Mannen Gadgets

Beste broodbakmachine van 2023? TOP 10!

Bij een bakker kun je lekker brood kopen, maar dat is behoorlijk prijzig. Het is gelukkig ook mogelijk om thuis zelf brood te maken! Wat je hiervoor nodig hebt? Eén van de beste broodbakmachines. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste broodbakmachines van dit moment.

Speciaal voor jou hebben we een top 10 van beste broodbakmachines samengesteld. Over deze 10 apparaten vertellen we je hieronder alles. 

Het is goed om te weten dat we deze top 10 samengesteld hebben aan de hand van ons eigen onderzoek. Ook hebben we ons hierbij gericht op de bevindingen van de Consumentenbond en ervaringen van gebruikers van broodbackmachines.

Wat is de beste broodmachine?

De beste broodbakmachine van dit moment is de Brabantia BBEK1114. Dit is niet de goedkoopste broodbakmachine, maar het is qua samenstelling en mogelijkheden wel verreweg de beste optie. Je geniet van heel veel bereidingsmogelijkheden, terwijl de bediening ook ideaal is. Het maximale broodgewicht is met 1000 gram bovendien aanzienlijk te noemen.

Samenvatting:

 1. Brabantia BBEK1114 – Beste broodbakmachine 2023 (beste koop)
 2. Kenwood BM350 – Beste broodbakmachine Consumentenbond
 3. Panasonic SD-YR2550SXE – Beste broodbakmachine test aankoop
 4. Moulinex Pain Doré OW210130 – Beste broodbakmachine Solden (alternatief)
 5. Panasonic SD-B2510WXE – Beste broodbakmachine Panasonic
 6. Princess 152009 – Beste broodbakmachine Aveve (alternatief)
 7. Princess 152007 – Beste kleine broodbakmachine
 8. Inventum BM125 – Beste grote broodbakmachine
 9. Inventum BM55 – Beste broodbakmachine glutenvrij
 10. Panasonic SD-R2530KXE – Beste broodbakmachine zuurdesem

1. Brabantia BBEK1114

Brabantia BBEK1114 beste Broodbakmachine

Specificaties

Prijs: € €
Maximale broodgewicht: 1000 gram
Vermogen: 550 Watt
Aantal programma’s: 19 programma’s

Uit onze test is gebleken dat de Brabantia BBEK1114 de beste koop broodbakmachine is. Deze machine om brood mee te maken doet zijn werk prima, biedt veel mogelijkheden en is van een uitmuntende kwaliteit.

Met deze machine heb je nergens meer omkijken naar. Deze machine doet namelijk al het kneed-, rijs- en bakwerk voor je. Je hebt hierbij de keuze uit maar liefst 19 programma’s en 3 bruiningsniveaus. Ook kun je van veel handige functies gebruik maken, waaronder een uitsteltimer en warmhoudfunctie.

Deze broodbakmachine van Brabantia is ook van een sublieme kwaliteit. Dat is gewoonweg iets dat je wel aan het merk Brabantia over kunt laten. Dat deze machine zó goed is, blijkt wel uit het relatief forse prijskaartje. Desalniettemin raden wij je deze machine vol overtuiging aan.

2. Kenwood BM350

Kenwood BM350 beste broodbakmachine

Specificaties

Prijs: € €
Maximale broodgewicht: 1000 gram
Vermogen: 645 Watt
Aantal programma’s: 14 programma’s

De beste broodbakmachine volgens de Consumentenbond; dat is de Kenwood BM350. Deze machine kan op veel lovende woorden rekenen en ziet er ook nog stijlvol uit. Net zoals voor bovengenoemde variant geldt dat dit niet de goedkoopste machine is.

Bij de Kenwood BM350 heb je alle touwtjes in handen. Zo heb je de keuze uit maar liefst 14 programma’s. Ook is het handig dat deze machine over een timer beschikt, waarmee je tot 12 uur van tevoren de machine aan kunt zetten. Ook heb je de beschikking over een snel programma. Daarmee heb je binnen een uurtje tijd heerlijk brood gebakken. Ook bij deze broodbakmachine is het maximale broodgewicht 1000 gram.

3. Panasonic SD-YR2550SXE

Panasonic SD-YR2550SXE review

Specificaties

Prijs: € € €
Maximale broodgewicht: 950 gram
Vermogen: 550 Watt
Aantal programma’s: 31 programma’s

De Panasonic SD-YR2550SXE is volgens ons én vele andere de beste broodbakmachine test aankoop. Deze machine is bijzonder goed uit onze test gekomen, terwijl ‘ie ook goed beoordeeld wordt door veel andere kopers. Ook hierbij moeten we benoemen dat dit absoluut niet de goedkoopste broodbakmachine is.

Maar, met deze Panasonic broodbakmachine ben je wel van veel mogelijkheden verzekerd. Dit is te danken aan het maximale broodgewicht van 950 gram, maar ook aan de vele programma’s. Je kunt uit maar 31 bakprogramma’s kiezen! Het is hiermee met grote afstand de meest complete broodbakmachine. Ook heb je vier glutenvrije opties en geniet je van een ideale bediening.

4. Moulinex Pain Doré OW210130

Moulinex Pain Doré OW210130 - beste Broodbakmachine

Specificaties

Prijs: €
Maximale broodgewicht: 1000 gram
Vermogen: 750 Watt
Aantal programma’s: 12 programma’s

Over de Moulinex Pain Doré OW210130 zijn wij uiterst te spreken. Deze broodbakmachine levert een vermogen van 720 Watt, waardoor je razendsnel brood kunt bakken. Dankzij de ingenieuze bediening – met de knoppen aan de bovenzijde – geniet je hierbij ook nog van veel gemak.

Sowieso kun je met dit broodbakapparaat veel kanten op. Dat is onder meer te danken aan het maximale broodgewicht van 1000 gram. Ook is het super dat je uit maar liefst 12 volledig automatische programma’s kunt kiezen. Verder heb je de keuze uit 3 gewichtsinstellingen en 3 bruiningsniveaus.

5. Panasonic SD-B2510WXE

Panasonic SD-B2510WXE

Specificaties

Prijs: € €
Maximale broodgewicht: 950 gram
Vermogen: 550 Watt
Aantal programma’s: 21 programma’s

Heb je het liefste een broodbakmachine van Panasonic? Dan wijzen wij je graag op de Panasonic SD-B2510WXE. Volgens onze test is dit gewoonweg één van de beste broodbakmachines van dit moment. Met deze machine maak je op een snelle, handige en gemakkelijke wijze heerlijk brood klaar.

Het mooie is dat je uit maar liefst 21 programma’s kunt kiezen. Om één van deze programma’s te selecteren, voldoet slechts één druk op de knop. Ook beschikt deze broodbakmachine over een timer, waarmee je de startuitstel tot maximaal 13 uur in kunt stellen. Bovendien is het mogelijk om de knapperigheid van de korst in 3 verschillende standen te bepalen.

6. Princess 152009

Princess 152009 review

Specificaties

Prijs: €
Maximale broodgewicht: 900 gram
Vermogen: 600 Watt
Aantal programma’s: 15 programma’s

De Princess 152009 vinden wij één van de beste goedkope modellen van dit moment. Deze broodbakmachine kost ongeveer 7 tientjes, maar biedt wel heel veel gemak. Dit is onder meer te danken aan het digitale scherm, waarmee je de totale controle over deze broodbakmachine hebt. 

Via dit display maak je een keuze tussen de 15 programma’s. Daarbij kun je ook nog 8 instellingen voor het brood doorgeven; onder meer de drie verschillende extra snelle programma’s bieden veel mogelijkheden. Dankzij de digitale timer kun je ook de broodbakmachine automatisch zijn werk laten doen. 

7. Princess 152007

beste Broodbakmachine - Princess 152007

Specificaties

Prijs: €
Maximale broodgewicht: 750 gram
Vermogen: 500 Watt
Aantal programma’s: 19 programma’s

Gaat je voorkeur uit naar een vrij kleine broodbakmachine? Dan raden wij je graag de Princess 152007 aan. Je kunt dit broodbakapparaat zien als het kleinere broertje van bovenstaande variant. Zo is bij déze broodbakmachine het maximale broodgewicht slechts 750 gram. Dit betekent dat je zwaardere/grotere broden niet met deze broodbakmachine kunt maken.

Wel biedt deze machine veel mogelijkheden. Dat is onder meer te danken aan het aanbod van maar liefst 19 programma’s. Ook is deze broodbakmachine uiterst geschikt voor het bereiden van speltbrood en/of glutenvrij brood. Met dank aan de timer en het handige display geniet je van nóg meer mogelijkheden.

8. Inventum BM125

beste broodbakmachine grote broden

Specificaties

Prijs: € € €
Maximale broodgewicht: 1200 gram
Vermogen: 700 Watt
Aantal programma’s: 12 programma’s

Zou je graag grotere en zwaardere broden willen bereiden? Dan heb je baat bij een grote broodbakmachine met een hoog maximaal broodgewicht. Dat is de Inventum BM125 absoluut. Deze broodbakmachine heeft immers een maximaal broodgewicht van 1200 gram!

Dit betekent dat je echt alle mogelijke broden met deze machine kunt maken. Dit wordt nog verder versterkt door de 12 programma’s waar je een keuze uit kunt maken. Dat dit een grote broodbakmachine is, blijkt overigens ook uit de afmetingen. Dit is alles behalve een kleine jongen.

9. Inventum BM55

Inventum BM55

Specificaties

Prijs: €
Maximale broodgewicht: 800 gram
Vermogen: 550 Watt
Aantal programma’s: 12 programma’s

Heb jij of iemand anders last van een glutenallergie? Dan ben je het beste uit met de Inventum BM55. Dit is naar onze mening de beste broodbakmachine voor glutenvrij brood. Dit is voornamelijk te danken aan het handige glutenvrije programma. Met dat programma maak je heerlijk brood dat 100% glutenvrij is.

Sowieso is dit een super handige broodbakmachine. Met alle dank aan het kijkvenster, de 12 bakprogramma’s en de warmhoudfunctie. Ook is deze broodbakmachine voor veel soorten brood geschikt, variërend van een broodgewicht van 650 tot 800 gram. 

10. Panasonic SD-R2530KXE

Panasonic SD-R2530KXE

Specificaties

Prijs: € € €
Maximale broodgewicht: 950 gram
Vermogen: 550 Watt
Aantal programma’s: 30 programma’s

Wil je met je nieuwe broodbakmachine zuurdesembrood kunnen bakken? Dan ben je prima uit met de Panasonic SD-R2530KXE. Deze broodbakmachine is daar uiterst voor geschikt, mede door de meegeleverde accessoires. Je krijgt bij aanschaf namelijk een speciale maatlepel voor het zuurdesem brood meegeleverd.

Op basis van onze test kunnen we sowieso stellen dat dit een veelzijdige broodbakmachine is. Dat komt onder meer door de automatische toevoer van ingrediënten. Ook is het mogelijk om de knapperigheid van de korst naar eigen wens te bepalen. Het feit dat je uit maar liefst 30 programma’s kunt kiezen, maakt het plaatje voor ons compleet.

Waar moet je op letten bij broodbakmachine?

Heb je de wens om een nieuwe espressomachine te kopen? Of wil je graag een nieuw bruiswatertoestel aanschaffen? In beide gevallen moet je een goede vergelijking voor jezelf maken. Dat is óók het geval als je een nieuwe broodbakmachine wilt kopen.

Het aanbod van broodbakapparaten is op dit moment nogal divers. Je kunt uit veel modellen, veel varianten en verschillende merken kiezen. Het is daarom vooral van belang om een goede vergelijking te maken. Een vergelijking waarbij je onder meer op onderstaande aandachtspunten goed moet letten.

Soort brood

Je moet allereerst bepalen wat voor brood je met je nieuwe broodbakmachine wilt maken. Wil je bijvoorbeeld speltbrood maken? Of wil je zuurdesembrood kunnen maken? Dit zijn broodsoorten die je niet met elke broodbakmachine kunt bereiden. Ga daarom goed na wat de mogelijkheden per broodbakmachine zijn.

Daarbij moet je vooral goed naar je eigen wensen kijken. Probeer echt op voorhand te bepalen wáár je de broodbakmachine precies voor wilt gebruiken. Als je dat weet, kun je gericht kijken naar de bakmogelijkheden van de broodbakmachines.

Aantal programma’s

In het verlengde van bovengenoemd punt: kijk ook goed naar het aantal programma’s. Het aantal programma’s is namelijk bepalend voor het soort brood dat je kunt maken, maar ook voor het gemak.

Heb je bovenstaande reviews al doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat het aantal programma’s per broodbakmachine nogal divers is. Ga daarom voor jezelf goed na wat je precies met de machine wilt doen. Als je dat weet, kun je ook gericht kijken naar de gewenste programma’s. 

Ons advies: kies voor een broodbakmachine met de nodige programma’s. Des te meer programma’s, des te veelzijdiger je de broodbakmachine kunt gebruiken. Dit houdt onder meer in dat je meerdere soorten brood kunt bereiden. Ideaal, niet waar?

Maximale- en minimale broodgewicht

Bij een broodbakmachine moet je ook naar het broodgewicht kijken:

 • Minimale broodgewicht: dit geeft aan hoe groot een brood minimaal moet zijn. Als je een klein brood wilt bakken, moet je voor een machine met een laag minimaal broodgewicht gaan. 
 • Maximale broodgewicht: als je graag grote broden wilt bakken, heb je baat bij een hoog maximaal broodgewicht. Een maximala broodgewicht van 950 á 1000 gram wordt als normaal gezien. Indien je voor een broodbakmachine met een nóg hoger broodgewicht gaat, ben je in staat om echt grote broden te bakken.


Ook hierbij moet je dus weer naar je wensen kijken. Waar wil je precies je nieuwe broodbakmachine voor gebruiken? Het is hierbij goed om het volgende te weten: een klein brood weegt gemiddeld 385 gram. Hier haal je zo’n 11 sneetjes uit. Aan de hand van deze informatie kun je ongetwijfeld direct bepalen wat het gewenste broodgewicht is.

Vermogen

Bij alle hierboven besproken broodbakmachines hebben we ook het vermogen benoemd. Dat hebben we om één duidelijke reden gedaan; het vermogen is bepalend voor de snelheid van de broodbakmachine.

Kies je voor een machine met een vermogen van 800 Watt? Dan doet deze machine zijn werk sneller dan een machine met een vermogen 500 Watt. Dit betekent simpelweg dat je sneller van lekker brood kunt genieten. Maar, in hoeverre is dit voor jou belangrijk? Ook dat is weer iets waar je op voorhand over na moet denken.

Afmetingen & gewicht

Waar wil je graag je nieuwe broodbakmachine gebruiken? Als je dat weet, kun je gericht naar de afmetingen en het gewicht kijken:

 • Afmetingen. Als je weet waar je je nieuwe broodbakmachine wilt gebruiken, kun je ook bepalen hoe groot deze maximaal mag zijn. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de afmetingen nogal uiteenlopen.
 • Gewicht. Dat wat voor de afmetingen geldt, geldt ook voor het gewicht. Over het algemeen zijn de grotere machines zwaarder, waardoor je ze minder makkelijk kunt verplaatsen.

Algehele vormgeving

Het kan sowieso geen kwaad om goed naar de algehele vormgeving te kijken. Let bijvoorbeeld goed op de vorm van het apparaat. De meeste apparaten zijn langwerpig uitgevoerd, maar langwerpig is niet altijd langwerpig. Let daarom goed op zowel de afmetingen als op de vorm.

Daarbij kun je ook nog naar de kleur van de machine kijken. Wil je graag een zwarte broodbakmachine hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een variant in het wit of zilver? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kleuren waar je op dit moment voor kunt kiezen.

Tot slot kan het geen kwaad om goed naar het deksel te kijken. Is het bijvoorbeeld een deksel die automatisch open en dichtgaat? Of kun je de deksel echt loshalen van de broodbakmachine zelf? 

Bediening

Met een goede broodbakmachine kun je alle kanten op. Dat is te danken aan de vele programma’s, maar ook aan de handige bediening. Wij raden je in ieder geval aan om altijd goed naar de bediening te kijken.

Onze voorkeur gaat uit naar een bediening via een scherm. Via een scherm, of display, kun je gemakkelijk de gehele machine naar wens instellen. Dit werkt op zich met normale fysieke drukknoppen ook wel, maar een scherm/display vinden wij meer van deze tijd.

Handige functies

Heb je meerdere interessante broodbakmachines gevonden? Dan is het ook zaak om goed naar de handige functies te kijken. Enkele voorbeelden van handige functies zetten we voor je op een rijtje:

 • Warmhoudfunctie. Nadat je het brood gebakken hebt, zorgt de warmhoudfunctie ervoor dat het brood lekker warm blijft. Dit komt de algehele smaak van het gebakken brood alleen maar ten goede.
 • Timer. Met een timer ben je in staat om de broodbakmachine over een xx aantal uur te laten starten. Dit betekent dat je bij thuiskomt van heerlijk brood verzekerd bent. Gemak dient de mens!
 • Automatische toevoer van ingrediënten. Kies je voor een broodbakmachine met automatische toevoer van ingrediënten? Dan is het mogelijk dat de machine automatisch ingrediënten toevoegt, zoals rozijnen en noten. Met name als je speciale broden wilt maken, is dit een gewenste functie.
 • Antikleef binnenzijde. Het is wenselijk dat de machine een antikleef binnenzijde heeft. Door de antikleef binnenzijde blijft het brood niet aan de binnenkant kleven, waardoor je van veel gemak verzekerd bent.
 • Automatische uitschakeling. Heb je een heerlijk brood gebakken? Dan is de kans groot dat je focus volledig op het brood ligt, waardoor je vergeet om de machine uit te zetten. Indien de machine over een automatische uitschakeling beschikt, heb je zelf geen omkijken (meer) naar het uitschakelen van de machine.
 • Kijkvenster. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar een broodbakmachine met kijkvenster. Dankzij dit venster heb je perfect zicht op het bakproces. Dit is niet alleen leuk om in de gaten te houden, maar je kunt ook tijdig de machine laten stoppen. Dat doe je als het brood het gewenste bruiningsniveau heeft.
 • Vaatwasserbestendige onderdelen. Nadat je een brood gebakken hebt, is het belangrijk om de machine goed schoon te maken. Je kunt dit met de hand doen, maar het is veel handiger om dit aan de vaatwasser over te laten. Dát is echter alleen mogelijk als het om een broodbakmachine met vaatwasserbestendige onderdelen gaat.

Kwaliteit & merk

Heb je interesse om een nieuwe broodbakmachine aan te schaffen? Wij raden je dan aan om altijd voor pure kwaliteit te gaan. Dit doe je wat ons betreft door voor één van bovengenoemde broodbakmachines te kiezen.

Deze machines hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn van een A-merk. De beste merken, zoals bovenstaande merken, leveren simpelweg de gewenste kwaliteit. Dat merk je aan de bediening, de algehele kwaliteit, de levensduur en de smaak van het brood. Ga daarom altijd voor een broodbakmachine van een A-merk.

Prijskaartje

Tot slot heb je ook nog met het prijskaartje van de broodbakmachine te maken. Dit is volgens ons een belangrijk aandachtspunt, aangezien de prijzen aanzienlijk uiteenlopen. Bepaal daarom heel goed voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven.

Mogen wij je van een vrijblijvende tip voorzien? Durf te investeren in de beste broodbakmachine. Juist door een net iets hoger bedrag uit te geven, ben je verzekerd van een machine die volledig op je wensen aansluit. Dit brengt des te meer gebruiksgemak met zich mee.

Veelgestelde vragen over de broodbakmachine

Heb je interesse om een broodbakmachine aan te schaffen? De kans bestaat dan dat je tijdens het zoekproces tegen bepaalde vragen aanloopt. Grote kans dat je je vraag hieronder vindt, inclusief een passend antwoord.

Waar op letten als je een broodbakmachine wilt kopen?
Bij het kopen van een broodbakmachine moet je goed naar het soort brood, je wensen, het aantal programma’s, het minimale- en maximale broodgewicht, het vermogen, de afmetingen, de vormgeving, de bediening, handige functies, kwaliteit en prijskaartje kijken. Er zijn dus tal van zaken waar je tijdens je zoektocht goed op moet letten!

Wat is de beste broodbakmachine volgens de Consumentenbond?

In één van de vorige tests van de Consumentenbond is de Kenwood BM350 bijzonder goed uit de test gekomen. Deze broodbakmachine is van een A-merk, is fijn te bedienen en biedt heel veel mogelijkheden aan. Dat komt onder meer doordat je uit 14 programma’s kunt kiezen.

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodmachine doet in principe al het werk zelf. Jij hoeft alleen dit stappenplan te doorlopen:

 • Stap 1: doe de ingrediënten in de bakvorm van de machine
 • Stap 2: kies het juiste programma
 • Stap 3: haal het brood uit de machine, zodra het programma afgerond is.

Broodbakmachine nadelen

Bij een broodbakmachine moet je met een paar nadelen rekening houden. Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in de afmetingen; een dergelijke machine neemt veel ruimte in beslag. Ook moet je rekening houden met de nodige kruimels en heb je een goed snijmes (of snijmachine) nodig. Ook kan een dergelijk apparaat het nodige energie verbruiken.

Waarom een broodbakmachine kopen?

Er zijn meerdere redenen om voor een broodbakmachine te kiezen. Eén van de belangrijkste redenen is het feit dat je het brood volledig naar wens kunt maken. Je bepaalt immers zelf welke ingrediënten je aan het brood toevoegt. Ook geniet je van een grotendeels automatisch proces én heerlijk brood. Het feit dat je niet langer veel geld bij de bakker uit hoeft te geven, is ook een goede reden om voor een broodbakmachine te kiezen.

Hoe lang duurt brood bakken? 

Dit hangt compleet af van het vermogen van de broodbakmachine, het gewicht van het brood en het gekozen programma. Je kunt in ieder geval uitgaan van een gemiddelde tijdsduur van 3 uur.

Wanneer brood uit broodbakmachine halen?

Haal je brood zo snel mogelijk uit de machine, nadat het programma afgerond is. Zolang het brood warm is, kun je het makkelijker uit de machine halen.

Wat is het beste merk broodbakmachine?

Onze voorkeur gaat uit naar de merken Brabantia, Kenwood, Panasonic, Moulinex, Princess en Inventum. Deze merken leveren kwaliteit en bieden ook meerdere machines aan.

Wat is goedkoper; zelf brood bakken of kopen?

In veel gevallen is het brood zelf bakken een stuk goedkoper. Ook dit is dus voor veel mensen reden om een broodbakmachine aan te schaffen. Met name als je normaal gesproken je brood bij een bakker koopt, kun je oprecht veel geld besparen.

Conclusie

Met een goede broodbakmachine geniet je van veel gemak, heerlijk brood en een flinke tijdsbesparing. Als je van deze voordelen wilt profiteren, raden wij je graag de Brabantia BBEK1114 aan. Dit vinden wij de beste broodbakmachine.

Maar, ook de Kenwood BM350 en de Panasonic SD-YR2550SXE zijn ware aanraders. Je hebt al met al voldoende keuze tussen de verschillende broodbakmachines. Zet je wensen op een rijtje en let goed op bovenstaande aandachtspunten. Alvast veel bakplezier gewenst met je nieuwe broodbakmachine!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP