Mannen Gadgets

Beste bruiswatertoestel of soda maker? Dit is de TOP 10 van 2023!

Een paar jaar geleden vroeg niemand naar het beste bruiswatertoestel voor thuis, ze waren nog niet zo bekend. Maar het zal je misschien verbazen dat SodaStream, de koning onder de sodamakers, al honderden jaren actief is binnen de wereld van bruiswater en frisdrank. 

Sinds 2020 is SodaStream bij lange na niet de enige naam in de wereld van machines voor bruiswater en frisdrank. In onze missie om het beste bruiswatertoestel op de markt te vinden, hebben wij 10 machines van 6 verschillende bedrijven gevonden. Deze hebben wij vergeleken op onder andere prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Er zit geheid eentje tussen die bij jou past. 

In dit artikel vind jij de beste bruiswatertoestellen en soda makers van 2023!

Samenvatting

1. SodaStream Spirit One Touch

Beste bruiswatertoestel (Beste koop van 2023)

Specificaties

 Prijs: € €
Gewicht: 3400 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter
Materiaal behuizing: Kunststof
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, flessen van de sodamaker kunnen niet in de vaatwasser

De SodaStream One Touch maakt heerlijk smakend bruisend water en is eenvoudig te bedienen. Zoals bij de meeste SodaStream sodamakers heeft het drankje dat je maakt altijd het juiste koolzuurgehalte.

Dankzij het ongecompliceerde ontwerp van de machine is de One Touch ook een van de eenvoudigste sodamakers om te gebruiken, schoon te maken en bij te vullen.

De SodaStream One Touch geeft geweldige controle over het koolzuurgehalte. Je drukt eenvoudig op een van de drie knoppen aan de bovenkant van de machine om een lage, gemiddelde of hoge hoeveelheid koolzuur te selecteren. Vervolgens zorgt de One Touch voor het gewenste niveau. Wil je extra bubbels? Dan kun je gewoon nog een keer drukken. 

Zoals de meeste SodaStream bruiswatertoestellen is de One Touch gebruiksvriendelijk. Het werkt met de 60 liter CO2 cilinders van SodaStream, die gemakkelijk in de achterkant van de machine kunnen worden geschroefd en overal verkrijgbaar zijn om te wisselen. De flessen kunnen ook gemakkelijk op de machine worden geklikt.

Bovendien is het formaat van het apparaat niet zo lomp, iets wat je vaak ziet als je een soda maker wilt kopen. Het is veruit het beste bruiswatertoestel van 2023 en daarmee dus echt de beste koop!

2. SodaStream Power

(Alternatief) Beste bruiswatertoestel van 2023

Beste Bruiswatertoestel sodastream

Specificaties

 Prijs: € € €
Gewicht: 4786 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter
Materiaal behuizing: Roestvrij staal (RVS) en aluminium 
Anti-drup: Ja, sodamaker beschikt over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Ja, flessen van de sodamaker kunnen in de vaatwasser

Ben je opzoek naar het beste alternatief voor de beste sodamaker van 2023? Kijk dan naar de SodaStream Power. Als je iets meer geld te besteden hebt dan is het meest krachtige bruiswatertoestel van SodaStream echt wat voor jou. 

Het bruiswatertoestel heeft een behuizing van roestvrij staal en aluminium. Daardoor is het toestel duurzaam en milieuvriendelijk, en ben je verzekerd van een lange levensduur. Het geld wat je uitgeeft is dus een goede investering voor de lange termijn.

De SodaStream Power heeft drie verschillende standen waarmee je bruiswater of frisdrank kan maken. Je kunt dus geheel naar wens met één druk op de knop jouw favoriete drankje zelf bereiden. 

Daarnaast is de SodaStream Power het meest compacte model van SodaStream. Ben jij dus opzoek naar een compact, gebruiksvriendelijke en duurzaam bruiswatertoestel? Dan is dit de beste koop voor jou!

3. Mysoda Woody

Beste bruiswatertoestel onder de 100 euro

Beste Bruiswatertoestel of Soda Maker mywoody

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 2350 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter
Materiaal behuizing: Bio materiaal
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, flessen van de sodamaker kunnen niet in de vaatwasser

Over het algemeen worden soda makers geassocieerd met een bijzonder hoge prijs. Gelukkig heb je ook modellen voor minder dan 100 euro. Het bruiswater toestel van Mysoda, de Woody, koop je al voor ongeveer 9 tientjes. 

Het bruiswatertoestel is niet alleen voordelig, maar is ook niet gemaakt van plastic. De behuizing is gemaakt van bio materiaal op houtbasis, waarvan de productie bijna volledig is gebaseerd op duurzame grondstoffen. Daarom is dit bruiswatertoestel onder de 100 euro niet alleen betaal, maar ook duurzaam. 

De Mysoda Woody is eenvoudig te bedienen. Je hoeft slechts één keer op de knop te drukken en elektriciteit heb je niet nodig. Tevens is de bruiswater machine erg stil in gebruik. Je kunt dus lekker je favoriete drankje maken zonder iemand te storen. 

Bovendien werken de CO2 cilinders van SodaStream ook met de apparaten van Mysoda. Ideaal, want hierdoor kun je eventueel overstappen naar dit apparaat als je al een soda maker van SodaStream hebt. 

Het Woody bruiswatertoestel wordt geleverd met een cilinder en herbruikbare drinkfles van 1 liter. Als je het ons vraagt krijg je echt waar voor je geld met de Mysoda Woody. 

4. SodaStream Spirit

Beste instapmodel bruiswatertoestel

SodaStream Spirit beste bruiswatertoestel

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 3212 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter en 0,5 liter
Materiaal behuizing: Kunststof
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, flessen van de sodamaker kunnen niet in de vaatwasser

Ben je opzoek naar een goedkoop instapmodel bruiswatertoestel? En vindt je het goed vindt om in te leveren op gebruiksgemak voor een lagere prijs? Dan is de SodaStream Spirit een goede keuze. 

In tegenstelling tot de One Touch is de reguliere Spirit is niet geautomatiseerd. Tevens is soms het carbonatie proces lastig te zien. Om water met de Spirit te carboniseren, druk je de bovenste knop in stappen van twee seconden één tot drie keer in, afhankelijk van hoe bruisend je water wilt.  

De SodaStream Spirit verbetert de oudere modellen van SodaStream. Waar je bij voorgaande modellen werd vereist dat je de fles indraait, laat de Spirit je hem gewoon in één simpele beweging duwen, hetzelfde mechanisme als de One Touch. De Spirit maakt ook gebruik van dezelfde, gemakkelijk verwisselbare cilinders van 60 liter en is qua formaat gelijk aan de One Touch.Het geluid dat de sodamaker produceert is iets meer dan andere toestellen van SodaStream. Desalniettemin is het niet per se storend. 

De Fizzi heeft een eenvoudige, mooie look, met een plastic behuizing en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zoals nagenoeg alle SodaStream flessen zijn de flessen die bij de Spirit meegeleverd worden ook niet veilig voor vaatwassers. 

Wij vinden de SodaStream een prima alternatief als de One Touch niet meer op voorraad is of ineens veel duurder wordt.

5. SodaStream Crystal

Beste bruiswatertoestel van SodaStream

Specificaties

 Prijs: € €
Gewicht: 5520 kilogram
Inhoud flessen: 0,75 liter 
Materiaal behuizing: Kunststof, maar flessen zijn van glas
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Ja, flessen van de sodamaker kunnen in de vaatwasser

Als je jouw bruiswater of frisdrank liever in glazen flessen bewaart, zul je het waarderen dat de SodaStream Crystal bruiswater machine niet met één maar twee glazen karaffen geleverd wordt. De flessen zien er chic uit en kun je tijdens je volgende etentje zeker op tafel laten staan. 

Net als de andere SodaStream sodamakers op deze lijst, gebruikt de Crystal een standaard CO2 cilinder van 60 liter. De cilinder wordt  op zijn plaats geschroefd en alleen dan kan het apparaten worden gebruikt om bruiswater of frisdrank te maken.

Dit model heeft geen elektriciteit of batterijen nodig, dus je kunt hem overal gebruiken. Bovenop de machine zit een enkele knop om handmatig (extra) bubbels toe te voegen. Je zult moeten experimenteren met het koolzuurgehalte. De een vindt 1 keer drukken genoeg, en de ander vindt drie keer lekkerder.

In tegenstelling tot de andere sodamakers van SodaStream is deze wat aan de grote kant. Desalniettemin is hij wel een stuk milieuvriendelijker en makkelijker schoon te maken dankzij de flessen die van glas zijn. Als je voor de SodaStream Crystal gaat, kijk dan goed of je de ruimte hebt. 

6. Mysoda Toby

Beste bruiswatertoestel van Mysoda

Specificaties

 Prijs: € €
Gewicht: 2500 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter en 0,5 liter
Materiaal behuizing: Bio materiaal
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, flessen van de sodamaker kunnen niet in de vaatwasser

We vertelde je net al het een en ander over de soda makers van Mysoda, maar welke is nou de beste? Als je kijkt naar de online recensies en specificaties, dan springt de Mysoda Toby er toch echt bovenuit. 

In tegenstelling tot de Woody wordt deze uitvoering geleverd met twee flessen. Tevens kun je zowel een cilinder van 60 liter als een cilinder van 130 liter aan het bruiswatertoestel toevoegen. Hierdoor hoef je minder cilinders in te ruilen en kun je dus langer genieten van de voordelen van een soda maker. 

Het apparaat heeft een stoere, milieuvriendelijke uitstraling en past overal in je keuken. Bovendien hoef jij geen zorgen te maken over losliggende snoeren, want hij werkt ook zonder elektriciteit. 

Het unieke aan dit apparaat is het antivries mondstuk. Hierdoor kun je zelfs zeer koud water voorzien van lekkere bubbels. Het genieten van een zelfgemaakte cola wordt hierdoor nog lekkerder!

7. AARKE Carbonator II Sodamaker

Beste bruiswatertoestel van AARKE

Specificaties

 Prijs: € € € 
Gewicht: 1500 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter
Materiaal behuizing: Roestvrij staal (RVS)
Anti-drup: Ja, sodamaker beschikt over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, flessen van de sodamaker kunnen niet in de vaatwasser

Als je een moderne, luxe keuken hebt, wil je dat je keukenapparatuur er net zo mooi uitziet als de rest. Het Zweeds ontworpen bruiswatertoestel van AARKE zal zeker opvallen in jouw keuken. De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en heeft een koperen afwerking voor een elegante uitstraling. Als koper niet jouw stijl is, is het ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals zwart, goud of wit. 

Laat je echter niet intimideren door het luxe ontwerp. Deze bruiswater machine is eenvoudig in gebruik. Het enige dat je hoeft te doen, is op de hendel drukken om je fles water te voorzien van bubbels. De hendel geeft ook het overtollige koolzuur vrij, zodat je geen rommel krijgt.

Deze sodamaker bevat één koolzuurfles met een stevige roestvrijstalen dop en is compatibel met standaard koolzuurcilinders van 60 liter. Deze cilinders kun je net als die van SodaStream, vrijwel in elke fysieke winkels of online kopen. Houd er rekening mee dat dit model geen opvangbak voor water bevat. 

Dit is de beste sodamaker van AARKE en tevens een mooie keuken gadget die past in jouw moderne huis. 

8. Imetec Acqua Soda Maker

Beste bruiswatertoestel van Imetec Acqua

imetec acqua beste bruiswatertoestel

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 2200 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter
Materiaal behuizing: Kunststof
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, flessen van de sodamaker kunnen niet in de vaatwasser

Tijdens onze zoektocht naar het beste bruiswatertoestel kwamen wij ook het apparaat van Imetec Acqua tegen. Het merk zelf was ons niet bekend, maar het lijkt wel op een degelijke bruiswater machine. De Imetec Acqua soda maker heb je voor minder dan 7 tientjes al op je aanrecht staan. 

Het apparaat heeft een strak en modern design, waardoor je hem niet per se hoeft op te bergen in je keukenkastjes. Uit de recensies blijkt dat het apparaat snel en makkelijk te gebruiken is, ideaal als je niet zo handig bent met nieuwe keuken gadgets. Net als de meeste andere apparaten heb je een handige drukknop waarmee je het koolzuur kunt toevoegen aan het water. 

Het enige minpuntje is dat de sodamaker niet met een CO2 cilinder geleverd wordt. Hierdoor moet je deze los aanschaffen en ben je in eerst instantie meer kwijt dan je denkt. Desalniettemin is het een goed product met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

9. Mysoda Ruby

Beste milieuvriendelijke bruiswatertoestel

Specificaties

 Prijs: € € €
Gewicht: 3600 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter en 0,5 liter
Materiaal behuizing: Bio materiaal
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, flessen van de sodamaker kunnen niet in de vaatwasser

De Ruby van Mysoda ziet er heerlijk minimalistisch uit. Het apparaat is gemaakt van aluminium en heeft een verfijnde matte afwerking die het een elegante, luxueuze glans geeft. Het is niet nodig om het in de kast te verbergen als het niet in gebruik is.

Ruby is erg stil en functioneel. Het heeft een mechanisme dat de fles snel sluit en een antivries mondstuk. Hierdoor kun je zelfs ijskoud water omtoveren tot een koolzuurhoudend drankje. Het apparaat werkt volledig zonder stroom, waardoor hij gemakkelijk zijn plek zal vinden in zowel de keuken als op bijvoorbeeld kantoor.

De sodamaker wordt geleverd met twee herbruikbare drinkflessen in verschillende maten. Ook wordt er standaard een CO2 cilinder meegeleverd. Het apparaat is compatibel met alle standaard CO2 cilinders.

De Mysoda Ruby is het meest milieuvriendelijke bruiswatertoestel die verkrijgbaar is in Nederland. Hecht jij dus veel waarde aan het milieu? Kies dan voor deze soda maker!

10. iSi Sodamaker Classic

Beste alternatief voor een bruiswatertoestel of sodamaker

Specificaties

 Prijs: € 
Gewicht: 800 kilogram
Inhoud flessen: 1 liter
Materiaal behuizing: Roestvrij staal (RVS) en kunststof 
Anti-drup: Nee, sodamaker beschikt niet over anti-drup 
Vaatwasserbestendig: Nee, sodamaker kan niet in de vaatwasser

Als je op zoek bent naar een alternatief voor een (automatische) sodamaker, dan kun je kijken naar een traditionele gadget zoals een soda sifon. Het apparaat wordt veelvuldig gebruikt in luxe restaurants of andere horeca gelegenheden. Bovendien is het compact, waardoor je het eenvoudig in je keukenkastje kunt opbergen.

De soda sifon voegt koolzuur aan het water toe en vervolgens schiet hij het in je glas. Hoewel deze methode de carbonatatie niet beter maakt dan andere sodamakers, voelt en ziet het er indrukwekkender uit. Deze gadget heeft een echte wow factor en ziet er bovendien chic uit. .

De fles kun je vullen met een liter water en de maatbuis helpt je precies de juiste hoeveelheid toe te voegen. Hierdoor doe je hem niet te vol. Er is ook een drukregelklep, die overdruk in de unit voorkomt. Het apparaat maakt gebruik van kleine CO2 patronen. Dit is minder, want deze patronen zijn slechts eenmalig te gebruiken, dus zorg ervoor dat je voldoende op voorraad hebt!

Het beste bruiswatertoestel kopen: waar moet je op letten?

Oké, je wilt een bruiswater machine kopen, maar waar moet je op letten? Hieronder zijn 5 punten die je sowieso moet doornemen alvorens je overgaat tot een aankoop. 

Prijs

Natuurlijk is de prijs ook niet geheel onbelangrijk als je een sodamaker wilt kopen. Gelukkig heb je ze al voor minder dan 100 euro. Daarom is het voor nagenoeg iedereen wel toegankelijk om er eentje aan te schaffen. Prijs betekent niet altijd kwaliteit. Let vooral op de specificaties. Sommige modellen zijn prijziger vanwege het materiaal dat duurzamer en milieuvriendelijker is. 

Veelzijdigheid

Veel soda makers, waaronder de populaire SodaStream modellen, zijn ontworpen om alleen water te carboniseren. Na het carbonatatieproces kunnen smaakstoffen in de vorm van vers fruit, kruiden of smaakgevende druppels aan het water worden toegevoegd.

Andere bruiswatertoestellen kunnen worden gebruikt om elke gewenste vloeistof te carboniseren, inclusief sap, thee, cocktails en wijn. 

Als je alleen koolzuurhoudend water wilt, heb je waarschijnlijk geen model nodig dat je ijsthee kan carboniseren. Als je nieuwe recepten leuk vindt of leuk vindt, is de extra veelzijdigheid misschien de moeite waard.

Manier van carbonatie

De meeste bruiswater machines op de markt gebruiken een koolstofdioxide (CO2) cilinder om water en dranken te carboniseren. 

Controleer voordat je koopt of jouw model een CO2 cilinder bevat om aan de slag te gaan. Niet elk model wordt met een cilinder geleverd, dus je moet er mogelijk een apart aanschaffen.

Als alternatief kun je bruiswatertoestellen vinden die zijn gebundeld in starterkits. Hier zit dan één of meer CO2 cilinders en flessen bij. Als je van plan bent veel te carboniseren of een groot huishouden hebt, dan kan een dergelijk starterkit zinvol zijn 

Materiaal van de flessen

De meeste waterflessen of karaffen voor bruiswatertoestellen zijn gemaakt van plastic. We raden aan om te controleren of het plastic BPA-vrij is om er zeker van te zijn dat het vrij is van mogelijke gifstoffen die je drankjes kunnen besmetten.

Als je plastic wilt vermijden, zoek dan naar een bruiswatertoestel die wordt geleverd met een glazen fles. Houd er rekening mee dat modellen met glazen flessen over het algemeen meer kosten dan hun plastic tegenhangers.

De meeste fabrikanten bieden extra flessen aan, of ze nu van plastic of glas zijn, zodat je altijd een schone fles bij de hand hebt.

Formaat van de sodamaker

Als je een groot aanrecht hebt dan is de aanschaf van een sodamaker niet zo’n probleem, maar als je beperkter bent qua ruimte dan kan het formaat er toe doen. Kijk dus goed naar de afmetingen van bovenstaande producten en als één van deze modellen nog te groot is, kijk dan naar het alternatief in de lijst. Die is namelijk zo compact dat je hem naast je thee mokken kunt opbergen. 

Koop je een SodaStream of een alternatief?

Veel mensen zijn helemaal lyrisch over de sodamakers van SodaStream. Dit is ook niet zo gek, want zij zijn marktleider en bestaan al jaren binnen deze markt. Maar naast dit merk zijn er ook nog aantal andere noemenswaardige merken op de markt. Kijk bijvoorbeeld naar AARKE, een merk die bekend staat om haar zeer moderne en luxe uitstraling. Deze is vooral favoriet bij mensen die van design houden. 

Het handige aan de toestellen van AARKE is dat ze, zoals al eerder vermeld, werken met dezelfde cilinders als de apparaten van SodaStream. Mensen die dus al in het bezit zijn van een SodaStream, kunnen gemakkelijk overstappen naar dit merk. Naast AARKE heeft ook Mysoda een aantal prachtige modellen op de markt. 

Uiteindelijk zegt merk niet heel veel over of het apparaat bij jou past. Kijk vooral naar jouw persoonlijke voorkeuren en wensen, en kijk vanuit daar naar verder naar het bruiswatertoestel dat het best bij jou past.

Voor wie is een bruiswatertoestel of sodamaker?

Als je van bruisend water houdt en het sjouwen met flessen of blikjes naar huis zat bent, kun je wellicht beter investeren in een bruiswatertoestel of sodamaker. Omdat de modellen die we aanbevelen, worden geleverd met herbruikbare plastic flessen en hervulbare cilinders, genereren ze minder afval dan wanneer je blikjes of flessen koopt. Als één cilinder ongeveer 60 liter water kan carboniseren, betekent dit dat je bespaard op 60 plastic flessen.

Het gebruik van een sodamaker met hervulbare CO2 cilinders is fijner voor de portemonnee dan bruiswater of frisdrank uit de supermarkt. Als je meer wilt weten over hoeveel je kunt besparen en wat je eigenlijk allemaal met een SodaStream machine of sodamaker kan, lees dan ons artikel over Hoe werkt een Sodastream bruiswatertoestel? Alles wat je moet weten!.

Hoe wij de beste bruiswatertoestellen en sodamakers hebben gekozen

Bruiswatertoestellen en sodamakers voor thuis zijn het afgelopen decennium erg populair geworden. Er zijn verschillende fabrikanten die zich nu specialiseren in deze nichemarkt. De beschikbaarheid van CO2 cilinders heeft het maken van jouw eigen frisdrank en koolzuurhoudende dranken gemakkelijk en betaalbaar gemaakt. Tevens is de vermindering van plastic en ander afval een ander belangrijk voordeel dat mensen ertoe aanzet om een bruiswatertoestel of sodamaker te kopen.

Hoewel er veel opties voor bruiswatertoestellen en sodamakers op de markt zijn, zijn ze niet allemaal betrouwbaar, veilig en duurzaam. Om onze lijst met de beste bruiswatertoestellen te kiezen, wilden we ervoor zorgen dat de producten die we uitlichten, afkomstig waren van gerenommeerde fabrikanten. Ook vinden wij de mogelijkheid om het koolzuurgehalte in jouw dranken aan te passen een belangrijke optie. Bovendien is het van belang dat experts de keuken gadget als veilig beschouwen. Omdat carbonatatie afkomstig is van gecomprimeerd gas, moet veiligheid altijd een essentiële overweging zijn bij het kopen van een bruiswater machine.

Onze top 10 beste sodamakers is samengesteld op basis van online beoordelingen, specificaties en testen in de praktijk. We hebben opties gekozen voor degenen die volledig onbekend zijn met zelf bruiswater of frisdrank maken, maar ook voor degenen die elke dag genieten van een dergelijk drankje. Of je nu slechts één koolzuurhoudende drank per dag drinkt of de hele dag alleen koolzuurhoudende dranken drinkt, er is een optie voor jou in ons artikel.

Conclusie

Het kopen van een bruiswatertoestel of sodamaker is de perfecte manier om thuis bruisend water of frisdrank te maken. Het is niet alleen leuk en lekker, maar het kan je ook helpen om meer vocht binnen te krijgen. Bruiswater machines voor thuis zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en unieke kenmerken. Er is altijd een model dat perfect bij je past.

Het kiezen van het beste bruiswatertoestel lijkt misschien lastig totdat jij je realiseert dat de meest cruciale factoren waarmee je rekening moet houden, is hoe je de machine gaat gebruiken. Als je eenmaal de behoeften van jezelf en eventueel je gezin kent, kun je de machine kiezen die het beste bij jouw behoefte past. En met de top 10 beste sodamakers van 2023, heb je de beste apparaten om uit te kiezen. 

Met de Spirit One Touch zit je gegarandeerd goed. Het is een apparaat die in elk huishouden prima zal fungeren. Heb je wat minder ruimte? Dan kun je kijken naar de iSi Sodamaker Classic

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP