Mannen Gadgets

Hoe werkt een Google Assistant speaker? (9 nuttige functies)

In dit artikel gaan wij je uitleggen hoe de Google Assistant speaker werkt. We lichten 9 nuttige, maar niet altijd voor de hand liggende Google Assistent functies uit. Deze hebben wij verzameld om ervoor te zorgen dat je het meeste uit jouw vertrouwde spraakgestuurde speaker haalt. 

We weten allemaal dat Amazon Alexa een bekende virtuele assistent is, evenals Siri van Apple. Echter, als je een Android telefoon, een tablet of een Google Nest speaker hebt (voorheen bekend als Google Home), dan is Google Assistent hetgeen wat het best bij jou past. Voor Android gebruikers is het de meest krachtige en intelligente virtuele assistent voor bij jou in huis.

Er zijn zoveel dingen waar deze slimme spraakgestuurde assistent je mee kan helpen, zoveel gebruikers weten niet eens wat hij echt kan doen.

Lees nu snel verder en kom erachter hoe jij jouw leven gemakkelijker kan maken! 

1. Krijg de beste route naar jouw bestemming (real-time updates)

Door gebruik te maken van de enorme hoeveelheid informatie die binnen handbereik van de zoekmachine van Google ligt, is het veilig om te zeggen dat Google Assistant veel potentiële toepassingen heeft, waaronder de mogelijkheid om de beste route naar jouw bestemming te bepalen.

Zeg gewoon “Breng me naar de Albert Heijn” en het zal informatie uit Google Maps halen om je de beste route te laten zien (of vertellen) op basis van jouw huidige locatie.

Je kunt ook het spraakgestuurde element gebruiken om verkeersinformatie te controleren en de laatste informatie over omleidingen en afsluitingen te krijgen. Deze functie is vooral handig als je de Google Assistent voornamelijk onderweg gebruikt.

2. Maak een boodschappenlijst met je stem

Google Assistent is ontworpen om je te helpen, dus het is logisch dat zoiets alledaags (maar belangrijk) als het maken van een boodschappenlijst met je stem kan worden gedaan.

Je hoeft niet meer naar een stuk papier te zoeken of er een uit te typen in jouw notities. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende te zeggen: “Voeg aardappelen toe aan mijn boodschappenlijst”. 

De Google Assistent verzamelt niet alleen al die items op één plek, hij leest zelfs terug wat er in je opgeslagen lijst staat om er zeker van te zijn dat je niets weglaat. Hierdoor heb jij gegarandeerd één zorg minder voor de dag! 

Google Assistant speaker

3. Laat de Google Assistant speaker het nieuws voorlezen

Tegenwoordig hebben de meesten van ons het zo druk dat zelfs de tijd nemen om door het nieuws te bladeren niet meer kan. Gelukkig is er dankzij de Google Assistant speaker een oplossing. 

Waarom zou je Google Assistant niet gebruiken om het nieuws voor te lezen? Het is geen voor de hand liggende functie, maar als je zegt “Lees het nieuws voor”, begint de Assistent je favoriete nieuwsbronnen voor te lezen.

Je kunt hem op elk moment vragen te stoppen, te pauzeren en af ​​te spelen, en je kunt hem zelfs vragen om verhalen van een specifieke bron of gespecialiseerde mediasite te lezen. Als je door het huis rent om je sleutels te vinden terwijl je een toastje pakt voordat je aan het werk gaat, is dit een geweldige manier om op de hoogte te blijven.

4. Beheer je slimme huis met een Google Assistant speaker

Als je net als wij bent en je bent begonnen met het langzaam toevoegen van steeds meer slimme apparaten aan je huis dan kun je Google Assistent gebruiken om ze te verbinden met een een smart home hub.

Open Google Assistant, druk op het menupictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Instellingen. Van daaruit kun je alle compatibele slimme apparaten (en veel apparaten zijn compatibel) die momenteel actief zijn in jouw huis er aan toevoegen.

Van Philips Hue lampen tot thermostaten van Honeywell, veel gadgets reageren op jouw spraakgestuurde opdrachten.

5. Check de koersen, doe een rekensom of vertaal woorden en zinnen

Of je nu wilt controleren hoeveel jouw aandelen waard zijn of je vraagt je af ​​hoeveel centimeters er in een kilometer zitten, je kunt erop vertrouwen dat je door de virtuele assistent geholpen wordt.

Google Assistant kan bijna elke rekensom uitvoeren en zal het antwoord voorlezen.

Hetzelfde geldt voor vertalingen. Als je je afvraagt ​​wat het woord voor “Boterham” in het Duits is, hoef je alleen maar te zeggen: “Wat is het Duitse woord voor “Boterham”?” en de Assistent zal onmiddellijk reageren met het juiste antwoord. 

6. Altijd zien wie er belt dankzij de Google Assistant speaker

Ben je het zat om achtervolgd te worden door ongevraagde telefoontjes van bedrijven die je proberen energie te verkopen? Nou, Google Assistant kan daar ook bij helpen.

Het is een van de vele functies waar Google Assistent bekend om staat. Met de Call Screen functie kun je jouw virtuele assistent de oproep laten beantwoorden en zelfs een transcriptie van het gesprek op laten te nemen. Lastig gevallen worden door telemarketeers of andere bedrijven wordt verleden tijd met de Google Assistant speaker! 

Bol.com Algemeen
Bol.com Algemeen

7. Bedien Netflix via de Google Assistant speaker

Netflix heeft zijn weg gevonden naar de het overgrote gedeelte van alle slimme apparaten op de markt. De Google Assistant kan jouw favoriete films of series in de wachtrij zetten. En dat allemaal met spraakopdrachten.

Zeg bijvoorbeeld gewoon “Speel Undercover aflevering 2 van seizoen 2”. Zolang Netflix is ​​ingesteld op jouw apparaat en je bent aangemeld bij de app zal Google Assistant de serie voor je afspelen. 

Deze functie is handiger op een televisie met ingebouwde Google Assistent dan op andere apparaten. Echter, hij werkt ook goed op je telefoon. Hier is het proces hetzelfde.

8. Controleer jouw afspraken en email

Als je Google Assistant gebruikt, is de kans groot dat je een aantal van de andere services van Google gebruikt, waaronder Gmail en Google Drive, dus waarom zou je Assistant niet gebruiken om verbinding te maken met sommige van deze apps?

Als je Gmail als jouw werkaccount gebruikt, kun je het hulpprogramma vragen jouw e-mails te controleren op bepaalde trefwoorden, of een afspraak te maken.

Je kunt zelfs Google Assistant gebruiken om aantekeningen te maken met Google Keep, mocht je een snelle gedachte of idee willen noteren terwijl je bezig bent met andere taken. Deze functie is vooral handig als je nieuwe e-mails aan het lezen bent en je ff snel wat wilt noteren. 

9. Laat je vermaken door de Google Assistant speaker

Ben je regelmatig alleen of heb je moeite om iemand te vinden om een spelletje mee te spelen? Wil jij jouw brein testen als je een paar minuten over hebt? De Google Assistant kan je helpen door je uit te dagen voor een spelletje of raadsel.

Ook kan de speaker je een paar goede grappen of woordspelingen vertellen. Of heb je een oppepper of meer motivatie nodig? Dan staat de assistent ook voor je klaar met een inspirerende quote of bericht. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP