de Ring app. Daarnaast heeft het een naadloze samenwerking met Amazon Alexa waardoor je via spraak op je alarmsysteem kunt bedienen. 

2. Gigaset Security startpakket

Een mooi instapmodel alarmsysteem van het merk Gigaset. Vanaf €99 haal jij dit slimme alarmsysteem bij jou in huis. Bedienen gaat gemakkelijk via een app op je smartphone of tablet. Meldingen kun je zowel op je smart device als email ontvangen. Tevens beschikt het over een ontzettend hard alarm van 100 dB.

3. eTIGER S6 Smart Home Draadloos Alarmsysteem

eTiger heeft een erg uitgebreid draadloos smart home alarmsysteem die je naar wens kunt uitbreiden met andere producten. Dit hele alarmsysteem kun je bedienen via Google Assistent of Amazon Alexa. In het pakket zit een bewegingsmelder, 2 magneetcontacten, 2 afstandsbedieningen, 2 RFID tags, adapter en een basis unit. 

4. Somfy Home Alarm – Draadloos alarmsysteem

Één van de weinige slimme systemen die je binnen no-time hebt geïnstalleerd. Het alarmsysteem is erg uitgebreid en werkt gemakkelijk samen met andere smart home producten. Besturen gaat naast de mobiele app ook met je eigen stem via Alexa of Google Assistent.

5. ELRO AG4000 Home Alarmsysteem

Een compleet betaalbaar slim alarmsysteem van ELRO, dat is de AG4000. Hij is makkelijk te installeren en meldingen ontvang je via de app, sms of telefonisch. Tevens is uitbreiding mogelijk met andere artikelen van ELRO. 

6. WoonVeilig ALARM-03

Sluit je huisdieren uit van het alarm dankzij de bewegingsmelder die hier niet op reageert. Professionele ondersteuning vanuit WoonVeilig is mogelijk vanaf €8,95 per maand. Uitbreiding is mogelijk tot wel 160 sensoren.

7. Gigaset Smart Home Alarmsysteem

Een stapje hoger dan het startpakket, het smart home alarmsysteem van Gigaset. Je kunt deze installeren zonder dat er een boormachine aan te pas hoeft te komen, erg handig. Daarnaast hoef je voor gebruik niet te beschikken over een contract of abonnement. 

8. Chuango G5 PLUS Draadloos Alarmsysteem

Met alarm van wel 110 dB, zul jij altijd wakker geschud worden door dit slimme systeem van Chuango. Eenvoudig te bedienen via de gratis app op jouw smartphone of tablet. Tevens kun je gepersonaliseerde meldingen inschakelen, zoals een melding wanneer de voordeur geopend wordt.

Smart babyfoons

Verlies nooit meer jouw baby of kindje uit het oog met een slimme babyfoon. Nagenoeg alle modellen zijn voorzien van een camera en / of praat functie. Ideaal als jij zelfs je zoon of dochter wilt leren praten in zijn of haar slaap. Wanneer een babyfoon beschikt over een internetverbinding dan ben je niet beperkt aan een aantal meters dat je verwijderd van je baby of kindje kunt zijn. Wij lichten een aantal smart babyfoons uit.

1. Motorola Comfort Connect 85

Laat je zoon of dochter nooit meer alleen dankzij de babyfoon van Motorola. Is hij of zij al wat ouder en kan al praten? Dan kun je terug praten met de terugspreekfunctie. De camera kun je met een app op je smartphone of tablet bedienen. Perfect als je dus ff wilt checken hoe het gaat!

2. ELRO BC3000 Babyfoon Royale

Deze smart babyfoon met pan tilt functie kun je overal in de slaapkamer van jouw kindje neerzetten. Er wordt een XL touchscreen meegeleverd waardoor je in één (1) oogopslag kunt zien wat er speelt in de slaapkamer van jouw zoon of dochter. Binnenshuis is het bereik 50 meter en wanneer je buitenshuis gaat is dat 300 meter.

3. Motorola MBP667

Ben jij als vader al vermoeid als je aan slaapliedjes denkt? Geen zorgen met deze moderne babyfoon. Naast dat je hem op afstand kunt bedienen, beschikt de babyfoon over vijf (5) voorgeprogrammeerde slaapliedjes. Daarnaast is hij erg energiezuinig dankzij de eco-modus.

4. Orretti X3 Babyfoon

Met de smart babyfoon van Orretti maakt het niet meer uit hoe ver je verwijderd bent van de slaapkamer van jouw zoon of dochter. Hij is namelijk altijd verbonden via WiFi en zo doende kun je dus altijd de camera tevoorschijn halen op je smart device.

6 redenen waarom jij smart home beveiliging moet nemen

Als je nadenkt over het aanschaffen van een bepaalde vorm van beveiliging, dan zullen wij je bij deze 6 (zes) redenen geven waarom je voor smart home beveiliging moet kiezen.

1. Smart home beveiliging staat altijd aan

Traditionele beveiliging werkt alleen als je eraan denkt het systeem in te schakelen en iemand probeert in te breken, wat niet vaak gebeurt, en is ook vatbaar voor vals alarm. Een smart home beveiliging systeem werkt de hele tijd. Het houdt je op de hoogte van wat er thuis gebeurt met realtime sms- of e-mailwaarschuwingen, zelfs wanneer deze is uitgeschakeld. Waarschuwingen kunnen je vertellen wanneer jouw partner thuiskomt van werk, wanneer een deur of raam te lang open heeft gestaan, of wanneer een kast met waardevolle spullen wordt geopend.

Wanneer er zich een noodgeval voordoet, staat smart home beveiliging voor je klaar. Afhankelijk van je producten worden meldingen onmiddellijk naar een alarmcentrale gestuurd, zodat hulpdiensten kunnen reageren. Meldingen kunnen ook rechtstreeks naar je smartphone worden gestuurd om je op de hoogte te stellen van een mogelijke inbraak, zodat je niet in een slechte situatie terechtkomt of een vals alarm kunt identificeren.

2. Het is gemakkelijker te gebruiken

Smart home beveiliging is draadloos, waardoor elk aspect van het bezit ervan gemakkelijker wordt. Op de hoogte blijven en je eigendommen beschermen is eenvoudig. Draadloze video camera’s en sensors kunnen snel in je systeem worden geïntegreerd voor een extra beveiligingslaag en bewustzijn. Met alles verbonden via een smart home platform of mobiele app, is het gemakkelijk te gebruiken en kun je op elk moment zien wat er thuis gebeurt via je smartphone of tablet.

3. Betere beveiliging ten opzichte van traditionele beveiliging

Smart home beveiliging biedt een betere beveiliging door middel van verbeterde technologie. Dankzij het beperkte gebruik van draden ben je beter beschermd tegen het afsnijden van een kabel. Als dit toch gebeurd, dan word je via je smart home systeem op de hoogte gesteld. Dit helpt bij het bestrijden van ongenodigden die een systeem proberen uit te schakelen. Het systeem zal voordat het gebeurd is, al een melding verstuurd hebben. Top toch?

4. Mogelijkheid om op afstand te kunnen besturen

Een grote uitdaging voor traditionele beveiliging was dat eigenaren vergaten het systeem in te schakelen. Als je eenmaal het huis verliet, was je niet beveiligd tegen indringers. Smart home beveiliging lost dit op. 

Overal toegang door middel van een mobiele app. Bestuur vanaf jouw smart device gemakkelijk jouw camera’s en zie wat er real-time speelt. Dit kun je vanaf elke locatie, waar en wanneer dan ook, doen. Altijd connected!

5. Future-proof dankzij een volledig slim huis

Een grote uitdaging voor traditionele beveiliging was dat eigenaren vergaten het systeem in te schakelen. Als je eenmaal het huis verliet, was je niet beveiligd tegen indringers. Smart home beveiliging lost dit op. 

Overal toegang door middel van een mobiele app. Bestuur vanaf jouw smart device gemakkelijk jouw camera’s en zie wat er real-time speelt. Dit kun je vanaf elke locatie, waar en wanneer dan ook, doen. Altijd connected!

6. Het maakt je hele huis slim

Behalve dat smart home beveiliging jouw huis veilig maakt en jou een veilig gevoel geeft, heeft het nog een ander groot voordeel: het geeft je de basis voor een volledig smart home. Je kunt een slimme thermostaat, slimme verlichting, videocamera’s en nog veel meer toevoegen. Alles is bedienbaar via een mobiele app. Hierdoor wordt je leven veiliger, slimmer en een stuk efficiënter!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP