Mannen Gadgets

Beste raamwisser 2023 kopen? TOP 10 beste ruitenreinigers!

Er zijn niet veel schoonmaakklussen zo vervelend en ondankbaar, als het zemen van de ramen. Altijd op het moment dat net al je ramen schoon zijn, begint het te regenen, komen er kinderhanden tegenaan of schopt er iemand een bal tegen het raam aan. Het gevolg? Vieze ramen. Toch moeten ze eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden. Doe je dit niet, dan is het niet alleen lastig naar buiten kijken, maar er komt ook minder natuurlijk licht naar binnen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de buren, die zien dat jouw ramen ontzettend vies zijn.

Gelukkig is ramen zemen tegenwoordig al een stuk makkelijk dan dat het vroeger was. Een emmer met een spons, zeem en trekker is vrijwel niet meer nodig. Een sprayflacon, spons en een elektrische ramenwisser zijn vaak al voldoende om ervoor te zorgen dat je ramen ook echt schoon zijn. en het kost je veel minder tijd dan voorheen, zodat je tijd overhoudt om even te ontspannen en te genieten van die mooie, schone ramen.

Wil je ook graag een raamwisser aanschaffen die jou het nodige werk uit handen neemt, maar weet je niet goed waar je moet zoeken? Wij hebben een top 10 voor je samengesteld. Hier vind je niet alleen de beste raamwissers, maar ook een wisser met telescoopsteel voor de eerste verdieping, en zelfs een robot raamwisser. Deze laatste is helemaal handig, want dan hoef je zelf vrijwel niets meer te doen.

Wat is de beste raamwisser?

Naar onze mening is de Leifheit Dry & Clean de beste raamwisser op dit moment. Zonder al teveel moeite geniet jij van schoon, streeploze ramen en heb je bovendien geen last meer van vieze waterdruppels die naar beneden komen. Ook het nadrogen van de ramen is hiermee dus overbodig. Het fijn aan deze raamwisser is bovendien, dat je hem ook voor andere schoonmaakklussen kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van spiegels, de douchecabine, tegels en deuren.

Samenvatting:

1. Leifheit Dry & Clean

Beste raamwisser 2023

beste raamwisser ruitenreiniger

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

Deze raamwisser van Leifheit zorgt ervoor dat jij zonder veel moeite weer schone ramen hebt, zonder vervelende strepen. Ook het druppelen van het vieze water dat vanaf de kozijnen naar beneden komt, is hiermee verleden tijd. En het mooie is, dat je de wisser niet alleen voor je ramen kunt gebruiken. Ook het schoonmaken van de douchecabine, spiegels, tegels en zelfs deuren en keukenkastjes wordt op deze manier een stuk makkelijker.

Wat je ook wilt schoonmaken, je hoeft het oppervlak alleen maar te poetsen met de meegeleverde wasser, en vervolgens zuig je hem schoon en droog met de wisser. En dit hoeft niet alleen bij verticale objecten. Ook horizontaal en zelfs op de kop werkt de wisser perfect. Bovendien is hij lang bruikbaar, want zo lang hij niet in contact is met een raam of ander oppervlak, zal hij in de stroomspaarmodus gaan.

Naast het perfect schoonzuigen, heeft de raamwisser nog een groot voordeel. Hij wordt namelijk geleverd met een telescoopsteel. Dankzij het Click System van Leifheit kun je de wisser eenvoudig verlengen, zodat je ook de ramen op de eerste verdieping schoon kunt maken zonder een ladder te gebruiken. Ook is er een extra smalle zuigmond aanwezig, wat juist weer ideaal is voor kleine ramen en spiegels.

2. Bosch GlassVAC

Beste raamwisser 2023

Bosch GlassVAC beste raamwisser

Specificaties

Prijs: € €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

Wanneer je op zoek bent naar een raamwisser die al het water opzuigt, zonder strepen en vlekken achter te laten, en daarnaast compacter is dan andere modellen, dan zit je met dit model helemaal goed. De GlassVAC van Bosch is namelijk 30 procent compacter. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij eenvoudiger op te bergen is, maar ook dat hij meer geschikt is voor kleinere ramen of plekken die wat lastiger te bereiken zijn.

De wisser wordt geleverd met een microvezeldoek die makkelijk uitwasbaar is, en een extra raamwisserblad. Het wisselen van de bladen gaat heel eenvoudig, waardoor je altijd de juiste afmeting bij de hand hebt. de bijgeleverde verstuiver is variabel, zodat je niet alleen kleine ramen eenvoudig kunt vernevelen, maar ook de grotere varianten.

3. Motionflow Vacuüm Raamwisser

Beste raamwisser (beste koop)

Motionflow Vacuüm Raamwisser - Beste raamwisser (beste koop)

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

Naast dat ramen wassen voor de meeste mensen een vervelende huishoudelijke klus is, kan het voor sommige mensen ook gewoon niet haalbaar meer zijn. bijvoorbeeld omdat ze die zware emmers vol met water niet meer kunnen dragen, of omdat ze niet genoeg kracht kunnen zetten om goed te zemen. Voor deze mensen is de Motionflow raamwisser ideaal.

De raamwisser beschikt over een solide ergonomische grip en heeft daarnaast een lichtgewicht design. Dankzij de krachtige accu hoef je bovendien niet al teveel moeite te doen om de ramen goed schoon te krijgen. kracht zetten om al het water van de ramen af te krijgen, is dus verleden tijd. Uiteraard kan de wisser ook op andere oppervlakken gebruiken worden. denk aan de spiegels, tegels of de douchecabine.

Dankzij zijn ergonomische en lichtgewicht ontwerp krijg je geen last van vermoeide armen, of kramp in de vingers. Ook zorgt het brede opzetstuk er, samen met de krachtige accu, voor dat je zo klaar bent met het wassen van de ramen. Dat hij een krachtige accu heeft, betekent overigens niet dat hij veel geluid maakt.

4. Vileda WindoMatic

Beste raamwisser elektrisch

Vileda WindoMatic - Beste raamwisser elektrisch

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

De WindoMatic van Vileda is niet zomaar een raamwisser. Deze wisser beschikt namelijk over een aantal fijne voordelen, die ervoor zorgen dat jij niet langer dan nodig bezig bent met het schoonmaken van de ramen. Uiteraard kunnen hiermee ook andere oppervlakken schoongemaakt worden. denk aan de spiegels, deuren, tegels en de douchecabine.

De raamwisser is voorzien van een flexibele kop. Deze beweegt mee met jouw bewegingen waardoor hij niet alleen het water beter opzuigt, maar ook in de hoeken en kieren beter bereik heeft. Zeker wanneer je ramen hebt die in het kozijn vallen, is het soms lastig de hoeken ook echt goed droog te krijgen. dat is met deze wisser dus verleden tijd.

Naast de flexibele kop, heeft de wisser ook een speciale max-knop. Deze knop zorgt ervoor dat er met nog meer kracht gezogen wordt. Ideaal wanneer het water niet goed weg wil, maar bijvoorbeeld ook wanneer het hele aanrechtblad vol ligt met water, en je dit snel opgezogen wilt hebben. Is het waterreservoir vol, dan is deze bovendien makkelijk los te halen en te legen, zodat je direct weer verder kunt gaan.

5. Raamwisser Professioneel 3-in-1

Beste professionele raamwisser

Raamwisser met telescoopsteel 4,5 meter uitschuifbaar ramenwassen professioneel met hoekstuk

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

Een raamwisser neemt je veel werk uit handen, maar is vaak alleen geschikt voor de ramen op de begane grond. Deze raamwisser is echter voorzien van een telescoopsteel die tot wel 4,5 meter uitschuifbaar is. hiermee is het dus geen enkel probleem meer, om ook de ramen op de eerste verdieping weer mooi schoon te krijgen zonder dat je op een ladder hoeft te gaan staan.

Deze complete en gebruiksvriendelijke set is alles wat je nodig hebt om echt alle ramen in je huis weer mooi schoon en streeploos te krijgen. bij de set zit een inwasser voor het schoonmaken van de ramen, inclusief hoes, een microvezeldoek, glasdoek, een raamwisser met een breedte van 35 centimeter, een telescoopsteel, een hoekstuk voor de lastige hoeken en kieren, en professioneel glaszeep. Deze zeep zit in een flacon van 100 milliliter, maar doordat je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt, doe je er heel lang mee.

Ook is er een uitgebreide uitleg aanwezig waarin te lezen is hoe je de ramen het beste schoon kunt maken met deze raamwisser. Deze uitleg is erg eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is de ramen te wassen met de inwasser, en hem vervolgens droog te trekken met de wisser.

6. HEIMR Douchewisser

Beste raamwisser douche

Douchewisser Zwart met Ophangsysteem- Badkamer Accessoires- Raamwisser- Trekker Douche- Silicone- 21cm x 16cm

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

Je zou denken dat elke wisser hetzelfde is, maar dat is zeker niet zo. Sommige wissers zijn voorzien van een rubberen rand om het water mee weg te trekken, maar dit zorgt er niet voor dat kalk ook tot het verleden behoort. Deze douchewisser van HEIMR is voorzien van siliconen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat er geen kalk meer aanwezig zal zijn, maar hij laat ook geen strepen achter.

Doordat de hele wisser gemaakt is van siliconen en geen scherpe randen bevat, hoef je ook niet bang te zijn voor krassen. Daarnaast zorgt het ophangsysteem ervoor dat de muren niet beschadigd raken en dat de badkamer er altijd opgeruimd uit ziet.

7. Leifheit Raamwisser 3-in-1

Beste raamwisser met telescoopsteel

Leifheit raamwisser 3in1 - met telescoopsteel en draaiknop (110-190 cm) - 32 cm wisbreedte - click system

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

Deze complete set van Leifheit zorgt ervoor dat jij niet lang meer bezig bent met het schoonmaken van de ramen, maar ook dat je geen last hebt van strepen op het ramen of vies water dat maar blijft druppelen. Niet alleen heb je namelijk een raamwisser, maar ook een inwasser en een telescoopsteel. Op deze manier kun je dus heel eenvoudig en zonder al teveel moeite je ramen weer blinkend schoon krijgen.

Het enige dat jij hoeft te doen als je schone ramen wilt, is ze inwassen met de Power Washer. Vervolgens zuig je de ramen streeploos schoon met de raamzuiger. Dit kan verticaal, maar ook horizontaal en op de kop. Al het water zal weggezogen worden, zodat jouw ramen echt schoon zijn. en dankzij het Click System kun je de telescoopsteel eenvoudig toevoegen, zodat je ook bij de ramen op de eerste verdieping kunt komen.

De raamwisser gaat lang mee zonder dat hij tussendoor opgeladen hoeft te worden. dit komt door zijn standby-functie. Alleen wanneer hij in contact is met het raam, zal de wisser inschakelen en het water opzuigen met maximale zuigkracht.

8. Arclit Magnetische Ramenwasser

Beste magnetische raamwisser dubbel glas

Arclit® | Magnetische ramenwasser | Verstelbare ruitenreiniger

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

De ramen wassen kan op de ouderwetse manier, met een emmer, zeem en trekker. Het kan ook met een elektrische raamwisser die al het vuile water voor je opzuigt, zodat je een streeploos en droog resultaat hebt. maar tegenwoordig zijn er ook magnetische ramenwassers verkrijgbaar. Hierbij plaats je 1 wisser aan de buitenkant van je raam, en de ander aan de binnenkant.

Doordat deze wissers magnetisch zijn, blijven ze tegen elkaar aanzitten, ook op dubbelglas. Er zijn 5 standen aanwezig, zodat ze voor vrijwel ieder raam geschikt zijn. wanneer je de wissers op het raam hebt bevestigd, hoef je alleen de wisser aan de binnenkant te gebruiken om het raam in 1 keer volledig schoon te krijgen. op deze manier was en droog je de ramen veel sneller, zonder dat je buiten op een ladder hoeft te gaan staan.

9. Kärcher WV 6

Beste raamwisser Kärcher

Kärcher Window Vac WV 6 Plus beste Ruitenreiniger - ca. 300 m² - met striptechnologie

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

De beste raamwisser van Kärcher is volgens ons de WV 6. Dit is hetzelfde model als de originele, alleen is deze wat flexibeler. Zo is hij voorzien van een innovatief striptechnologie en heeft de accu een langere werktijd. Dankzij de langere zuigstrip kun je een groter oppervlak in 1 keer droog krijgen, wat je automatisch tijd scheelt.

Wat ook erg fijn is, is dat er een display aanwezig is. hierop kun je precies zien wat de looptijd van de accu is, en weet je dus hoe lang je hem nog kan gebruiken voordat hij weer opgeladen moet worden. uiteraard is er ook een sproeiflacon aanwezig, evenals een overtrek voor de wisser van microvezel.

Doordat de raamwisser erg licht en ergonomisch is, krijg je geen last van vermoeide armen. Binnen een korte tijd is al het water opgezogen en zijn je ramen weer volledig schoon en droog. De wisser is uiteraard niet alleen voor de ramen te gebruiken, maar ook voor spiegels, deuren, tegels en douchecabines.

10. Hutt C6

Beste robot raamwisser 

Hutt C6 Elektrische glazenwasser robot

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 6 liter 
Oplaadtijd: Ja
Gebruikstijd: Ja
Indicatielampje: Ja
Voedingstype: Ja

Ben je op zoek naar een robot om je ramen te wassen? Dan is de Hutt C6 misschien wel de juiste optie voor jou. Dit intelligente apparaat spuit tijdens het schoonmaken van de ramen elke 5 seconden water. Dit doet hij gelijkmatig en zonder dat er watervlekken achtergelaten worden.

Erg fijn bij deze robot, is dat hij automatisch de vuilgraad detecteert en zijn zuigkracht hier automatisch op aanpast. Zo ben jij er zeker van dat zelfs vieze vlekken op het raam verwijderd worden. de bediening gaat via de afstandsbediening. Hiermee kun je de sproeiende reinigingsmodus aan en uit zetten, en ook binnen deze modus zijn er nog verschillende opties. zo kun je bijvoorbeeld eerst de droge veegstand gebruiken, en vervolgens de natte dweilstand. Op die manier zorg je ervoor dat alles helemaal schoon wordt.

De robot is overigens niet alleen voor de ramen te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor het schoonmaken van spiegels, tegels, deuren en zelfs de eettafel. Hij is dan ook zowel verticaal als horizontaal te gebruiken.

Waar moet je op letten als je de beste raamwisser wilt kopen?

Wanneer je een raamwisser wilt kopen, is het verstandig op een aantal punten te letten. Natuurlijk zijn er verschillende modellen op de markt verkrijgbaar, en dus is het allereerst goed om te bedenken, voor welk type je wilt gaan. bepaal ook voor jezelf een budget, en zoek binnen deze prijsklasse naar het juiste product.

Ga voor jezelf na, waarvoor je de wisser wilt gebruiken. Is dit enkel voor de ramen, of ook voor de badkamer, de deuren en de keukenkastjes? Heb je hem alleen voor de ramen nodig, en misschien voor de spiegels en de douchecabine, dan is een normale wisser misschien al wel de juiste optie. Maar heb je daarentegen meerdere badkamers en heel veel ramen? Dan is een elektrische ramenwisser een beter idee. kijk bovendien ook naar de batterijduur van het apparaat. Zeker wanneer je in 1 keer veel ramen wilt doen, is het fijn als het apparaat dit aankan, en je hem niet tussendoor op hoeft te laden.

Wat doet ruitenreiniger?

In feite neemt een ruitenreiniger of ramenwisser, het grootste gedeelte van de klus voor jou uit handen. Een ruitenreiniger zorgt er namelijk voor dat al het water dat je hebt gebruikt om de ramen mee schoon te maken, opgezogen wordt. Dit vieze water hoef je dus niet meer met een doek af te nemen, en zal niet langer meer van de kozijnen naar beneden druppelen. Daarnaast zorgt een goede raamwisser er ook voor, dat dit alles gebeurt zonder strepen achter te laten.

Welke raamwisser gebruikt een glazenwasser?

Niet elke glazenwasser werkt met dezelfde producten, het is namelijk maar net welk merk ze gewend zijn of wat er beschikbaar is. Wel is het zo dat alle professionele wissers die door glazenwassers gebruikt worden, voorzien zijn van stevige materialen en professioneel rubber. Dit zorgt ervoor dat er nooit strepen achterblijven bij het wassen van de ramen.

Wat doen glazenwassers in hun water?

Tegenwoordig werken vrijwel alle glazenwassers met osmosewater. Dit is normaal water, echter is hierbij gebruikt gemaakt van filters. Deze filters zorgen ervoor dat alle mineralen, zouten en bijvoorbeeld kalk, verdwijnen uit het water. Na het verdampen hiervan blijft er dus alleen puur water over, en dit zorgt er automatisch voor dat er geen strepen op de ramen achterblijven en de ramen helemaal schoon zijn.

Hoe streeploos ramen wassen met Kärcher?

Wil je een Kärcher raamwisser aanschaffen, en ben je benieuwd hoe je daar streeploos mee schoonmaakt? Het is echt heel eenvoudig. Als eerste sproei je het raam is met het schoonmaakproduct, doe dit met de sproeifles die bij de wisser hoort. Vervolgens wrijf je al het vuil los met, bij voorkeur, een microvezeldoek. En als laatste zuig je al het vuile water op met de raamwisser.

Welke vloeistof in Kärcher raamwisser?

De glasreiniger die bij de Kärcher raamwisser zit, is een geconcentreerd schoonmaakmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat jij alle ramen en spiegels streeploos schoon kunt maken. op 220 milliliter water gaat maar 30 milliliter van het middel, waardoor je er lang mee kunt doen.

Kun je met Dreft ramen wassen?

In principe zou je met Dreft je ramen kunnen wassen, het wordt alleen niet aangeraden. Dreft is een erg geconcentreerd product, wat betekent dat je veel water nodig hebt om dit te verdunnen. Op een emmer water 1 druppel Dreft, kan soms zelfs al teveel zijn. ga je de ramen buiten doen, dan is het geen probleem als je met water knoeit, maar binnen is dit een ander verhaal. Bovendien moet je er ook nog eens voor zorgen dat het water echt goed heet is, wil je het gewenste resultaat behalen.

Welke maat raamtrekker?

De meeste gebruikte afmeting als het gaat om raamtrekkers, is de trekker van 35 centimeter. Deze is ideaal voor vrijwel elk raam. Heb je hele kleine ramen, zoals die van het toilet of de auto? dan kun je hier het beste een kleine raamwisser voor gebruiken. Heb je daarentegen heel grote spiegels of een grote glazen pui, dan kun je beter een grotere wisser aanschaffen.

Hoe vaak buiten ramen wassen?

Het is aan te raden iedere 6 tot 8 weken je ramen aan de buitenkant schoon te maken. dit is vooral vanwege het weer, zand, stof, vogelpoep en al het andere dat op je ramen terecht kan komen.

Wat is de beste elektrische raamwisser?

Naar onze mening is de Vileda WindoMatic de beste elektrische raamwisser, zoals je in deze top 10 ook uitgebreid kunt lezen.

Conclusie

Zoals we eerder al aangaven, is volgens ons de Leifheit Dry & Clean de beste raamwisser van het moment. Hij is veelzijdig in gebruik, zorgt ervoor dat ramen en andere oppervlakken snel schoon zijn, laat geen strepen achter en druppelt niet na. Daarbij is het fijn dat er een telescoopsteel en een smallere zuigmond meegeleverd worden, zodat je ook lastigere plekken eenvoudig kunt bereiken.

Het huishouden is lang niet altijd leuk, maar het moet wel gebeuren. Daarbij geeft het je wel een voldaan en positief gevoel als alles dan eenmaal schoon is. wil je hier langer van kunnen genieten? Dan zou je een aroma diffuser in de woonkamer kunnen zetten. Deze zorgt voor een heerlijke aangename geur waardoor je huis langer fris blijft. Je kan natuurlijk ook elke dag je huis volledig schoonmaken voor die frisheid, maar lang niet iedereen heeft hier tijd voor.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP