Mannen Gadgets

Beste melkopschuimer 2023? Dit is de TOP 10!

De melkopschuimer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het gevoel van dat je zelf een lekkere cappuccino of latte macchiato kunt maken geeft voldoening. Maar wat is nou de beste melkopschuimer die bij jou past?

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste melkopschuimers op de Nederlandse markt. Onze top 10 van 2023 is gebaseerd op onze eigen ervaring, productspecificaties, online reviews en recensies. Daarnaast letten wij goed op wat de consument wilt. De prijs-kwaliteitsverhouding moet namelijk goed zijn. En dat hebben deze 10 apparaten allemaal. 

In dit artikel vind jij de beste melkopschuimer die bij jou past. Kijk, vergelijk en doe inspiratie op. Wij hopen jouw zoektocht naar de meest geschikte melkopschuimer makkelijker te maken! 

Samenvatting

1. Inventum MK350

Best melkopschuimer van 2023 (beste koop)

beste melkopschuimer

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 0,24 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Ja
Vaatwasserbestendig: Nee, apparaat kan niet in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Nee, apparaat beschikt niet over warmhoudfunctie 

Inventum staat voor kwaliteit en beleving. Dat merk je ook wanneer je hun producten in huis haalt. Als je op zoek bent naar de beste koop melkopschuimer, kijk dan niet verder dan de Inventum MK350. Dit is veruit de beste melkopschuimer van 2023. 

Met de Inventum MK350 heb jij in slechts 90 seconden de perfecte melkschuim. Het oppakken van de melkopschuimer is makkelijk dankzij de grote handgreep. Als je de melk gaat bijvullen zul je erachter komen dat een draadloze melkopschuimer erg prettig is. Bovendien is de melkopschuimer is geschikt voor alle melksoorten, dus ook voor sojamelk en havermelk. Handig hè?

Wanneer je de melk wilt gaan opschuimen let je op de controlelampjes. Dankzij deze controlelampjes kun je precies zien wanneer de melk klaar is. Na gebruik is schoonmaken een eitje dankzij de speciale coating aan de binnenkant. Er zit namelijk een anti-kleeflaag aan de binnenkant. 

De Inventum MK350 melkopschuimer is voordelig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor alle soorten melk. Ideaal als jij dus ook wel eens geniet van plantaardige melk in je koffie. En ondanks dat het apparaat niet vaatwasserbestendig is, is schoonmaken zo gefixt. Dus als je op zoek bent naar de beste koop melkopschuimer, dan is dit het beste apparaat voor jou!

2. Severin SM 3587

Best melkopschuimer volgens de Consumentenbond (best getest)

beste melkopschuimer severin

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud: 0,70 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Ja
Vaatwasserbestendig: Ja, apparaat kan in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Ja, apparaat beschikt over warmhoudfunctie 

Natuurlijk nemen wij in al onze vergelijkingen ook de beste volgens de Consumentenbond mee. De consumentenbond geeft ons namelijk een goed beeld over wat andere consumenten in Nederland hebben. Daarom nemen wij ook de beste melkopschuimer volgens de Consumentenbond mee in ons artikel. 

De Severin SM 3587 is de melkopschuimer die als best getest is door de Consumentenbond. Wij snappen waarom, want het is echt een geavanceerd apparaat. De melkopschuimer biedt 13 verschillende programma’s. Bovendien heeft het een inhoud van 700 ml, dus ook toereikend voor grotere gezinnen. 

Met melkopschuimer van Severin kun jij ontzettend veel soorten melk en andere dranken bereiden. Warme en koude melk, sojamelk, havermelk, lactosevrije melk, eiwitshakes, warme chocolademelk (van stukjes!), babyvoeding, glühwein en schuim voor een cappuccino of latte macchiato. De keuze is echt enorm. 

Het bedienen van de Severin melkopschuimer is eenvoudig. Met een moderne draaiknop kun jij jouw favoriete drank selecteren en laten bereiden. Na gebruik kun je het apparaat eenvoudig reinigen. Het apparaat is met zijn roestvrijstalen behuizing namelijk geschikt voor de vaatwasser. 

Wil jij een geavanceerde apparaat die ook nog eens als best getest is door de Consumentenbond? Dan is de Severin SM 3587 de beste melkopschuimer voor jou!

3. Philips Senseo CA6500

Best melkopschuimer van Philips

beste melkopschuimer philips

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 0,12 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Nee
Vaatwasserbestendig: Nee, apparaat kan niet in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Ja, apparaat beschikt over warmhoudfunctie 

We willen ook graag een melkopschuimer van Philips meenemen in onze top 10. Niet om het principe, maar omdat deze behoren tot de beste van de markt. Philips bestaat al jaren en innovatie en de menselijke benadering staan centraal. Dit merk je ook in de producten die je van hen koopt. Er is echt goed over nagedacht.

De Philips Senseo CA6500 is de beste melkopschuimer van Philips. Het apparaat komt in 4 verschillende kleuren, dus voor elke keuken heb je er wel eentje die past. De inhoud van 120 ml kan je wellicht afschrikken, omdat dit minder is dan de meeste melkopschuimers, maar het is nog steeds genoeg voor 2 cappuccino’s. 

Het bedienen van de Philips melkopschuimer is eenvoudig. Er kan namelijk niet wel mis gaan, omdat het apparaat maar 1 knop bevat. Na gebruik kun je het apparaat reinigen met de hand. Wees gerust, want er zit een anti-aanbaklaag in het apparaat dus schoonmaken zou gemakkelijk moeten gaan!

4. Nespresso Melkopschuimer Aeroccino

Best melkopschuimer van Nespresso

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud: 0,12 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Ja
Vaatwasserbestendig: Ja, apparaat kan in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Nee, apparaat beschikt niet over warmhoudfunctie 

Nespresso is een populair merk binnen de koffie industrie. Voornamelijk staan zij bekend om de koffiecupmachines. Deze koffiemachines hebben een sterk design, zijn gebruiksvriendelijk en de prijs-kwaliteitsverhouding is top. Sommige uitvoeringen komen ook in combinatie met een losse melkopschuimer. Uit ons onderzoek is gebleken dat wij de melkopschuimer van Nespresso echt een plek moeten geven in onze top 10 van 2023.

De Nespresso Aeroccino is populair bij koffieliefhebbers die in het bezit zijn van een Nespresso koffiecupmachine. Als we kijken naar design is het ook echt een goede aanvulling op jouw Nespresso apparaat. Bovendien past de melkopschuimer met zijn retro design en strakke look in elke keuken. 

Het apparaat is beschikbaar in 3 verschillende kleuren. Melk bereiden doe je zowel warm als koud. Het opschuimen van melk kun je doen tot 120 ml melk en warme melk tot 240 ml. Na bereiding was jij je apparaat met de hand af. Dit zou niet heel lang moeten duren, want hier staan de apparaten van Nespresso bekend om.

5. Solis Cremalatte 869

Best melkopschuimer voor de barista

beste melkopschuimer barista

Specificaties

Prijs: € €
Inhoud: 0,35 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Nee
Vaatwasserbestendig: Ja, apparaat kan in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Nee, apparaat beschikt niet over warmhoudfunctie 

Als je een barista bent van beroep dat is goed materiaal belangrijk. Ook wanneer je thuis bent wil je graag het beste van het beste om koffie te bereiden. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste melkopschuimer voor de barista.

De Solis Cremalatte 869 zorgt ervoor dat jij jouw koffie nog lekkerder maakt. Wij zijn ervan overtuigd dat deze multifunctionele melkopschuimer het meest geschikt is voor de (thuis) barista. Voor mensen die naast normale melk ook genieten van plantaardige melk is dit apparaat ook toereikend. De bereiding van sojamelk, havermelk of amandelmelk en andere soorten gaat perfect. Bovendien leent het apparaat zich ook uitstekend voor warme chocolademelk of ijskoffie. 

Het apparaat van Solis heeft een hittebestendig glas en een inhoud van 350 ml. Bediening is eenvoudig dankzij de gebruiksvriendelijke sensortoets. Tijdens bereiding let je op de LED lampjes om het proces te volgen. Na gebruik kun je het apparaat in de vaatwasser doen. Dat scheelt! 

6. MOA Melkopschuimer

Best melkopschuimer voor plantaardige melk

moa melkopschuimer plantaardige melk

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 0,24 liter
Type: Elektrisch
Type: Elektrisch
Vaatwasserbestendig: Nee, apparaat kan niet in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Nee, apparaat beschikt niet over warmhoudfunctie

Plantaardige melk is tegenwoordig razend populair. Het is gemakkelijk te bewaren, duurzaam en gezond. Echter, niet elke melkopschuimer is geschikt voor plantaardige melk. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de melkopschuimer die het beste plantaardige melk voor in de koffie kan bereiden. 

De MOA Melkopschuimer is een mooie en strakke melkopschuimer voor elke keuken. Het apparaat kan zowel warme als koude melk voor je opschuimen en opkloppen. Bovendien staat het apparaat bekend om de uitstekende bereiding van plantaardige melk. Liefhebbers van sojamelk, havermelk of andere plantaardige melksoorten zullen dus blij zijn met dit apparaat. 

Met een inhoud van 240 ml kun je meerdere koppen koffie voorzien van heerlijk melkschuim. Na gebruik was je het apparaat handmatig af. Je zult wel denken: “dat ding kan niet in de vaatwasser, laat maar”, maar handmatig schoonmaken is best te doen. Het apparaat is namelijk voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor melk niet kan aankoeken. 

Ben jij liefhebber van koffie en plantaardige melk? Dan is de MOA melkopschuimer de beste keuze voor jou. Eenvoudig in gebruik, stijlvol en betaalbaar. Wat wil je nog meer?

7. Smeg MFF01CREU

Best melkopschuimer voor sojamelk

melkopschuimer smeg

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud: 0,50 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Ja
Vaatwasserbestendig: Ja, apparaat kan in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Nee, apparaat beschikt niet over warmhoudfunctie 

Smeg is een Italiaans merk die staat voor een inventief en elegant design, maar ook voor goede kwaliteit. Ze zijn altijd bezig met de laatste trends en dat kun je ook zien aan de producten. Bovendien is het echte Italiaanse gevoel aanwezig. Als dat je koffie niet lekkerder maakt weten wij het ook niet meer..

We hadden het net al over de beste melkopschuimer voor plantaardige melk in het algemeen, maar we gaan nu iets specifieker. Sojamelk is namelijk het meest populair onder de plantaardige melksoorten en verschilt ook veel van de andere soorten. 

De Smeg MFF01CREU is beschikbaar in 7 verschillende kleuren. Voor elke keuken is er dus wel een passende uitvoering. Het apparaat is naast het bereiden van reguliere melkschuim perfect geschikt voor de bereiding van sojamelk. Uit ons onderzoek blijkt dat veel mensen vinden dat dit apparaat het beste melkschuim met sojamelk geeft. 

Ook niet geheel onbelangrijk is het schoonmaken van dit apparaat. Het apparaat heeft vaatwasserbestendige onderdelen dus je hoeft je geen zorgen te maken. 

Kortom: de melkopschuimer van SMEG is een top apparaat. Perfect voor de bereiding van sojamelk melkschuim! 

8. Clatronic Melkopschuimer

Best melkopschuimer voor cappuccino

melkopschuimer clatronic

Specificaties

Prijs: € €
Inhoud: 0,5 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Nee
Vaatwasserbestendig: Ja, apparaat kan in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Ja, apparaat beschikt over warmhoudfunctie 

Ben jij een fanatieke cappuccino drinker? Dan vind je het ongetwijfeld belangrijk om een goede cappuccino te bereiden als je thuis bent. Naast de juiste melk is een goede melkopschuimer ontzettend belangrijk. Wij hebben voor je uitgezocht met welke melkopschuimer je de beste melk voor de cappuccino maakt. 

De Clatronic Melkopschuimer kan supersnel melk opschuimen. Met een inhoud van 500 ml en mogelijkheid tot warme en koud melk opschuimen is dit een goed apparaat. Daarnaast kun je er ook chocolademelk of ijskoffie mee maken. 

Het bereiden van de melk is eenvoudig. Bovendien hoef je de melkopschuimer niet voor te verwarmen, want hij beschikt over een verwarmingsfunctie. Schoonmaken is een koud kunstje aangezien het apparaat vaatwasserbestendig is. 

Snel te gebruiken, betaalbaar een makkelijk schoon te maken. Dat is de melkopschuimer van Clatronic. Als je een liefhebber bent van een cappuccino dan is dit de beste melkopschuimer voor jou!

9. Bialetti Melkopschuimer RVS

Best melkopschuimer handmatig

beste melkopschuimer

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 0,24 liter
Type: Handmatig
Draadloos: Ja
Vaatwasserbestendig: Ja, apparaat kan in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Nee, apparaat beschikt niet over warmhoudfunctie 

De handmatige melkopschuimer is nog steeds erg gewild bij de consument in Nederland. Naast dat het de traditionele manier is, is het ook praktisch. Je hebt geen elektriciteit nodig en je kan dus stellen dat het ook “goedkoper” is. 

De handmatige Bialetti Melkopschuimer met roestvrijstalen behuizing is de beste handmatige melkopschuimer. Het materiaal is duurzaam en ziet er hip uit. Tevens is de melkopschuimer geschikt voor elke warmtebron. 

Het bereiden van jouw melkschuim is zo gefixt. Het kloppen gaat extra snel dankzij de twee laagse klopper. Hierdoor hoef jij dus niet bang te zijn voor vermoeide armen. Na gebruik zet je de melkopschuimer in de vaatwasser om hem te reinigen. 

Simpel, gemakkelijk en hij krijgt de klus gedaan. Een handmatige melkopschuimer is en hoeft niet geavanceerd te zijn. Als je een handmatige variant zoek, dan raden wij de Bialetti aan!

10. Melitta Cremio II

Best melkopschuimer die in de vaatwasser kan

Specificaties

Prijs: € €
Inhoud: 0,25 liter
Type: Elektrisch
Draadloos: Ja
Vaatwasserbestendig: Ja, apparaat kan in de vaatwasser
Warmhoudfunctie: Nee, apparaat beschikt niet over warmhoudfunctie 

Niet alle melkopschuimers zijn geschikt voor de vaatwasser. Dat is helaas een gegeven. Voor sommige mensen is dat helaas doorslaggevend om er geen aan te schaffen. Echter, er zijn verschillende melkopschuimers die wel vaatwasserbestendig zijn. Wij hebben voor je uitgezocht welke het beste is. 

De Melitta Cremio II is een melkopschuimer met veel lovende reacties. Koude of warme melkschuim is een ethiek voor dit apparaat. Daarnaast is het voor chocolade liefhebbers ook een geschikt apparaat, want chocolademelk kun je er ook mee maken. 

Als we kijken naar de inhoud van 250 ml is dat genoeg voor een latte machiatto of twee cappuccino’s per keer. Het bereidingsproces is simpel: druk op de knop en let op de lampjes. Na gebruik reinig je het apparaat met de hand of vaatwasser. Zo kun je de klopper en deksel in de vaatwasser stoppen. Het reservoir raden wij aan met een vochtige doek te reinigen. Dit is ook bevorderlijk voor de levensduur van het apparaat. 

Waar moet je op letten als je de beste melkopschuimer wilt kopen?

De keuze is enorm, maar hoe kies je nou de beste melkopschuimer die bij jou past? Wij hebben een aantal factoren waar je op moet letten. Als je deze punten langs gaat dan is het gemakkelijker om het meest geschikte apparaat voor jou te vinden. 

Type

Er zijn twee type melkopschuimers. Zo heb je apparaten die je handmatig moet bedienen en elektrische melkopschuimers. De handmatige uitvoeringen spreken eigenlijk wel voor zich. In de elektrische variant kun je nog onderscheid maken tussen bedraad en draadloos. 

Wanneer je geïnteresseerd bent in een opschuimer dan raden wij je aan goed te letten op het type. Het meest basic is handmatig en het meest geavanceerd de elektrische draadloze melkopschuimer. Kijk dus waar jouw voorkeur naar uitgaat. 

Inhoud

Melkopschuimers kun je onderverdelen in 2 categoriën. De ene categorie zijn melkopschuimers tot 0,5 liter en dan ander van 0,5 tot 1 liter. Ook hier moet je goed kijken naar je persoonlijke situatie. Hoe groot is jouw huishouden? Heb je regelmatig bezoek die koffie met melk drinkt? Dat soort dingen. 

De meeste modellen hebben een inhoud tot 0,5 liter. Hiermee heb je ruim voldoende voor ongeveer 4 cappuccino’s. 

Extra opties

Oké, je hebt nu de twee belangrijkste dingen uitgevogeld, maar nu komen de extra’s. Deze extra’s kunnen handig zijn, maar je bijvoorbeeld ook geld besparen. Zo heb je bijvoorbeeld automatisch uitschakelen. Ideaal als jij vaak vergeet je keukenapparaten uit te zetten. De opties waar je uit kunt kiezen zijn over het algemeen:

  • Automatisch uitschakelen
  • Anti-aanbaklaag
  • Kijkvenster
  • Vaatwasserbestendige onderdelen
  • Temperatuurinstellingen
  • Warmhoudfunctie

Prijs

Wanneer je bovenstaande dingen hebt uitgezocht is het belangrijk om te kijken naar de prijs. Als het goed is heb jij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen op een rijtje gezet. 

De gemiddelde prijs van een melkopschuimer is volgens bol.com zo rond de € 59,00. Echter, dit hoeft niet te betekenen dat ze allemaal rond deze prijs kosten. Hoe meer opties je kiest, hoe duurder het apparaat wordt. Dat is logisch. 

Echter, een goed apparaat hoeft niet duur te zijn. Houd er daarom rekening mee dat duurder niet per se betekent dat het beter is. Kijk vooral naar je persoonlijke situatie en dan vind jij de meest geschikte melkopschuimer voor jou.

Conclusie

En dan komen we bij het eind van ons artikel over de beste melkopschuimers van 2023. Wij hopen dat we je voorzien hebben van informatie en inspiratie. Laten we het nog eventjes voor je opsommen. 

De beste melkopschuimer van 2023 is de Inventum MK350. Het apparaat is betaalbaar, makkelijk in gebruik en geschikt voor iedereen die van koffie houdt. Hij leent zich niet alleen goed voor reguliere melk, maar kan ook plantaardige melk goed opschuimen. Dit apparaat is perfect als jouw eerste melkopschuimer of ter vervanging van je huidige apparaat. Hij is niet voor niets de nummer 1 van 2023, want hij is toereikend voor iedereen. 

Als we kijken naar onze persoonlijke favoriet dan kiezen wij voor de Severin SM 3587. Het is een groot apparaat met veel verschillende programma’s. Wij vinden het fijn dat je naast melk voor je cappuccino of latte macchiato, ook andere dingen kunt bereiden. Hierdoor heb je een veelzijdig apparaat. Tevens wordt het apparaat goed ontvangen door de consumenten in Nederland, want hij is als best getest.

Vind jij dat er iets ontbreekt in ons artikel? Mis jij bijvoorbeeld de melkopschuimer die jij gebruikt? Of vind jij dat we qua inhoud of keuzehulp tekort schieten? Neem dan contact met ons op. We streven ernaar jouw keuze voor de beste melkopschuimer makkelijker te maken, niet moeilijker. Feedback is dus altijd welkom!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP