Mannen Gadgets

Apple AirPods Pro review: de beste draadloze oortjes voor iPhone? (2023)

Tijd voor de Apple AirPods Pro review! 

De Apple AirPods Pro voelen fantastisch aan. Met een prijs van ongeveer € 200,00 krijg je veel voor je geld in vergelijking met de reguliere AirPods, inclusief krachtige active noise cancelling (ANC), een aanpasbare pasvorm en zweet- en waterbestendigheid (IPX4). Het ontwerp ziet er nog steeds een beetje raar uit, maar Apple heeft de stelen van deze oordopjes ingekort en handige functies toegevoegd. 

Wij vinden het bijzonder dat Apple zoveel technologie in zo’n compact product heeft kunnen stoppen. De Apple AirPods Pro behoren tot de beste draadloze oordopjes die je kunt kopen en zijn tevens één van de beste noise cancelling draadloze oordopjes op dit moment.

Apple Airpods Pro Review

apple airpods pro review
  • Modern, functioneel ontwerp
  • Geweldige actieve ruisonderdrukking (ANC)
  • Uitgebreide, gebruiksvriendelijke bediening
  • Comfortabele pasvorm
  • Geweldig geluid
  • Levensduur van de batterij kan langer zijn
  • Case is vrij glad, hoesje zeker nodig!

Met actieve ruisonderdrukking, een uitstekende pasvorm en weerstand tegen zweet, zijn de AirPods Pro de ultieme draadloze oordopjes. Ze lenen zich perfect voor het luisteren naar muziek, bellen of sporten. Wat verlang je nog meer van draadloze oordopjes?

Apple AirPods Pro prijs

De Apple AirPods Pro zijn wijd verkrijgbaar bij verschillende winkels in Nederland. Als je gelukkig hebt kun je ze in de aanbieding scoren. De prijs van de draadloze oordopjes liggen ongeveer rond de € 200,00. 

Als je rechtstreeks bij Apple koopt kun je AppleCare+ toevoegen voor een paar tientjes extra. Hiermee krijg je 2 jaar garantie, inclusief dekking voor 2 incidenten met onopzettelijke schade. Wanneer je niet voor AppleCare+ kiest, heb je slechts recht op 1 jaar fabrieksgarantie.

Apple AirPods Pro review: design

Het ontwerp van de Apple AirPods Pro wint wat ons betreft geen hoofdprijs. Het is niet lelijk, maar er zijn mooiere draadloze oordopjes. Desalniettemin hebben ze wel een moderne uitstraling en een functioneel ontwerp. 

Laten we eens kijken naar de details. De AirPods Pro heeft een korte steel en grote kop met 2 zwarte microfoons. Bovenaan de steel zit nog een ventilatieopening, die een andere microfoon verbergt. Aan de onderkant zit een slanke glanzende chromen cirkel. Tegen het einde van de knop die in je oor gaat, is een opvallende toevoeging: een siliconen oordopje.

De AirPods Pro wegen per stuk 5,4 gram. Ze meten 30,9 x 21,8 x 24,0 mm (hoogte x breedte x diepte). Hiermee behoren ze tot één van de lichtste draadloze oordopjes op dit moment. De case heeft een afmeting van 45,2 x 60,6 x 21,7 mm (hoogte x breedte x diepte) en een gewicht van 45,6 gram. 

Als je van sporten houdt, dan zul je blij zijn met de AirPods Pro. Ze hebben een IPX4-classificatie, wat betekent dat ze zweet- en waterbestendig zijn. 

apple airpods pro review

Apple AirPods Pro review: comfort

De reguliere AirPods voelen fantastisch aan, maar zonder een goede afdichting, maken wij ons vaak zorgen dat ze uit onze oren vallen. Dat draadloze oordopjes uit je oor vallen is een veelvoorkomend probleem. Gelukkig hoef je met de AirPods Pro niet bang te zijn dat ze uit je oren vallen. Apple heeft hier namelijk iets op bedacht. Ze beschikken namelijk over siliconen oordopjes. En niet één, maar drie, voor elke pasvorm!

Maar hoe weet je welke maat jij maat hebt? 
Je iPhone zal het je vertellen. In het Bluetooth-gedeelte van het iOS menu zie je een tabblad voor je AirPods. Tik erop en je zult de Ear Tip Fit Test vinden. Wanneer gestart, speelt de AirPods Pro een nummer in je oor. Terwijl het geluid speelt, luistert de interne microfoon naar hoe het geluid jouw gehoorgang raakt, rekening houdend met verschillende factoren. Als het passend is, ontvang je een groene Good Seal-melding. Als dit niet het geval is, wordt aangegeven of je de pasvorm moet aanpassen of naar een andere maat moet veranderen.

Kortom, het comfort van de AirPods Pro is groot. Er is voor iedere pasvorm wat wils en je hoeft niet bang te zijn dat ze uit je oren vallen! 

Apple AirPods Pro review: verbinden en gebruiken

Het verbinden en gebruiken van je AirPods Pro met je iPhone is een makkie. Enkele seconden nadat wij de bovenkant van de case hadden opengeklapt, verscheen er een foto van de AirPods Pro op de iPhone, wat aangeeft dat de oordopjes waren gekoppeld. 

Zoals verwacht duurde het koppelen van de AirPods Pro aan een Samsung smartphone wat langer, omdat je op de knop aan de achterkant van de hoes moest drukken om het koppelen te starten en vervolgens naar de instellingen van de smartphone moet gaan om verbinding te maken.

De voordelen van verbinden met een iPhone zijn groot. Zo kun je via het iOS menu schakelen tussen ANC en de transparantiemodus. Bovendien regel je hier automatische oordetectie en de microfooninstellingen. 

apple airpods pro review

Apple AirPods Pro review: bediening

De bediening van de Apple AirPods Pro is erg prettig. Middels tikken kun je nummers afspelen / pauzeren / overslaan of je noise cancelling in- en uitschakelen. Een enkele druk zal een oproep afspelen / pauzeren of beantwoorden / beëindigen, afhankelijk van de situatie. Een dubbele tik slaat nummers vooruit, terwijl een drievoudige tik achteruit springt. Lang indrukken van de sensor regelt actieve ruisonderdrukking. 

De bediening is een stuk prettiger dan de meeste draadloze oortjes. Je hoeft namelijk niet op het oortje te tikken, maar op de steel. Als je op het oortje tikt, dan duw je het oortje dieper in je oor, lekker ongemakkelijk. Gelukkig heb je dit niet bij de AirPods Pro.

Bediening voor de AirPods Pro vind je ook op je iPhone bij het iOS menu. Van daaruit kun je het volume, de ANC en de transparantiemodus regelen. 

Apple AirPods Pro review: Siri

Nog een leuke toevoeging vinden wij de handsfree Siri. Met de AirPods Pro kun je Siri activeren door gewoon “Hey Siri” te zeggen. Maar Apple heeft dit flink uitgebreid met een nieuwe functie, Berichten aankondigen met Siri.

Aankondigen met Siri stelt de digitale assistent in staat je berichten voor te lezen zodra ze binnenkomen. Uiteraard werkt de functie met de Berichten app. Het zou moeten werken met apps van derden, maar dit hebben wij nog niet getest. Het zou tof zijn als Siri je Whatsappjes kan aankondigen, wat vind jij?

Apple AirPods Pro review: ruisonderdrukking (ANC)

Apple is officieel toegetreden tot actieve ruisonderdrukking en het klinkt erg goed. 

Tijdens onze test hebben wij de oortjes vergeleken met andere draadloze oortjes van o.a. Samsung en Bose. Wij merkten dat Apple veruit het meest bedreven is in het onderdrukken van extern geluid.  

De test hebben wij uitgevoerd in een drukke en stille ruimte. In de stille ruimte merkten wij dat je volledig kunt opgaan in de muziek. Ook wanneer je niets afspeelt is de ANC indrukwekkend. Het geeft ook geen vervelende ruis, iets waar andere oortjes soms wel last van hebben. 

In de drukke ruimte merkten wij dat de AirPods Pro de externe geluiden goed kon wegfilteren. Middels het iOS menu konden wij het geautomatiseerde proces monitoren en waar nodig aanpassen naar wens. 

AirPods Pro review: transparantiemodus

De transparantiemodus is een waardevolle toevoeging. Het is goed voor sporten, hardlopers en andere voetgangers die hun omgeving in de gaten willen houden terwijl ze naar muziek luisteren. 

Hoewel wij de transparantiemodus waardevol vinden, zien wij graag dat je dit meer zou kunnen aanpassen. Als je kan aanpassen hoeveel geluid je van buitenaf binnenlaat, dan maakt dat het helemaal af. Andere draadloze oordopjes hebben dit wel, maar wie weet komt dit voor de AirPods Pro in de toekomst! 

AirPods Pro review: geluid

Het geluid van de AirPods is zuiver, gebalanceerd en heel plezierig. De draadloze oortjes hebben een prettige bass waardoor muziek van allerlei verschillende genres goed tot zijn recht komen. 

Echter vinden wij de lage tonen wat minder klinken door de AirPods Pro. Desalniettemin kun je nagenoeg alle fijne details van je favoriete nummer goed horen. Zeker geen reden om deze oortjes te laten schieten! 

Apple AirPods Pro review: batterijduur

apple airpods pro review

Apple geeft aan dat de AirPods Pro voor ongeveer 4,5 uur meegaan. Met een opgeladen case kun je dit verlengen tot ongeveer 24 uur. Voorafgaand aan deze review hebben wij dit getest. De geadverteerde batterijduur werd ruimschoots gehaald. 

Daarnaast is het super handig dat je de Apple AirPods Pro draadloos kunt opladen. Tijdens onze test merkte wij dat het echt een waardevolle toevoeging is. Het is echter wel belangrijk dat je hiervoor de case opgeladen hebt. Indien je dit niet doet kun je binnen 5 minuten de case voorzien van 1 uur batterij. 

Hoe Apple AirPods Pro opladen?
Je kunt de Apple AirPods Pro opladen met de draadloze oplaadcase. Je kunt de case draadloos opladen en op het statuslampje tikken om de oplaadstatus te zien. Bij een groen lampje is de case meer dan 80 procent opgeladen.

Apple AirPods Pro review: Bluetooth

De AirPods Pro gebruiken Bluetooth 5.0, dat verbinding kan maken met andere apparaten middels een snelle en stabiele verbinding. Het heeft ook de mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere apparaten. In termen van bereik kan Bluetooth 5.0 theoretisch 250 meter bereiken. Over bereik hoef je je dus geen zorgen te maken. 

AirPods Pro review: bellen

Draadloze oortjes zijn niet alleen prettig voor het luisteren naar muziek, maar ook om mee te bellen. Een goede gesprekskwaliteit is moeilijk te vinden in een paar oordopjes, maar Apple heeft goed zijn best gedaan.

Tijdens onze test hebben wij verschillende telefoontjes gevoerd. Eerst begonnen we met bellen in een stille ruimte. Hieruit bleek dat wij als beller prima te verstaan waren. Achtergrondgeluiden waren niet echt aan de orde. 

Vervolgens hebben we op een drukke straat met veel achtergrondgeluid nogmaals gebeld. Wederom waren wij prima te verstaan. Je kunt dus stellen dat de Apple AirPods Pro het achtergrondgeluid goed wegfilteren. 

In beide gevallen was de ander aan de lijn uitstekend te verstaan. 

Kortom, bellen met de AirPods Pro is heel aangenaam!

apple airpods pro review

Conclusie

Op de een of andere manier lukt het Apple om veel technologie in een kleine behuizing te persen. Het resultaat is één van de beste actieve ruisonderdrukking (ANC) oortjes die je op dit moment kunt kopen. Bovendien zijn ze comfortabel en is de kwaliteit van het geluid uitstekend.

Het enige minpuntje is dat deze oortjes zonder iPhone beperkt worden in functionaliteit. Zonder iOS menu kun je namelijk minder personaliseren dan met een iPhone. Gelukkig kun je er wel extra apps voor downloaden om de functionaliteit mee uit te breiden. Optimaal is dit echter niet. 

Daarnaast willen we nog even benoemen dat wij positief verrast zijn dat de oortjes goed blijven zitten. Veel draadloze oortjes hebben de neiging om uit je oor te vallen, maar de AirPods Pro niet. Ideaal tijdens het sporten en bellen. 

Voor een alternatief op de AirPods Pro raden wij je aan om naar onderstaande artikel te gaan. Mocht je geen zin hebben om te lezen, ga dan direct naar je favoriete webshop! 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP