Mannen Gadgets

JBL Tune 220TWS review: beste draadloze oordopjes onder 100 euro?

Tijd voor de JBL Tune 220TWS review!

JBL staat al jaren voor waanzinnig geluid met de beste looks. Als merk hebben zij al jaren ervaring en zijn ze goed op de hoogte van de behoefte van de consument. Zij streven ernaar om echt alleen de beste producten te leveren. Zo hebben ze inmiddels ook hun assortiment uitgebreid met slanke, lichte true wireless oordopjes.  

In dit artikel nemen wij de JBL Tune 220TWS draadloze oordopjes onder de loep. De geruchten gaan dat dit de beste draadloze oordopjes onder 100 euro zijn. Wij hebben de proef op de som genomen om te kijken of dit klopt. 

Lees snel onze JBL Tune 220TWS review om erachter te komen wat wij vinden!

JBL Tune 220TWS review

  • Het ontwerp van oordopjes is misschien goed voor mensen die een hekel hebben aan de pasvorm van in-ears
  • Redelijk stabiele pasvorm
  • Goedkoop
  • Zeer korte batterijduur
  • Bass ontbreekt in het geluid
  • Redelijk goedkope look en feel

De JBL Tune 220TWS is een prima paar draadloze oordopjes voor dagelijks gebruik. Hun geluidsprofiel is erg helder, maar ontbreekt aan bas. De batterijduur is lager dan de gemiddelde paar draadloze oordopjes, maar dat rechtvaardigt ook de prijs waarvoor je ze kunt kopen. 

Mensen die oordopjes oncomfortabel vinden, geven misschien de voorkeur aan dit ontwerp van hun oordopjes, maar wij vinden het harde plastic iets minder prettig voor lange luistermomenten. Aan de positieve kant voelen ze vrij stabiel in het oor en blokkeren ze niet veel achtergrondgeluid, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen die buiten hardlopen en zich bewust willen blijven van hun omgeving.

JBL Tune 220TWS review: prijs

De JBL Tune 220TWS zijn beschikbaar bij verschillende webshops. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen bij bol.com, Coolblue of Mediamarkt

De prijzen liggen echter wel aardig uiteen. De prijzen variëren van € 64,95 tot € 99,95. Als je deze paar draadloze oortjes wilt aanschaffen, check dan waar je ze het goedkoopst kan halen!

JBL Tune 220TWS review: design

De JBL Tune 220TWS heeft een vergelijkbare stijl als de Apple AirPods (Pro), maar met een goedkopere matte afwerking. Hoewel het model dat we hebben gekocht zwart is, zijn ze ook verkrijgbaar in een groot aantal andere kleuren. Ze zien er vrij onopvallend uit en hebben een JBL-logo op het rechter oordopje. Ze hebben ook een blauwe stip op het linker oordopje en een rode stip op het rechter oordopje, die overeenkomen met stippen op het hoesje, waardoor ze gemakkelijker op de juiste manier kunnen worden geplaatst.

De gladde rondingen en het ontwerp in je hand voelen met een gladde pop van het deksel dat stevig en sterk leek, is een geweldige eerste indruk. Binnenin vind je twee oordopjes aan weerszijden van drie kleine lampjes die het oplaadniveau van de case aangeven.

Kortom, het design van de Tune 220TWS is top!

JBL Tune 220TWS

JBL Tune 220TWS review: comfort

Uiteraard is het conform van draadloze oordopjes belangrijk. Vooral bij lange luistermomenten is het van belang dat de oortjes op den duur niet gaan irriteren. Wij hebben voor je uitgezocht hoe de JBL Tune 220TWS het doen op comfort! 

De oortjes van JBL zijn comfortabel om te dragen gedurende een volledige acculading en kwamen niet in de buurt van vallen bij het op en af ​​rennen van trappen. Een verandering in textuur en materiaal van het gladde plastic rond de punt van het oordopje zou meer grip in het oor kunnen geven voor krachtige hoofdbewegingen / trainingen. 

Als we kijken naar de pasvorm dan zouden de oordopjes wellicht iets kleiner kunnen zijn. Op die manier zouden ze voor de sommige mensen misschien beter passen. 

Tijdens onze test merkte wij dat na verloop van tijd de oortjes gingen irriteren in de oren. Het was geen prettig gevoel, maar dit was echt pas op het einde van de volledige acculading.

JBL Tune 220TWS review: verbinden en gebruiken

Bij elke review kijken we ook naar de connectiviteit en het gebruik van de oortjes. In welke mate is dit gebruiksvriendelijk. Dat is wat wij belangrijk vinden. Gelukkig heeft JBL hier goed over nagedacht. 

De Tune 220TWS maakt gebruik van een nieuwe generatie Bluetooth 5.0-chip, die een hogere geluidskwaliteit, lage spelvertraging, laag stroomverbruik, stabieler signaal, snellere en betrouwbaardere verbindingssnelheid biedt. Zowel iOS-iPhone- als Android-apparaten kunnen snel en gestaag verbinding maken. Bovendien kan je met Bluetooth 5.0 de Tune 220TWS tot 15 meter afstand gebruiken. Hierdoor kun je altijd en overal, draadloos luisteren.

Computer
Computer

JBL Tune 220TWS review: geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is minstens zo belangrijk bij de aanschaf van een paar draadloze oordopjes. Echter voor draadloze oordopjes onder 100 euro, kun je niet teveel verwachten. Alvorens wij de JBL Tune 220TWS review schreven, hebben wij verschillende testen gedaan om de geluidskwaliteit te testen. 

De oordopjes blinken echt uit als het gaat om het luisteren naar de dichtere klanken van rock, waarbij veel instrumenten tegelijk tegen elkaar klinken. Wij ontdekte dat podcasts en stemmen soms luchtig en ver weg konden zijn, hoewel het aanpassen van het geluidsprofiel  een snelle oplossing is. Het bereik is afhankelijk van je apparaat, maar het lukte ons om 15 meter weg te komen voordat er een signaalonderbreking optrad.

Wij zijn verrast door hoe helder en rijk het geluid is.  In verhouding met het lichte gewicht van de oortjes is dit vrij opmerkelijk. De fabrikant vertelt ons dat de oortjes beschikken over JBL’s Pure Bass Sound. Dit verklaart waarom de Tune 220TWS audio van deze kwaliteit heeft. Desalniettemin vinden wij dat de bass soms afwezig is. Dit is wel een verbeterpunt.

JBL Tune 220TWS review: batterijduur

De Tune 220TWS wordt geleverd met slechts drie uur batterijduur in de draadloze oordopjes zelf, met nog eens 16 uur door de oplaadbare case – dat is in totaal 19 uur. Ter vergelijking: de HYPHEN 2 blijven 36 uur lang vol zitten.

Wij hebben voor jou uitgezocht in hoeverre wij deze 3 uur batterijduur halen. Tijdens onze test haalde de oortjes keer op keer de geadverteerde batterijduur. Heel fijn!

Maar hoe snel laden de Tune 220TWS oortjes zich op? Dat is ook een belangrijk punt. Je kunt ze natuurlijk opladen via de oplaadbare case, maar als die leeg is, hoe snel laden ze dan op? Niemand wilt namelijk lang zonder draadloze oortjes komen te zitten.

Helaas duurde het opladen van de oordopjes langer dan de gemiddelde paar draadloze oortjes. Het duurt ongeveer 100 minuten op de Tune 220TWS tot 100% op te laden.

JBL Tune 220TWS review: bellen

De JBL Tune 220TWS zijn prima oortjes om mee te bellen. Ze hebben een ingebouwde microfoon, wat betekent dat je gemakkelijk oproepen kunt beantwoorden terwijl je onderweg bent, maar zoals bij de meeste draadloze oordopjes is de kwaliteit van de microfoon niet heel bijzonder. Op drukke momenten kan het soms lastig zijn om de ander aan de lijn te horen, maar dit is vrijwel met elk paar draadloze oortjes. 

Conclusie

Tot slot komen we bij de conclusie van onze JBL Tune 220TWS review aan. De hoofdvraag luidt: zijn de JBL Tune 220TWS de beste draadloze oordopjes onder 100 euro? Wij kunnen vrij kort zijn, het antwoord is: ja, het zijn de beste draadloze oordopjes onder 100 euro. 

Oke, het zijn niet de nummer 1 beste draadloze oordopjes, maar voor een prijs van minder dan 100 euro haal je echt wel kwaliteit in huis. Het zijn goede draadloze oordopjes om mee te beginnen. 

Maar als wij eerlijk moeten zijn, dan geven wij liever een paar tientjes extra uit voor bijvoorbeeld de HYPHEN 2 of Apple AirPods Pro. Deze bieden beide een langere batterijduur en betere geluidskwaliteit. Bovendien is het materiaal prettiger voor lange luistermomenten. Iets waar de echte audiofiel ook waarde aan hecht. 

Wij zijn benieuwd welke draadloze oordopjes jij op dit moment draagt. Laat het ons weten via Instagram of de contactpagina. Wie weet kunnen wij deze eens reviewen. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP