Mannen Gadgets

Beste gaming muis 2023? TOP 10 beste gaming muizen?

Het hebben van de beste gaming muis kan het verschil betekenen tussen overwinning en nederlaag. Of je jezelf nu onderdompelt in gigantische avonturen voor één speler of in multiplayer concurreert voor glorie en roem, een goedkope standaard muis zal je gewoon niet redden.

Een goede gaming muis maakt je niet per se bekwamer, maar het geeft je vaardigheden wel de kans om door te komen. Met behulp van dit artikel kan jij de beste gaming muis vinden voor jouw speelstijl, persoonlijke voorkeuren en budget. Wat je ook koopt, het is comfortabeler, kleurrijker en effectiever dan een standaard muis.


Sommige gaming muizen zijn klein en slank en geven prioriteit aan snelheid boven alle andere overwegingen. Andere zijn groot en zitten vol met extra toeters en bellen, zodat je de perfecte pasvorm en het perfecte gewicht voor jouw hand kunt aanpassen. Hoewel er niet voor iedereen een “beste gaming muis” is, zou dit artikel je moeten helpen de beste gaming muis voor jouw specifieke game setup te vinden.

Wat is de beste gaming muis?

De beste gaming muis van 2023 is de Corsair Dark Core RGB Pro. Deze muis heeft een ergonomisch ontwerp en een comfortabele grip die perfect in de hand ligt. Daarnaast biedt hij een lange batterijduur, extreme wendbaarheid en precisie. Dit is wat je verlangt van een goede gaming muis. 

Samenvatting

1. Corsair Dark Core RGB Pro

Beste gaming muis 2023

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 142 gram 
DPI: 100 – 18000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Bedraad, draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

De Corsair Dark Core RGB Pro is een waar kunstwerk. Dit is een ergonomisch ontworpen muis met een comfortabele gestructureerde grip die perfect in de hand ligt. Het wordt geleverd met een verwisselbare zijgreep die jouw vingers en duimen van het speeloppervlak houdt en nauwkeurige muisbewegingen mogelijk maakt.

De muis is in staat om verbinding te maken via Bluetooth. Standaard kan deze muis tot wel 50 uur gamen op één lading. 

Dankzij de iCUE-software van Corsair kun je alles doen, van het veranderen van de verlichting tot het programmeren van knoppen en meer. Hier kun je de 9 verlichtende plekke van de gaming muis aanpassen met een aantal verschillende effecten, waaronder statisch, regenboogkleur, kleurpuls en kleurverschuiving, of je kunt directe verlichting kiezen om met een enkele klik dezelfde kleur in te stellen op meerdere Corsair-apparaten.

Deze muis ondersteunt tot max. 18.000 DPI die on-the-fly kan worden omgeschakeld met de knoppen aan de bovenkant. Je kunt schakelen tussen drie belangrijke DPI-modi die kunnen worden aangepast in de CUE-software. 

De Corsair Dark Core RGB Pro is de beste gaming muis van 2023. Het is een muis met meerdere knoppen, een lange batterijduur, een comfortabel ontwerp en uitstekende specificaties. Daarnaast is hij buitengewoon wendbaar, nauwkeurig en ook aanpasbaar. Wat verlang je nog meer van de beste gaming muis?

2. Logitech G PRO

Beste gaming muis ter wereld

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 80 gram 
DPI: 100 – 25600 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

Uiteraard zijn we ook opzoek gegaan naar de top van de ijsberg. De beste gaming muis ter wereld verdiend zeker een plekje in onze top 10 beste gaming muizen. Deze muis wordt gebruikt door verschillende professionele gamers. Volgens hen is dit de beste gaming muis ter wereld. Wil jij ook jouw prestaties op professioneel brengen? Dan is dit de beste gaming muis voor jou!

De Logitech G PRO is de beste gaming muis ter wereld. Als je je niet druk maakt over onnodige franje en toeters en bellen. Dit is een handige, lichtgewicht, draadloze gaming muis met gladde PTFE-voetjes, een batterijduur tot 70 uur en een ingetogen ontwerp.

Dit is een serieuze gaming muis die is ontworpen voor professionals, die licht van gewicht is. De Logitech G PRO is opmerkelijk wendbaar en ook wonderbaarlijk nauwkeurig. De DPI kun je niet via de muis aanpassen, maar doe je via de software. Een echte gamer hoeft dit ook niet via zijn of haar muis te doen!

3. Razer Basilisk Ultimate

Beste gaming muis draadloos

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € € €
Gewicht: 156 gram 
DPI: 100 – 20000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

Een draadloze gaming muis is erg populair. Om die reden hebben wij onderzoek gedaan naar de beste draadloze gaming muis op de markt. Dit is er eentje van het merk Razer. Een betrouwbaar merk voor gamers.

De Razer Basilisk Ultimate is de beste draadloze gaming muis. Deze muis is het toppunt van Razer’s ontwerp: een draadloze muis met meerdere knoppen, een handig oplaadstation, een aantal kleurrijke RGB-verlichting en ook interessante functies.

Deze muis zit boordevol functies, waaronder een verwijderbare multifunctionele paddle die ook dienst doet als een duimknop. Houd de peddel in het midden van een game ingedrukt en je krijgt een tijdelijke verlaging van de DPI-niveaus voor nauwkeurig snipen of kleine muisbewegingen. Zodra je het weer loslaat, ben je terug op het niveau dat je eerder gebruikte.

De andere leuke functie is het aanpasbare scrollwiel. Zowel aan de onderkant als de zijkant kun je die volledig personaliseren naar wens. In totaliteit heb je 11 verschillende knoppen die je kunt personaliseren. 

De Razer Basilisk Ultimate heeft de focus op comfort en gebruiksgemak. Dit is gemakkelijk een van de meest comfortabele en flexibele draadloze gaming muizen op de markt. Een belachelijke batterijduur, aanpasbare verlichting en een handig oplaadstation maken het helemaal af. Dit is de beste draadloze gaming muis van 2023!

4. Corsair Nightsword RGB

Beste bedrade gaming muis

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 280 gram 
DPI: 100 – 18000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Bedraad
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

Een bedrade gaming muis zal je nooit in de steek laten. Geen gedoe met opladen, maar gewoon constant speelplezier. Deze uitvoering is nog steeds razend populair. Voor de geïnteresseerde hebben wij uitgezocht welke bedrade gaming muis je het beste kunt kopen. 

De Corsair Nightsword is de beste bedrade gaming muis. Het is een briljant ontworpen muis met boordevol functies. Dit is een betaalbare gaming muis met alle toeters en bellen.

Het heeft een voorgevormde vorm, een rubberen gestructureerde afwerking en een ontwerp voor handpalmgreep speciaal voor rechtshandige spelers. Een ander hoogtepunt is het instelbare gewicht, met zes gewichten (drie van 4,5 g en drie van 2,8 g) die in verschillende lay-outs in het compartiment aan de onderkant kunnen worden geplaatst.

De Corsair Nightsword RGB heeft 11 programmeerbare knoppen en de mogelijkheid om direct van DPI te wisselen. Stel drie verschillende DPI-niveaus in om tussen te schakelen, evenals een aangepast niveau voor de “sniper” -modus die kan worden geactiveerd door een van de duimknoppen ingedrukt te houden om naar een zeer laag DPI-niveau te gaan voor nauwkeurige bewegingen.

Vind jij draadloos helemaal niks? Kies dan voor de Corsair Nightsword RGB. Dit is de beste bedrade gaming muis. 

5. Corsair Harpoon RGB Wireless

Beste gaming muis onder 100 euro

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € 
Gewicht: 280 gram 
DPI: 10000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Bedraad, draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

Een typische casual gamer wilt liever zo min mogelijk uitgeven aan randapparatuur. Een gaming muis onder 100 euro is hetgeen wat de meeste casual gamers hebben. Voor deze categorie gamers hebben wij uitgezocht welke gaming muis je het meeste waar voor je geld geeft. 

De Corsair Harpoon RGB Wireless is de beste gaming muis onder 100 euro. Het is een goedkope draadloze muis van een grote fabrikant. Voor ongeveer € 50,00 krijg je nog steeds heel veel functionaliteit.

Deze muis heeft een ergonomisch ontwerp met gestructureerde handgrepen, een uitgebreide softwaresuite en onberispelijke draadloze functionaliteit. Je krijgt een krachtige sensor met hoge DPI, functionele RGB-verlichting en twee programmeerbare, handige duimknoppen. Het is een eenvoudige muis, maar het is een verrassend goede, vooral als je bedenkt dat hij onder de 100 euro kost.

Als alle lampjes zijn uitgeschakeld en de muis in Bluetooth-modus staat, gaat de batterij tot wel 60 uur mee. Zelfs als alle toeters en bellen zijn ingeschakeld, gaat de muis een paar dagen zwaar gamen mee en kun je tijdens het gamen opladen via USB.

Ben jij opzoek naar de beste gaming muis onder 100 euro? Dan is de Corsair Harpoon RGB Wireless de beste koop game muis voor jou! 

6. Trust GXT 130 Ranoo

Beste gaming muis onder 30 euro

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € 
Gewicht: 152 gram
DPI: 800 – 2400 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

Een game muis onder 30 euro is voor de mensen met een beperkt budget heel interessant. Deze categorie is erg in trek bij beginnende en casual gamers. Je zou denken dat je voor dit beperkte budget een waardeloze game muis krijgt, maar wij hebben een uitstekende optie gevonden. 

De Trust GXT 130 Ranoo is de beste gaming muis onder 30 euro. Met een draadloos bereik van 8 meter, instelbare DPI (800 – 2400) en 9 knoppen, zul jij voortaan al jouw tegenstanders te slim af zijn. Dit is een draadloze game muis die werkt op batterij. Het enige nadeel is dat je batterijen op voorraad moet houden indien de batterij leeg gaat. 

Wij vinden dit een goede muis. Hij doet wat een game muis hoort te doen. Tijdens onze test bleek de Trust GXT 130 Ranoo enorm snel en hij voelde tevens erg prettig in de hand, ook bij lange gamesessies. Kortom, dit is echt een aanrader. 

Als je opzoek bent naar de beste gaming muis onder 30 euro, dan is dit jouw muis. De Trust GXT 130 Ranoo!

7. Logitech G502 Lightspeed

Beste gaming muis voor grote handen

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € €
Gewicht: 114 gram
DPI: 16000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

Mensen met grote handen hebben vaak moeite om een prettige muis te vinden. Vooral voor het gamen zal dit ten koste gaan van je prestaties. Voor deze groep mensen hebben wij onderzoek gedaan naar de beste gaming muis voor grote handen. 

De Logitech G502 Lightspeed is de beste gaming muis voor grote handen. Het is een muis die niet alleen vol zit met alle gebruikelijke opties, maar ook een aanpasbaar gewicht heeft waarmee je het gewicht kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Ideaal voor mensen met grote handen! 

De G502 maakt gebruik van Logitech’s Lightspeed draadloze technologie om ervoor te zorgen dat hij constant een lage latentie en betrouwbare verbinding onderhoudt en je nooit in de steek laat. Het heeft ook snellaad mogelijkheden, wat betekent dat je op deze manier ongeveer twee en een half uur aan batterijduur kunt krijgen na vijf minuten opladen. In totaliteit is de Logitech G502 Lightspeed voorzien van 60 uur aan batterijduur. 

Via de software kun je de verlichting van de twee belangrijkste RGB-compatibele zones regelen, DPI-niveaus aanpassen, snelheden rapporteren en de instellingen van de knoppen aanpassen. 

Deze muis heeft 11 verschillende knoppen, waarvan er twee zijwaarts op het muiswiel drukken, en ze kunnen allemaal worden aangepast. Je kunt binnen deze software specifieke commando’s (zoals Windows-snelkoppelingen), individuele toetsaanslagen, macro’s of acties instellen. Het is mogelijk om dingen te doen zoals het toewijzen van een druk op de knop om bijvoorbeeld OBS-opnames te starten / stoppen. Dit systeem is ongelooflijk flexibel.

De Logitech G502 Lightspeed is een van onze favoriete game muizen voor grote handen. Hij is bovendien erg geschikt voor de intensieve gamer! 

8. SteelSeries Rival 3

Beste gaming muis voor kleine handen

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € 
Gewicht: 158 gram 
DPI: 18000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

In tegenstelling tot mensen met grote handen hebben kleine handen ook moeite om een geschikte game muis te vinden. Jullie laten we niet in de steek. Dit is de beste gaming muis voor kleine handen. 

De SteelSeries Rival 3 is de beste gaming muis voor kleine handen. Het is een lichtgewicht muis die voor zowel de casual als de fanatieke gamer geschikt is. Hij ligt comfortabel in de hand en is goed ontworpen met veel meer functies dan je zou verwachten. 

Dankzij de programmeerbare duimknoppen kun je de muis volledig instellen naar wens. Erg handig, vooral als je kleine handen hebt. Uiterste precies is geen enkel probleem met de maximale DPI van 18.000. 

Het enige wat wij missen is dat de Rival 3 geen RGB verlichting heeft. Daardoor zal hij niet oplichten in het donker. Desalniettemin gaat dit niet ten koste van je precies, maar is het slechts iets voor het oog. 

Ben je opzoek naar de beste gaming muis voor kleine handen? Kies dan voor de SteelSeries Rival 3! 

9. SteelSeries Rival 600

Beste gaming muis linkshandig

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 128 gram 
DPI: 12000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Bedraad
Links- of rechtshandig: Linkshandig en rechtshandig

Linkshandigen worden vaak in de steek gelaten als het aankomt op game muizen. Er is een beperkt aanbod beschikbaar en de meeste liggen niet prettig in de hand. Gelukkig zijn er wel een aantal goede modellen beschikbaar. Voor de linkshandige gamer, dit is de beste game muis voor jou! 

De SteelSeries Rival 600 is de beste gaming muis voor linkshandigen. Hij komt met verschillende grip-stijlen voor extra comfort. Bovendien is hij geschikt voor rechts- en linkshandigen. Wil jij jouw andere hand trainen? Dan is dit dus geen enkel probleem. 

Het is een geavanceerde game muis met dubbele sensoren voor de juiste tracking. De TrueMove 3+ en TrueMove3 optische sensor zorgen voor 1 op 1 tracking, terwijl de dieptesensor de laagste en meest accurate afstanddetectie van gaming bereikt. 

De RGB verlichting kun je via de externe software volledig personaliseren. Dit is geen must, maar wel leuk als je het wilt afstemmen met de rest van je game setup. Ik bedoel als je al in het bezit bent van de beste game PC die ook leuke kleurtjes heeft, waar wacht je dan nog op? 

Ben je linkshandig en houd je van gamen? Dan is de SteelSeries Rival 600 de beste koop gaming muis voor jou!

10. Razer Naga Pro

Beste gaming muis voor fortnite

beste gaming muis

Specificaties

Prijs: € € €
Gewicht: 117 gram 
DPI: 400 – 20000 DPI
Aansturing: Optisch
Type verbinding: Draadloos
Links- of rechtshandig: Rechtshandig

Fortnite is sinds kort niet meer weg te denken in het dagelijks leven van een gamer. De game heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Om eerste te worden is goede hardware en randapparatuur erg belangrijk. Zo ook een goede muis voor het gamen. 

De Razer Naga Pro is de beste gaming muis voor Fortnite. Deze muis probeert voor iedereen te zorgen met een interessant ontwerp dat niet alleen alles heeft wat je van een game muis mag verwachten, maar ook verwisselbare zijknoppen heeft, wat betekent dat je de toegang tot de duimknoppen kunt wijzigen, afhankelijk van wat je speelt.

De Naga Pro boeit ook op andere gebieden. Een daarvan is de mogelijkheid om verbinding te maken in bedrade, Bluetooth- of draadloze modus. In Bluetooth, met RGB-verlichting uit, kun je er ook maar liefst 150 uur batterijduur uit halen.

De Razer Naga Pro is een fantastische optie voor gamers die van Fortnite houden. Dit is de beste gaming muis voor Fortnite!

De beste gaming muis: waar op letten?

Wij snappen dat je wellicht nog een aantal extra tips nodig hebt om de beste gaming muis voor jou aan te schaffen. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke punten uitgelicht. Ga deze bij langs en de keus voor een geschikte gaming muis voor jou wordt een stuk gemakkelijker!

Optisch of laser?

Beide sensortypen bieden een geweldige ervaring, maar optische muizen hebben een iets betere nauwkeurigheid. Muizen met een laser werken op verschillende soorten oppervlakken. Als je echt kieskeurig bent, ga dan voor een optische sensor. Alle muizen in onze top 10 zijn voorzien van een optische sensor.

Draadloos of bedraad?

Draadloze muizen hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, maar ze hebben nog steeds nadelen, waaronder een beperkte batterijduur (vooral met RGB) en mogelijke latentie. Als je voor een draadloze kiest, streef dan naar een met een batterijduur van 30 uur of meer.

Type greep

Het is een goede gewoonte om te onderzoeken hoe je jouw muis precies vasthoudt. Er zijn 3 veelgebruikte muisgrepen:

Handpalmgreep – De basis van je handpalm rust op de achterkant van de muis, met jouw vingers erop.
Klauwgreep – Waar je pols op de muismat rust, raakt de handpalm de muis niet, en je vingertoppen grijpen de randen ervan en de knoppen vast.
Vingertopgreep – Waar je pols en handpalm beide zijn opgeheven van de muismat en de muis, en het wordt weer vastgegrepen met alleen de vingertoppen aan de randen en op de knoppen.

Als je jouw gripstijl kent, kun je een muis vinden die bij je past, aangezien elke grip meestal wordt veroorzaakt door de grootte van de handen. Daarom zal een muis die is ontworpen voor een vingertopgreep waarschijnlijk groter zijn dan een muis die is ontworpen voor een handpalmgreep.

Conclusie

Tot slot komen we aan bij de conclusie. Uiteraard hopen wij dat we je hebben kunnen informeren en inspireren over de beste gaming muizen die er op dit moment zijn. Laten we het een en ander voor je opsommen. 

De beste gaming muis van 2023 is de Corsair Dark Core RGB PRO. Deze muis heeft echt de full-package als het gaat om een volwaardige gaming muis. Hij is geschikt voor de casual en fanatieke gamer. Bovendien is het comfort en gebruiksgemak ongeëvenaard. 

Onze persoonlijke favoriet is de Razer Naga Pro. Wij zijn fanatieke Fortnite spelers dus vinden wij een goede muis belangrijk. Sinds een aantal maanden gebruiken wij deze dagelijks en we willen niet meer anders. Ook voor andere games zoals Call of Duty Warzone of Grand Theft Auto is hij prima. Wij zijn fan! 

Mocht je hulp nodig hebben bij het uitzoeken of aanvullende vragen hebben, neem dan contact met ons op. Dit kan via Instagram DM of de contactpagina

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP