Mannen Gadgets

Wat is een chino broek?

Een chino voor heren is een katoenen broek die oorspronkelijk werd gedragen door het leger. Tegenwoordig is de chino een veelzijdige broek die zowel casual als formeel gedragen kan worden. Chino’s hebben een goede pasvorm en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Daarnaast zijn ze makkelijk te combineren met verschillende soorten bovenkleding.

Wanneer draag je een chino broek?

Een chino broek is een goede keuze voor een sollicitatiegesprek omdat het een nette uitstraling heeft, maar niet te formeel is. Het is belangrijk om te kijken naar de dresscode van het bedrijf waar je solliciteert. Als het bedrijf een formele dresscode heeft, kun je beter kiezen voor een pantalon. Als het bedrijf een informele dresscode heeft, dan is een chino broek een goede optie.

Hoe combineer je een chino broek?

Een chino broek kan op verschillende manieren gecombineerd worden. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden opgesomd:

Met een overhemd:

Een overhemd is een goede keuze om te dragen bij je chino broek. Kies voor een overhemd met een nette uitstraling, zoals een wit overhemd. Je kunt er ook voor kiezen om een gekleurd overhemd te dragen, zolang het maar niet te opvallend is. Een overhemd kun je zowel in of uit je broek dragen.

Met een colbert:

Als je een sollicitatiegesprek hebt bij een bedrijf met een formele dresscode, dan is het een goed idee om een colbert te dragen. Een colbert geeft een nette uitstraling en laat zien dat je moeite hebt gedaan voor je sollicitatiegesprek. Combineer je chino broek met een neutraal gekleurde colbert, zoals grijs of blauw.

Met een sweater:

Als je solliciteert bij een bedrijf met een informele dresscode, dan kun je een chino broek combineren met een sweater. Kies voor een effen sweater zonder al te veel drukke prints. Je kunt ervoor kiezen om de sweater over je broek te dragen of om hem in je broek te stoppen.

Met schoenen:

Bij je chino broek kun je verschillende soorten schoenen dragen. Ga bijvoorbeeld voor nette instappers of veterschoenen. Sneakers zijn ook een optie, maar zorg er wel voor dat ze er netjes uitzien. Vermijd sportschoenen of slippers.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP