Mannen Gadgets

SteelSeries Arctis 7 review: beste draadloze gaming headset? (2023)

Tijd voor de SteelSeries Arctis 7 review! 

In dit artikel vind je een gedetailleerde review over de draadloze gaming headset van SteelSeries. Wij hebben voor jou uitgezocht of deze headset voldoet aan de verwachtingen en het geld waard is. Tipje van sluier: de SteelSeries Arctis 7 zet de norm voor wat een draadloze gaming headset zou moeten zijn: functioneel, veelzijdig en praktisch.

Lees snel verder om erachter te komen wat wij van deze draadloze gaming headset vinden!

SteelSeries Arctis 7 review

steelseries arctis 7
  • Geweldig geluid
  • Comfortabele pasvorm
  • Redelijke prijs
  • Werkt draadloos
  • Het afstemmen van geluid kost wat werk
  • De headset is vrij fors van formaat

De SteelSeries Arctis staat sinds de lancering op onze lijst met de beste gaming headsets. De enige headset met vergelijkbare veelzijdigheid is de SteelSeries Arctis 1 Wireless. De Arctis 1 Wireless heeft echter niet dezelfde comfortabele elastische hoofdband of premium geluid als de Arctis 7, waardoor de Arctis 7 een betere totale investering is voor de pc en de PS4.

Als je extra geld wilt beuren voor een goede draadloze gaming headset, moet de headset natuurlijk geweldig klinken, maar hij moet ook comfortabel zijn, met zoveel mogelijk apparaten werken en er stijlvol uitzien. De SteelSeries Arctis 7 bereikt al deze doelen met vlag en wimpel, en tegen een redelijke prijs. 

Hoewel je op een paar vervelende work-arounds zult moeten vertrouwen om van elke functie gebruik te maken, zet de Arctis 7 de norm voor wat de beste gaming headsets zouden moeten zijn: functioneel, veelzijdig en praktisch. Lees onze SteelSeries Arctis 7 review om erachter te komen wat wij ervan vinden.  

SteelSeries Arctis 7 prijs en beschikbaarheid

Voorafgaand aan de SteelSeries Arctis 7 review, hebben wij gekeken naar de prijs en beschikbaarheid van de headset. De SteelSeries Arctis 7 kost gewoonlijk rond de € 150,00. De draadloze gaming headset kun je gemakkelijk vinden op zowel Coolblue als Bol.com.

SteelSeries Arctis 7 design

Het uiterlijk van de Arctis 7 is nagenoeg identiek aan die van de SteelSeries Arctis 5. De headset is slank en verfijnd, met een elegant, gestroomlijnd uiterlijk en een absoluut waterdichte verstelbare hoofdband. In plaats van te moeten rondhangen met stijve uitschuifbare staven, stel je gewoon twee klittenbandriemen in, en de flexibele hoofdband past zich aan de grootte en vorm van je hoofd aan.

Daarnaast is de SteelSeries Arctis 7 verkrijgbaar in zwart of wit, en er is niets waar jij je voor hoeft te schamen. Je zou de headset gemakkelijk in de trein kunnen dragen zonder rare blikken van vreemden te krijgen. Echter is de Arctis 7 iets groter is dan een draadloze koptelefoon, maar nog steeds klein genoeg om in je rugzak te stoppen. Eventueel kun je de oorschelpen draaien om het apparaat plat te laten liggen.

De rechter oorschelp bevat een aan / uit-knop en een schuifregelaar voor chatvolume (Discord, Skype etc.). Een normale volumeregelaar bevindt zich op de linker oorschelp, samen met een micro-USB-poort om op te laden en een eigen poort die kan worden aangesloten op een 3,5 mm audio-aansluiting voor bedrade functionaliteit. 

steelseries arctis 7

SteelSeries Arctis 7 comfort

Zoals hierboven besproken, maakt de elastische band het vinden van de perfecte pasvorm met de SteelSeries Arctis 7 eenvoudig. Wij zijn constant verbaasd dat van alle bedrijven die headsets maken, alleen SteelSeries dit heeft omarmd. Er liggen hier zoveel kansen! 

De oorschelpen zorgen voor een goede afdichting rond de oren. Wij hebben nooit het gevoel gehad dat de oorschelpen te hard naar beneden worden gedrukt. Het enige waar we tegenaan liepen is dat de headset wat kan verschuiven als je aan de wandel bent. Dit zou frustrerend kunnen zijn als je van plan bent de headset onderweg te dragen. Je kunt dit oplossen door de klittenband wat aan te trekken. Kortom, het is een kwestie van vallen en opstaan om de perfecte balans tussen comfort en pasvorm te krijgen. 

Alvorens wij de SteelSeries Arctis 7 review schreven, hebben wij de headset laten dragen door verschillende mensen. Allen gaven ze aan dat de oorschelpen prettig aanvoelen, maar na een half uur ze misschien een beetje kunnen irriteren. Dit is niet bij iedereen het geval geweest, maar zou storend kunnen zijn. Kwestie van testen. Daarnaast is het lichte gewicht van de headset ook opmerkelijk. Wij vinden dit een groot voordeel. 

SteelSeries Arctis 7 voor het gamen

steelseries arctis 7

De SteelSeries Arctis 7 is een geweldige gaming headset. Met zowel stereo als DTS 7.1 surround sound, evenals een overvloed aan equalizer-opties, kun je veel verschillende configuraties krijgen van de headset, of je nu naar muziek wilt luisteren of een Discord gesprek wilt voeren. Gelukkig is het instellen van verschillende profielen vrij eenvoudig met de software. 

Met behulp van de SteelSeries Engine software kun je spelen met de instellingen voor geluid. Je kunt profielen maken en deze koppelen aan individuele games en programma’s. Wij hebben geluidsprofielen getest met Counter-Strike, League of Legends, Battlefield, Fortnite, Call of Duty en Grand Theft Auto. Hierdoor hebben we de headset bij verschillende genres in acties gezien. 

Uit onze test is gebleken dat bij elk spel de SteelSeries Arctis 7 fantastisch geluid levert. Sommige games hebben een kleine aanpassing nodig voordat het geweldig klinkt, maar dit is niet storend. Het surroundgeluid in Call of Duty Warzone deed de voetstappen van mijn vijanden onmiddellijk en urgent klinken. De 1e plek behalen wordt dus een makkie!

Je kunt de Arctis 7 ook uitrusten met een PS4 of Xbox One door de audio-aansluiting op een controller aan te sluiten (de PS4 werkt ook draadloos met de USB-dongle). Hoewel je de opties voor surround-geluid moet opofferen, levert het apparaat nog steeds goede audio en is de microfoon prima. 

SteelSeries Arctis 7 voor muziek

Als je veel muziek luistert is een goede koptelefoon belangrijk. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je met de SteelSeries Arctis 7 veel personaliseren. Tijdens onze test hebben we verschillende nummers getest, van rock ‘n roll tot hiphop en top 40 nummers. Sommige genres hebben wat aanpassing nodig, maar over het algemeen voldoet de Arctis 7 aan onze verwachtingen. 

Met de SteelSeries Engine software is het erg gemakkelijk om de juiste balans te vinden tussen surround en equalizer.  Zowel de surround- als de stereomodus hebben vooraf ingestelde instellingen en ze klinken allebei redelijk goed. 

Conclusie, de muziek klinkt goed. De Arctis 7 is dus een uitstekende headset voor alledaagse muziek!

SteelSeries Arctis 7 gebruik

Laten we beginnen met het type, de Arctis 7 is een draadloze headset. Heel eenvoudig sluit je de draadloze headset aan op jouw computer. Tijdens onze test merkte wij dat de draadloze verbinding reikt tot ongeveer 9 meter. 

De SteelSeries Arctis 7 draait op de SteelSeries Engine 3 software, een schoon, intuïtief en goed ontworpen programma dat zowat elk modern SteelSeries apparaat in de gaten houdt. Naast het instellen van geluidsprofielen, kun je ook spelen met de microfoon. Voor de rest biedt het programma niet teveel toeters en bellen. 

Opmerkelijk vinden wij de bibliotheek van de software, waar je kunt zien welke profielen je voor verschillende games hebt gemaakt.  Als je bijvoorbeeld een muis-, toetsenbord- en headsetprofiel hebt gemaakt voor Call of Duty Warzone, zie je dit in een oogopslag. Leuke toevoeging! 

De headset wordt ook geleverd met een intrekbare, flexibele microfoon in de linker oorschelp. Net als de microfoon op voorgaande modellen is het een high-end apparaat dat geluid vastlegt in heldere en subtiele patronen. Het is meer dan voldoende om je favoriete games mee te spelen. 

Andere SteelSeries Arctis headsets

Er zijn andere varianten van Arctis-lijn, waaronder de Arctis 3 en de Arctis 5. Hoewel de headsets vergelijkbare ontwerpen en kenmerken hebben, zijn de Arctis 3 en de Arctis 5 niet zo high-end als de Arctis 7. Arctis 3 kan alleen worden aangesloten via een 3,5 mm-aansluiting, wat betekent dat gebruikers de equalizer-opties niet kunnen aanpassen. De Arctis 5 heeft een USB-aansluiting. Noch de 3 noch de 5 heeft draadloze functies, wat de belangrijkste reden is dat de Arctis 7 meer kost.

Recentelijk debuteerde SteelSeries met de SteelSeries Arctis 9: een draadloze headset van ongeveer € 200,00 met Bluetooth functionaliteit. Als je zou willen dat de SteelSeries Arctis 7 draadloze compatibiliteit had met mobiele apparaten, dan is dit waarschijnlijk de headset voor jou. De geluidskwaliteit is ongeveer hetzelfde als Arctis 7, dus je betaalt in wezen ongeveer € 50,00 extra voor Bluetooth functionaliteit. Of dat de moeite waard is, hangt af van hoeveel jij jouw telefoon gebruikt voor muziek en games.

Conclusie

Tot slot de conclusie van onze SteelSeries Arctis 7 review. 

Gaming headset kunnen honderden euro’s kosten. Wij zijn positief verrast dat de SteelSeries Arctis 7 een volwaardige gaming headset is voor een redelijke prijs. Hoewel sommige functies wat werk vereisen, is niets moeilijk en werkt alles precies zoals het hoort. Voeg daar een geweldig geluid aan toe, voor zowel games en muziek, en de SteelSeries Arctis 7 is moeilijk te weerstaan. 

Wij hebben ook een top 10 beste gaming headsets artikel gemaakt. Daar komt de SteelSeries Arctis 7 review ook in terug! 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP