Mannen Gadgets

Beste pelletkachel 2023? TOP 8 beste pelletkachels!  

Gebruik je liever niet meer het centrale verwarmingssysteem in je woning? Gezien de huidige gas- en energieprijzen is dat goed voor te stellen. Gelukkig heb je de keuze uit voldoende alternatieven, waaronder een pelletkachel.

Voor een pelletkachel heb je slechts één ding nodig: pellets. Dit zijn kleine stukjes hout die gemaakt zijn van schoon zaagsel en afvalhout. Deze pellets worden in een zak van bijvoorbeeld 25 kilogram geleverd, waarna je je pelletkachel met deze pellets kunt vullen. Vanaf dat moment geniet je van een aangename (en voordelige) warmte in je woning.

Is dat precies wat je wilt? Neem dan onderstaande 8 reviews door! In deze reviews laten wij je namelijk kennismaken met de beste pelletkachels van dit moment.

Welke is de beste pelletkachel?

Wij zijn van mening dat de Interstoves Leandro 9 kW de beste pelletkachel is. Dit is geen goedkope pelletkachel, maar hij levert je op termijn wel veel geld op. De kachel geeft een aangename warmte af, is bijzonder zuinig en beschikt over meerdere handige extra’s.

Samenvatting

 1. Interstoves Leandro 9 kW – Beste pelletkachel 2023 (test aankoop)
 2. Davinci Hidro DV140 cv pelletkachel – Beste pelletkachel met cv aansluiting
 3. Interstoves Lucia 11 kW – Beste goedkope pelletkachel
 4. AMG Easy – Beste pelletkachel speksteen
 5. Interstoves Benito – Beste inbouw pelletkachel
 6. MOA EFS183C – Beste pelletkachel zonder afvoer
 7. AMG Mignon – Beste kleine pelletkachel
 8. Interstoves Sandro – Beste Italiaanse pelletkachel

1. Interstoves Leandro 9 kW

Leandro 9 kW beste pelletkachel

Specificaties

Prijs: € €
Vermogen: 9 kW 
Rendement: 91%
Inhoud: 14,5 kilogram

De Interstoves Leandro 9 kW is naar onze mening de beste pelletkachel van dit moment. Deze kachel levert een zeer hoog rendement van maar liefst 91%. Dit betekent dat je niet overdreven veel pellets hoeft te gebruiken. Overigens heeft deze kachel een capaciteit van 14,5 kilogram.

Met deze pelletkachel heb je alle touwtjes in eigen handen. Je kunt namelijk uit meerdere standen kiezen. Ook is het mogelijk om deze kachel op afstand te bedienen. Dit doe je met de afstandsbediening, maar ook middels wifi. Zo kun je via de app van Interstoves een heel weekprogramma voor deze pelletkachel instellen. Subliem!

2. Davinci Hidro DV140 cv pelletkachel

Davinci Hidro DV140 cv beste pelletkachel inclusief ingebouwd cv set

Specificaties

Prijs: € € €
Vermogen: 14 kW 
Rendement: Niet bekend
Inhoud: Niet bekend

Wil je graag met je nieuwe pelletkachel de cv aan kunnen sturen? Dan ben je het beste uit met de Davinci Hidro DV140 cv pelletkachel. Deze kachel kun je aan de cv aansluiten, waardoor je de cv kachel en pelletkachel met elkaar samen kunt laten werken.

Bij aanschaf krijg je hiervoor alle toebehoren geleverd. Mocht je hier geen kaas van hebben gegeten, is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Deze kachel moet namelijk wel heel goed worden aangesloten. De kachel beschikt over een  dag- en weektimer en wordt met een afstandsbediening geleverd.

3. Interstoves Lucia 11 kW

beste pelletkachel lucia

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 11 kW 
Rendement: Niet bekend
Inhoud: 15 kg

Heb je het liefste een zo’n goedkoop mogelijke pelletkachel? Dat is goed voor te stellen. Des te lager de initiële investering is, des te korter de terugverdientijd is. In dit geval raden wij je graag de Interstoves Lucia 11 kW aan. Dit is de beste goedkope pelletkachel van dit moment.

Voor deze kachel betaal je ongeveer 1200 euro. Het klopt dat dit nog goedkoper had gekund, maar dan ben je niet van de gewenste werking verzekerd. Dat is bij deze kachel wel het geval. De kachel biedt veel mogelijkheden, ziet er fraai uit, is van een top kwaliteit en is op afstand te bedienen. Ook heb je de keuze uit meerdere modi.

4. AMG Easy

amg easy beste pelletkachel

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 11 kW 
Rendement: 93%
Inhoud: 13 kg

Heb je interesse om een pelletkachel van speksteen aan te schaffen? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je: het aanbod hiervan is heel beperkt en is ook niet van de gewenste kwaliteit. Mede daarom raden wij je aan om voor het beste alternatief te gaan; de AMG Easy.

Deze pelletkachel heeft een hoog rendement, waardoor de kachel zijn werk zuinig doet. Ook wordt de warmte op een fijne manier door je woning verdeeld, waardoor de warmte erg aangenaam aanvoelt. Dat zijn normaal gesproken ook eigenschappen van een pelletkachel van speksteen.

5. Interstoves Benito

beste pelletkachel benito

Specificaties

Prijs: € €
Vermogen: 10 kW 
Rendement: Niet bekend
Inhoud: 15 kg

De Interstoves Benito is volgens ons de beste inbouw pelletkachel. Deze kachel dient als vervanging van bijvoorbeeld een open haard. Ook is het met deze kachel mogelijk om een geheel nieuwe open haard te creëren.

Met deze kachel sla je twee vliegen in één klap. Je geniet van de voordelen van een pelletkachel, terwijl je ook nog van de voordelen van de uitstraling van een ‘normale’ open haard geniet.

6. MOA EFS183C

MOA Elektrische Haard - Sfeerhaard

Specificaties

Prijs: € €
Vermogen: 2000 Watt
Rendement: Niet van toepassing
Inhoud: Niet van toepassing

Een pelletkachel zonder afvoer bestaat simpelweg niet. Doordat er in een pelletkachel altijd rookontwikkeling is, moet er wel een afvoer op de kachel aangesloten zijn. Gelukkig kun je wel voor de MOA EFS183C elektrische haard kiezen. Dit is een prima alternatief voor een pelletkachel zonder afvoer.

Deze elektrische haard hoef je niet op een afvoer of iets dergelijks aan te sluiten. Het enige dat je voor deze haard nodig hebt, is een stroompunt. De haard ziet er strak uit, is van een handige plek voor decoratiehout voorzien en is voor ruimtes tot 20 vierkante meter geschikt. Ook is het ideaal dat je uit 2 warmtestanden kunt kiezen.

7. AMG Mignon

kleine pelletkachel

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 6 kW
Rendement: 92%
Inhoud: 13 kg

Heb je het liefste een zo’n klein mogelijke pelletkachel in je woonkamer? Kies dan voor de AMG Mignon. Deze kachel is bijzonder compact uitgevoerd, waardoor ‘ie ideaal is voor de kleinere ruimtes. Ook als je niet al te veel ruimte hebt, is dit een prima optie.

Deze kachel levert een rendement van 92%, is in 5 standen in te stellen en ziet er strak uit. De kachel is bovendien voorzien van een instelbare temperatuur en instelbare thermostaat. De kachel is hierdoor perfect in staat om de gewenste temperatuur aan te houden.

8. Interstoves Sandro

Specificaties

Prijs: €
Vermogen: 9 kW
Rendement: Niet bekend
Inhoud: 14,5 kg

Heb je graag producten van Italiaanse makelij? Dat is bij bijvoorbeeld mode-items en pelletkachels goed voor te stellen. Voor een Italiaanse pelletkachel raden wij je graag de Interstoves Sandro aan. Dit is een prachtige pelletkachel met een hoog rendement en een fijne bediening.

Wat hierbij ook opvalt, is dat deze kachel bijzonder stil is. Als je de kachel aanzet, hoor je ‘m nagenoeg niet. Dat is bij veel andere kachels wel anders. Deze kachel biedt een hoog rendement aan en is te bedienen via de app. Dankzij deze app is het nog makkelijker om de gewenste temperatuur in je woning te verkrijgen.

Waar moet je op letten bij pelletkachel?

Heb je interesse om een pelletkachel aan te schaffen? Dat is maar al te goed voor te stellen. Zo’n kachel levert simpelweg veel voordelen op:

 • De pelletkachel korrels voor in de pelletkachels zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld energie en gas. Het is daarmee één van de goedkoopste brandstoffen.
 • Weinig uitstoot van fijne stoffen. Ook dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van veel andere kachels.
 • Hoog rendement. Als je voor één van de bovenstaande kachels kiest, ben je ook nog van een hoog rendement verzekerd.
 • Veel gebruiksgemak. Met een goede pelletkachel geniet je ook nog van veel gebruiksgemak. Dit is onder meer te danken aan de bediening op afstand, waarbij je van meerdere kachels van profiteert.
 • Voordelig. Onder aan de streep is dit product vooral voordelig. Dit geldt mogelijk niet direct voor de aanschafprijs, maar wel voor de verbruikskosten.


Spreken deze voordelen jou ook zo aan? Dan is het zaak om op zoek naar de beste pelletkachel te gaan. Met deze zoektocht helpen wij je graag. Hoe? Door hieronder de belangrijkste eigenschappen te bespreken.

Afmetingen

Waar wil je in je woning je nieuwe pelletkachel gebruiken? Als je dat weet, kun je ook bepalen waar je de kachel precies neerzet. Nadat je dat bepaald hebt, kun je bepalen hoe groot of klein de kachel moet worden.

Dit is wat ons betreft één van de belangrijkste aandachtspunten. Als de kachel te groot of te klein is, heb je niks aan de kachel in je woning. Zorg er daarom voor dat je echt goed naar de afmetingen kijkt.

Rendement

Een ander belangrijk aandachtspunt is het rendement. Bij een pelletkachel is het wenselijk dat het rendement zo hoog mogelijk ligt, aangezien de kachel daardoor zo min mogelijk pellets verbruikt.

Dit komt de verbruikskosten op de lange termijn alleen maar ten goede. Wij raden je sowieso aan om voor een pelletkachel met een minimum rendement van 90% te gaan.

Inhoud

Het is ook zaak om goed naar de inhoud te kijken. De inhoud geeft aan hoeveel pellets je precies in de kachel kunt stoppen. In een ideale wereld kun je zoveel mogelijk pellets in de kachel stoppen.

Waarom? Omdat je daardoor de kachel zo min mogelijk bij hoeft te vullen. Dat kost moeite en kost ook tijd. Des te groter de tankinhoud is, des te minder vaak je dit hoeft te doen. Ideaal, niet waar?

Vermogen

Het is ook belangrijk om naar het vermogen van de kachel te kijken. Des te hoger het vermogen is, des te groter de ruimte is die door de kachel opgewarmd wordt.

Kies je voor een pelletkachel met een hoog vermogen? Dan ben je van nóg een voordeel verzekerd: de pelletkachel warmt de ruimte razendsnel op. Bij een pelletkachel met een lager vermogen duurt dat simpelweg iets langer.

Design

Wil je een nieuwe kachel aanschaffen? Dan is het ook zaak om heel goed naar het design te kijken. Dit design wordt onder meer door de kleurstelling bepaald. In veel gevallen is een kachel zwart, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een rode variant kiezen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Let niet alleen op de kleur, maar kijk ook goed naar het materiaal. Als een kachel van gelakt staal of gietijzer gemaakt is, is dit van grote invloed op de algehele uitstraling. Ook is dit van invloed op de algehele werking van de kachel. Let dus heel goed op het materiaal.

Verder is het aan te raden om goed naar de algehele vormgeving te kijken. Hoe groot is de kachel precies? Hoe ziet de kachel er uit? Is de kachel bijvoorbeeld van leuke details voorzien? Of is het design juist zo strak mogelijk gehouden?

Wat op dit gebied de beste keuze is, hangt vooral van je eigen wensen af. Bepaal daarom heel goed wat je mooi vindt op het gebied van het design van een kachel. Bekijk ook goed de verschillende soorten pelletkachels, zodat je hier een nog betere indruk van krijgt.

Geluidsniveau

Wist je dat de meeste pelletkachels behoorlijk veel lawaai maken? Als je de kachel direct naast de bank of televisie zet, is dit alles behalve wenselijk. Kijk daarom heel goed naar het geluidsniveau van de kachel.

Zet je de kachel min of meer aan de andere kant van de woonkamer? Dan is dit een stuk minder van belang. Een iets hoger geluidsniveau maakt dan eigenlijk niet al te veel bij. 

Het hoge geluidsniveau komt overigens door de ventilatoren. Bestaat er dan ook een pelletkachel zonder ventilator? Die bestaat mogelijk wel, maar is niet aan te raden. De ventilator is nu eenmaal noodzakelijk voor de werking van de kachel.

Kwaliteit

Als je de beste pelletkachel wilt kopen, is het zaak om heel kritisch te zijn. Wij raden je aan om alleen voor kachels van goed aangeschreven merken te kiezen. Kies je voor een kachel van een B-merk? Dan weet je gewoonweg niet of de kwaliteit naar wens is. Ook ligt het rendement van die kachels vaak een heel stuk lager.

Ons advies: kies voor één van de kachels die we in dit artikel besproken hebben. Het is niet voor niets dat wij juist bij deze beste pelletkachels uitgekomen zijn. Nee, dit zijn volgens ons gewoon de beste kachels met de beste kwaliteit.

Onderhoud

Als je een kachel regelmatig gebruikt, ontkom je niet aan het onderhouden van de kachel. Het is net zoals bij andere kachels zaak om één keer per jaar de kachel te laten onderhouden.

Daarnaast is het aan te raden om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. Als je dit niet doet, is de werking van de kachel op de lange termijn niet verzekerd.

Tip: kijk goed of de kachel zelf aangeeft als deze onderhoud nodig heeft. Mocht dit het geval zijn, is het zaak om de kachel zo snel mogelijk te laten onderhouden.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil je aan je nieuwe pelletkachel uitgeven? Als je over deze vraag nadenkt, kom je vanzelf op een bepaald budget uit. Binnen dat budget kun je vervolgens op zoek naar de beste pelletkachel gaan.

Ons advies: durf te investeren in de beste pelletkachel. Juist door net iets meer geld uit te geven, ben je van een pelletkachel verzekerd die volledig aan jouw wensen voldoet. Die kachel heeft waarschijnlijk ook een hoog rendement, waardoor je de aanschafprijs binnen mum van tijd volledig terug weet te verdienen.

Kortom, bij een pelletkachel moet je goed letten op de afmetingen, het rendement, de inhoud, het vermogen, het design, het geluidsniveau, de kwaliteit, het onderhoud en het prijskaartje. Al met al zijn er dus talloze zaken waar je goed op moet letten. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij de aanschaf van een nieuwe pelletkachel.

Is een pelletkachel wel de beste keuze?

Het is niet altijd zo dat een pelletkachel de beste keuze is. Heb je bijvoorbeeld geen afvoer of schoorsteen? Dan kun je een pelletkachel simpelweg niet gebruiken. Bij het opwarmen van de pellets ontstaat rook, waardoor een pelletkachel altijd over een afvoer moet beschikken.

Kijk daarom heel goed naar je woning, je situatie en je wensen. Op basis daarvan kun je bepalen of een pelletkachel wel de beste keuze is. Is dat niet het geval? Dan heb je gelukkig nog meer alternatieve verwarmingsbronnen waar je uit kunt kiezen.

Veelgestelde vragen over een pelletkachel

Heb je nog een vraag over een pelletkachel? Grote kans dat je de vraag hieronder ziet staan, inclusief het antwoord van onze experts.

Welk is het beste merk pelletkachel? (beste pelletkachel merken)

De beste pelletkachel merken zijn volgens Interstoves en AMG, Deze merken leveren kwaliteit, maar leveren ook meerdere soorten pelletkachels. Binnen het aanbod van deze merken kun je daardoor voor jezelf de juiste vergelijking maken. 

Hoe een pelletkachel afstellen?

Dit is per pelletkachel verschillend. Sommige kachels kun je met draai- of drukknopen afstellen, terwijl je andere pelletkachels op afstand kunt bedienen. Bij de meeste pelletkachels kun je in ieder geval uit meerdere standen en temperaturen kiezen.

Hebben pelletkachels nog toekomst?

Ja, pelletkachels hebben zeker nog toekomst. Met name als de huidige gas- en energieprijzen zo hoog blijven, ziet de toekomst van de pelletkachel er rooskleurig uit. Dit is simpelweg de goedkoopste vorm om je woning te verwarmen. Je kunt dus stellen dat een pelletkachel voorlopig zeker nog interessant blijft.

Waarom is een pelletkachel milieuvriendelijk?

Dit komt voornamelijk doordat een pelletkachel geen extra CO2 uitstoot. Bij bijvoorbeeld een verbranding middels fossiele brandstoffen is dit wel het geval. Het stoken van pellets is daarom beter voor het milieu.

Pelletkachel als hoofdverwarming?

Nee, het is niet aan te raden om een pelletkachel als hoofdverwarming te gebruiken. In veel gevallen doet een pelletkachel het beste dienst als bijverwarming.

Conclusie

Wil je een nieuwe pelletkachel kopen? Kies dan bij voorkeur voor één van bovenstaande pelletkachels. Met name over de Interstoves Leandro 9 kW zijn wij erg te spreken. 

Als je zo’n kachel in je woning hebt staan, geniet je van veel voordelen. De warmte is aangenaam, je kunt ‘m naar wens instellen en het rendement ligt lekker hoog. Bovendien is een pelletkachel milieuvriendelijk en voordelig in gebruik. 

Een pelletkachel installeren en onderhouden heeft wel wat voeten in aarde. Ons advies is om hiervoor een goede specialist in te schakelen. Dit neemt echter niet weg dat je met de beste pelletkachel van heel gemak geniet. 

Zie jij jezelf al zitten? Naast de kachel met een kop koffie uit jouw favoriete espressomachine? 😉

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP