Mannen Gadgets

Beste daglichtlamp: TOP 10 daglichtlampen van dit moment!

Heb je regelmatig last van een somber gevoel? Ervaar je een gebrek aan energie in de donkere maanden? Of wil je graag je stemming gedurende de dag verbeteren? Indien je op één van deze vragen ‘ja’ kunt antwoorden, is de aanschaf van een daglichtlamp aan te raden.

Een daglichtlamp is in staat om het ‘normale’ daglicht te simuleren. Door dit natuurlijke daglicht in je woning te brengen, geniet je van meerdere gezondheidsvoordelen. Je neemt bijvoorbeeld snel afscheid van lusteloosheid, vermoeidheid, somberheid en depressiviteit. Ook is een goede daglichtlamp in staat om je energiepeil te verhogen.

Maar, wat is nou de beste daglichtlamp van dit moment? Het antwoord op die vraag vind je hieronder. Neem de top 10 door en schaf direct één van de beste daglichtlampen van dit moment aan.

Wat is de beste daglichtlamp?

De Beurer TL30 is volgens ons de beste daglichtlamp van dit moment. Deze lamp is compact vormgegeven, maar bootst het daglicht op een geweldige manier na. Je geniet hierdoor al snel van talloze gezondheidsvoordelen. Deze daglichtlamp is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken en is makkelijk op je bureau te plaatsen. Ook tijdens het werken geniet je hierdoor van alle mogelijke voordelen!

Samenvatting:

1. Beurer TL30

Specificaties

Prijs: €
Aantal lichtstanden: 1 
Timer: Nee
Type licht: Daglicht wit

De Beurer TL30 is naar onze mening de beste daglichtlamp van dit moment. Deze lamp is op een fijne manier te gebruiken, is bijzonder compact en is veelzijdig inzetbaar. Doordat ‘ie zo compact is, neem je ‘m probleemloos overal mee naar toe.

Daarbovenop komt dat deze daglichtlamp geheel naar wens te verstellen is. Met dank aan de verschuifbare poot is het mogelijk om ‘m verticaal en horizontaal te gebruiken. Ook kun je bij deze daglichtlamp zelf de duur van de behandeling stellen.

Bijkomend voordeel: de Beurer TL30 is ook nog eens voordelig geprijsd.

2. Beurer TL70

Specificaties

Prijs: € €
Aantal lichtstanden: 10 
Timer: Ja
Type licht: Wit

Ben je op zoek naar de beste daglichtlamp Consumentenbond? Die ga je helaas niet vinden. De laatste test van de Consumentenbond is namelijk alles behalve actueel. Op basis van de criteria van de Consumentenbond zijn wij daarom zelf op zoek gegaan. Uiteindelijk kunnen we stellen dat de Beurer TL70 de beste daglichtlamp Consumentenbond is.

Je kunt deze daglichtlamp zien als de grotere broer van bovenstaande lamp. Deze lamp is bijvoorbeeld een stuk groter en heeft ook een andere vorm gekregen. De werking is door het forsere formaat nog beter. Ook bij deze energielamp ben je in staat om uit meerdere niveaus en behandeltijden te kiezen.  

Ten opzichte van de TL30 is deze TL70 wel een stuk duurder.

3. Medisana LT 500

Specificaties

Prijs: € €
Aantal lichtstanden: 4 
Timer: Ja
Type licht: Kleur, Wit

Wil je de beste daglichtlamp IKEA aanschaffen? Wij adviseren je om dit niet te doen. Het aanbod is namelijk heel erg beperkt, terwijl de betreffende lampen ook niet geschikt zijn. Wij raden je daarom graag de Medisana LT 500 aan.

Deze energielamp is niet bij IKEA te verkrijgen, maar wel bij bijvoorbeeld Coolblue en Bol.com. Je betaalt hier zo’n 80 euro voor, waarna het open top genieten is. Zo kun je deze daglichtlamp in vier verschillende kleuren instellen. Ook is deze lamp van LED verlichting voorzien, waardoor het licht flikkervrij brandt.

Bij deze energielamp heb je ook alle touwtjes in eigen handen. Je kunt namelijk zelf bepalen waar je het apparaat gebruikt en hoe je het gebruikt. Zo maak je een keuze tussen 2 standen en de 4 sfeerlichten.

4. Luminette 3

Specificaties

Prijs: € € €
Aantal lichtstanden: 3
Timer: Nee
Type licht: Kleur, Wit

Zou je graag de beste daglichtlam plafond aan willen schaffen? Dit raden wij je graag af. Zo’n plafondlamp is nogal prijzig en is alles behalve simpel in gebruik. Wat je beter kunt doen, is kiezen voor de Luminette 3. Dit is de beste daglichtbril.

Door deze bril op te zetten, kun je heerlijk op je rug liggen. Kijk vervolgens naar het plafond en geniet van alle mogelijke gezondheidsvoordelen. Deze daglichtbril helpt tegen uiteenlopende klachten en is geheel naar wens te gebruiken. Deze bril is ook nog eens fijn te dragen; de pasvorm en het draagcomfort is subliem te noemen. Wel is dit één van de duurdere opties uit deze top 10.

5. Philips Somneo HF3671/01

Specificaties

Prijs: € €
Aantal lichtstanden: 3
Timer: Ja
Type licht: Wit, Oranje, Geel, Amber

Gaat je voorkeur uit naar de beste daglichtlamp van Philips? Wat ons betreft kies je dan het beste voor de Philips Somneo HF3671/01. Dit is niet alleen de beste daglichtlamp van dit merk, maar is ook nog een prima wake up light. Je slaat hierdoor meerdere vliegen in één klap.

Met deze daglichtlamp ben je van veel gemak voorzien. Je kunt er op een aangename manier inkijken, maar je kunt hier ook perfect mee wakker worden. Doordat dit wake up light ’s ochtends direct het daglicht nabootst, start je je dag op de perfecte manier. Hier heb je de rest van de dag profijt aan.

6. Softbox Studiolampen Met Statieven

Specificaties

Prijs: € €
Aantal lichtstanden: 1
Timer: Nee
Type licht: Wit

Wil je de beste daglichtlamp voor fotografie aanschaffen? Dan heb je aan een normale daglichtlamp niet al te veel. Nee, in plaats daarvan kies je veel beter voor deze Softbox Studiolampen Met Statieven set. In deze set tref je tal van producten aan, waaronder daglichtlampen.

Met deze daglichtlampen kun je in een gebouw het natuurlijke daglicht natbootsen. Voor het maken van foto’s levert dit tal van extra voordelen op. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat deze lampen niet de normale gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. 

7. Lumie Desklamp

Specificaties

Prijs: € €
Aantal lichtstanden: 4
Timer: Nee
Type licht: Helderwit

Wil je graag de beste daglichtlamp tijdens het schilderen gebruiken? Dan raden wij je van harte deze Lumie Desklamp aan. Deze desklamp kun je op je ezel neerzetten, maar ook op bijvoorbeeld een bureau. Door ‘m direct naast je neer te zetten, breng je het schilderij in perfect daglicht.

Met deze lamp geniet je zelf ook van verschillende voordelen. Zo is het licht van deze energielamp volledig UV-vrij. Dit betekent dat het licht niet schadelijk voor je ogen is. Ook is de lamp van een afneembaar demper voorzien. Hierdoor kun je het licht minder fel maken. Bovendien heb je de keuze uit maar liefst 4 standen qua felheid.

8. BrellaVio Happy Light Daglichtlamp

Specificaties

Prijs: € €
Aantal lichtstanden: 4
Timer: Nee
Type licht: Helderwit

De BrellaVio Happy Light Daglichtlamp is de beste daglichtlamp met LED. Door de LED verlichting is het daglicht erg aangenaam voor je ogen. Het licht flikkert bovendien niet, waardoor je ogen meer tot rust komen. Om iets tegen je gezondheidsklachten te doen, is dit simpelweg een geweldige optie.

Deze daglichtlamp is op een fijne manier te bedienen. Je kunt ‘m in meerdere standen instellen, waardoor je de gehele setting volledig naar je wens maakt. De lamp geeft bovendien maar liefst 12.000 LUX af; dit staat gelijk aan het zonlicht op een zonnige dag. Met dank aan de timer gebruik je deze energielamp ook nog op een duurzame manier.

9. Luminairo – Groeilamp voor planten

Specificaties

Prijs: €
Aantal lichtstanden: 9
Timer: Nee
Type licht: Kleur

Ben je op zoek naar de beste daglichtlamp voor planten? Dan moet deze lamp aan hele andere eisen voldoen dan bij bovenstaande lampen het geval is. Mede daarom raden wij je graag de Luminairo – Groeilamp voor planten aan. Deze lamp is speciaal ontwikkeld voor het helpen weken van planten.

Deze lamp is ideaal voor in bijvoorbeeld een kweekbak. De lamp schijnt op de juiste manier op de planten, waardoor de planten optimaal tot groei komen. Ten opzichte van andere gloeilampen verbruikt deze energielamp ook een stuk minder energie. Met de meegeleverde afstandsbediening geniet je verder van een ideale bediening.

10. Beurer TL100

Specificaties

Prijs: € €
Aantal lichtstanden: 256
Timer: Ja
Type licht: Kleur, Wit

Heb je op dit moment last van een winterdepressie? Bestel dan zo snel mogelijk de Beurer TL100. Met deze daglichtlamp neem je zo snel mogelijk afscheid van je depressie. Dit is te danken aan het grote oppervlakte, maar ook aan de instelmogelijkheden. Zo kun je uit maar liefst 10 helderheidsstanden kiezen.

Wat ook subliem is, is dat je het licht in 256 kleurstanden in kunt stellen. Je geniet hierdoor altijd van licht in de gewenste kleur; dat komt je vrolijkheid al direct ten goede. Bovendien is het licht flikkervrij en niet schadelijk voor je ogen. Dit is wel één van de duurdere daglichtlampen, maar inmiddels is de werking hiervan absoluut bewezen.

Waar moet je op letten bij een daglichtlamp?

Wil je een nieuwe gaming headset kopen? Of wil je een nieuwe 3D printer kopen? Bij dergelijke elektronische producten zijn er tal van criteria die een belangrijke rol spelen. Deze vlieger gaat ook op bij een daglichtlamp. Ook als je een nieuwe daglichtlamp wilt kopen, zijn er heel veel belangrijke punten waar je goed op moet letten.

Graag informeren wij je ook hier uitgebreid over. In deze koopgids geven wij je belangrijke informatie met betrekking tot het uitkiezen van een nieuwe energielamp. Als je een nieuwe daglichtlamp uit wilt kiezen, let je het beste op onderstaande criteria.

Gewenste gebruik

Je moet allereerst heel goed nadenken over het gewenste gebruik. Wil je de daglichtlamp gebruiken voor fotografie, voor schilderen of voor je planten? Dan zijn er bepaalde specifieke zaken waar je op moet letten.

De meeste mensen willen een daglichtlamp echter voor hun gezondheid gebruiken. Kun jij wel wat meer daglicht in je leven gebruiken? Voel je je somber? Heb je last van een winterdepressie? Of heb je last van andere (psychische) klachten? Het is inmiddels duidelijk dat een daglichtlamp helpt tegen veel van deze klachten.

Ga daarom eerst goed na welke klachten je hebt. Ga vervolgens goed na welk soort daglichtlamp het beste op jouw wensen aansluit. Wij raden je in ieder geval één van bovenstaande energielampen aan. Het is niet voor niets dat deze energielampen als beste uit onze test naar voren zijn gekomen.

Soort daglichtlamp

Bijkomende tip: kijk ook heel goed naar het soort daglichtlamp. Je kunt op dit moment namelijk uit drie soorten daglichtlampen kiezen:

  • Wake up light. Je kunt je afvragen of dit een volwaardige daglichtlamp is. Feit is dat je met zo’n wake up light op een heerlijke en energieke manier wakker wordt. Alleen al daarom is de aanschaf van zo’n lamp aan te raden.
  • Lichttherapiebril. Je kunt ook kiezen voor de aanschaf van een speciale bril. Deze bril bootst het daglicht ook na, waarvoor je zelf alleen maar de bril hoeft te dragen. Dit levert veel gemak op, maar de lichtopbrengst is wel minder dan bij een daglichtlamp.
  • Daglichtlamp. Uiteraard kun je ook voor de ‘normale’ daglichtlamp kiezen. Deze lamp straalt een bepaalde hoeveelheid licht af, waardoor je hersenen denken dat je met puur daglicht te maken hebt. De verschillende merken van daglichtlampen zijn tegenwoordig in ieder geval goed in staat om het daglicht zeer realistisch na te bootsen.

Lichtopbrengst & aantal standen

Als je een nieuwe daglichtlamp wilt kopen, moet je goed naar de lichtopbrengst kijken. Des te hoger de lichtopbrengst is, des te meer natuurlijk daglicht er op je ogen schijnt. Het moet echter niet teveel licht zijn. Als dat het geval is, wordt het licht juist als storend ervaren.

Kijk daarnaast goed naar het aantal standen. Kun je bij de daglichtlamp bijvoorbeeld uit meerdere intensiteitstanden kiezen? Dat is erg wenselijk, aangezien je daarmee de daglichtlamp helemaal naar wens kunt maken. Ook is het hiermee mogelijk om de lamp af te stemmen op je actuele stemming.

Lichtkleur

Bij een daglichtlamp moet je ook goed naar de lichtkleur kijken. Kies je voor één van de gangbare daglichtlampen? Dan heb je eigenlijk altijd met wit licht te maken. Als je voor één van de luxere varianten kiest, kun je echter met lichtkleuren variëren.

Dit stelt je in staat om nóg meer profijt uit de daglichtlamp te halen. Je kunt namelijk met een bepaalde lichtkleur meer energie verkrijgen. Met een andere lichtkleur kun je weer beter vermoeidheid tegengaan.

Afmetingen

Het is ook zaak om goed naar de afmetingen te kijken. Kijk hiervoor maar eens naar het aanbod van Beurer. Dit merk biedt meerdere daglichtlampen aan, waarbij per lamp de afmetingen aanzienlijk anders zijn.

De afmetingen zijn onder meer bepalend voor de lichtopbrengst. Ook zijn de afmetingen bepalend voor de manier waarop je de daglichtlamp mee kunt nemen. Als je de daglichtlamp ook op reis wilt kunnen gebruiken, heb je baat bij een kleinere lamp.

Lichtbron

Wil je de beste daglichtlamp aanschaffen? Dan raden wij je aan om voor een daglichtlamp met LED als lichtbron te gaan. Deze vorm van licht is flikkervrij en is ook volledig vrij van UV straling. Dit licht is hierdoor aangenaam voor je ogen en kan ook geen schade aan je ogen aanrichten.

Veelgestelde vragen over een daglichtlamp

Wat is een daglichtlamp?

Een daglichtlamp is een lamp die het natuurlijke daglicht na weet te bootsen. Je brein heeft hierdoor het idee dat je echt in contact met het daglicht staat, maar in werkelijkheid zit je ‘gewoon’ binnen. Door dit natuurlijke daglicht geniet je in ieder geval van meerdere gezondheidsvoordelen.

Waar is een daglichtlamp goed voor?

Een daglichtlamp is goed voor een winterdepressie, somberheid, vermoeidheid of vergelijkbaar gevoel. Door het licht ervaar je ook meer energie en ga je je een stuk vrolijker voelen. Daarnaast kan een daglichtlamp handig zijn bij het kweken van planten, maken van foto’s of maken van een schilderij.

Wanneer daglichtlamp gebruiken?

Een daglichtlamp kun je eigenlijk de gehele dag door gebruiken. Het beste is om de lamp in de ochtenduren te gebruiken. Als je je brein tijdens die uren met het daglicht in ‘contact’ laat komen, geniet je hier gedurende de dag optimaal van.

Hoe lang mag je een daglichtlamp gebruiken?

Hoe lang je de lamp mag gebruiken, is afhankelijk van de afstand tot de lamp. Het advies is om een daglichtlamp sowieso nooit langer dan 2 uur te gebruiken. Hoe lang je ‘m dan wel moet gebruiken, is dus afhankelijk van de afstand van de lamp. Neem even goed de handleiding van de lamp door.

Wat is de beste daglichtlamp?

De beste daglichtlamp is volgens ons onderzoek de Beurer TL30. Deze lamp bootst het licht geweldig na, is compact vormgegeven en is veelzijdig te gebruiken. Ook is deze lamp goed beoordeeld door veel huidige gebruikers; dat vinden wij veelzeggend. Ook andere lampen van Beurer zijn de aanschaf waard, zoals de TL70 en TL100.

Is een daglichtlamp schadelijk?

Bij juist gebruik is een daglichtlamp niet schadelijk. Het is echter wel zaak om voldoende afstand ten opzichte van de lamp te houden. Ook is het belangrijk om de lamp niet te lang te gebruiken. Verder moet je alleen één van de beste daglichtlampen gebruiken. Deze lampen richten namelijk geen schade aan je ogen aan.

Krijg je extra vitamine D van een daglichtlamp?

Nee, je lichaam krijgt geen extra vitamine D van een daglichtlamp binnen. Deze vitamine wordt alleen aangemaakt door middel van de UVB straling van de zon. Juist die straling wordt door een daglichtlamp niet ‘uitgezonden’. Je brein heeft echter wel het idee dat je rechtstreeks in aanraking met het zonlicht bent. Dit komt je gemoedstoestand in ieder geval ten goede.

Conclusie

Aan de aanschaf van een daglichtlamp doe je zeker verstandig. Deze lampen hebben een bewezen werking, gaan veel klachten mee en zijn veelal handig te gebruiken.

Wij raden je expliciet de Beurer TL30 aan. Deze daglichtlamp is veelzijdig te gebruiken, biedt de gewenste lichtopbrengst en is ook nog betaalbaar.

Als je voor een krachtigere variant wilt gaan, is de TL 70 of TL 100 van Beurer een prima optie. Deze twee lampen zijn groter, waardoor de lichtopbrengst ook hoger is. Met een daglichtlamp van dit merk doe je sowieso een goede aankoop!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP