Mannen Gadgets

Bose SoundSport Wireless review: de beste draadloze oordopjes voor sport?

Tijd voor de Bose SoundSport Wireless review! 

Met zoveel smartphones die tegenwoordig geen koptelefoonaansluitingen hebben, is het verstandig om te investeren in een goed paar draadloze oordopjes. Vooral als je een paar wilt dragen tijdens het sporten: je wilt niet dat een kabel aan je shirt bungelt terwijl je rent of wanneer je gewichten aan het heffen bent. 

De Bose SoundSport Wireless is een mix tussen bedrade hoofdtelefoons en echt draadloze oordopjes. De in-ear oordopjes maken verbinding via een kabel die achter je hoofd zit, maar maken verder draadloos verbinding via bluetooth. Het beste van alles is dat ze de kenmerkende audiokwaliteit van Bose bieden, waardoor ze een geweldige set oordopjes zijn, of je nu aan het sporten bent of thuis ontspant. 

Lees onze Bose SoundSport Wireless review om erachter te komen waarom dit een van de beste draadloze oordopjes voor sport zijn! 

Bose SoundSport Wireless review

  • Uitstekende audiokwaliteit
  • Goede in-line bediening
  • Werkt met een virtuele assistent zoals Siri
  • Redelijk fors van formaat
  • Batterijduur kan wat langer

Bose heeft goed zijn best gedaan met de Bose SoundSport Wireless draadloze oordopjes. Ze beschikken over een uitstekende audiokwaliteit en een comfortabele pasvorm. Koop deze oortjes als je op zoek bent naar draadloze oordopjes die gebruiksvriendelijk zijn en sterke prestaties leveren. 

Het enige minpunt is misschien de omvang van de Bose oortjes. Deze zijn namelijk groter in verhouding dan andere draadloze oordopjes. Over het algemeen zijn deze Bose oortjes geweldig voor sport of om gewoon mee te chillen!

Bose SoundSport Wireless review: prijs

De Bose SoundSport Wireless is verkrijgbaar bij verschillende winkels of webshop. Persoonlijk shoppen wij het liefste bij bol.com of Coolblue. De prijzen zijn ongeveer gelijk, namelijk rond de € 140,00. 

De prijs van deze Bose oortjes ligt in lijn met andere draadloze oordopjes. 

Bose SoundSport Wireless review: design

Het design is natuurlijk erg belangrijk als je op zoek bent naar een nieuw paar draadloze oortjes. De Bose SoundSport Wireless oortjes zijn een van de grootste oortjes die wij ooit gedragen hebben. Ze zijn ook een stukje zwaarder dan andere oortjes. 

Beide oortjes zijn verbonden met een draad, die in-line bedieningselementen hebben die kunnen worden gebruikt om het volume te verhogen en te verlagen, en om nummers af te spelen, te pauzeren of vooruit te gaan. Als de Soundsport is aangesloten op een iPhone, wordt Siri geactiveerd door de middelste knop op de bedieningselementen ingedrukt te houden.

Een ander klein maar geruststellend kenmerk was de kleine clip aan het draad. Deze kun je bijvoorbeeld aan een halsband vastmaken om ervoor te zorgen dat als de oortjes uit je oren zouden vallen, ze niet te ver zouden gaan. Wij ontdekte ook dat de clip ervoor zorgde dat de draad niet in de nek blijft haken als je je hoofd naar rechts of links draait.

Tot slot is het belangrijk dat de beste draadloze oordopjes voor sport tegen zweet en water kunnen. Gelukkig zijn deze oortjes zweetbestendig en gecertificeerd volgens IPX4, wat betekent dat ze niet kunnen worden ondergedompeld, maar beter bestand zijn tegen zweet en spatten dan normale oordopjes!

bose soundsport wireless

Bose SoundSport Wireless review: comfort

Tijdens het sporten is het belangrijk dat oortjes goed blijven zitten. Voornamelijk wanneer je aan het hardlopen bent, is dit essentieel. Daarnaast is het draagcomfort ook van belang. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je na 30 minuten je oortjes liever niet meer draagt. Wij hebben de Bose oortjes uitgebreid getest om erachter te komen hoe het comfort is.

Wij vinden dat de oortjes behoorlijk ver uitsteken. Hierdoor ontstaat er op momenten lichte paniek dat ze uit je oren zullen vallen. Gelukkig blijven ze goed zitten, ook tijdens het hardlopen. Opmerkelijk vinden we de kleine siliconen winglet, die de binnenkant van je oor omsluit. Dit zit erg prettig, maar draagt bij aan het gevoel dat ze eruit kunnen vallen. 

Sommige oortjes hebben slechts een enkele pasvorm. Bij de aanschaf van deze Bose oortjes werden wij positief verrast door de verschillende pasvormen die meegeleverd worden. Hierdoor is er voor iedereen wel een fijne pasvorm te vinden! 

In vergelijking met andere goede draadloze oordopjes zoals de Samsung Galaxy Buds, vinden wij dat de Bose oortjes comfortabeler in je oor zitten. 

Select 2021
Select 2021

Bose SoundSport Wireless review: verbinden en gebruiken

Het verbinden en gebruiken van de oortjes moet niet teveel moeilijkheden met zich meebrengen. Wij hebben de oortjes in twee verschillende scenario’s getest. De eerste simuleerde hoe wij hem dagelijks zou gebruiken: verbonden met een iPhone 12, met de telefoon in mijn zak, rondlopen. Vervolgens hebben wij de Soundsport aangesloten op een Apple Watch Series 6 (gedragen om mijn linkerpols) en zijn wij gaan hardlopen.

Met de iPhone hield de Soundsport een stabiele verbinding, wat er ook gebeurde. Wij hebben nooit last gehad van geluidsverlies, zelfs niet als wij het hoofd naar een van beide kanten draaide. 

Tijdens het hardlopen viel het geluid van de Bose oortjes af en toe weg, maar niet meer dan eens in de paar minuten, en het geluid kwam binnen een seconde terug.

Hoewel de Bose Soundsport Wireless tegen zweet kan, melden sommige gebruikers dat de Bose oortjes niet meer werken onder “zware zweet” -omstandigheden. Wij hebben de proef op de som genomen en namen de Soundsport mee voor een redelijk bezwete hardloopsessie, maar wij merkten hier niets van. Bose heeft het probleem echter erkend en zal oordopjes vervangen die zijn beschadigd als gevolg van overmatig zweten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Wat een top service!

Bose SoundSport Wireless review: geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van Bose oortjes en andere producten is over het algemeen bijzonder goed. Het is een van hun USP’s en daar mogen ze wat ons betreft ook flink mee pronken. 

Het geluid van de Bose SoundSport Wireless is perfect. Ze hebben een krachtig geluid, waardoor je misschien tijdens het sporten net wat harder je best zult doen. Het heeft ook geen soepele, slordige bas die de ritmische impact van een nummer bederft. Voor luisteren in een stille kamer lijkt het misschien een beetje agressief, maar dat is niet echt waar de Bose SoundSport Wireless voor is. Dit zijn echte draadloze oordopjes voor sport. 

Wij vinden het tof dat Bose er wederom in geslaagd is om oortjes met fantastisch geluid te maken. In je favoriete nummer of podcast kun je de details goed horen en dankzij de solide dynamiek zorgen de Bose oortjes er ook voor dat de muziek levendig klinkt. Wat wil je nog meer? 

Als kers op de taart kun je met de app voor Android en iOS de firmware van de Bose Soundsports Wireless up-to-date houden. De app is voor de rest niet heel bijzonder. Het zou helemaal perfect zijn als je verschillende audioprofielen kan aanmaken en wijzigen. Wellicht voor de toekomst.. 

Bose SoundSport Wireless review: batterijduur

De batterijduur van draadloze oortjes zijn tevens een belangrijke factor. Vooral voor mensen die lange hardloopsessies houden is het misschien wel cruciaal. Wij hebben getest hoe lang de Bose oortjes meegaan. 

De Bose SoundSport Wireless heeft een matige algehele batterijprestatie. De batterijduur van 6 uur is onopvallend en het duurt 1,5 uur om ze op te laden, wat vrij lang is gezien hun korte batterijduur. Aan de andere kant hebben ze een automatische uitschakeling om de batterij een beetje te sparen. 

Kijk voor draadloze oordopjes met een langere batterijduur naar de HYPHEN 2 of de Apple AirPods Pro

Bose SoundSport Wireless review: bellen

Bellen doe je misschien niet tijdens het sporten, maar het is fijn als je nieuwe paar draadloze oortjes dit wel kunnen. Alvorens wij deze Bose SoundSport Wireless review schreven, hebben wij meerdere telefoongesprekken gehouden. 

Wij vinden de belkwaliteit van de Bose SoundSport Wireless middelmatig. Ze hebben een microfoon in het snoer, zodat je onderweg gemakkelijk kunt telefoneren, maar zoals bij de meeste draadloze oortjes klinkt je stem vrij minimalistisch. Voor de ander aan de lijn kan het soms moeilijk zijn je te horen, vooral in luidruchtige omgevingen.

Conclusie

Tot slot komen we aan bij de conclusie van onze Bose SoundSport Wireless review!

De Bose SoundSport Wireless zijn fantastische oortjes voor sporters. Wij vinden dit de beste draadloze oordopjes voor sport. Dankzij de clip kun je ze namelijk ergens aan bevestigen, waardoor je ze gegarandeerd niet zult verliezen. Ideaal voor hardlopen, fitnessen of fietsen. Echter kan het in het begin soms wennen zijn, want wij hadden het gevoel dat ze eruit konden vallen. 

Het enige wat wij minder vinden is het formaat van de Bose oortjes. Ze zijn wat groter dan de gemiddelde paar draadloze oortjes. Maarja, dit gaat niet ten koste van de prestaties. Het geluid is waanzinnig, of je nu onderweg bent, aan het sporten bent, of aan je bureau zit. Bovendien is de prijs ook toegankelijk voor de meeste mensen. 

Ben je opzoek naar een goede paar draadloze oordopjes voor sport? Dan zijn de Bose SoundSport Wireless de beste oortjes voor jou!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP