Mannen Gadgets

Hoe koop je een goede soundbar met subwoofer in 2023 (Koopgids)

Hoi hoi!

Ben jij op het moment jezelf aan het oriënteren voor het kopen van een soundbar met subwoofer of ben jij gewoonweg nieuwsgierig over waarom je er eentje zou moeten aanschaffen?

In dit artikel nemen wij je mee in hoe je een goede soundbar met subwoofer koopt die het meest past bij jouw situatie. Het begrip is je wellicht al bekend of misschien ook niet. Geen paniek, want wij zullen je eerst meenemen in wat het eigenlijk voor gadget is. Daarna zullen we de voordelen van het gebruik uitlichten en je vertellen welke soundbars populair zijn + waar je ze kunt kopen!

Bij deze wens ik je veel leesplezier!

Wat is een soundbar met subwoofer en hoe verschilt het van een home cinema installatie?

Misschien heb je er al wel eentje in huis of ben je geïnteresseerd in wat een soundbar eigenlijk is. Wij zullen je vertellen wat een soundbar is en hoe het verschilt van bijvoorbeeld een home cinema installatie. Deze twee worden namelijk nog wel eens door elkaar gehaald. 

Wat is een soundbar?

In de kern vervangt een soundbar de luidsprekers van jouw televisie. Hierdoor optimaliseer jij het geluid dat uit jouw televisie komt. Het geluid wordt door de soundbar namelijk beter gemaakt. Je kunt het zien als het kopen van een luidspreker set voor je computer, maar dan is dit voor je televisie. 

Door het gebruik van een soundbar komt het geluid van jouw film, serie of muziek tot leven. Je bevindt je midden in de actie. Een hele verandering ten opzichte van de reguliere speakers die je televisie heeft!

Wat is een home cinema installatie?

Een home cinema installatie bestaat uit meerdere producten die jouw huis omtoveren tot een ware bioscoop. Vaak is dit een 5.1 surround opstelling waardoor je het geluid overal om je heen hoort. Je combineert bijvoorbeeld een soundbar met subwoofer + allerlei losse speakers en koppelt deze met elkaar om zo een thuisbioscoop te creëren. 

Net als een soundbar is het een manier om het geluid van jouw televisie te verbeteren. Door middel van de extra dimensie die je aan geluid toevoegt is de algehele audio ervaring compleet anders!

Waarom een soundbar met subwoofer beter is dan een home cinema set

En nu vraag jij je vast of en waarom een soundbar met subwoofer beter is dan een home cinema set!

Ten eerste is het bedrag van een soundbar ten opzichte van een volledige home cinema installatie vele malen goedkoper. Je kunt dus voor een lagere investering al genieten van extreem goed geluid tijdens jouw favoriete film, serie of sportuitzending. 

Een soundbar heeft over het algemeen een draadloze aansluiting. Hierdoor hoef je dus niet in de weer met kabels, wat je in tegenstelling bij een home cinema set wel moet. Houd jij dus niet van kabels? Dan is dat al minstens een reden om te kiezen voor een soundbar!

Met een home cinema set is het ook niet altijd mogelijk om muziek via Bluetooth of WiFi te streamen. Een soundbar kan dit over het algemeen wel.

Hoe een soundbar met subwoofer bijdraagt aan een betere geluidservaring

Ook kun je via deze gadget jouw muziek middels Bluetooth of WiFi streamen. Hierdoor heb je bijvoorbeeld geen losse Bluetooth speaker zoals een JBL Charge 4 nodig om te genieten van jouw muziek. Minder apparaten = meer ruimte! 

Harman Kardon Enchant 800

Tegenwoordig zijn de televisies die je in de winkels ziet een stuk dunner en platter dan vroeger. Helaas gaat dit ten koste van de audiokwaliteit van het apparaat. Als je gebruik maakt van een soundbar met subwoofer krijg jij dus een stuk beter geluid. Door het gebruik van een subwoofer wordt het geluid dieper en voller, want het basgeluid is volledig geoptimaliseerd. 

De ideale soundbar voor een middelgroot huishouden (3-4 personen). Shop hem nu bij

Coolblue


Bose Smart Soundbar 300

Een slimme soundbar die je met spraak kunt besturen? Met de Bose Smart kan het! Shop hem nu bij Coolblue


4 voordelen van een soundbar met subwoofer bij jou in huis

We hebben je nu kort verteld wat een soundbar eigenlijk is en of hoe het bijdraagt aan een betere geluidservaring. Bij deze willen wij een opsomming maken van de (potentiële) voordelen die een soundbar met subwoofer jou kunnen bieden.

1. Vanaf een laag bedrag al verbeterd geluid vanuit jouw televisie

Misschien herken je het wel – je (nieuwe) televisie heeft niet het geluid wat jij in eerst instantie voor ogen had. Door middel van Google probeer jij kennis te vergaren over hoe je dit kunt verbeteren. Je zal al snel te weten komen dat je de audio van jouw televisie kunt verbeteren op verschillende manieren. Vaak hangt hier een flink prijskaartje aan.

Met een soundbar kun je het geluid van je televisie al vanaf €35,00 verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de Salora SBO360

2. Neemt minder ruimte in beslag dan de meeste audiosystemen

Als je gebruik maakt van Google als kennisbank dan zul je wellicht wel diverse home cinema installaties tegen zijn gekomen. Deze nemen door het groot aantal apparaten en kabels best een flinke ruimte in beslag. Woon jij bijvoorbeeld in een klein appartement en heb jij minimale ruimte, dan is dit niet zo handig.

Door de aanschaf van een soundbar geniet jij nog steeds van hoogwaardig geluid, maar lever je minimale ruimte in ten opzichte van andere audiosystemen zoals een home cinema set. 

3. Uitbreiding tot home cinema (of 5.1 surround) kan op elk gewenst moment

De meeste soundbars kun je uitbreiden met een aantal speakers of subwoofer als je die nog niet erbij hebt. Hierdoor creëer jij gemakkelijk je eigen thuisbioscoop. 

Heb jij de droom om jouw woonkamer om te toveren tot een ware bioscoop, maar heb jij op het moment het budget er nog niet voor? Kies dan voor een losse soundbar die je op elk gewenst kunt uitbreiden met bijvoorbeeld een subwoofer of extra speakers. Ideaal toch?

4. Mogelijkheid tot Multiroom audio

Veel soundbars hebben de mogelijkheid om meerdere speakers te koppelen. Hierdoor creëer je een multiroom audiosysteem. Dit betekent dat elke speaker dezelfde audio af en kun je dus overal in jouw huis genieten van hetzelfde nummer. Het loopt namelijk allemaal synchroon. 

Een bekende soundbar die dit kan is de Sonos Beam. Deze kan koppelen met de Sonos One speakers. Bedien via de app al jouw apparaten en speel zo in elke ruimte hetzelfde nummer af. Gaaf toch?!

Hoe koop je een goede soundbar met subwoofer die bij jou past?

Nu je het een andere te weten bent gekomen over dit mooie audiosysteem zul jij je vast afvragen hoe jij de juiste kunt kopen. Dit is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren kun jij gericht gaan zoeken. Wij zullen je bij deze een aantal handvatten geven voor het kopen van een goede soundbar met subwoofer. 

Wat voor type subwoofer wil jij?

Net als heel veel andere dingen komen soundbars ook in allerlei verschillende uitvoeringen. Wij lichten hieronder de vier (4) verschillende uit en wat elk uniek maakt.

1. Draadloze subwoofer

Dit type is ideaal. Je kunt een draadloze subwoofer namelijk plaatsen waar je wilt. Wil jij graag dat de bass vanuit een bepaalde hoek komt? Geen probleem met deze uitvoering. Het enige wat je hoeft te doen is het stekker in het stopcontact en je kunt genieten van mooi en helder geluid. 

2. Ingebouwde subwoofer

Heb jij niet veel ruimte, maar wil je toch genieten van de voordelen van een soundbar? Dan kun je ervoor kiezen om een soundbar met ingebouwde subwoofer aan te schaffen. Hierdoor bespaar je ruimte, maar heb je toch een betere geluidservaring dan de speakers van je televisie.

3. Bekabelde subwoofer

De bekabelde subwoofer is net als de andere uitvoeringen nog steeds goed. Echter heb je wel meerdere kabels door de ruimte liggen in tegenstelling tot een draadloze of ingebouwde variant. Het is een kwestie van voorkeur. Over het algemeen is deze uitvoering het meest toegankelijk als je niet veel wilt investeren, maar toch de voordelen wilt hebben van een soundbar met subwoofer!

4. Geen subwoofer

Niet altijd is het nodig om een subwoofer toe te voegen aan jouw audiosysteem. Een soundbar kan het namelijk nog steeds goed doen zonder deze extra. Echter, ervaring leert dat een subwoofer wel extra diepte en bass toevoegt aan jouw geluidservaring. Soundbars zonder subwoofer zijn net als de bekabelde versie erg toegankelijk als je niet veel geld te besteden hebt.

LG DSN7CY

Een compact audiosysteem met Dolby Atmos technologie? Met deze LG haal jij de bioscoop in huis. Shop hem nu bij CoolblueDenon DHT-S316

Een soundbar met zowel HDMI als optische aansluiting. Tevens zit er een subwoofer bij die zorgt voor een diepe bass in jouw woonkamer. Shop hem nu bij Coolblue


Welke opties en functionaliteiten vind jij belangrijk in een soundbar?

Alright, je hebt de keuze gemaakt betreft de uitvoering. Nu is het belangrijk om te kijken naar welke opties en functionaliteiten jij belangrijk vindt. Tegenwoordig kunnen deze gadgets namelijk meer dan dat jij voor ogen had. Daarom nemen wij je mee in wat er op de markt te verkrijgen is. 

Bluetooth

Hiermee kun je jouw smartphone of tablet koppelen aan jouw geluidssysteem.

Wandmontage

Deze soundbars zijn geschikt om aan de muur/wand te hangen.

WiFi

Soundbars die beschikken over een WiFi signaal zijn ideaal. Het biedt de mogelijkheid tot multiroom audio en je kunt gemakkelijk muziek streamen via een app op je smartphone of tablet.

Dolby Atmos

Met deze geluidstechniek bevind jij je midden in de actie. Het simuleert een bioscoop bij jouw thuis. Het geluid komt niet alleen van voren, maar ook van boven en achter je. Met een soundbar kun je dit in huis halen. Top toch?

Hi-Res audio

De soundbar beschikt over de mogelijkheid om hoge resolutie audiobestanden af te kunnen spelen.

Mogelijkheid tot streamen

Misschien wel de meest favoriete, de mogelijkheid tot streamen vanaf jouw smartphone of tablet. Met een druk op de knop hoor je nu muziek via de soundbar in plaats van een bluetooth speaker.

Op wat voor manier wil jij de soundbar aansluiten?

Een soundbar kun je vaak op een of meer manieren aansluiten. De meest gebruikelijke manier is via de HDMI. Hierdoor gaat de kabel vanuit je audiosysteem rechtstreeks in je televisie. Uiteraard loopt er vanuit de soundbar nog een stekker het stopcontact in. 

Voor de wat oudere televisie is het niet altijd mogelijk om te kiezen voor een HDMI (ARC) aansluiting. Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het audiosysteem via een optische kabel aan te sluiten. De geluidskwaliteit is nagenoeg hetzelfde.

  • HDMI (ARC) kabel – meest gekozen!
  • Optische kabel
  • USB
  • AUX
  • RCA-tulp
  • Koptelefoon
  • Ethernet (LAN)

Hoe moet jouw soundbar met subwoofer zijn samengesteld?

Net als veel andere gadgets kun je deze ook in allerlei verschillende uitvoeringen en samenstellingen kopen. De laatste vraag is dus: waaruit moet jouw aankoop bestaan? Heb jij liever een soundbar met subwoofer die los staat van het audiosysteem? Of wil jij graag surround sound creëren door achterspeakers die standaard meegeleverd worden?

Los

Dit betreft een losse soundbar. Vaak heeft deze dus een ingebouwde of geen subwoofer. Een voorbeeld hiervan zou de mooie Samsung HW-N400 – Soundbar – Zwart kunnen zijn. 

Soundbar met subwoofer

Het spreekt misschien al wel voor zichzelf. Dit is betreft een audiosysteem met losse subwoofer. Voorbeeld voor een dergelijk systeem is de Samsung HW-Q60T.

Soundbar met subwoofer en achterspeakers

De variant die het meest lijkt op een home cinema set. Met deze uitvoering heb jij volledig surround sound bij jou in huis. Haal de bioscoopervaring in huis met een Samsung HW-Q950T

3x een goede soundbar met subwoofer

Je hebt misschien al een idee wat voor audiosysteem jij wilt aanschaffen, echter willen wij je hier 3 goede soundbars met subwoofer laten zien. Deze knallen er wat ons betreft qua prijs-kwaliteit ver boven uit!

1. Sony HT-ZF9

Dit 3.1 (surround) audiosysteem met draadloze subwoofer beschikt over Dolby Atmos geluidstechnologie. Hierdoor hoor jij het geluid overal om je heen. Je installeert hem gemakkelijk via WiFi en kunt het apparaat via de app bedienen. Ook is het mogelijk om deze gadget van Sony uit te breiden tot een multiroom audio systeem.

2. Sonos Arc

De vader van de Sonos Beam, de enige echte Sonos Arc. Het apparaat is gemakkelijk te installeren via WiFi en de bijgeleverde handleiding is erg duidelijk. Net als de Sony beschikt hij ook over Dolby Atmos en geniet je dus van een heerlijk surround sound wanneer je de soundbar gebruikt. Bedienen gaat gemakkelijk via de Sonos app en multiroom uitbreiding is een eitje. Het unieke is dat je dit apparaat via je eigen stem kunt bedienen!

3. JBL Bar 2.1 Deep Bass

Een goed product van JBL kunnen wij zeker niet missen in ons artikel. Net als de Bluetooth speakers doen zij erg goed werk als het gaat om soundbars. De JBL Bar 2.1 Deep Bass beschikt over een draadloze subwoofer (lekker geen kabels!). Ook kun je deze uitvoering uitbreiden van 2 kanaals tot 5 en 9. Hierdoor maak je jouw audioinstallatie zo uitgebreid als je zelf wilt. Tevens is hij het meest goedkoop uit de 3 die wij genoemd hebben en daarmee dus ook het meest toegankelijk om aan te schaffen!

Wat zijn volgens de consument de beste merken voor een soundbar met subwoofer?

Voordat wij iets aanschaffen vinden wij het vaak waardevol en leuk om te weten wat andere mensen in huis hebben. Natuurlijk kun jij dit aan je collega’s vragen, maar internet is vaak ook een goede bron van informatie. Dit netwerk is namelijk een stuk groter dan de meeste sociale kringen. 

Wij hebben ook een artikel gemaakt over de TOP 5 beste Soundbars als je geïnteresseerd bent over degene die wij het best vinden. Daar hebben wij andere criteria gebruikt. Wellicht interessant om ook te lezen alvorens je er eentje wilt aanschaffen!

Meest vertrouwde merken volgens de consument

Als je kijkt naar wat de meeste consumenten vinden dan springen er een aantal merken uit. Misschien zal het je verrassen, maar misschien ook niet. Deze merken zijn over het algemeen erg goed met alles wat ze op de markt brengen. 

Waar koop ik een goede soundbar met subwoofer?

Oké, hopelijk ben je nu voorzien in de informatie die je nodig had alvorens je een soundbar wilde aanschaffen. Je bent wellicht wel bekend met winkels waar je dergelijke gadgets en elektronica kunt aanschaffen, maar misschien weet je niet waar ze dit type audiosysteem verkopen. Gelukkig hebben de meeste elektronica gerelateerde webshops dit in het assortiment. 

Houd je niet van online shoppen? Dan kun je altijd kijken of er in jouw omgeving een andere elektronica winkel zit die dit verkoopt. Van de meeste online webshops is gelukkig ook een fysieke winkel!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP