Mannen Gadgets

Beste Wifi versterker 2023? TOP 10 beste Wifi versterkers!

Wifi is uitgegroeid tot een eerste levensbehoefte. Als je in je woning geen goede wifi verbinding hebt, ben je simpelweg beperkt qua mogelijkheden. Het is daarom interessant om één of meerdere wifi versterkers aan te schaffen. Met zo’n wifi repeater versterk je als het ware de wifi verbinding, waardoor je in je hele woning van goed wifi verzekerd bent.

Daarvoor is het wel zaak om een goede wifi versterker te gebruiken. Om je met deze koop een handje te helpen, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Op basis daarvan hebben wij een top 10 van beste wifi versterkers samengesteld.

Hiervoor hebben we ons op onze eigen bevindingen gericht, maar ook op de test van de Consumentenbond en andere online reviews. Neem dit artikel op je gemakje door en schaf direct de beste wi-fi versterker aan.

Welke is de beste Wifi versterker?

Wij zijn van mening dat de beste wifi versterker de AVM FRITZ!Repeater 3000 de beste koop is. Met deze wifi versterker versterk je moeiteloos de wifi verbinding in je woning. Deze versterker levert bovendien een ongekende snelheid, waardoor deze versterker voor in veel huizen uiterst geschikt is.

Samenvatting

1. AVM FRITZ!Repeater 3000

beste wifi versterker

Specificaties

Frequentiebanden: Tri-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 1733 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 400 Mbit/s

Wij zijn van mening dat de AVM FRITZ!Repeater 3000 de beste wifi repeater van dit moment is. Deze wifi repeater koppel je aan je router, waardoor je in je woning van een betere wifi verspreiding verzekerd bent. Door een speciale bandcommunicatie gaat er hierbij geen snelheid verloren.

Het is met deze wi-fi versterker ook mogelijk om een compleet mesh netwerk op te zetten. Je hoeft deze versterker daarvoor alleen maar aan je FRITZ!Box te koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, geniet je van een compleet mesh netwerk in je woning. En dat biedt uiteraard nog veel meer mogelijkheden.

2. TP-Link RE650

beste wifi versterker tp link

Specificaties

Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 1733 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 800 Mbit/s

Wil je je nieuwe wifi versterker ‘gewoon’ in het stopcontact kunnen pluggen? Dan is de TP-Link RE650 volgens ons de beste koop. Deze wifi versterker stop je in het stopcontact, waarna deze versterker het wifi flink weet te versterken. Dit betekent dat je in je woning van veel beter wifi verzekerd bent.

De TP-Link RE650 is van een lichtgevende knop voorzien. Dankzij deze knop ben je in staat om het beste stopcontact in je woning te vinden. Nadien is het mogelijk om 1 apparaat bedraad op de netwerkpoort van de TP-Link RE650 aan te sluiten. Deze wifi versterker is ook nog opvallend betaalbaar.

3. TP-LINK Deco E4

TP-Link Deco E4 - Mesh Wifi - 3-Pack - Wit - 2019

Specificaties

Frequentiebanden: Dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 867 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 300 Mbit/s

In 2022 heeft de Consumentenbond een test naar de beste wifi versterker uitgevoerd. Daarbij is men uitgekomen op de TP-LINK Deco E4. Met deze driedubbele wifi versterker kun je in je woning een geweldige wifi verbinding creëren.

Je kunt dit zien als méér dan alleen een wifi versterker. Met deze drie apparaten creëer je in je woning gewoon een volledig netwerk. Zet de apparaten in andere kamers neer en verkrijg daarmee overal in je woning een snelle wifi verbinding. Met de TP-LINK Deco E4 is het overigens ook mogelijk om ouderlijke controle toe te passen.

4. TP-Link Deco M9 Plus Smart Home Mesh Wifi

TP-Link Deco E4 - Mesh Wifi - 3-Pack - Wit - 2019

Specificaties

Frequentiebanden: Tri-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 1730 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 400 Mbit/s

Volgens Tweakers is de TP-Link Deco M9 Plus Smart Home Mesh Wifi één van de beste wifi versterkers. In de categorie tot een bedrag van 200 euro scoort deze wifi versterker erg goed. Of beter gezegd: wifi versterkers. In deze set vind je namelijk twee soortgelijke wifi repeaters.

Met deze wifi versterkers creëer je een prima netwerk. Dit doe je met name in een groot appartement of woning met 2 verdiepingen. Dankzij de ingebouwde smart hub zijn deze versterkers ook nog in staat om met smart home systemen te communiceren.  

5. TP-Link Deco X60 Wifi 6

beste wifi versterker

Specificaties

Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 2400 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 574 Mbit/s

Heb je in je woning prima internet? En wil je dit internet graag in je tuin doortrekken? Dan heb je niks meer dan de TP-Link Deco X60 Wifi 6 nodig. Deze wifi repeater heeft een fors bereik en is hierdoor in staat om in je tuin voor snel internet te zorgen.

Deze wifi repeater ondersteunt hierbij ook wifi 6. Dit betekent dat je van een betere dekking én betere snelheid verzekerd bent. Het is uiteraard wel zaak dat je deze wifi versterker op een droge plek neerzet. Je kunt ‘m bijvoorbeeld prima onder de overkapping in je tuin neerzetten.

6. FRITZ!Repeater 1200 AX International

wifi versterker fritz

Specificaties

Frequentiebanden: Dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 2400 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 300 Mbit/s

Heb je voor een internetabonnement van Ziggo gekozen? En wil je graag de snelheid verbeteren en overal in je woning van stabiel internet verzekerd zijn? Dan kies je volgens onze test het beste voor de FRITZ!Repeater 1200 AX International.

Deze wifi repeater is een prima aanvulling op je huidige Ziggo netwerk. Dit komt onder meer doordat deze wifi versterker een hoge snelheid biedt én voor meerdere apparaten geschikt is. Ook is het mogelijk om een compleet mesh netwerk te creëren. Dit doe je door deze repeater aan de FRITZ!Box te koppelen.

7. Ubiquiti Unifi 6 Long Range

beste wifi versterker ubiquiti

Specificaties

Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 2400 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 600 Mbit/s

Voor het verbeteren van de snelheid van KPN wifi heb je voldoende mogelijkheden. De beste optie is volgens ons de Ubiquiti Unifi 6 Long Range. Met dit access point versterk je moeiteloos de wifi verbinding je woning. Dit is onder meer te danken aan het hoge zendvermogen. Ook ondersteund dit access point wifi 6.

Wil je dit access point in je woning installeren? Dan heb je hier wel enige kennis voor nodig. Mocht je niet over deze kennis beschikken, kun je het beste een monteur van KPN langs laten komen. Als je meerdere van deze access points hebt, is het ook nog mogelijk om deze met elkaar te laten combineren.

8. EZ WiFi versterker V5

EZWiFi EzHotspot Extender V5

Specificaties

Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 867 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 300 Mbit/s

Wil je ook op de camping van snel wifi verzekerd zijn? Dan raden wij je graag de aanschaf van de EZ WiFi versterker V5 aan. Met deze wifi versterker ben je in staat om het signaal van een KPN of Ziggo hotspot te versterken. Deze versterker is ook nog eens volledig waterdicht.

Met de EZ WiFi versterker V5 geniet je hierdoor van veel gebruiksgemak. Dit is overigens ook nog te danken aan het hoge zendvermogen van 400mw. Mede hierdoor is dit een uiterst geschikte wifi versterker voor op de camping.

9. TP-Link TL-WPA8631P Kit WiFi

beste wifi repeater

Specificaties

Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 867 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 300 Mbit/s

Heb je niet de mogelijkheid om een kabel naar de wifi repeater te trekken? Dan raden wij je graag de TP-Link TL-WPA8631P Kit WiFi aan. Dit is de beste wifi versterker zonder kabel. Dit is puur te danken aan de werking; je hoeft deze powerline adapters alleen maar in het stopcontact te pluggen.

Deze powerline adapter is ook nog van een eigen stopcontact voorzien. Dit stelt je in staat om geen stroompunt te missen. Overigens vind je in deze set 2 powerline adapters terug. Dit stelt je des te beter in staat om de gewenste wifi verbinding in je woning te creëren.

10. AVM FRITZ!Repeater 3000 AX

AVM FRITZ!Repeater 3000 AX

Specificaties

Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
Snelheid van 5 Ghz-band: 2400 Mbit/s
Snelheid van 2,4 Ghz-band: 6 Mbit/s

Wil je graag in huis online kunnen gamen? Dan heb je de AVM FRITZ!Repeater 3000 AX nodig. Met deze razendsnelle wi-fi versterker kun je op de gewenste manier in je woning gamen. Dit komt onder meer doordat deze wi-fi versterker wifi 6 ondersteunt. 

Ook communiceert deze wi-fi versterker via een speciale band met de router. Dit zorgt ervoor dat de onderweg geen snelheid verloren gaat. Bovendien is de wifi snelheid van 2400 Mbps indrukwekkend te noemen. Al met al maak je het gamen een stuk leuker met deze krachtige wi-fi versterker. 

Waar moet je op letten bij een wifi versterker?

Wil je graag een nieuwe wi-fi versterker aanschaffen? Dan kun je alvast je borst natmaken. Het aanbod van wifi versterkers is namelijk super divers en uitgebreid. Bovendien is dit geen aankoop die je dagelijks doet.

Het uitkiezen van een wi-fi versterker maken wij graag makkelijk voor je. Dat doen we door hieronder de belangrijkste aandachtspunten te bespreken. Let heel goed op onderstaande punten en vind daarmee snel de beste wi-fi versterker.

Soorten wifi versterkers

Het is goed om te weten dat er niet één soort wifi versterker bestaat. Nee, als je bovenstaande reviews al doorgenomen hebt, heb je op kunnen merken dat je uit meerdere soorten varianten kunt kiezen. Coolblue maakt bijvoorbeeld onderscheid tussen deze varianten:

 • Mesh wifi routers. Dit is een apparaat waarmee je een compleet en snel netwerk in je woning creëert. Voor een optimaal bereik heb je wel enkele stations nodig, waardoor het een prijzige optie is.
 • Wifi routers. Met een wifi router ben je in staat om een snel wifi netwerk te creëren. Per verdieping heb je 1 router nodig, waardoor de totale investering hoog op kan lopen.
 • Powerline adapter. Heb je niet de mogelijkheid om een kabel naar een wifi versterker te trekken? Dan biedt een powerline adapter uitkomst. Deze adapter hoef je alleen maar in het stopcontact te pluggen, waarna je al van de gewenste wifi verbinding geniet. Het is wel goed om te weten dat je bij een powerline adapter rekening moet houden met een verlies van internetsnelheid.
 • Wifi repeater. Een wifi repeater communiceert rechtstreeks met de router, waardoor het wifi signaal verlengd kan worden. Je hoeft hiervoor niks in te stellen, maar de snelheid wordt wel gehalveerd. Dit is dus niet in alle situaties de beste optie.
 • Access point. Tot slot kun je ook voor een access point kiezen. Dit is een vrij complexe vorm van wifi versterkers, waardoor deze variant vaak voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt. Met een access point geniet je in ieder geval van veel mogelijkheden en een hoog zendvermogen.

Situatie en gewenste gebruik

Het is ook belangrijk om goed naar je huidige situatie te kijken. Wat is bijvoorbeeld de reden dat je een wifi versterker wilt kopen? Als je weet wat hier de reden voor is, kun je ook gericht op zoek gaan naar de beste wifi versterker die het beste op deze situatie aansluit.

Ook is het belangrijk om goed te kijken naar het gewenste gebruik. Wil je bijvoorbeeld in je woning het wifi bereik versterken? Dan moet je goed naar de afmetingen van je woning kijken. Een woning met 4 lagen vraagt bijvoorbeeld om een krachtigere wifi versterker. Als je een woning met 2 lagen hebt, ben je met de meeste varianten prima uit.

Of wil je de wifi versterker mogelijk buiten gebruiken? In dat geval moet de wifi versterker waterdicht zijn en op de gewenste manier kunnen werken. Het is in ieder geval mogelijk om een wifi versterker buiten te gebruiken. Of bijvoorbeeld op de camping.

Verder is het zaak om goed naar je internetleverancier te kijken. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, hebben wij onderscheid gemaakt tussen Ziggo en KPN. Voor beide providers zijn simpelweg andere wifi versterkers geschikt.

Frequentiebanden

Bij alle hierboven besproken wifi versterkers hebben wij enkele specificaties benoemd. Eén van deze specificaties is de frequentieband. Dit is volgens ons namelijk één van de belangrijkste eigenschappen van elke wifi versterker.

De frequentieband geeft aan op welke frequenties de wifi versterker kan werken. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen vier frequentiebanden:

 • Single band. Deze wifi versterkers zijn in staat om alleen op de 2.4 GHz frequentie te werken. Dat is niet wenselijk, aangezien die frequentie een lagere snelheid aanbiedt dan de 5 GHz frequentie.
 • Dual band. Deze wifi versterkers ondersteunen beide frequenties; 2.4 GHz en 5 GHz. Met zo’n wifi versterker geniet je dan ook van de voordelen van beide frequenties. Je geniet van een betere dekking én van een hogere snelheid. De wifi versterker bepaalt automatisch welke frequentie op welke moment de beste optie is.
 • Tri band. Dit is een wifi versterker met maar liefst 3 frequentiebanden. Dit kan om een extra 5 GHz frequentie gaan, maar ook om een 6 GHz frequentie. De laatstgenoemde frequentie heb je nodig voor Wifi 6E. Met die frequentie geniet je van een razendsnelle verbinding, maar van een iets minder goede dekking.
 • Quad band. Tot slot kun je ook nog voor een wifi versterker met 4 frequentiebanden kiezen. Het gaat dan om een 2.4 GHz, twee keer een 5. GHz en een 6 GHz frequentie. Met zo’n wifi versterker geniet je van zowel een geweldige dekking als een geweldige snelheid. Ook is de compatibiliteit super te noemen.

Snelheid

Het mag duidelijk zijn dat je goed naar de frequentiebanden moet kijken. Waar je echter ook goed naar moet kijken, is naar de snelheid per frequentieband. Dat is dan ook de reden waarom wij dit ook bij bovengenoemde wifi versterkers benoemd hebben. 

Wat ons betreft spelen voor normaal gebruik twee snelheden een belangrijke rol: 

 • Snelheid van 2,4 Ghz-band: dit is de snelheid van de wifi op de 2.4 GHz frequentie. Idealiter ligt deze snelheid tussen de 400 en 450 Mbit/s. Mocht je nog hogere eisen aan je wifi verbinding stellen, heb je een hogere frequentiesnelheid nodig. 
 • Snelheid van 5 Ghz-band: dit is de snelheid van de wifi op de 5 GHz frequentie. Idealiter ligt deze snelheid boven de 2000 Mbit/s. Dit verschilt echter per wi-fi versterker aanzienlijk, dus doe hier goed onderzoek naar.


Hoe je qua snelheden tot de juiste keuze kunt komen? Het is hierbij vooral van belang om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Hoe wil je graag in je woning van wifi gebruik maken? Met hoeveel personen wil je van de wifi verbinding gebruik maken? En welke eisen stel je zelf aan de snelheid van de wifi? Dat zijn belangrijke vragen om goed naar te kijken.

Wifi standaarden

Je hebt ook nog met de wifi standaarden te maken. De wifi standaard geeft aan hoe snel een draadloos netwerk precies is. De laagste wifi standaard is 802.11b. Als we naar de hoogste wifi standaarden kijken, komen we op onderstaande varianten uit:

 • 802.11n: met deze wifi standaard is een maximale snelheid van 450 Mbit/s te behalen. Deze wifi standaard werkt op zowel de 2.4 GHz frequentieband als op de 5 GHz frequentieband.
 • 802.11ac: op het moment van schrijven is dit de meest gebruikte wifi standaard. Deze standaard haalt snelheden tot wel 2600 Mbit/s en werkt ook op beide frequentiebanden. Ook staat deze wifi standaard gelijktijdig gebruik op beide frequentiebanden toe.
 • 802.11ad: deze wifi standaard is ideaal voor een snelle datatransfers, waarbij de onderlinge afstand beperkt is. Indien je de wi-fi versterker in dezelfde kamer als je router zet, heb je iets aan deze wi-fi standaard.
 • 802.11ax: dit is de snelste wifi standaard van dit moment. Met deze wifi standaard is het mogelijk om een snelheid van maar liefst 4800 Mbit/s te behalen.


Let op: de laatstgenoemde wifi standaard staat ook wel te boek als Wifi 6. Dat is de nieuwe vorm van wifi verbinding, waarvan verwacht wordt dat dit uitgroeit tot de nieuwe standaard in de wereld van wifi en wifi versterkers. 

MU-MIMO

Bij het kopen van een wi-fi versterker moet je goed op de aanduiding ‘MU-MIMO’ letten. Als een wi-fi versterker over deze aanduiding beschikt, betekent dit dat ‘ie met meerdere apparaten tegelijkertijd kan communiceren. Dit is ideaal als je in huis woont met meerdere mensen.

De term MU-MIMO staat overigens voor Multiple User Multiple Input en Multiple Output. Dat verklaart ongetwijfeld direct een hoop.

Ethernetpoorten

Bij het uitkiezen van een nieuwe wi-fi versterker moet je ook goed naar de ethernetpoorten kijken. Des te meer ethernetpoorten, des te meer apparaten je op de wi-fi versterker aan kunt sluiten.

In het verlengde van een ethernetpoort bestaat ook nog een geïntegreerd stopcontact. Je kunt kiezen voor een wifi repeater die je in het stopcontact moet pluggen, terwijl de wifi repeater zelf ook over een geïntegreerd stopcontact beschikt. Dankzij dat geïntegreerde stopcontact verlies je als het ware geen stopcontact. 

Configuratie opties

Wil je graag de wi-fi versterker helemaal naar wens kunnen configureren? Dat is niet bij alle wifi versterkers mogelijk. Ga daarom goed na in hoeverre je hier waarde aan hecht. En ga ook goed na wat je dan eventueel zou willen configureren aan de wifi verbinding.

Ons advies: ga niet zomaar experimenteren met de wifi verbinding in je woning. Dit kan op termijn alleen maar een lagere internetsnelheid met zich mee brengen. Doe dit daarom alleen als je hier voldoende kennis van/over hebt.

Prijs-kwaliteit

Tot slot heb je ook nog met de prijs-kwaliteit te maken. Kies in ieder geval altijd voor een wi-fi versterker van een A-merk. Durf ook te investeren in de beste wi-fi versterker, maar kijk hiervoor wel goed naar je beschikbare budget. Voor sommige wifi versterkers moet je simpelweg heel veel geld betalen.

Veelgestelde vragen over een wifi versterker

Zit je nu nog met vragen over een wi-fi versterker? Grote kans dat je hieronder je vraag ziet staan, inclusief een passend antwoord:

Wat kost een goede wifi versterker?

Je kunt voor 60 euro een goede wifi versterker kopen, maar ook voor ruim 400 euro. Het hangt maar net af van het soort wifi versterker en de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een wifi versterker?

Met een wifi versterker geniet je in je woning van een betere wifi verbinding. Overal waar je in je woning bent, geniet je door de wifi versterker van snel internet én een goede dekking.

Hoe werkt een wifi versterker?

Een wifi versterker vangt het signaal van de router op, waarna dit signaal versterkt wordt. Hoe dit precies werkt, is wel van wifi versterker tot wifi versterker verschillend.

Hoe wifi versterker aansluiten?

Dit hangt heel erg af van het soort wifi versterker. Het advies is daarom om altijd de gebruiksaanwijzing van de wifi versterker op te volgen. Daarin staat precies uitgelegd hoe je de versterker moet installeren.

Wat is het verschil tussen een wifi versterker en repeater?

Een wifi versterker kun je op elke plek gebruiken, terwijl je een wifi repeater alleen kunt gebruiken op een plek waar het signaal nog sterk genoeg is.  

Waar wifi versterker plaatsen?

Een wifi versterker plaats je op de plek waar je graag snel wifi tot je beschikking wilt hebben.

Heeft een wifi versterker zin?

Ja, een wifi versterker heeft zeker zin. Met een simpele versterker versterk je simpelweg de wifi verbinding in je woning. Je geniet hierdoor van een betere dekking en een hogere internetsnelheid.

Wat is de beste wifi versterker voor KPN?

De beste wifi versterker voor KPN is volgens ons de Ubiquiti Unifi 6 Long Range. Dit access point biedt een hoop voordelen, ondanks dat je wel technische kennis nodig hebt om ‘m te kunnen installeren. 

Conclusie

In onze ogen is de AVM FRITZ!Repeater 3000 de beste wifi repeater van dit moment. Met deze wifi versterker creëer je snel het gewenste wifi netwerk in je woning.

Ook over de andere 9 bovenstaande wifi versterkers zijn wij erg te spreken. Hierbij is het wel goed om te weten dat alle wifi versterkers op hun eigen manier werken. Neem daarom bovenstaande koopgids goed door.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via Instagram DM of onze contactpagina. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP