Mannen Gadgets

Deze 4 films en series hebben een blijvende invloed gehad op de cultuur

Cultuur is een term die lastig te duiden is. Dit komt mede doordat de cultuur samen met de samenleving constant aan het veranderen is. Er zijn vele zaken die invloed hebben gehad op de cultuur, zoals muziek en social media. Maar ook films en series hebben de cultuur veranderd. Wil jij meer weten hierover? In deze blog geven we je 4 voorbeelden van 4 films en series die een blijvende invloed gehad hebben op de cultuur. Lees dus zeker verder om meer te weten te komen hierover.

Brooklyn Nine-Nine

In de eerste plaats heeft Brooklyn Nine-Nine een aanzienlijke impact gehad op de cultuur. Talloze grappen die mensen maken refereren naar deze serie. Bovendien is mede door Brooklyn Nine-Nine de silent disco ontzettend populair geworden. In een van hun meest hilarische afleveringen deed iedereen immers volop mee aan deze activiteit. Dit zie je dan ook terug aan het feit dat bedrijven als Goedebuursilentdisco.nl de accessoires uitlenen aan mensen die zelf een silent disco willen houden. Onderschat daarom zeker niet hoeveel invloed deze serie heeft gehad op de cultuur.

Friends

Friends heeft om veel redenen een blijvende impact op de cultuur gehad. Ten eerste wordt de serie nog steeds veel bekeken door mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het inspireerde ook een hele generatie komedie-drama series om de eenvoudige maar effectieve verteltechnieken over te nemen. Bovendien bracht het een diverse cast samen die verschillende soorten relaties vertegenwoordigde en hun unieke dynamiek liet zien. Tot slot creëerde Friends ook een gevoel van nostalgie bij veel kijkers die zich konden identificeren met de personages en hun ervaringen. 

Fight Club

Verder heeft Fight Club een blijvende invloed gehad op de cultuur. De film volgt het hoofdpersonage terwijl hij worstelt met zijn eigen identiteit en omgaat met zijn nieuwe innerlijke onrust, met als hoogtepunt de oprichting van een ondergrondse vechtclub. De thema’s van de film over mannelijkheid, kapitalisme, individualisme en rebellie hebben een sterke weerklank gevonden bij mensen en zijn vandaag de dag nog steeds relevant. Bovendien is Fight Club de afgelopen twintig jaar veelvuldig geciteerd en gebruikt in de populaire media.

Star Wars

Tot slot heeft Star Wars een blijvende en belangrijke invloed gehad op de cultuur. De originele trilogie was ongelooflijk succesvol en liet het publiek kennismaken met unieke personages en omgevingen die in de decennia daarna iconisch zijn geworden. De films leidden tot merchandise, videogames, themaparken en zelfs een eigen religie. Het succes van de originele trilogie leidde ook tot prequel trilogieën en op zichzelf staande films die een enorme aandacht bleven trekken van fans over de hele wereld. Iedereen weet wel wat een lightsaber is, waardoor het zeker een grote invloed heeft gehad op de cultuur.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP