Mannen Gadgets

Beste mobiele airco 2023? Dit is de TOP 9?

Het nut van een goede airconditioner is bijna niet te bevatten. Behalve dat het klimaat comfortabel blijft, houden airconditioners de binnentemperatuur veilig voor iedereen, vooral voor ouderen, kinderen en huisdieren. Helaas zijn ze ook vaak groot en moeilijk te installeren. Gelukkig is er een oplossing, de mobiele of draagbare airconditioner. Maar wat is de beste mobiele airco die bij jou past?

Deze mobiele airco’s zijn geschikt voor gebruik in veel verschillende ruimtes van het huis, maar ook voor je tuinhuis of campers. Net als bij traditionele airconditioners, moet je nog steeds rekening houden met het koelvermogen (BTU) en energielabel, maar daar zullen wij je bij helpen. 

Dit zijn de 9 beste mobiele airco’s van 2023. 

Samenvatting

1. Inventum AC905W

Beste mobiele airco 2023

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € 
Energielabel: A
Koelvermogen: 9000 BTU
Geluidsniveau: 65 dB
Geschikt voor ruimte tot: 33 m2 
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

De beste mobiele airco is betaalbaar, gebruiksvriendelijk, heeft een hoog koelvermogen en is energiezuinig. Tijdens ons onderzoek naar de beste mobiele airco van 2023, zijn we uitgekomen bij een mobiele airco van Inventum. 

De Inventum AC905W is de beste mobiele airco van 2023. Het is een 3-in-1 airco met een hoog koelvermogen van maar liefst 9000 BTU. Hiermee kun je ruimtes tot 33 m2 voorzien van koele lucht. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd om de airco te bedienen.  Naast de koelfunctie beschikt het apparaat ook over een luchtontvochtiger en ventilator. Super handig als je het ons vraagt!

Niet geheel onbelangrijk is het verbruik van een mobiele airconditioner. Gelukkig valt de Inventum AC905W in energieklasse A dus is hij erg zuinig. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat je vaste lasten ineens omhoog zullen schieten als je de beste mobiele airco van 2023 aanschaft. 

Klinkt dit perfect? Klik dan op onderstaande button om de beste mobiele airco van 2023 in huis te halen!

2. Aspen Xtra

Beste mobiele airco volgens de Consumentenbond (alternatief)

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € 
Energielabel: A
Koelvermogen: 12000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB
Geschikt voor ruimte tot: 44 m2 
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

Zodra wij onderzoek doen naar de top 9 of top 10 beste producten, kijken wij naar de Consumentenbond. Helaas merken wij op dat zij nog geen onderzoek naar mobiele airco’s gepubliceerd hebben. Wel geven ze een aantal tips die de zoektocht naar de beste mobiele airco voor jou gemakkelijker maken. In plaats van de beste mobiele airco volgens de Consumentenbond zetten wij hier een alternatief die bij ons als best uit de test is gekomen. 

De Aspen Xtra is de best geteste mobiele airco. Met deze koeler kun jij ruimtes tot 44 m2 voorzien van lekkere koele lucht. Het is een krachtig apparaat met een hoog BTU van 12.000. Helaas is hij qua geluidsniveau iets luider dan andere modellen, maar uit onze test is gebleken dat deze de ruimte het snelst en efficiënt koelt. 

Ook niet geheel onbelangrijk is het energielabel van de Aspen Xtra. Net als bij onze nummer 1 bevat deze koeler ook het energielabel A. Wat wij ook prettig vinden is de wieltjes die onder de mobiele airconditioner zitten. Hierdoor is hij extreem draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen. 

Tot slot is het ook noemenswaardig dat hij naast koelen ook de lucht kan ontvochtigen en ventileren. Wij vinden dat hij dit een handige en fijne toevoeging aan het krachtige koelsysteem. 

3. Tomado TMA7001W

Beste goedkope mobiele airco

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € 
Energielabel: A
Koelvermogen: 7000 BTU
Geluidsniveau: 63 dB
Geschikt voor ruimte tot: 25 m2 
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

Als je aan een airco denkt, dan zul je snel denken aan een stevig geprijsd product. Wij vinden het belangrijk dat de producten waar we over schrijven, toegankelijk zijn voor iedereen. Zo zijn wij voor de mobiele airco ook opzoek gegaan naar een goedkope, budget uitvoering. 

De Tomado TMA7001W is de beste goedkope mobiele airco. Met een prijs van ongeveer € 200,00 kun jij je huis voorzien van een goede mobiele airco. Het koelvermogen van het apparaat is 7.000 BTU. Dit is minder krachtig dan bovenstaande modellen, maar hij voldoet prima. De fabrikant geeft aan dat je hem voor ruimtes tot 25 m2 kunt gebruiken. 

Wat wij praktisch vinden is dat je voor dit bedrag ook een handige afstandsbediening en instelbare times krijgt. Hierdoor kun jij de airco voor het slapen gaan aanzetten zodat je voordat je naar bed gaat in een koele slaapkamer komt. 

Aan een goedkope mobiele airconditioner moet je niet teveel eisen stellen. Desondanks vinden wij dit een complete uitvoering die zeker het werk gedaan krijgt. Wil jij de beste goedkope mobiele airco? Dan is de Tomado TMA7001W de beste koop mobiele airco voor jou!

4. Carrier 51QPD012N7S

Beste mobiele airco met slang

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € 
Energielabel: A
Koelvermogen: 12000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB
Geschikt voor ruimte tot: 44 m2
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

Een mobiele airco met slang is het meest populaire model. Over het algemeen gaat de slang naar buiten en krijg je bij je aankoop een raamafdichtingskit, zodat je de slang via je raam naar buiten kunt doen. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste mobiele airco met slang is.

De Carrier 51QPD012N7S is de beste mobiele airco met slang. Deze krachtige mobiele airco met een koelvermogen van 12.000 BTU kan ruimtes tot 44 m2 voorzien van koele lucht. Naast het koelen kan het apparaat ook de ruimte ontvochtigen, verwarmen en ventileren. Het is dus eigenlijk een 4-in-1 apparaat!

Het bedienen van de Carrier 51QPD012N7S is vrij simpel. Via het bedieningspaneel of afstandsbediening stel jij het apparaat in. Ook is het apparaat draagbaar dankzij de wieltjes die onder de mobiele airco zitten. Hierdoor rij jij je mobiele airconditioner gemakkelijk naar verschillende ruimtes binnenshuis. 

Vind jij een mobiele airco met slang een logische keus? Kies dan voor de Carrier 51QPD012N7S. Deze steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Wij benoemen hem tot de beste mobiele airco met slang van 2023!

5. Evolar EVO-ES9000

Beste mobiele airco zonder slang

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € €
Energielabel: A
Koelvermogen: 9000 BTU
Geluidsniveau: 45 dB
Geschikt voor ruimte tot: 33 m2 
Met afvoerslang: Nee, niet nodig 

De tegenhanger van een mobiele airco met slang is natuurlijk eentje zonder slang. Het voornaamste voordeel is dat deze uitvoering minder ruimte in beslag neemt. Je hoeft namelijk geen afvoerslang door je raam of deur te leggen. Wij hebben voor je onderzocht wat de beste mobiele airco zonder slang is. 

De Evolar EVO-ES9000 is de beste mobiele airco zonder slang. Deze mobiele airco van Evolar heeft een koelvermogen van 9.000 BTU. De fabrikant geeft aan dat je ongeveer 8 uur lang kunt koelen voordat je het apparaat moet pauzeren. Opmerkelijk vinden wij het geluidsniveau van deze airco. Hij valt namelijk tussen de 33 en 45 dB. Hierdoor categoriseren wij hem onder zeer stil.

Gebruiksvriendelijk is deze mobiele airco zonder slang zeker. Via een app op je smartphone of tablet kun jij eenvoudig je airco bedienen. Heb jij een smart home en gebruik je Google Assistant? Dan kun je via die weg ook je airconditioner bedienen. 

Het gemak van een mobiele airco zonder slag is enorm. De Evolar EVO-ES9000 is de beste mobiele airco zonder slang die je op dit moment kunt kopen!

6. AEG PX71-265WT

Beste mobiele airco met verwarming

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € €  
Energielabel: A+
Koelvermogen: 9000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB
Geschikt voor ruimte tot: 33 m2 
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

Een mobiele airco met verwarming is ideaal, want je kunt hem zo gedurende de koude en warme maanden gebruiken. Het is eigenlijk een 2-in-1 apparaat, een verwarming en koeler. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste mobiele airco met verwarming. 

De AEG PX71-265WT is de beste mobiele airco met verwarming. Deze mobiele airco kan ruimtes tot 30 m2 efficiënt koelen en verwarmen. Dankzij het A+ energielabel doet hij dat ook nog eens zuinig. Mooi meegenomen als je het ons vraagt. 

Als wij een mobiele airco een designprijs konden geven, dan is het 100% deze. Hij is compact en heeft een stijlvolle cilindrische vorm. Hierdoor heb je een unieke uitstraling en kun je hem gerust in je woonkamer zetten. 

Het bedienen van de AEG PX71-265WT is heel eenvoudig. Via een app op je smartphone of tablet stel jij je mobiele airco in naar wens. Telefoon niet bij de hand? Geen probleem, je kunt via de afstandsbediening ook het apparaat instellen. 

De combinatie van efficiëntie, mooi design en een goede technologie, verklaard een welverdiende plek in onze top 9. Als je op zoek bent naar een mobiele airconditioner met verwarming, dan is dit de beste koop voor jou!

7. TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X

Beste mobiele airco met condensbak

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: €  
Energielabel: A
Koelvermogen: 7000 BTU
Geluidsniveau: 63 dB
Geschikt voor ruimte tot: 25 m2 
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

De beste mobiele airconditioner met condensbak heeft een reservoir die zelden geleegd dient te worden. Er zijn niet veel koelers die deze eigenschap hebben. Gelukkig hebben wij voor jou uitgezocht welke mobiele airco met condensbak je het beste kunt kopen. 

De TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X is de beste mobiele airco met condensbak. Met een koelvermogen van 7.000 BTU kun jij ruimtes tot 25 m2 voorzien van koele lucht. Tevens is het een 3-in-1 apparaat waarmee jij in staat bent om de lucht te ontvochtigen of te ventileren. Bovendien hoef je met het energielabel A geen zorgen te maken over hoge kosten. 

Uiteraard kunnen wij niet vergeten te melden dat deze koeler beschikt over een intelligent recyclingsysteem. Het gecondenseerde water wordt gebruikt voor het koelen van de condensator waardoor een groot gedeelte verdampt. Lekker duurzaam! 

Ben jij opzoek naar de beste mobiele airco met condensbak? Dan is de TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X de beste koop mobiele airco voor jou!

8. Eurom CoolPerfect 180

Beste mobiele airco met app

beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € €
Energielabel: A
Koelvermogen: 18000 BTU
Geluidsniveau: 65 dB
Geschikt voor ruimte tot: 65 m2
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

Tegenwoordig kun je ontzettend veel dingen via een app op je smartphone of tablet bedienen. Smart home wordt dit ook wel genoemd. Denk aan een slimme rookmelder, slimme thermostaat of Google Assistant speaker. Met deze gadgets zorg jij ervoor dat je huis klaar is voor de toekomst. 

De Eurom CoolPerfect 180 is de beste mobiele airco met app. Via een app op je smartphone of tablet heb jij volledige controle over jouw mobiele airconditioner. Wij zijn erg fan van de slimme mobiele airco, want het biedt echt een ander niveau van comfort. 

Laten we eens kijken naar de technische specificaties. Het is een bijzonder krachtige mobiele airconditioner met een koelvermogen van 18.000 BTU. Ruimtes tot 65 m2 worden snel en efficiënt voorzien van koele lucht. Met zo’n hoog BTU zul je vast denken dat hij enorm hoog is in verbruik. Gelukkig is dit niet het geval. Hij beschikt namelijk over het energielabel A.

Opmerkelijk vinden wij dat de Eurom CoolPerfect 180 naast het koelen ook de lucht kan ontvochtigen of zuiveren. Hierdoor draagt de airconditioner bij aan betere leefomgeving binnenshuis. 

Wil jij het gemak van een mobiele airco met app ook in huis? Dan is de Eurom CoolPerfect 180 de beste keus voor jou!

9. AEG AXP26U338CW

Beste mobiele airco slaapkamer

Beste mobiele airco

Specificaties

Prijs: € € 
Energielabel: A
Koelvermogen: 9000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB
Geschikt voor ruimte tot: 33 m2 
Met afvoerslang: Ja, apparaat werkt met afvoerslang naar buiten

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Maar wij kunnen goed begrijpen dat je op warme dagen moeilijk in slaap kunt komen of zelfs later naar bed gaat vanwege de warmte op je slaapkamer. In dat geval biedt een mobiele airco een uitstekende oplossing. Wij hebben voor dit scenario de beste mobiele airco gevonden. 

De AEG AXP26U338CW is de beste mobiele airco voor de slaapkamer. Deze draagbare airco zal jouw slaapkamer efficiënt koelen en weinig energie verbruiken. Het koelvermogen is 9.000 BTU en de fabrikant geeft aan dat hij perfect is voor ruimtes tot 33 m2. Wij raden wel aan om de koeler voordat je naar bed gaat aan te zetten, want hij produceert redelijk wat geluid. In totaal 64 db. Dit is meer dan de meeste mobiele airco’s, maar hij presteert geweldig. 

Met de AEG AXP26U338CW ben jij verzekerd van een comfortabele nachtrust. Jouw slaapkamer zal nooit meer te warm zijn op warme dagen. Als je opzoek bent naar een compacte draagbare mobiele airco voor je slaapkamer, dan is dit de beste koop voor jou! 

Waar op letten als je de beste mobiele airconditioner wilt kopen?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een mobiele airco. Wij zullen je uitleggen waar je op moet letten als je de beste mobiele airco voor jou wilt kopen. 

Koelvermogen

Het koelvermogen van airco’s wordt uitgedrukt in BTU. Dit staat voor British Thermal Unit. 

Airco’s variëren van 5.000 tot 24.000 BTU, wat overeenkomt met 150 tot 1500 m2. Hoe groter de BTU, hoe groter de ruimte die het apparaat beslaat. Het is belangrijk om een airconditioner niet te groot of te klein in huis te halen. Hierdoor heb je maximale koeling en efficiëntie. 

Als je een draagbare airconditioner koopt die te groot is voor een kamer, zal deze te snel afkoelen zonder het vocht te verwijderen, waardoor een koude, klamme omgeving ontstaat. Een te kleine draagbare airco zal overbelast raken, wat je energiekosten opdrijft.

Geluidsniveau

In onze top 9 beste draagbare airco’s zitten duidelijke verschillen in geluidsniveau. Het geluidsniveau is belangrijk, want niemand zit te wachten op lawaai. De verschillende geluidsniveaus zijn als volgt:

 • Stil
  Deze modellen hebben een geluidsniveau tot 50 dB. 
 • Normaal
  Deze modellen hebben een geluidsniveau van 50 dB tot 60 dB. 
 • Luid
  Deze modellen hebben een geluidsniveau van 60 dB of meer.

Nu heb je een idee wat je kunt verwachten qua geluid. Stel jezelf de vraag of je de draagbare airco zijn werk laat doen bij aanwezigheid of wanneer je buitenshuis bent. In het tweede geval is het geluidsniveau minder van belang. 

Kamergrootte

Zoals bij elk apparaat dat de temperatuur verandert, moet je ervoor zorgen dat je kamer de juiste afmetingen heeft voor jouw apparaat. Als je er eentje kiest die niet krachtig genoeg is zul je bedrogen uitkomen. Dit zou een verspilling van geld en stroom zijn. Let hier dus goed op!

Energielabel

Over het algemeen denken mensen dat een draagbare airco ontzettend hoog is in verbruik. Gelukkig heb jij hier als consument veel invloed op. Er zijn namelijk verschillende energielabels voor draagbare airco’s. Het meest zuinige energielabel A+++, hiermee koel jij het efficiëntst en heb je een relatief laag energieverbruik. Draagbare airco’s met een energielabel van B of lager zijn dus hoger in verbruik en koelen minder efficiënt.

Condensafvoer

Veel draagbare airco’s hebben tanks of bakken die vocht opvangen die wordt veroorzaakt door de gekoelde lucht. Wanneer de tank vol raakt, kan de airconditioner gaan lekken of automatisch uitschakelen. Sommige tanks kunnen worden verwijderd zodat je ze kunt legen, terwijl andere worden geleegd via een afvoerslang. 

Over het algemeen is een airconditioner met afvoerslang praktisch, want je hoeft zelf niets te legen. Echter nemen deze vaak ook het meeste ruimte in beslag. Het alternatief is een draagbare airco met condensbak. 

Wanneer moet ik een mobiele airconditioner kiezen?

Een draagbare airconditioner leent zich uitstekend voor warme dagen. Het apparaat regelt de temperatuur in huis waardoor het een gezonde leefomgeving blijft. Voornamelijk voor ouderen, kinderen en huisdieren kan een te warme lucht schadelijk zijn. Bovendien herkennen wij allemaal de slaapproblemen die een warm huis met zich meebrengt. Dit kun je voorkomen met een draagbare airco!

Veelgestelde vragen over de mobiele airconditioner

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog een aantal vragen onbeantwoord hebt. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen over de mobiele airconditioner voor je beantwoord. Mocht je nog wat missen, neem dan contact met ons op via Instagram DM of de contactpagina.

Wat verbruikt een mobiele airconditioner?

Een draagbare airco verbruikt ongeveer 1 tot 5 kWh per uur. Gemiddeld betaal je per kWh zo’n € 0,22. Laten we het even voor je berekenen.. 

Stel je voor dat je het apparaat gedurende de zomer wilt gaan gebruiken. Het “echte” zomerseizoen duurt zo’n 40 dagen. Je bent ongeveer 8 uur per dag van huis dus we doen 40 dagen x 8 uur = 320 uur. 

Als we uitgaan van een verbruik van 1 kWh per uur dan is je verbruik dus 320 kWh. Tot slot de berekening: 320 x 0,22 = € 70,40 voor een gekoelde zomer.

Hoe installeer ik een mobiele airconditioner?

Draagbare airco’s met slang moeten in de buurt van een raam worden geplaatst, zodat de afvoerslang warme lucht naar buiten kan afvoeren. Deze modellen worden meestal geleverd met een raamafdichtingskit. 

Draagbare airco’s zonder slang hoeven niet in de buurt van een raam te staan.

Hoe maak ik een mobiele airconditioner leeg?

Als het tijd is om je draagbare airconditioner leeg te laten lopen (dit hangt af van je model en hoe vaak je hem gebruikt), dan kun je de condensbak handmatig legen door een pan onder het apparaat te plaatsen en het water erin te laten lopen. Als je apparaat wordt geleverd met een afvoerslang, heb je de mogelijkheid om de slang te bevestigen en door een afvoer naar buiten te laten lopen.

Hoeveel kost een mobiele airconditioner?

Een draagbare airconditioner kun je al aanschaffen vanaf € 200 en ze reiken tot ongeveer € 1000. 

Hoe moet je een mobiele airconditioner plaatsen?

 1. Zet het apparaat in de buurt van een raam of buitendeur. 
 2. Steek hem in het stopcontact.
 3. Bij uitvoering met afvoerslang: houd de afvoerslang zo recht mogelijk!
 4. Gebruik een raamafdichtingskit voor de afvoerslang.
 5. Klaar voor gebruik!

Hoe lang kan een draagbare airco meegaan?

De levensduur van een draagbare airconditioner hangt af van het model en de zorg die je het apparaat geeft. Experts geven aan dat deze producten lang kunnen meegaan. Zolang je een apparaat van goede kwaliteit koopt en er goed voor zorgt, gaat het zo’n 5 jaar mee.

Conclusie

Tot slot de conclusie. Wij hopen dat wij je hebben geholpen om de beste draagbare airco voor jou te kiezen. We sommen het nog eventjes voor je op..

De beste mobiele airco is de Inventum AC905W. Het is een 3-in-1 airconditioner en bijzonder krachtig. Bovendien is hij toegankelijk in prijs en wat ons betreft een echte aanwinst voor ieder huishouden!

Onze persoonlijke favoriet is de Eurom CoolPerfect 180. Wij zijn grote fan van smart home producten en deze airconditioner valt precies in dat straatje. Een apparaat die je via een app kunt bedienen biedt een ongekend hoog gebruiksgemak. Daarnaast presteert hij ook fantastisch, wel zo belangrijk! 

Mocht je nog iets missen of aanvullende vragen hebben, neem dan contact met ons op via Instagram DM of de contactpagina

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP