Mannen Gadgets

Wat is een mancave en moet ik er een hebben?

In dit artikel leggen wij uit wat een mancave is, wat de voordelen zijn, in welke ruimte je zo’n mancave het best kan bouwen en of het iets voor jou is. De trend om een aparte kamer voor persoonlijk gebruik in huis te creëren wint al enkele jaren aan populariteit. Een speciale ruimte voor mannen, bekend als een mancave, is iets dat elk jaar in steeds meer huizen voorkomt. Het is ontworpen om een man te helpen ontspannen en ontstressen van alle spanningen van het dagelijkse leven en biedt ook een privéruimte voor het ontvangen van vrienden.

Wat is een mancave? en wat betekent het?

Een mancave, wat betekent dat eigenlijk? In wezen is het een kamer die uitsluitend door de man des huizes wordt gebruikt – een privéruimte waar een man kan ontsnappen en troost kan vinden, omringd door dingen en hobby’s die hij graag doet. De manier waarop deze ruimte wordt gebruikt en ingericht, is sterk afhankelijk van de man.

De voordelen van een mancave

Sorry dames, maar dit bericht is gewijd aan mannen (lees echter verder voor een aantal redenen waarom er voor vrouwen ook voordelen zijn aan een mancave). Terwijl beide geslachten een plek nodig hebben om te ontsnappen; een plek om de hunne te noemen, is de mancave toch wel de allerbelangrijkste. 

Mannen, als je het moeilijk vindt om je vrouw of vrienden te overtuigen van de redenen dat een mancavel een must is, laat ze dan dit artikel zien – het schetst de fundamentele redenen waarom iedere man een plek nodig heeft om de zijne te noemen.

De voordelen voor de vrouw des huizes

Allereerst de voordelen voor vrouwen die verbonden zijn aan het hebben van een eigen plek. Van het afstaan van een hele kamer in je huis aan het mysterie van de mancave is dat hij nu een plek heeft om zijn vreemde verzamelingen en persoonlijke spullen te plaatsen die je niet zou willen laten zien in bijvoorbeeld de woonkamer van het huis. Huisdecoratie “no-no”. Zoals die kabouter waar hij een nog onverklaarbare gehechtheid aan heeft. Als hij volledig een eigen plek heeft, is het probleem waar dergelijke eigenaardigheden moeten worden neergezet, opgelost. Godzijdank!

Het is een fijne ruimte om mensen uit te nodigen

De volgende keer dat u een feest organiseert of wat vrienden over de vloer hebt, zou het bijvoorbeeld niet fijn zijn om al jouw gasten uit de keuken te hebben en ze nu uit te nodigen in je mancave. Een mannelijk toevluchtsoord waar iedereen van kan genieten. Richt je ruimte in met een bank, televisie, en een paar goede speakers en je hebt de ideale ruimte om vrienden uit te nodigen om een potje voetbal te kijken. Voor meer inspiratie zou je ons artikel over mancave spullen kunnen bekijken!

mancave

Een plek om tot rust te komen

Na een lange werkdag verlangen we allemaal naar het comfort van thuis; een rustig toevluchtsoord waar we op de bank kunnen ploffen, chillen met een drankje en even niks doen. Dit is de fundamentele reden dat elke man een een eigen plek nodig heeft. Geloof het of niet, maar het gebruik van een mancave heeft een aantal fundamentele gezondheidsvoordelen. Wat is er tenslotte aangenamer dan een man die ontspannen en tastbaar is – zo voelen de meeste mannen zich na een uur ontspannen in hun privéverblijf. Als je hunkert naar een echtgenoot die bereid is te luisteren; iemand die gelukkig en stressvrij is, dan moet je hem misschien verwennen met zijn eigen ontsnapping uit zijn eigen plek. 

Hoe kies je de juiste kamer voor je mancave?

De ideale locatie voor een mancave hangt af van de beschikbare ruimte en de hobby’s van de man die de ruimte gaat bewonen. Enkele opties om jouw ideale eigen plek te bouwen zijn een logeerkamer, de garage of de kelder. Als je als man geïnteresseerd bent in houtbewerking, dan is een schuur of de garage misschien wel de beste plek. Als je van sport houdt, probeer dan de kelder, of als je een “intellectueel” bent, dan zou misschien een logeerkamer of een ongebruikt kantoor in de behoefte kunnen voorzien. Bepaal hoe dan ook waarvoor de ruimte zal worden gebruikt en ga vanaf daar verder.

Ideeën voor een mancave

Hoewel het idee van een mancave veel mannen goed in de oren klinkt, weten veel mannen eigenlijk niet hoe ze moeten beginnen. Daarom zijn hier  een paar man cave-ideeën om je op weg te helpen:

  • Sport lounge
  • Pokerruimte
  • Spelletjeskamer
  • Thuisbioscoop
  • Leeskamer
  • Biljartkamer
  • Thuiskantoor
  • Thuisgym

Verder is het vaak een goed idee om een thema te kiezen voor je mancave. Het thema en ontwerp dat je voor je eigen plek gebruikt, hangt grotendeels af van het hoofddoel en je persoonlijke interesses.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP