Mannen Gadgets

Smart home producten: wat zijn het en wat kun je ermee?

Hey hoi!

Naar aanleiding van ons artikel De meest coole gadgets voor mannen (Koopgids)  is het een logische stap om alle relevante gadgets voor mannen uit te lichten in elk een eigen artikel. In dit artikel nemen wij je mee in de wereld van smart home. 

Eerst zullen we uitleggen wat smart home producten of gadgets eigenlijk zijn en hoe het verschilt van de reguliere producten die jij kent. Hierna proberen wij jou net zo enthousiast als wij te maken over de smart home producten en zullen wij je vertellen waarom jij als man de stap naar smart home producten moet nemen.

Veel plezier met lezen! 

Wat zijn smart home producten en hoe verschilt het van andere artikelen?

Misschien ben je al bekend met het begrip smart home en weet jij exact hoe deze producten werken en waar ze toe in staat zijn. Echter kunnen wij er niet vanuit gaan dat iedereen weet wat het inhoudt. Daarom zullen wij in deze alinea uitleggen wat smart home producten zijn en hoe het verschilt van andere producten. Daarna vertellen wij je waarom smart home producten beter zijn dan andere producten!

Wat is smart home?

Smart home is een term die verwijst naar moderne huizen met toestellen, verlichting en/of elektronische apparaten die op afstand kunnen worden bediend door de eigenaar, vaak via een mobiele app. Slimme apparaten voor thuisgebruik kunnen ook samenwerken met andere apparaten in huis en informatie doorgeven aan andere slimme apparaten.

Wat bedoelen wij met andere artikelen?

Met andere artikelen bedoelen wij alles wat niet onder smart home of slim valt. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een deurbel die je niet via een app kunt bedienen. Of een beveiligingscamera die je niet vanop afstand kunt besturen. Niet zo heel opwindend dus, haha!

Waarom is smart home beter dan andere producten?

Tegenwoordig wil iedereen graag gemak. Smart home producten zijn erg populair omdat het eigenaars in staat stelt delen van het huis op afstand te bedienen en tijdschema’s te configureren voor slimme apparaten. Dit biedt de consument voornamelijk extra gemak. Daarnaast profiteer je ook van een potentiële besparingen op de vaste lasten zoals energie, gas en water. 

Wij geloven dat slimme apparaten de nieuwe standaard wordt voor een veilig en slim leven.

Hoe smart home producten bijdragen aan een beter leven

Als jij slimme apparaten in huis hebt, dan zul je vrij snel merken hoe het bijdraagt aan een beter leven. Onbewust ervaar je wellicht minder stress of vind je het prettig dat je ‘s avonds laat niet meer naar de andere hoek van de woonkamer hoeft te lopen om een apparaat uit te doen. Wij vertellen hoe smart home producten bijdragen aan een beter leven.

Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem

Maak je huis veilig met een smart draadloos alarmsysteem. Shop nu via onderstaande bij Bol.com


Je voelt je veiliger

Thuis zou een plek moeten zijn waar je je veilig voelt, maar betalen voor een beveiligingsdienst kan prijzig zijn. In plaats daarvan kun je jouw huis beveiligen met een slim alarmsysteem. Hierdoor zul jij je nooit meer onveilig voelen. Je weet namelijk altijd wat er rond en in jouw huis

Bedien al jouw apparaten via een smartphone of tablet

Het is wellicht even wennen als je jouw eerste smart home producten in huis hebt, maar het is erg fijn als je er eenmaal aan gewend bent. Elk apparaat dat “slim” is, kun je bedienen via jouw smartphone of tablet. Kun jij je bijvoorbeeld niet herinneren of je het koffiezetapparaat hebt uitgezet? Geen probleem, je checkt het gemakkelijk via de app.

Bedien al jouw apparaten via een smartphone of tablet

Als je deze gadgets in huis hebt en ze zijn gekoppeld aan een smart home hub zoals Google Nest (Google Assistant) of Amazon Echo Dot (Amazon Alexa) dan kun je ze via je stem bieden. Spraakbesturing biedt bovenop een app via je smartphone of tablet, nog meer gemak. Ideaal als je jouw telefoon dus niet bij de hand hebt en toch je lampen wilt dimmen.

Smart home producten voor thuisgebruik kunnen apparaten zijn zoals koelkasten, wasmachines, drogers en ovens, maar ook airco’s en verlichting. Enkele voorbeelden van slimme elektronische apparaten voor thuisgebruik zijn televisies, camera- en beveiligingssystemen en computers, laptops en andere mobiele elektronische apparaten. Wij nemen je mee in alle smart home producten die er op de markt zijn.

Smart home verlichting en toegang

Hieronder vallen vier (4) productgroepen. Wij gaan ze allen uitlichten en laten daarbij ook een product zien die binnen de genoemde productgroep valt. 

1. Verlichting

Met smart home verlichting verander jij de setting in één handeling. Doe dit bijvoorbeeld met de app op je smartphone of zeg “Hey Google, dim de lichten voor 50%”. Alles is mogelijk met slimme verlichting. Dim jouw lampen, verander de kleur van de verlichting of zet de lamp aan of uit. Smart lampen werken over het algemeen via Bluetooth of WiFi. 

Lees meer over dit onderwerp: Philips Hue als Slimme Verlichting

2. Schakelaars

Slimme schakelaar kunnen jouw huis ook smart maken. Hierdoor kun je niet smart home producten toch smart maken. Sluit er bijvoorbeeld je koffiezetapparaat of televisie op aan. Bestuur ze op afstand en zet op een bepaalde tijd aan of uit. Een andere mogelijkheid is het kunnen checken of je het apparaat bij het verlaten van je huis wel hebt uitgezet. Handig toch?

3. Deurbellen

Een draadloze video deurbel zorgt ervoor dat jij op afstand kunt zien wie er voor jouw deur staat. De meeste slimme deurbellen beschikken ook over een microfoon waardoor je met degene die voor de deur staat kunt praten.  

4. Deursloten

Deursloten die smart zijn gemaakt zorgen ervoor dat jij nooit meer jouw huissleutel vergeet of kwijtraakt. Deze smart home producten kun je bedienen met behulp van een app, pincode of vingerafdruk. Relaxed toch?

Smart home beveiliging

Onder de categorie smart home beveiliging vallen net als de eerder genoemde categorie, vier (4) productgroepen. Alle productgroepen gaan wij bij langs en zullen we kort toelichten. Om je een idee (of inspiratie!) te geven zal er ook een product bij staan. 

Google Nest Cam Outdoor + Google Nest Hello

Kijk dag en nacht mee via de camera’s van Google Nest. Shop nu via onderstaande bij Coolblue


1. Beveiligingscamera’s

Met deze smart home producten kun je overal waar je bent op jouw huis letten. De camera’s zijn net als veel andere smart home producten via je smartphone of tablet te bedienen. Stel bijvoorbeeld in dat je een melding krijgt zodra er iets verdachts gebeurt. Slimme beveiligingscamera’s kun je met of zonder abonnement aanschaffen. Aan jou de keus!

2. Rookmelders

Een slimme rookmelder stuurt naast geluidssignalen bij rook ook een melding naar jouw smartphone of tablet. Als je niet thuis bent ontvang je deze melding dus ook. Vanaf afstand kun je deze rookmelder bedienen en eventueel uitzetten indien nodig (hopelijk niet!). Een voorbeeld zou de Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder kunnen zijn!

3. Alarmsystemen

Woon veilig met een compleet slim alarmsysteem zoals de Ring Alarm Beveiligingsset + Indoor Cam. Koppel het aan je telefoon en ontvang melding wanneer een camera, bewegingsmelder of magneetcontact iets waarneemt. Als je een melding krijgt kun je gelijk zien wat er aan de hand is. Perfect als je een weekendje weg gaat dus. 

Smart home producten voor klimaatbeheersing

Het klimaat in je huis kun je op verschillende manieren bedienen. Natuurlijk kennen we allemaal de radiator en de thermostaat, maar wist je dat je deze ook slim kunt maken met diverse smart home producten? Wij lichten toe welke producten je in deze categorie om kunt toveren tot smart.

1. Thermostaten

Iedereen heeft behoefte aan een lekkere temperatuur binnenshuis. Een slimme thermostaat past zich volledig aan op jouw behoefte. Het zorgt voor een constante temperatuur en je kunt hem geheel instellen naar wens. 

Bij de volgende vier verwarmingstype kun je al een slimme thermostaat in huis halen:

  • CV-ketel
  • Vloerverwarming
  • Infraroodverwarming
  • Stadsverwarming

2. Stekkers

Niet heel veel anders dan de slimme schakelaar. Het is een smart product die jouw elektronische apparaten smart maakt. Hierdoor kun jij deze apparaten vanaf jouw smartphone of tablet bedienen. Sommige stekkers bieden je zelfs de mogelijkheid om het energieverbruik te zien. Kosten besparen ging nog nooit zo makkelijk!

3. Radiatorkranen

Slimme radiatorknop zorgen voor een stabiel en gezond klimaat bij jou in huis. Het is ook een manier om jouw energieverbruik drastisch te verlagen en daarmee dus ook jouw stookkosten. Een erg handige gadget als je het ons vraagt!

4. Airco’s

Gemakkelijk de lucht in je verkoelen of verwarmen kun je met een slimme airco. Over het algemeen zijn smart airco’s ook een stuk energiezuiniger dan de reguliere airco’s op de markt. Na een dagje strand heerlijk thuiskomen in een gekoeld huis, lekker!

Smart home producten voor entertainment

Entertainment is niet te missen in het leven. Iedereen maakt er wel gebruik van. Hoogstwaarschijnlijk ben je onbewust al wel in het bezit van een dergelijk smart home product. Lees nu snel verder over welke producten onder deze categorie vallen. 

Google Home – Smart Speaker

Een slimme speaker van Google haal je nu snel in huis. Shop nu via onderstaande bij Bol.com1. Smart TV

Een smart tv, wie kent ze niet. Het is een televisie die beschikt over een bekabelde of draadloze internetverbinding. Een smart tv biedt toegang tot handige applicaties, digitale televisie en streamingdiensten zoals Netflix, Youtube en Amazon Prime. Voor een overzicht van alle smart televisies bij bekende webshops klik je op één van onderstaande linkjes.

2. Smart speakers

Smart speakers beschikken over het algemeen ook over een ingebouwde spraakassistent. Dit kan Siri (Apple), Google Assistant of Amazon Alexa zijn. Degene die niet over spraakbesturing beschikken kun je alsnog koppelen met een slimme speaker die dat wel doet. Zo geniet je toch van de voordelen van spraakbesturing. 

Met een smart speaker zoals de Google Home, blijf je op de hoogte van belangrijke informatie, nieuws en bijvoorbeeld het weer. 

3. Mediaspelers

Ben jij nog niet toe aan een smart tv of heb jij er gewoonweg nog geen omdat jouw huidige televisie voldoet? Dan kun je met een mediaspeler alsnog genieten van de voordelen van een smart tv. Met een mediaplayer kun jij foto’s, films en muziek streamen op jouw televisie. Erg populair!

4. Home-wifi-systemen

Ben jij nog niet toe aan een smart tv of heb jij er gewoonweg nog geen omdat jouw huidige televisie voldoet? Dan kun je met een mediaspeler alsnog genieten van de voordelen van een smart tv. Met een mediaplayer kun jij foto’s, films en muziek streamen op jouw televisie. Erg populair!

5. Digitale schilderijen of fotolijsten

Houd jij van schilderijen of fotolijsten, maar ben je er snel op uitgekeken? Dan zijn digitale schilderijen of fotolijsten wellicht een uitkomst. Dit smart product hang je aan de muur en je kunt op elk gewenst moment het beeld wijzigen. Ff geen kunst, maar liever een foto? Dat kan ook!

Smart home producten voor gezondheid

Gezondheid is ook niet te missen in dit rijtje. Net als entertainment maken we dagelijks gebruik van deze categorie producten. Het poetsen van je tanden bijvoorbeeld. Wist je dat dit ook slim kan? Wij nemen je mee in smart home producten voor je gezondheid.

Oral-B iO – Smart tandenborstel

Jouw poetsgedrag bijhouden met een slimme tandenborstel? Shop hem dan nu bij Coolblue1. Tandenborstels

Elektrische tandenborstels smart maken? Het kan!

Door het gebruik van slimme tandenborstels kun je jouw poetsgedrag in kaart brengen. Door deze analyses kun je beter leren poetsen. Hierdoor zul je dat ene plekje die je vaak vergeet, nooit meer vergeten. Deze analyses zou je eventueel bij je periodieke controle kunnen laten zien aan je tandarts voor een nog beter advies!

2. Thermometers

Meet jij met enige regelmaat jouw temperatuur, maar vergeet jij telkens jij voorgaande temperatuurmeting? De slimme thermometer van Withings lost het op. Hierdoor kun jij via een app op jouw smartphone of tablet altijd terug zien wat je de vorige paar keren hebt gemeten. Ook kan het je behoeden voor eventueel onderliggende klachten.

3. Luchtreinigers

Als jij veel waarde hecht aan een schone lucht dan zul je ongetwijfeld gebruik maken van een luchtreiniger. Gelukkig kun je net als andere apparaten deze ook verkrijgen als smart versie. Middels een app op je telefoon kun jij de kwaliteit zien en het smart home product zijn werk laten doen. 

Shop nu de Philips AC1214/10 bij Bol.com 

4. Weegschalen

Onmisbaar in elk huishouden, de weegschaal. De slimme weegschaal zal je helpen met het behalen van jouw doelen. Door de smart functionaliteit koppel je de weegschaal aan jouw smartphone of tablet. Hierdoor kun je een uitgebreide scan maken van jouw lichaam. Zie hoe jouw vetpercentage, botmassa of spiermassa ervoor staat.

Smart home producten voor gezondheid

Slimme producten kun je ook gebruiken in je keuken of huishouden. Wellicht heb je zelf al wel eens voorbij zien komen op de televisie, want bekende merken pronken er graag mee. Wij vertellen je welke producten in deze categorie ook als smart home variant verkrijgbaar zijn. 

1. Koelkasten

Met een slimme koelkast ben je altijd op de hoogte van jouw gekoelde voorraad. Je kunt namelijk met sommige uitvoeringen binnen in jouw koelkast kijken. Net als andere smart home producten is een smart koelkast te bedienen via jouw smartphone of tablet. Ideaal als je in de winkel niet meer weet wat er gekoeld ligt!

2. Koffiemachines

Koffie zetten zonder te lopen kan met een slim koffiezetapparaat. Bedien via een app op je telefoon jouw koffiemachine en geniet van je op afstand gezette bak koffie. Wellicht een uitkomst als je in de auto al weet dat je bij thuiskomst een lekkere espresso wilt!

3. Wasmachine

Wasmachines die slim zijn kunnen erg handig zijn als je op afstand alvast een wasje wilt draaien. Geef aan welke wasprogramma je wilt gebruiken en laat de slimme wasmachine de rest doen.

4. Robotstofzuiger

Een stofzuiger die voorzien is met een WiFi verbinding noemen wij smart. Bij deze lichten we een robotstofzuiger uit. Misschien heb je het al in ons andere artikel De meest coole gadgets voor mannen gelezen, maar toch noemen wij hem hier nog eens. Op afstand stel jij in wanneer de robotstofzuiger aan het werk moet. Relaxed!

Smart home producten voor dier en tuin

Dan de laatste, maar niet de minst relevante categorie. Slimme producten voor jouw (huis)dier of in de tuin. Jazeker, hier zijn er ook producten die beschikken over een smart functionaliteit. Wij nemen je mee!

Petoneer Compact – Drinkfontein

Laat jouw huisdier nooit uitdrogen dankzij de slimme drinkfontein van Petoneer. Shop hem nu bij Bol.com1. Robotmaaier

Het gemak van een robotmaaier wordt nog groter door de slimme robotmaaiers op de markt. Niet alleen maaien kan die volgens een voorgeprogrammeerd programma, maar sommige modellen hebben zelf de mogelijkheid om zichzelf op te laden. Wel zo handig!

Shop nu Bosch INDEGO 350 Robotmaaier bij Bol.com

2. Besproeiingssystemen

Heb jij een prachtige tuin, maar ben jij niet vaak thuis om de planten en bloemen water te geven? Dan is een smart besproeiingssysteem ideaal voor jouw situatie. Je kunt de besporeiingstijden gemakkelijk instellen via de app en als je meerdere smart home producten voor de tuin hebt zelfs met elkaar koppelen, en dus afstemmen!

Inspiratie nodig? Shop nu de GARDENA Smart Water Control bij Bol.com 

3. Dierbenodigdheden

Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een drinkfontein voor jouw hond of kat. Deze zijn er ook in de slimme uitvoering. Met dit smart home product ben je altijd op de hoogte van het waterniveau en weet je dus wanneer het water vervangen of schoongemaakt moet worden. 

4. Weerstations

Als jij het belangrijk vindt om het weer goed in de gaten te houden dan zul je wellicht wel beschikken over een weerstation. Dit product kun je ook slim maken door een smart weerstation aan te schaffen. Hierdoor krijg jij de meest recente data over onder andere de temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid op jouw apparaat.

7 argumenten waarom jij je huis slimmer moet maken met smart home producten

1. Al je apparaten vanaf één plek bedienen

Gemak dient de mens.!

Alle technologie in je huis verbonden kunnen houden via één interface is een enorme stap. Theoretisch gezien hoef je alleen maar te leren hoe je een app op je smartphone of tablet gebruikt, en je kunt overal in huis gebruik maken van talloze functies en smart home producten. Hierdoor is de leercurve voor consumenten die nieuw zijn tot smart home aanzienlijk laag. Daardoor is het heel toegankelijk voor de meeste mensen. Ook voor 50 plussers. 

2. Maak je huis bestendig voor de toekomst

Smart home producten zijn over het algemeen zijn erg bestendig voor de toekomst. We noemen het ook wel future-proof. Hoe modern je apparaten er ook uitzien, er zullen in de loop van de tijd nieuwere, indrukwekkendere modellen worden ontwikkeld. Neem de Apple iPhone als voorbeeld. Elk jaar komt er weer eentje die nieuwer en beter is. Met het gebruik van slimme producten in huis blijft jouw software up-to-date en hierdoor hoef je dus niet altijd het nieuwste van het nieuwste aan te schaffen. 

3. De veiligheid in en rondom jouw huis maximaliseren

Door het gebruik van smart home beveiliging kun je de veiligheid in en rondom jouw huis volledig maximaliseren. Denk aan bijvoorbeeld bewegingsdetectoren, bewakingscamera’s, geautomatiseerde deursloten en andere tastbare beveiligingsproducten. Je kunt ze overal in huis verbinden met het netwerk zodat je ze vanaf een mobiel apparaat kunt activeren voordat je naar bed gaat. Je kunt er ook voor kiezen om beveiligingswaarschuwingen te ontvangen op één of meerdere smartphones of tablets. Het instellen hiervan ben je volledig vrij in. Bekijk jouw huis realtime of wanneer je aan de andere kant van de wereld vertoeft. 

En dan nog twee..

4. Bedien ook andere belangrijke functies in huis

Onderschat niet de kracht van het op afstand kunnen bedienen van jouw huis. Op een uitzonderlijk warme dag kun je jouw huis laten afkoelen voordat je thuiskomt vanuit het werk. Als je haast hebt met eten, maar je bent nog steeds in de winkel, kun je je oven laten voorverwarmen terwijl je nog onderweg bent naar huis. Je kunt zelfs controleren of je het licht hebt laten branden, wie er voor je voordeur staat, of of je al je media hebt uitgeschakeld terwijl je weg bent.

5. Efficiënter omgaan met energie, gas en water

Afhankelijk van hoe je je smart home producten gebruikt, is het mogelijk om je ruimte zuiniger te maken. Je kunt bijvoorbeeld de verwarming van jouw huis nauwkeuriger regelen met een programmeerbare slimme thermostaat. Deze kan volgens jouw vooropgestelde schema en voorkeuren jou leren kennen. Hierdoor kiest de slimme thermostaat voor de meest energiezuinige instellingen gedurende de dag. Lampen worden automatisch in- en uitschakelen wanneer je de het huis binnenkomt of verlaat, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over verspilling van energie.

Last but not least, argument 6 en 7!

6. De functionaliteit van jouw apparaten verbeterd

Smart homes kunnen je ook helpen jouw apparaten beter te laten werken. Een slimme oven helpt je om het diner tot in de perfectie te bereiden, zonder dat jij je ooit zorgen hoeft te maken of het te gaar of onvoldoende gaar is. Met een smart televisie en speaker kun je jouw films, muziek en series makkelijk bedienen wanneer je genodigden hebt. Uiteindelijk zal het verbinden van jouw apparaten en andere systemen door middel van de smart home technologie de effectiviteit van jouw apparaat verbeteren. Jouw leven thuis wordt hierdoor veel gemakkelijker en aangenamer!

7. Inzichten in hoe jij producten gebruikt.

Er is ook iets te zeggen over het vermogen om inzicht te krijgen in hoe jouw huis en smart home producten werken. Je kunt bijhouden hoe vaak je televisie kijkt (en wat u kijkt), wat voor soort maaltijden je in je oven kookt, het soort voedsel dat je in je koelkast bewaart en je energieverbruik in de loop van de tijd. Op basis van deze inzichten kun je wellicht jouw dagelijkse gewoonten en gedrag analyseren en aanpassingen maken om de levensstijl die je wenst te leven.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP