Mannen Gadgets

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review: zijn ze je geld waard?

Tijd voor de Sennheiser Momentum True Wireless 2 review!

Toen Sennheiser voor het eerst een poging waagde op de markt voor draadloze oordopjes, ging het all-in op het gebied van geluid, maar liet het steken vallen op andere gebieden, zoals ontwerp en batterijduur. Voor de tweede generatie Momentum True Wireless wilde het bedrijf dingen verbeteren, dus ontwikkelde zij een batterij die twee keer zo lang meegaat. Daarnaast hebben oordopjes nu een ingebouwde actieve noise-cancelling (ANC).

Met populaire keuzes zoals de AirPods Pro en HYPHEN 2 op de markt, is het lastig concurreren. Maar wat Sennheiser biedt, zijn een paar oordopjes waar muziekfans en audiofielen dol op zullen zijn – en die niet hoeven te worden opgeladen elke 2-3 uur.

Dus bereikt Sennheiser met deze oortjes de top, of is het slechts een tijdelijke hype? Lees het in onze review! 

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review

  • Waanzinnig en gebalanceerd geluid
  • Batterijduur sterk verbeterd t.o.v. vorig model
  • Case ziet er goed uit
  • Actieve ruisonderdrukking (ANC) werkt goed
  • Prijs minder toegankelijk

Sennheiser heeft met de Momentum True Wireless 2 een van de best klinkende echte draadloze oordopjes gemaakt. Als je meer wilt dan wat dan ook, dan zijn dit de oortjes voor jou. Met een ongelooflijk goed gebalanceerd geluid en een prettige bass, worden details waanzinnig weergegeven. Het geluid is extreem helder, iets waar echte audiofielen en muziekfans warm van worden. 

Daarnaast is het ook noemenswaardig dat deze oordopjes behoren tot de beste draadloze oordopjes volgens de Consumentenbond. De prestaties van de Sennheiser Momentum True Wireless 2 en het onderzoek van de Consumentenbond, heeft ons doen besluiten dat ze behoren tot de beste draadloze oordopjes van 2023.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review: prijs

De Sennheiser Momentum True Wireless 2 zijn verkrijgbaar bij bekende online webshops als bol.com, Coolblue of MediaMarkt

Ze worden voor bij elke webshop voor ongeveer ā‚¬ 250,00 aangeboden. Als je deze Sennheiser oortjes wilt kopen, houd dan vooral alle 3 de webshops in de gaten. Zo nu en dan komt er een leuke actie voorbij, kan je een hoop geld besparen! šŸ™‚ 

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review: design

Als je de Momentum True Wireless van de eerste generatie hebt gezien, dan heb je ook de tweede generatie gezien. Er is weinig veranderd met betrekking tot het uiterlijk en het gevoel van deze oordopjes. Dat wil zeggen dat de oortjes een nogal dikke, toelopende cilinder zijn, afgewerkt met zilverkleurige dopjes aan de randen waar het contrasterende zwarte Sennheiser-logo is gedrukt. De buitenkant van de oordopjes is voornamelijk gemaakt van matzwart plastic, hoewel er ook witte uitvoering beschikbaar is. 

Wij vinden dat de fabrikant goed werk heeft verricht. Dit zijn stijlvolle oordopjes. Ergens vinden wij dat ze wat weg hebben van de Samsung Galaxy Buds

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review: comfort

Het comfort is topprioriteit bij de aankoop van een nieuw paar draadloze oordopjes. Alvorens wij de Sennheiser Momentum True Wireless 2 review schreven, hebben wij uitgebreid getest. We hebben zoal lange als korte luistersessie gehad. Daarnaast hebben we ook gesport om te kijken hoe ze dan zitten. 

De eerste generatie Momentum True Wireless voelde na een poosje niet meer prettig in de oren. Gelukkig hebben ze bij de deze oortjes erover nagedacht. Ze voelen heel comfortabel, ook bij lange luistersessies en sporten. De langste luistersessie duurde 6 uur en we hadden geen enkel moment het gevoel dat we ze niet meer wilde dragen. 

Ook hoeft niemand zich zorgen te maken over de pasvorm. Bij de aankoop van deze Sennheiser oortjes krijg je namelijk verschillende siliconen oordopjes van verschillende groottes. Een selectie van schuimtips zou het afmaken zijn, vooral voor deze prijs, maar we hebben niet al te veel moeite om een goede afdichting te krijgen. De oortips klikken ook moeiteloos op hun plaats, waardoor ze pijnloos kunnen worden gewisseld. 

Select 2021
Select 2021

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review: verbinden en gebruiken

Wanneer je het hoesje opent en de oortelefoons eruit haalt, gaan ze automatisch op zoek naar een apparaat om verbinding mee te maken. Ze proberen eerst een apparaat te koppelen met de Sennheiser Smart Control-app, dus zorg ervoor dat je het hebt geĆÆnstalleerd voordat je de eerste keer verbinding maakt. 

Als je deze op de computer gaat gebruiken, kunnen Windows- en Mac-apparaten rechtstreeks verbinding maken – hoewel je de standaardinstellingen moet doorzoeken totdat je een koppeling maakt met een smartphone met de Sennheiser-app.

Nadat je de software hebt geĆÆnstalleerd en de Bluetooth van je telefoon hebt ingeschakeld, kun je jouw oortelefoons koppelen. De app zoekt naar firmware-updates en leidt je  door de andere functies, zoals software-EQ, transparant horen (passthrough) en geluidsinstellingen.

Gebruiken

Draadloze oordopjes zijn meestal onhandig en overgevoelig, maar we vinden dat de implementatie van Sennheiser hier redelijk goed is. Dat is een welkome afwisseling van de norm.

Enkele, dubbele en drievoudige drukopdrachten zijn goed geprogrammeerd, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je te snel of te langzaam tikt. Bovendien kun je wijzigen wat elk van deze gebaren op elk van de oren doet. Of dat nu het afspelen, pauzeren en overslaan van nummers is, of het in- of uitschakelen van het ANC.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review: geluidskwaliteit

Een van de dingen die we zo geweldig vonden aan de eerste generatie Momentum True Wireless, was het geluid. Diezelfde kwaliteit geldt ook voor de tweede generatie.

Even over de specificaties: Sennheiser heeft deze knoppen uitgerust met dynamische drivers van 7 mm, die iets groter zijn dan de norm, dus het geleverde geluid is echt fantastisch. Deze oortjes zijn misschien wel de best gebalanceerde draadloze oordopjes die we sinds tijden hebben gedragen. 

Er is een geweldige weergave van bass, naast high-end details en helderheid. Ze hebben een toegankelijk geluid waar de meeste mensen gelukkig van worden. 

De oortjes hebben een veelzijdig genoeg geluidsprofiel om van vrijwel elk muziekgenre te genieten. Er is genoeg bas om je hoofd te schudden als je naar hiphop uit de late jaren 90 wilt luisteren, maar volledige orkestsuites zijn ook een genot om naar te luisteren. Het is misschien niet zo opwindend als sommige oortjes met een extreme bass, maar Sennheiser doet het goed.

Oordopjes van slechte kwaliteit kunnen veel volume hebben, maar het ontbreekt aan controle en detail. Sennheiser worstelt helemaal niet op dat front. Lage bas behoudt zijn vorm; terwijl cut-through kickdrums zo worden afgeleverd dat je de huid van de basdrum bijna kunt horen buigen als deze door het pedaal wordt aangeslagen.

Sennheiser staat je toe om het geluid aan te passen via zijn mobiele app. Het is ontworpen om het eenvoudig te maken om snel een profiel te vinden door met een enkele knop over het scherm te vegen totdat je de gewenste balans tussen bas, midden en hoge tonen krijgt. Het is echter moeilijk om een precies evenwicht te krijgen. Wij hebben liever een individuele aanpassing op het scherm voor individuele frequentiebanden.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 review: batterijduur

De eerste generatie Momentum True Wireless staat bekend om zijn magere batterijduur. Daarom hopen wij dat deze tweede generatie een betere batterijduur heeft. Wij hebben de proef op de som genomen en uitgezocht hoe lang de Sennheiser Momentum True Wireless 2 oortjes meegaan. 

De eerste True Wireless van Sennheiser duurde iets meer dan drie uur per oplaadbeurt tijdens onze tests – wat op zijn zachtst gezegd teleurstellend was. De True Wireless 2 verdubbelt dat, terwijl de oplaad case nog eens drie keer opladen toevoegt.

In totaal zegt Sennheiser dat je tot 28 uur gebruik kunt maken van de oortjes voordat je het moet aansluiten voor meer lading. Dat is zo veel beter dan de eerste generatie, tot het punt waarop je deze gemakkelijk kunt dragen voor je woon-werkverkeer en tijdens je lunchpauze van maandag tot vrijdag – en waarschijnlijk nog steeds een batterij overhoudt in het weekend.

Of, als je vanuit huis werkt en jezelf moet opsluiten, kun je deze oordopjes in jouw oren steken en het grootste deel van jouw werkuren luisteren.

Bij onze tests nam anderhalf uur muziek op een redelijk volume ongeveer 20 procent van de batterij in beslag. We zeggen ‘rond’ omdat de iOS-indicator voor oordopjes en koptelefoons van derden niet stapsgewijs met enkele procentpunten wordt aangepast. In plaats daarvan krijg je de dichtstbijzijnde 5 of 10 procent naar boven of naar beneden afgerond.

Conclusie

Tot slot komen we aan bij de conclusie van onze Sennheiser Momentum True Wireless 2 review. 

Technologie ontwikkelt zich razendsnel, vooral in de wereld van draadloze oordopjes. De levensduur van de batterij wordt steeds langer naarmate er nieuwe modellen op de markt komen, net als de lijst met aangeboden functies. De oortjes zijn geĆ«volueerd zoals we hadden gehoopt. 

Wij snappen waarom de Consumentenbond ze bekronen tot de beste oordopjes. Ze zijn comfortabeler en prettiger in het gebruik dan hun voorgangers, de batterijduur is beter en noise-cancelling is nu als onderdeel van het pakket inbegrepen. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en je zou er urenlang met plezier naar kunnen luisteren zonder naar de pauzeknop te grijpen. Als jouw budget het toelaat, worden je oren rijkelijk beloond.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag: Ā Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%)Ā OP=OP