Mannen Gadgets

Beste espressomachine kopen? Dit is de TOP 10 van 2023!

Dus je denkt erover om de beste espressomachine voor thuis te kopen? Mooi, wij zullen je helpen een weloverwogen beslissing te maken!

Espresso is de meest gecompliceerde vorm van koffie. Dus als je van espresso houdt, is een kwalitatief goede espressomachine van belang. Espressomachines lopen erg uiteen qua functionaliteit. Zo heb je een halfautomaat espressomachine, volautomaat espressomachine als ook een pistonmachine die allen een heerlijke espresso kunnen bereiden. Geavanceerde apparaten hebben ook de mogelijkheid om melk op te schuimen middels een melkreservoir of stoompijpje. 

In dit artikel nemen wij je mee in de top 10 beste espressomachines van 2023. Met de koffiemachines die wij voor je hebben uitgelicht zet jij voortaan espresso’s van café kwaliteit. Dat is toch wat je wilt?

Samenvatting

1. Philips 2200 serie EP2220/10

Beste espressomachine 2023

BESTE ESPRESSOMACHINE

Specificaties

 Prijs: € € 
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Ja
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geschikt voor type koffie: Koffiebonen

Als je op zoek bent naar de beste espressomachine van 2023, kijk dan niet verder dan de Philips 2200 EP2220/10. Het is echt de beste koop espressomachine. 

De espressomachine zorgt ervoor dat jij elke dag kunt genieten van een heerlijke espresso of gewone kop koffie. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en koffie zetten doe je slechts met 1 druk op de knop. Ook als je bezoek hebt, komt deze volautomatische espressomachine goed van pas. 

De Philips 2200 serie EP2220/10 beschikt over 12 verschillende standen voor het malen van jouw koffiebonen: van ultra fijn tot grof. Tevens is zowel de temperatuur als de aroma goed te regelen, iets wat ontzettend belangrijk is als je een lekkere kop koffie wilt zetten. Houd je van een cappuccino? Gebruik dan het stoompijpje om jouw melk op te schuimen. 

Kortom: de Philips 2200 serie EP2220/10 is betaalbaar, kwalitatief sterk en een aanwinst voor elk huishouden!

2. Jura D4 Piano Black

Beste espressomachine Consumentenbond

Specificaties

 Prijs: € € €
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Ja
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Geen mogelijkheid tot melk opschuimen
Geschikt voor type koffie: Koffiebonen

Natuurlijk kunnen wij in ons artikel over de beste espressomachine volgens de Consumentenbond niet vergeten. Het is namelijk goed en leuk om te weten waar andere consumenten uit Nederland hun espresso of koffie mee maken. 

De Jura D4 Piano Black is de beste espressomachine volgens de Consumentenbond. Het is een volautomatische espressomachine met een mooi design en maakt espresso van zeer goede kwaliteit. Deze espressomachine is perfect als jij een fanatieke espresso drinker bent. Tevens kun je ook perfect een doppio, americano, lungo of ristretto bereiden. Een cappuccino is wat lastiger, want het apparaat beschikt niet over een melkopschuimfunctie. 

Het leuke aan dit apparaat is dat je hem kunt bedienen via een app op je smartphone of tablet. Ideaal als je vanaf de bank jouw kopje koffie wilt zetten. Bovendien kan de espressomachine zichzelf reinigen. Dankzij het automatische reinigingssysteem heb je veel minder werk dan bij andere volautomatische espressomachines. Gemak dient de mens! 

3. De’Longhi Dedica Style EC685.R

Beste piston espressomachine

BESTE ESPRESSOMACHINE DELONGHI

Specificaties

 Prijs: € 
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Nee
Instelbare maalgraad: Nee
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie en koffiepads

Een pistonmachine is vaak het apparaat wat wij typeren als een echte espressomachine. De beste pistonmachine is de De’Longhi Dedica Style EC685.R. Verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren past deze ongetwijfeld in elk huishouden. 

De De’Longhi Dedica Style EC685.R tilt jouw thuis gemaakte espresso’s naar een hoger niveau. In slechts 35 seconden kun jij al genieten van een heerlijke bak koffie. De pistonmachine is voorzien van een stoompijpje waarmee jij jouw koffie kunt omtoveren tot een cappuccino of latte macchiato. Lekker voor de afwisseling. 

Het apparaat beschikt tevens over een warmhoudplaat waardoor jouw koffiekopjes verwarmd worden. Dit is een sterke eigenschap, want als jij koffie bereid in koude kopjes, is de koffie ook sneller koud. Iets waar je als koffieliefhebber niet op zit te wachten. 

Met de De’Longhi Dedica Style EC685.R kun jij zowel gemalen koffie als koffiepads gebruiken om koffie te bereiden. De optie om bonen te malen heb je niet. Als je dat wilt, kun je een losse koffiemolen aanschaffen. Tevens is het niet mogelijk om de maalgraad en aroma te bepalen, maar dit maakt niet veel uit. 

Wil jij een mooie traditionele piston espressomachine? Dan is dit de koffiemachine dat het beste bij jou past!

4. Sage The Barista Express

Beste espressomachine barista

Specificaties

 Prijs: € € €
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Nee
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geschikt voor type koffie: Koffiebonen en gemalen koffie

Ben jij een echte barista van beroep? Of sta jij bekend als een thuis barista? Dan is een degelijke machine erg belangrijk. De beste koffiemachine voor de barista is de Sage The Barista Express.

Met deze piston espressomachine zet jij de lekkerste koppen koffie voor jezelf, vrienden en familie. Je kunt al jouw kennis als (thuis) barista volledig kwijt in deze geavanceerde koffiemachine. Je kunt bijvoorbeeld heel nauwkeurig en precies de temperatuur en textuur van de melk regelen. Dat is toch waar je als barista warm van wordt? 

De Sage The Barista Express beschikt over een ingebouwde koffiemolen die het mogelijk maakt om de bonen vlak voor de extractie te malen en in de filterhouder te plaatsen. Hierdoor komen alle aroma’s van de koffie volledig tot zijn recht. Als jij niet wilt wachten op het malen kun je ook eenvoudig gemalen koffie gebruiken. Melk opschuimen doe je via het stoompijpje. 

Heb jij eventjes geen zin om veel na te denken over hoe jij jouw espresso of koffie gaat bereiden? Geen probleem, de barista espressomachine kan ook volledig automatisch bediend worden. 

De barista espressomachine is misschien wat prijziger, maar als (thuis) barista wil je natuurlijk de beste kwaliteit koffiemachine. Met de Sage The Barista Express kun jij als barista alle kanten op! 

5. WMF Lumero

Beste espressomachine halfautomaat

wmf lumero beste espressomachine

Specificaties

 Prijs: € 
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Nee
Instelbare maalgraad: Nee
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie

Als je op zoek bent naar een halfautomaat espressomachine, dan is de beste keus de WMF Lumero. De compacte espressomachine is vanwege zijn formaat en uitstraling geschikt voor elke keuken. 

Met de WMF Lumero heb jij dankzij de Thermoblock binnen 30 tot 40 seconden een heerlijke espresso voor jezelf of jij en je bezoek klaargemaakt. Met 2 kopjes per zetbeurt en temperatuur die je kunt regelen zal jij gegarandeerd een lekkere espresso klaarmaken. Tevens ben je niet beperkt tot een espresso of ristretto, want met het ingebouwde stoompijpje kun je ook melk opschuimen. Het leuke aan dit stoompijpje is dat je deze kunt draaien tot wel 180 graden, hij kan dus zowel links als rechts gebruikt worden. 

De beste halfautomaat espressomachine is de WMF Lumero. De halfautomaat koffiemachine is betaalbaar en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is niet voor niets in oktober 2020 bekroond tot de beste koop espressomachine! 

6. Siemens EQ6 Plus TE655203RW

Beste espressomachine volautomaat

beste espressomachine siemens

Specificaties

 Prijs: € € €
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Ja
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Automatisch met slangetje
Geschikt voor type koffie: Koffiebonen

Een volautomaat espressomachine is de meest complete uitvoering van een espressomachine. Het zijn luxe machines met een verscheidenheid aan functies. Met kop en schouders steekt de Siemens EQ6 Plus TE655203RW boven alle andere volautomaat espressomachines uit. 

De Siemens EQ6 Plus TE655203RW lijkt misschien complex, maar is zeer makkelijk te gebruiken. Kies je favoriete koffie zoals een espresso, cappuccino of latte macchiato en pas naar wens de sterkte van de koffie aan. Je kunt zelfs profielen op slaan. Dit betekent dat je voor iedereen in het huishouden een bepaald profiel hebt. Handige functie hè?

Ook niet geheel onbelangrijk is dat de espressomachine eenvoudig schoon te maken is. Dit is vaak wat lastiger bij volautomaten, maar dankzij de uitneembare onderdelen gaat het bij deze espressomachine heel gemakkelijk. Tevens blijkt uit praktijk onderzoek en online reviews dat het apparaat weinig geluid produceert, erg fijn, want sommige koffiemachines kunnen nogal wat herrie veroorzaken. 

Als je op zoek bent naar een espressomachine die jou kan voorzien van alles op het gebied van koffie, dan is de Siemens EQ6 Plus TE655203RW de beste volautomaat espressomachine die bij jou past! 

7. De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T

Beste espressomachine met automatische melkopschuimer

Specificaties

 Prijs: € € €
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Ja
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Automatisch met slangetje
Geschikt voor type koffie: Koffiebonen en gemalen koffie

Drink jij naast espresso ook vaak andere koffiespecialiteiten waar melk bij komt kijken? Dan hecht je gegarandeerd veel waarde aan een espressomachine met automatische melkopschuimer. Dit is een stuk efficiënter en gemakkelijker dan het stoompijpje of slangetje. Het is makkelijker schoon te houden en het is eenvoudig in gebruik. 

De De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T is de beste espressomachine met automatische melkopschuimer. Naast dat het kwalitatief een erg goede machine is, is het ook een prachtig apparaat voor op jouw aanrecht. Een kop koffie zetten doe je via het display of via de app op je smartphone of tablet. Wat een gemak hè?

Met de Dinamica Plus espressomachine van De’Longhi ben je verzekerd van een goede kop koffie met melk. Het De’Longhi LatteCrema systeem zorgt voor uitstekende melkbereidingen. Dit is een stuk geavanceerder dan espressomachines met een stoompijpje of slangetje. Het apparaat beschikt over 13 maalstanden en 6 verschillende koffiespecialiteiten, dus voor iedereen is er wel een lekkere optie beschikbaar. 

Als je op zoek bent naar een espressomachine met automatische melkopschuimer, kies dan voor de De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste keus voor jou is!

8. Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

Beste espressomachine Philips

beste espressomachine philips

Specificaties

 Prijs: € € 
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Ja
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir
Geschikt voor type koffie: Koffiebonen

De beste espressomachine van Philips is de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40. Met één druk op de knop bereid je eenvoudig jouw favoriete kop koffie. In tegenstelling tot de nummer 1 van 2023, de Philips 2200 EP2220/10, kun jij automatisch alle soorten koffie zetten. De koffiemachine beschikt namelijk over een melkreservoir in plaats van een los, handmatig stoompijpje. 

Je zult wel denken dat bij een extra melkreservoir meer schoonmaak komt kijken, nee, dit is niet het geval. Het melkreservoir van de espressomachine is tweedelig, hierdoor is het reinigen ontzettend simpel. Echter is het algehele onderhoud wel wat meer werk dan andere espressomachines in deze top 10 van 2023. Maar niet getreurd, want de onderdelen kun je eenvoudig uit het apparaat halen. 

De espressomachine ontkalken wordt ook vaak over het hoofd gezien. Als je dit niet op tijd schoonmaakt, dan kan dit resulteren in een verslechterde bak koffie. Gelukkig geeft de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 aan wanneer hij ontkalkt moet worden. Hierdoor ben jij dit doemscenario dus voor.

Het leuke is, deze espressomachine van Philips kun je nu 90 dagen proberen. Gebruik onderstaande link om hem zelf thuis uit te testen!

9. De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

Beste espressomachine Delonghi

delonghi espressomachine

Specificaties

 Prijs: € €
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Ja
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geschikt voor type koffie: Koffiebonen 

De’Longhi is een merk dat vooral bekend staat om haar kwalitatief sterke huishoudproducten. Met name de espressomachines zijn erg populair bij koffieliefhebbers. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de beste espressomachine van Delonghi. 

De De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B blijkt razend populair te zijn onder koffieliefhebbers. Ook wij zelf, zijn in het bezit van deze prachtige espressomachine. Je kop koffie kun je geheel personaliseren naar wens. Zo stel je de koffiesterkte, maalgraad, temperatuur en waterhoeveelheid eenvoudig in. Tijdens bezoek hebben vaak complimenten gekregen over de espressomachine van De’Longhi.

Het stoompijpje biedt je ook de mogelijkheid om melk te bereiden. Hierdoor kun jij gemakkelijk een romige melkschuimlaag maken. Ideaal voor jouw cappuccino of latte macchiato. Het enige nadeel is dat je deze wel goed moet schoonhouden. Daarom moet je goed overwegen of jij bereid bent om dit te doen, of dat je liever kiest voor een losse melkopschuimer

Wil jij de beste espressomachine van De’Longhi? Dan is de De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B de beste koop voor jou!

10. Solis Barista Perfetta Plus 1170 Espressomachine

Beste espressomachine Italiaans

bestee espressomachine italiaans

Specificaties

 Prijs: € €
Aantal kopjes per zetbeurt: 2 kopjes
Aroma controle: Ja
Instelbare maalgraad: Ja
Melkopschuimmethode: Stoompijpje
Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie en koffiepads

Je herkent het wel, je bent op vakantie en je drinkt een heerlijke espresso, maar zodra je in Nederland komt valt dezelfde espresso je tegen. Hoe komt dat toch? Misschien heb je dan wel van een espresso gedronken die bereid is met een Espressomachine van Solis. Het is geen Italiaans merk, maar hij wordt wel veel gebruikt in Italië. Wij zijn opzoek gegaan naar de beste Italiaanse espressomachine, en dat is een Solis espressomachine.

De Solis Barista Perfetta Plus 1170 espressomachine heeft verschillende design prijzen gewonnen. Maar dat niet alleen, want hij maakt ook ontzettend goede koffie. De piston espressomachine beschikt over aroma controle, instelbare maalgraad en aanpasbare temperatuur, wat wil je nog meer? 

Met deze espressomachine kun jij gemalen koffie en koffiepads gebruiken. Echter, als je de lekkerste koffie wilt zetten, adviseren wij je om een losse bonenmaler aan te schaffen. Dit is wel net zo lekker en authentiek. Bovendien kun je dankzij het stoompijpje ook je melk opschuimen, lekker als je graag voor de afwisseling een latte macchiato of cappuccino wilt drinken. 

Ben jij opzoek naar de beste Italiaanse espressomachine? En vind jij gebruiksgemak, design, en een duurzame koffiemachine belangrijk? Dan moet je niet verder kijken, want de Solis Barista Perfetta Plus 1170 is de beste koop espressomachine voor jou! 

Waar moet je op letten als je de beste espressomachine wilt kopen?

Wat vind jij belangrijk in een espressomachine? Dat is de belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen. Aan de hand van die vraag kun jij gerichter op zoek gaan naar de espressomachine die bij jou past. Tevens wordt het dan ook makkelijker om jouw budget te bepalen. Wanneer je deze dingen helder hebt, zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Die zullen wij hieronder voor je uitlichten. 

Prijs van de espressomachine

Alvorens je op zoek gaat naar een espressomachine die het beste bij jou past, is het belangrijk om te kijken wat je te spenderen hebt. De prijzen van espressomachines lopen nogal uiteen. Zo heb je voor minder dan 100 euro al een pistonmachine, maar kun je ook voor meer dan 1000 euro een apparaat kopen, bijvoorbeeld de De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS die een prijs heeft gewonnen bij Kieskeurig in februari 2019.  

Prijs is niet leidend en kijk vooral naar jouw persoonlijke voorkeuren. Drink jij bijvoorbeeld vaak een cappuccino? Dan is een espressomachine met melkreservoir wellicht een goede keuze.  

Formaat van de espressomachine

Niet geheel onbelangrijk is het formaat van de espressomachine. Espressomachine kunnen namelijk vrij groot zijn. Dit kan onhandig zijn als je een kleine keuken hebt. Let dus goed op de afmetingen van een espressomachine. Het zou een beetje knullig zijn als je na ontvangst te weinig ruimte hebt. 

Type espressomachine

Het is je misschien opgevallen dat er verschillende type espressomachines zijn. Het type kan jouw aankoop aardig beïnvloeden. Zo heb je halfautomaat espressomachines, volautomaat espressomachines en pistonmachines. Er zitten grote verschillen in deze drie koffiemachines. Het is hierbij ook van belang dat je een afweging maakt, wat vind jij belangrijk en wat drink jij vaak? 

De verschillende type espressomachines zullen wij hieronder uitleggen. Als je de exacte verschillen wilt weten, lees dan verder!

Onderhoud van de espressomachine

Niet alleen bij een espressomachine, maar eigenlijk bij elke koffiemachine is het onderhoud erg belangrijk. Als jij dit niet regelmatig of tijdig doet, kan het namelijk de kwaliteit van de koffie beïnvloeden. Dit zou zonde zijn, want de eerste bak koffie van de dag kan jouw dag maken of breken. 

Kijk onder andere naar het gemak van schoonmaken. Zijn de onderdelen uitneembaar? Kun je ze in de vaatwasser doen? Dat soort dingen. Daarnaast is het ook belangrijk om zo nu en dan jouw espressomachine te ontkalken. Sommige koffiemachines hebben een functie waarmee ze aangeven dat er ontkalkt moet worden. Dat is erg handig, want niet iedereen weet wanneer dit moet gebeuren. 

Verschillende types espressomachines

In dit artikel hebben wij verschillende type espressomachines uitgelicht. Het is een combinatie van drie verschillende types. Namelijk de halfautomaat, volautomaat en pistonmachine. Wellicht weet jij al wat de verschillen tussen deze drie espressomachines zijn, maar voor de zekerheid willen wij ze toch nog even elk apart benoemen. 

Als je een espressomachine wilt kopen is het goed om de verschillen te kennen. Bovendien willen wij je helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Halfautomaat espressomachine

Als je ervan houdt om zelf nog een handeling te verrichten alvorens je een espresso zet, dan is een halfautomaat espressomachine of pistonmachine wat voor jou. Met een halfautomaat kun jij jouw koffie volledig personaliseren, tijdens elk moment van bereiden. Als je daar geen tijd voor hebt of je vindt het teveel werk, dan raden wij aan om voor een volautomaat espressomachine te gaan. 

Volautomaat espressomachine

Dit zijn de meest complete, geavanceerde espressomachines. Bij de meeste volautomaat espressomachines kun jij jouw gewenste koffiesterkte en  maalgraad instellen. Bij sommige kun je soms zelfs je melk personaliseren. Sommige espressomachines hebben de mogelijkheid om profielen op te slaan, hierdoor hoef je slechts één keer alles in te voeren en de volgende keer hoef je maar 1 keer op de knop te drukken.

De volautomatische espressomachines kunnen naast een goede espresso ook gemakkelijk andere soorten koffie bereiden. Een cappuccino, latte macchiato of ristretto is ontzettend eenvoudig. Het onderhoud van deze machines kan echter wel meer tijd in beslag nemen dan de andere machines in onze top 10 van 2023.

Dus heb jij weinig tijd, of ben je lui van aard? Dan is de volautomaat machine is echt wat voor jou!

Pistonmachine

De pistonmachine is nog een stapje verder van de halfautomaat. Deze koffiemachine bedien je volledig handmatig. Dit vergt enige oefening en je moet het ook leuk vinden om te doen. Met een pistonmachine heb je volledige controle over de bereiding van jouw espresso. Dit type is echt weggelegd voor de echte koffieliefhebber of (thuis) barista. 

Hoe lang gaat espressomachine mee?

Voordat je een grote aankoop doet, wil je graag weten hoe lang een espressomachine meegaat. De levensduur van een espressomachine is ongeveer tussen de 5 en 15 jaar. De exacte levensduur van jouw espressomachine wordt echter sterk beïnvloed door het merk, het type, de complexiteit, de gebruiksfrequentie en een paar andere factoren.

Over het algemeen gaan volautomaat espressomachines langer mee dan halfautomaat espressomachines. Ongeacht het type machine dat je bezit, als je de levensduur wilt maximaliseren, moet je deze goed schoonhouden, ontkalken en voor de zekerheid checken op mankementen. 

Conclusie

Om het nog even op te sommen: de beste espressomachine van 2023 is de Philips 2200 serie EP2220/10. Het is de beste koop voor iedereen. De koffiemachine is gebruiksvriendelijk, kwalitatief sterk en veelzijdig. Kortom, hij is geschikt voor elk huishouden. 

Vind jij het spannend om een machine te kopen op basis van ons onderzoek, dan is de beste espressomachine van de Consumentenbond wellicht een optie voor jou. De Jura D4 Piano Black is door hen bekroond als de beste espressomachine van het jaar. Gegarandeerd een goede koffiemachine, maar iets prijziger dan de meeste espressomachines van onze top 10. 

Onze persoonlijke favoriet is de De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B. Het is de beste espressomachine van De’Longhi en wij zijn er helemaal fan van. Soms we hierboven ook al beschreven hebben wij regelmatig complimenten gekregen over de koffie. Dit alles hebben wij natuurlijk te danken aan de krachtige espressomachine. 

En bij deze onze conclusie. Wij hopen dat je de machine hebt gevonden die bij je past. Zo niet, dan hopen wij dat we je inspiratie hebben gegeven voor jouw zoektocht naar de beste espressomachine. Kun jij je al voorstellen dat jij met een glimlach gaat slapen, omdat je weet dat je de volgende ochtend een lekkere espresso gaat drinken? 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP