Mannen Gadgets

Beste luchtbevochtiger van 2023? Dit is de TOP 10!

Onderzoek wijst uit dat de ideale luchtvochtigheid binnenshuis tussen de 30 en 50 procent is. Als je hier niet aan voldoet, kunnen er verschillende problemen ontstaan. In enkele gevallen zelfs onherstelbare (materiële) schade. Uiteraard wil je dit voorkomen, maar wat is de beste luchtbevochtiger die jou kan helpen?

In dit artikel lichten wij de 10 beste luchtbevochtigers van 2023 uit. Aan de hand van testen in de praktijk en online onderzoek via onder andere de Consumentenbond, kwalitatieve reviews en recensies hebben wij onze top 10 gevormd. Bovendien hebben wij ook gekeken naar belangrijke aspecten voor jou als consument, zoals het type, het oppervlak dat het apparaat kan bevochtigen en andere belangrijke functies. 

Lees nu snel verder en kom erachter welke luchtbevochtiger het beste bij jouw persoonlijke situatie past. 

Samenvatting

1. Medisana UHW

Beste luchtbevochtiger 2023 (beste koop)

Beste luchtbevochtiger

Specificaties

Prijs: € 
Type: Ultrasone luchtbevochtiger
Geluidsniveau: 30 dB
Inhoud waterreservoir: 4,5 liter 
Nachtmodus: Nee, bevochtigingsapparaat beschikt niet over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 30 m2

Het merk Medisana is al jaren razend populair. Zij staan voor een gezonde, bewuste en ontspannend levensstijl. Dit zie je ook terug in de producten die zij maken. Tijdens ons onderzoek naar de beste luchtbevochtiger van 2023 zijn wij bij hen geëindigd. Wij vertellen je waarom hun model de beste van 2023 is.

De Medisana UHW is een betaalbaar, krachtig en gebruiksvriendelijke luchtbevochtiger. Het bijvullen van het water gaat eenvoudig dankzij het afneembare waterreservoir. Wil je een geur toevoegen aan de damp? Dat kan, want het bevochtigingsapparaat heeft de mogelijkheid om geurolie toe te voegen.

Het apparaat heeft een gebruiksduur van maximaal 20 uur. Je kunt dus stellen dat het een krachtig bevochtigingsapparaat is. De maximale verneveling is ongeveer 230 ml per uur. Dit kun je volledig afstemmen naar wens. Tevens maakt het apparaat weinig geluid en is het energiezuinig. 

Als we kijken naar de prijs, kracht en het gebruiksgemak van het bevochtigingsapparaat, dan is dit veruit de beste koop luchtbevochtiger van 2023!

2. Philips HU4803/01

Beste luchtbevochtiger volgens de Consumentenbond (alternatief)

beste luchtbevochtiger

Specificaties

Prijs: € € 
Type: Koudwaterverdamper
Geluidsniveau: 26 dB
Inhoud waterreservoir: 2 liter 
Nachtmodus: Ja, bevochtigingsapparaat beschikt over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 25 m2

Uiteraard hebben wij tijdens ons onderzoek naar de beste luchtbevochtiger ook gekeken naar de testresultaten van de Consumentenbond. Helaas moeten wij bij deze mededelen dat de Consumentenbond nog geen onderzoek over luchtbevochtigers heeft gedaan. Desalniettemin zijn wij wel actief als gebruiker op het forum. Onder de gebruikers hebben wij een enquête afgenomen om te kijken wat volgens hen de beste luchtbevochtiger is. Hieruit is een bevochtigingsapparaat van Philips gekomen. 

De Philips HU4803/01 is de beste luchtbevochtiger volgens gebruikers van de Consumentenbond community. Het apparaat beschikt over NanoCloud technologie. Dit houdt in dat er 99% minder bacteriën worden verspreid. Daarnaast heeft het een slaapmodus en ingebouwde hygrometer. 

Het is een koudwaterverdamper en dat betekent dat de HU4803/01 van Philips werkt met filters. Volgens Philips dienen deze filters om de 3 maanden vervangen te worden. Je zal misschien denken: “Dat is mij teveel werk..”, maar maak je geen zorgen. Het vervangen is zo gepiept.

Je kunt de luchtbevochtiger van Philips 8 uur lang gebruiken. Het lijkt misschien kort, maar het apparaat beschikt over automatische uitschakeling wanneer de juiste luchtvochtigheid is bereikt. Als we kijken naar het waterreservoir en werkingsgebied, dan is dit voldoende voor de meeste ruimtes.

Kortom, het is een top product!

3. Clean Air Optima CA-607B

Beste luchtbevochtiger met ionisator

bevochtigingsapparaat

Specificaties

Prijs: € €
Type: Ultrasone luchtbevochtiger
Geluidsniveau: 25 dB
Inhoud waterreservoir: 5,5 liter 
Nachtmodus: Ja, bevochtigingsapparaat beschikt over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 65 m2

Een luchtbevochtiger met ionisator zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt. Dit kan een groot gezondheidsvoordeel opleveren. Het is eigenlijk een soort luchtzuiveraar en bevochtiger in 1. Maar let op, mensen met astma kunnen mogelijk irritatie krijgen doordat er ozon vrij kan komen. Desalniettemin is het een populaire uitvoering en hebben wij voor jou de beste luchtbevochtiger met ionisator uitgezocht.

De Clean Air Optima CA-670B is de beste luchtbevochtiger met ionisator. We vertelde net dat het een 2-in-1 apparaat is, maar de Clean air is eigenlijk een 3-in-1 apparaat. Hij kan namelijk naast lucht bevochtigen en reinigen, ook aromatiseren. Ideaal toch?

Het apparaat van Clean Air Optima is een goede luchtbevochtiger als jij tegelijkertijd de lucht wilt reinigen. Je kunt hem prima gebruiken voor de woonkamer, slaapkamer, kantoor en andere ruimtes. Hij reikt namelijk tot een oppervlak van 65 m2. Bovendien heeft het apparaat ook een inhoud van 5,5 liter, waardoor je hem niet vaak hoeft bij te vullen.

In tegenstelling tot andere bevochtigingsapparaten met een vergelijkbare inhoud, maakt de Clean Air Optima een stuk minder geluid. Ga je ‘s nachts slapen en wil jij de luchtbevochtiger aanhouden? Geen probleem, het apparaat beschikt namelijk over een nachtmodus.

4. Duux Tag

Beste luchtbevochtiger met geur

Beste luchtbevochtiger

Specificaties

Prijs: € €
Type: Ultrasone luchtbevochtiger
Geluidsniveau: 34 dB
Inhoud waterreservoir: 2,3 liter 
Nachtmodus: Ja, bevochtigingsapparaat beschikt over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 30 m2

Een luchtbevochtiger met geur is misschien wel een van de meest favoriete gadgets voor iedereen. Naast het op peil brengen van de luchtvochtigheid, kun je ook genieten van een lekkere geur. Wie wilt dat nou niet?

De Duux Tag is de beste luchtbevochtiger met geur. Het bevochtigingsapparaat is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je naast wit ook een zwarte variant. Ook is er een model met luchtreiniger. Voor ieder wat wils dus!

Als je de Duux Tag vergelijkt met de concurrentie dan zie je waarom de Tag er bovenuit springt. Het apparaat is gebruiksvriendelijk, stil en energiezuinig. Bovendien gaat het apparaat lang mee, tot ongeveer 10 uur. Wanneer je naar bed gaat schakel je de nachtmodus in. Hierdoor zul jij voorkomen dat je last krijgt van de luchtbevochtiger. 

5. Medisana AH 665

Beste luchtbevochtiger met hygrometer

Beste luchtbevochtiger

Specificaties

Prijs: € €
Type: Ultrasone luchtbevochtiger
Geluidsniveau: 15 dB
Inhoud waterreservoir: 4,5 liter 
Nachtmodus: Ja, bevochtigingsapparaat beschikt over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 30 m2

Een luchtbevochtiger met hygrometer is handig doordat hij tegelijkertijd de luchtvochtigheid kan meten. Hierdoor laat je het apparaat efficiënt en niet langer dan nodig werken. Tijdens onze zoektocht naar beste luchtbevochtiger met hygrometer, kwamen we uit bij een bevochtigingsapparaat van Medisana.

De Medisana AH 665 is een ultrasone luchtbevochtiger met hygrometer. Het is een efficiënt en gebruiksvriendelijk apparaat. Dankzij de automatische luchtvochtigheidsmodus kan het apparaat de ideale stand om het juiste niveau van luchtvochtigheid te bereiken zelfstandig kiezen. 

De AH 665 van Medisana heeft een inhoud van 4,5 liter. Het water kun je gemakkelijk bijvullen, want het waterreservoir kun je van het apparaat loskoppelen. Wij vinden het ook opmerkelijk dat met deze specificaties, slechts een geluidsniveau van 15 dB wordt bereikt. 

Ben je op zoek naar de beste luchtbevochtiger met hygrometer? Dan is de Medisana AH 665 de beste koop voor jou.

6. Stadler Form Oskar

Beste luchtbevochtiger woonkamer

Beste luchtbevochtiger

Specificaties

Prijs: € € €
Type: Koudwaterverdamper
Geluidsniveau: 39 dB
Inhoud waterreservoir: 3,5 liter 
Nachtmodus: Ja, bevochtigingsapparaat beschikt over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 50 m2

Veel mensen merken na het meten van de luchtvochtigheid dat het voornamelijk in de woonkamer er slecht aan toe is. Niet elke luchtbevochtiger is geschikt voor de woonkamer. Het heeft er voornamelijk mee te maken hoe groot jouw woonkamer is en wat voor type vloer er ligt. 

In ons onderzoek naar de beste luchtbevochtiger voor in de woonkamer zijn wij geëindigd bij een Zwitsers merk. Stadler Form staat bekend om de gewilde en stijlvolle huishoudapparaten. Je haalt niet alleen topkwaliteit in huis, maar het is ook nog eens stijlvol.

De Stadler Form Oskar is de beste luchtbevochtiger voor de woonkamer. Het is een koudwaterverdamper die oppervlaktes tot 50 m2 kan bevochtigen. Stadler Form heeft een speciale techniek toegevoegd, waardoor het bevochtigingsapparaat erg zuinig en energieverbruik is. Als kers op de taart beschikt het ook over een nachtmodus en automatische uitschakeling als het waterreservoir leeg is. 

Het bevochtigingsapparaat van Stadler Form heeft een inhoud van 3,9 liter. Daarnaast beschikt het over dimbare LED lampen. Leuk als je ‘s avonds een filmpje aan het kijken bent. En met een geluidsniveau van 39 dB zit je nog ruim binnen de perken van normaal. 

Naast dat het de beste luchtbevochtiger voor de woonkamer is, vinden wij dat het ook het mooiste bevochtigingsapparaat. Het oog wilt ook wat en dat krijg je met de Oskar van Stadler Form! 

7. Medisana AH 660

Beste luchtbevochtiger slaapkamer

bevochtigingsapparaat

Specificaties

Prijs:
Type: Ultrasone luchtbevochtiger
Geluidsniveau: 15 dB
Inhoud waterreservoir: 4,5 liter 
Nachtmodus: Ja, bevochtigingsapparaat beschikt over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 30 m2

Een slechte luchtvochtigheid in je slaapkamer kan je nachtrust goed verstoren. Zo kun je onder andere last krijgen van ademhalingsproblemen of moeilijk in slaap komen. 

De Medisana AH 660 is het broertje van de 665. Deze variant is goedkoper en bevat geen hygrometer. Ondanks dat, vinden wij dit de beste luchtbevochtiger voor de slaapkamer. Het is een ultrasone luchtbevochtiger die beschikt over een nachtmodus en is bovendien ook erg stil. Dat is hetgeen wat wij belangrijk vinden in een bevochtigingsapparaat.

Het apparaat van Medisana heeft een inhoud van 4,5 liter. De maximale looptijd wordt geschat op 15 uur, ruim voldoende voor een paar nachten. Als de tank leeg is dan zal het bevochtigingsapparaat zichzelf uitschakelen. Je kunt dus stellen dat het apparaat ook energiezuinig is.

Tot slot vinden wij dat een luchtbevochtiger voor je slaapkamer niet te duur moet zijn. Als we kijken naar het prijskaartje van de Medisana AH 660 dan kun je stellen dat het een toegankelijk apparaat is. Voor ongeveer 4 tientjes heb jij hem al op je nachtkastje staan!

8. Stadler Form Oskar Big

Beste luchtbevochtiger grote ruimte

bevochtigingsapparaat

Specificaties

Prijs: € € €
Type: Koudwaterverdamper
Geluidsniveau: 46 dB
Inhoud waterreservoir: 6 liter
Nachtmodus: Ja, bevochtigingsapparaat beschikt over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 100 m2

Grote ruimtes zoals kantoren of grote woonkamers zijn ook vatbaar voor een te lage luchtvochtigheid. In dat geval is het belangrijk dat je een krachtige luchtbevochtiger koopt. Bovenstaande bevochtigingsapparaten zijn niet geschikt voor een grote ruimte, maar alleen voor ruimtes tot maximaal 65 m2. 

De Stadler Form Oskar Big is de grote broer van de Oskar. Het is een koudwaterverdamper die geschikt is voor ruimtes tot 100 m2. Het is de beste luchtbevochtiger voor een grote ruimte. De luchtbevochtiger heeft een geïntegreerde hygrometer en beschikt over een automatische vochtigheidsmodus. Hierdoor is het bevochtigingsapparaat altijd efficiënt en energiezuinig aan het werk. 

Met een inhoud van 6 liter zal hij jouw grote ruimte snel voorzien van de ideale luchtvochtigheid. Het geluidsniveau is gemiddeld, maar wij merken op dat het geluidsniveau reuze mee valt. En als je gaat slapen hoef jij je geen zorgen te maken over lawaai, want het bevochtigingsapparaat heeft een nachtmodus. 

Heb jij een kantoor of grote ruimte die je wilt bevochtigen? Dan is de Stadler Form Oskar Big de beste koop luchtbevochtiger voor jou!

9. Venta LW45

Beste luchtbevochtiger voor houten vloer

Beste luchtbevochtiger

Specificaties

Prijs: € € €
Type: Luchtwasser
Geluidsniveau: 25 dB
Inhoud waterreservoir: 10 liter 
Nachtmodus: Nee, bevochtigingsapparaat beschikt niet over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 75 m2

Een houten vloer dient op een goede manier behandeld te worden. Zo is het klimaat binnen in huis van belang voor de levensduur. Als je luchtvochtigheid niet op het juiste niveau is, dan kan de houten vloer gaan rotten of kromtrekken. Gelukkig kun je met een goede luchtbevochtiger dit voorkomen. 

Het merk Venta is razendpopulair binnen de luchtbevochtigings- en luchtzuiveringsapparaten markt. Een Venta luchtbevochtiger staat voor efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat een Venta luchtbevochtiger uitermate geschikt is voor het bevochtigen van je houten vloer. 

De Venta LW45 luchtbevochtiger is de beste luchtbevochtiger voor een houten vloer. Het is een luchtwasser, dit betekent dat hij de lucht reinigt en bevochtigd. Hierdoor zorg jij voor een schone lucht met optimale luchtvochtigheid. De fabrikant stelt dat het bevochtigingsapparaat bijzonder energiezuinig is. Het beschikt namelijk over een speciale technologie voor koud water.

Het bevochtigingsapparaat van Venta heeft een inhoud van 10 liter. Dit is ontzettend veel en ruim voldoende voor enkele dagen, afhankelijk van het oppervlak natuurlijk. Idealiter gebruik je de Venta luchtbevochtiger voor ruimtes tot 75 m2. 

Wil jij krimpen en scheuren in je houten vloer voorkomen? De Venta luchtbevochtiger is dan de beste koop luchtbevochtiger voor jou!

10. Alecto BC-21

Beste luchtbevochtiger baby

Specificaties

Prijs: € 
Type: Koudwaterverdamper
Geluidsniveau: 40 dB
Inhoud waterreservoir: 1,2 liter
Nachtmodus: Nee, bevochtigingsapparaat beschikt niet over nachtmodus
Geschikt voor ruimte tot: ruimtes tot 20 m2

Tot slot willen wij in onze top 10 de beste luchtbevochtiger voor een baby niet vergeten. Als ouder zijnde is het namelijk belangrijk om hier ook aan te denken. Een goede luchtvochtigheid is aangenaam voor jouw baby en draagt bij aan zijn of haar gezondheid. 

De Alecto BC-21 is de beste luchtbevochtiger voor de baby. Het is een koudwaterverdamper met een inhoud van 1,2 liter. Het leuke is dat het bevochtigingsapparaat beschikt over een sterrennacht projector. Zo kan jouw kleine wondertje genieten van de sterren. 

Als we kijken naar het geluidsniveau van de Alecto luchtbevochtiger dan zul je vast denken: “Dat is vrij hoog!”, echter het is een ultrasoon geluid. Dit is voor het menselijk oor niet te horen. Het is desondanks dus toch een stil bevochtigingsapparaat. 

Wil jij jouw baby nog extra verwennen? Naast de sterrenhemel kan je ook geur toevoegen aan het apparaat. De aroma geurverspreider zorgt dan voor een lekker luchtje in de slaapkamer van jouw baby. 

Als jij een jonge papa of mama bent dan is dit de beste koop luchtbevochtiger voor jou! 

Waar moet je op letten als je de beste luchtbevochtiger wilt kopen?

Oké, wij hebben je nu waarschijnlijk een heleboel inspiratie gegeven, maar wij kunnen begrijpen als je nog steeds niet weet wat de beste luchtbevochtiger voor jou is. In dat geval hebben wij hieronder verschillende criteria neergezet. Op basis van onderstaande factoren wordt het gemakkelijker om de beste koop luchtbevochtiger in huis te halen.

Type

Er zijn verschillende type luchtbevochtigers op de markt. De werking van elk type luchtbevochtiger is anders. Als we kijken naar degene die het meest populair is, dan is dat de ultrasone luchtbevochtiger. Maar er zijn nog 3 anderen die je wellicht zullen interesseren. Wij leggen ze hieronder voor je uit. 

 • Ultrasone luchtbevochtigers
  De ultrasone luchtbevochtiger zendt onderwater trillingen uit, dit resulteert in een zichtbare nevel. De trillingen kun je als mens zijnde niet horen, maar je huisdieren zouden er eventueel wel last van kunnen hebben. Bovendien is het apparaat het meest energiezuinig van alle type luchtbevochtigers.
 • Koudwaterverdampers
  Met een koudwaterverdamper wordt de droge lucht aangezogen en vervolgens via een nat element door de ruimte verspreid. Het is een energiezuinig systeem dat zorgt voor een stabiele luchtvochtigheid in huis. In tegenstelling tot de andere uitvoeringen heeft dit type meer tijd nodig om het juiste niveau te bereiken. Daarnaast moeten de filters ook regelmatig vervangen worden.
 • Stoombevochtiger
  De stoombevochtiger verwarmt water waardoor er stoom ontstaat. Hierdoor kan de luchtvochtigheid in de ruimte snel op peil gebrachten worden. Ook is het stoom volledig vrij van bacteriën, ziekteverwekkers en kiemen. Een minpuntje is wel dat dit type wat meer energie verbruikt.
 • Luchtwasser
  Bij een luchtwasser wordt door middel van filters of roterende schijven water gereinigd en vervolgens als vocht de ruimte in geblazen. Het voordeel aan een luchtwasser is dat hij een reinigende functie heeft. Hierdoor kun je hem prima het gehele jaar door gebruiken. 

Grootte

De grootte van de luchtbevochtiger die je kiest, hangt grotendeels af van de grootte van de kamer die je wilt bevochtigen. Er zijn verschillende soorten groottes beschikbaar. Het begint bij een bevochtigingsapparaat tot 25 m2 en het reikt tot apparaten die wel 100 m2 of meer kunnen bevochtigen. 

Alvorens je overgaat tot de koop van een luchtbevochtiger, is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je wilt bevochtigen. Het is namelijk zonde als je extra centen uitgeeft aan een bevochtigingsapparaat met meer oppervlak dan je nodig hebt. 

De meest populaire luchtbevochtigers zitten tussen de 25 m2 en 50 m2 in. Daarnaast hebben wij tijdens de vorming van onze top 10 beste luchtbevochtigers gekeken naar verschillende groottes. 

Als jij het oppervlak bepaalt hebt, scroll dan naar boven om te kijken welke luchtbevochtiger het beste bij jou past!

Inhoud van de watertank

Wanneer je de grootte hebt bepaald, is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de watertank. Idealiter kijk je ook naar de gemiddelde gebruiksduur, hierdoor weet je hoe vaak je de tank moet bijvullen. Als je weet dat jij de luchtbevochtiger de hele dag of nacht gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je een bevochtigingsapparaat met voldoende inhoud kiest.

Een ander ding waar je wellicht op zou kunnen letten is hoe gebruiksvriendelijk de watertank is. Is de watertank gemakkelijk van het apparaat te verwijderen? Hoe zwaar is de tank als je de tank volledig gevuld hebt met water? Echter, maak je hier niet te druk om. De praktijk zal het leren en anders kun je altijd nog met een kan de watertank bijvullen.

Geluidsniveau

Wanneer we kijken naar de beste luchtbevochtiger dan merken wij op dat er verschillende geluidsniveaus zijn. De verschillende geluidsniveaus zijn als volgt:

 • Stil
  Deze modellen hebben een geluidsniveau tot 25 dB.
 • Normaal
  Deze modellen hebben een geluidsniveau van 25 dB tot 45 dB.
 • Gemiddeld
  Deze modellen hebben een geluidsniveau van 45 dB of meer.

Als jij bovenstaande dingen bepaald hebt dan zul je waarschijnlijk een goed model voor ogen hebben. Bij deze willen we je herinneren dat het goed is om het geluidsniveau nog eens te checken. Niets is vervelender dan een luid apparaat dat je midden in de nacht wakker houdt. 

Bovendien beschikken sommige bevochtigingsapparaten ook over een nachtmodus. Hierdoor kun je ongestoord slapen.

Hygrometer

Idealiter koop je een luchtbevochtiger met ingebouwde hygrometer. Deze functie houdt de luchtvochtigheid in de kamer in de gaten en schakelt het apparaat uit wanneer de luchtvochtigheid een bepaald doel bereikt. Hoewel dit geen essentiële functie is, is het gebruik van een luchtbevochtiger wel wat giswerk. Het kan ook voorkomen dat overtollig vocht in de lucht ramen beslaat of een muffe geur in de kamer veroorzaakt. 

Als je een ingebouwde hygrostaat overslaat, kun je nog steeds de luchtvochtigheid in je huis controleren met een hygrometer, een klein en goedkoop hulpmiddel. Dit is ten zeerste aan te raden!

Waarom moet je een luchtbevochtiger gebruiken?

Luchtbevochtigers worden vaak gebruikt om problemen te verzachten die worden veroorzaakt door droge of te vochtige lucht, waaronder jeukende huid, gesprongen lippen en zelfs neusbloedingen, evenals ademhalingssymptomen als gevolg van verkoudheid of allergieën. Mensen vinden luchtbevochtigers gedurende de zomer en de winter vaak een nuttige remedie die hen kan helpen ademen, slapen en zich over het algemeen beter voelen. 

Als je liever op een andere manier de luchtvochtigheid wilt verbeteren, lees dan ons artikel “Luchtvochtigheid in huis verbeteren? Zo doe je dat!”.

Hoe moet je een luchtbevochtiger reinigen?

Het is belangrijk om je luchtbevochtiger regelmatig te reinigen. Idealiter doe je dit na elk gebruik. Dit houdt in dat je het waterreservoir na gebruik leegt en laat drogen alvorens je hem opnieuw vult. Als je niet tijdig je bevochtigingsapparaat voorziet van een reinigingsbeurt, dan kunnen er schadelijke bacteriën in het apparaat groeien. 

Experts raden aan om je luchtbevochtiger te reinigen en te ontkalken met azijn. Daarnaast vertellen zij dat je het beste kunt ontsmetten met bleekmiddel of speciaal reinigingsmiddel voor de luchtbevochtiger. 

Sommige luchtbevochtigers hebben de mogelijkheid om gereinigd te worden in de vaatwasser. Voordat je dit doet, check ff de instructies van de fabrikant. 

Bovendien wordt voor modellen met een filter aanbevolen om de filters elke paar maanden te vervangen. De exacte vervangingsdata kun je vinden in het bijgeleverde instructieboekje. 

Waar kun je een luchtbevochtiger plaatsen?

Je plaatst een luchtbevochtiger zo centraal mogelijk. Het midden van de kamer is niet altijd haalbaar, maar zet hem in ieder geval op 20 centimeter afstand van de muur of andere spullen.

Conclusie

Tot slot de conclusie van onze top 10 beste luchtbevochtigers van 2023. Wij hopen dat de weg naar een goede luchtbevochtiger voor jou gemakkelijker is geworden. Wij willen het jou gemakkelijker maken, niet moeilijker. Laten we het een en ander ook nog even opsommen. 

De beste luchtbevochtiger van 2023 is de Medisana UHW. Het is de beste koop luchtbevochtiger voor elk huishouden. De prijs is aantrekkelijk en het bevochtigingsapparaat is gebruiksvriendelijk en efficiënt. Bovendien weet je dat je met een apparaat van Medisana gegarandeerd een kwaliteitsproduct in huis haalt. 

Onze persoonlijke favoriet is de Venta LW45. De Venta luchtbevochtiger is geschikt voor houten vloeren en dat is hetgeen wat wij hebben liggen. Eigenaren en liefhebbers van de houten vloer weten dat een goede verzorging belangrijk is. Met een Venta luchtbevochtiger weet je dat de verzorging in goede handen is. Tevens is het geschikt voor grotere oppervlaktes dus we zouden hem eventueel mee kunnen nemen naar kantoor! 

Als je het nog niet helemaal weet of advies nodig hebt, neem dan contact met ons op via Instagram DM of het contactformulier.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP