Mannen Gadgets

Beste koffiemolen of bonenmaler 2023? Dit is de TOP 10!

Echte koffieliefhebbers weten dat het belangrijkste voor het maken van goede koffie een degelijke koffiemolen is. Het is misschien nog wel belangrijk dan de koffiemachine of de bonen zelf. Zelfs de beste koffiebonen zullen niet heerlijk smaken als ze niet goed worden gemalen. Daarom is het halen van de beste koffiemolen ontzettend belangrijk. 

Bovendien is het eerste kopje koffie van de dag één van de beste momenten van de dag. Zelf je koffiebonen malen zal ervoor zorgen dat jouw koffie extra vers zal smaken. Kant-en-klaar gemalen koffie kan een tijdje krachtig blijven, maar na verloop van tijd zal de smaak beginnen af te nemen. Dus als je goede koffie in je keuken wilt, heb je een goede koffiemolen nodig.

Om erachter te komen welke koffiemolens of bonenmalers de investering waard zijn, hebben wij onderzoek gedaan naar de beste op de Nederlandse markt. Hiervoor hebben wij praktijkonderzoek gedaan en gekeken naar online onderzoeken, recensies en reviews. Daarnaast hebben wij ook echte barista’s, koffiebranders en café’s gevraagd naar de koffiemolen die zij op hun aanrecht hebben staan.

Samenvatting

1. Krups F20342

Beste koffiemolen 2023

beste koffiemolen

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 85 gram
Hoeveelheid watt: 200 watt
Gewicht: 823 gram
Instelbare maalgraad: Nee
Maal niveau aanpasbaar: Ja

Krups is een populair merk binnen de koffiewereld. Zij kenmerken zichzelf door gebruiksvriendelijke apparaten met oog op een ultieme koffiebeleving. Een optimale koffiekwaliteit is voor hen erg belangrijk. Dit zie je ook terug in de koffiemolens van het merk. 

De Krups F20342 is de beste koffiemolen van 2023. De bonenmaler zorgt voor maximale aroma en een volle smaak. Het is een compacte elektrische koffiemolen die praktisch en gebruiksvriendelijk is. Bovendien is de bonenmaler ook veelzijdig, want je kunt er ook andere dingen mee malen zoals noten, zaden en kruiden. 

Met een inhoud tot 85 gram bonen kun jij tot wel 12 koppen koffie zetten. Perfect voor jouw dagelijkse koppen koffie en als er visite komt. Naast deze grote inhoud is de bonenmaler ook snel en consistent. Hierdoor ben jij altijd verzekerd van perfect gemalen koffiebonen. 

Ben jij dus op zoek naar de beste koffiemolen van 2023? Kies dan voor de veelzijdige bonenmaler van Krups. De koffiemolen is gebruiksvriendelijk, praktisch, betaalbaar en veelzijdig. Zeg nou zelf, wat wil je als consument nog meer?

2. De’Longhi KG89

Beste koffiemolen volgens de Consumentenbond

Specificaties

Prijs: € € 
Inhoud: 120 gram
Hoeveelheid watt: 110 watt
Gewicht: 1968 gram
Instelbare maalgraad: Ja, 18 verschillende instellingen
Maal niveau aanpasbaar: Ja

Uiteraard zijn we net als in elk andere top 10, productvergelijking post op zoek gegaan naar wat de consument in Nederland vindt. Hiervoor kijken wij naar het onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond is namelijk over het algemeen erg betrouwbaar en dus zeker noemenswaardig. 

De De’Longhi KG89 koffiemolen is volgens de consumentenbond als best getest. De bonenmaler staat garant voor perfect gemalen koffiebonen en dus een lekkere kop koffie. Het apparaat heeft een stijlvol design en is gemakkelijk in gebruik. Het reservoir waar de bonen in komen is transparant met een deksel. Ook kun je het reservoir uit het apparaat halen. Handig toch?

De bonenmaler heeft een inhoud van 120 gram. Dit is dus ruim voldoende voor jouw dagelijkse behoefte en wanneer je gasten over de vloer hebt. Uit ons onderzoek blijkt wel dat sommige mensen aangeven dat het apparaat de bonen wat aan de grove kant maalt. Desalniettemin is de Nederlandse consument erg te spreken over de koffiemolen van De’Longhi. 

Wil jij de beste koffiemolen volgens de Consumentenbond in huis halen? Kies dan voor de koffiemolen van De’Longhi!

3. Melitta Molino

Beste elektrische koffiemolen

Specificaties

Prijs: € € 
Inhoud: 200 gram
Hoeveelheid watt: 100 watt
Gewicht: 1598 gram
Instelbare maalgraad: Ja, 17 verschillende instellingen
Maal niveau aanpasbaar: Ja

De elektrische koffiemolen is het meest populair van allemaal. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste elektrische koffiemolen voor jou. Het zal je dan ook misschien niet verbazen dat wij ons onderzoek zijn geëindigd bij een koffiemolen van Melitta. 

Melitta is al ruim 100 jaar actief op het gebied van keuken apparatuur en huishoudelijke producten. Zij verkopen alles rondom koffie en dat doen zij ontzettend goed. Je merkt echt dat zij passie hebben voor koffie en hun liefde doorvertalen in de beste kwaliteit producten. 

De Melitta Molino is de beste elektrische koffiemolen die je op dit moment kunt kopen. De bonenmaler komt in 2 verschillende kleuren met ieder dezelfde inhoud. De inhoud van de koffiemolen is 200 gram, genoeg voor jou en een heleboel anderen. In totaal zou je er tot wel 14 kopjes koffie mee kunnen voorzien van bonen. 

Het apparaat is veelzijdig, omdat het beschikt over 17 verschillende maalinstellingen. Bovendien is de bonenmaler erg gebruiksvriendelijk. Nagenoeg alle onderdelen kun je uitnemen, waardoor je gemakkelijk de bonen of de gemalen koffie kunt verwerken. Tevens is het opvangbakje transparant, wel zo mooi. 

Misschien vind je het ook wel leuk om te weten dat deze koffiemolen veelvuldig wordt gebruikt door professionals. Dit komt onder andere door de instelbaarheid van de 2 maalschijven. Hiermee krijg je gemakkelijk een gelijkmatige maling. En dat is niet het enige, want de bonenmaler heeft een krachtige motor. 

Kortom: een top keuze als je een elektrische koffiemolen wilt!

4. Hario Skerton PLUS Koffiemolen

Beste handmatige koffiemolen

beste koffiemolen

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 100 gram
Hoeveelheid watt: Geen
Gewicht: 629 gram
Instelbare maalgraad: Ja
Maal niveau aanpasbaar: Nee

De tegenhanger van de elektrische koffiemolen is natuurlijk de handmatige koffiemolen. Deze traditionele manier van bonen malen wordt nog veel gebruikt. Misschien heb je ze ook wel eens bij je familie aan de muur gezien. Vroeger hingen wij mensen de handmatige koffiemolens nog wel eens aan de muur. Leuk gezicht is dat.

De Hario Skerton PLUS is de beste handmatige koffiemolen. In tegenstelling tot een elektrische koffiemolen is deze bonenmaler ideaal voor op reis. Het apparaat is namelijk licht in gewicht en je hebt geen elektriciteit nodig om je bonen te malen. Je kunt dus stellen dat dit het perfecte alternatief is op de automatische koffiemolens. 

Met de handmatige koffiemolen van Hario maal jij tot wel 100 gram koffie. De maalgraad is eenvoudig aan te passen naar jouw gewenste koffie drank. Zo kun je eenvoudig kiezen voor een espresso maling of een french press maling. Daarnaast is het apparaat ook makkelijk schoon te maken. Je hoeft hem alleen maar af te spoelen met warm water. Makkelijk hè?

5. Princess Coffee Grinder

Beste goedkope koffiemolen

beste bonenmaler

Specificaties

Prijs:
Inhoud: 50 gram
Hoeveelheid watt: 150
Gewicht: 929 gram
Instelbare maalgraad: Nee
Maal niveau aanpasbaar: Nee

Ook niet geheel onbelangrijk is de betaalbare, goedkope koffiemolen. Niet iedereen heeft honderden euro’s over voor een geavanceerde bonenmaler. Daarom willen wij ook de beste budget koffiemolen voor jou uitlichten. Bovendien is het belangrijkste dat de bonen gemaald worden, dus heb jij niet zulke hoge eisen, dan is dit waarschijnlijk de beste keus bonenmaler voor jou. 

De Princess Coffee Grinder is de beste goedkope koffiemolen die je kunt krijgen. Het apparaat is erg compact, maar erg krachtig. Je zult het op het oog misschien niet verwachten, maar toch kan deze bonenmaler binnen enkele seconden jouw koffiebonen vermalen tot poeder. Daarnaast kun je ook andere producten vermalen, denk aan noten, kruiden of specerijen. 

Met een inhoud van 50 gram heeft het niet een grote inhoud, maar genoeg voor een paar koppen koffie. Daarnaast kun je de maalgraad helaas niet instellen. Desalniettemin werkt hij prima als jij niet veeleisend bent betreft de maalgraad en / of inhoud. 

Als je niet veeleisend bent dan kun je misschien beter gaan voor een goedkope koffiemolen. De Princess Coffee Grinder is wat ons betreft dan het meest geschikt. Voor iets meer dan 2 tientjes haal jij deze goedkope, krachtige en compacte apparaat in huis.

6. Solis Caffissima Grinder

Beste professionele koffiemolen

beste koffiemolen

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud: 340 gram
Hoeveelheid watt: 130 watt
Gewicht: 3750 gram
Instelbare maalgraad: Ja, 60 verschillende instellingen
Maal niveau aanpasbaar: Ja

Professionals zoals barista’s of restauranteigenaren hechten waarde aan goede apparatuur. Een goede koffie is namelijk belangrijk voor jouw gasten. Daarom hebben wij voor jou uitgezocht wat de beste professionele koffiemolen is. 

Net als in onze andere koffie gerelateerde posts komen wij altijd uit op Solis. Wij kunnen er niet omheen. Solis heeft ontzettend goede apparatuur op de markt. De apparaten zijn stijlvol, gebruiksvriendelijk en efficiënt. 

De Solis Caffissima Grinder 1611 is de beste professionele koffiemolen. Het steekt met kop en schouders boven alle andere bonenmalers uit. Met 60 verschillende maalstanden van super fijn tot grof, kun jij jouw bonen volledig personaliseren. Daarnaast is de koffiemolen voorzien van een elektrische precisietimer waardoor jij elke kop koffie voorziet van dezelfde dosering gemalen koffie. 

Als we kijken naar de inhoud van 340 gram koffiebonen dan is dat heel ruim. Bovendien kun je de bonen ook eventjes in het apparaat laten zitten, want het bonenreservoir is bestendig tegen UV. Hierdoor blijft de kwaliteit van de koffiebonen goed behouden. 

Wil jij koffie zetten als een echte professional? Dan is de Solis Caffissima Grinder 1611 de beste bonenmaler voor jou.

7. Solis Scala Plus Grinder

Beste koffiemolen voor de barista

beste koffiemolen

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud: 250 gram
Hoeveelheid watt: 200 watt
Gewicht: 2062 gram
Instelbare maalgraad: Ja, 22 verschillende instellingen
Maal niveau aanpasbaar: Ja

Als je barista van beroep bent of je bent een fanatieke thuisbarista, dan wil je graag producten van kwaliteit. Een goede koffiemolen kan dan niet ontbreken in jouw keuken. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar een veelzijdig apparaat met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 

De Solis Scala Plus Grinder is de beste koffiemolen voor de barista. Wij zijn er van overtuigd dat je met dit apparaat prima uit de voeten kan als barista of thuisbarista. Het apparaat is voorzien van 22 verschillende maalinstellingen waarmee jij jouw koffiebonen omtovert tot de perfecte melange. 

De bonenmaler kun je met één druk op de knop laten beginnen met malen. Het malen gebeurd razendsnel waardoor alle lekkere aroma’s goed behouden blijven. Bovendien kun je tot maar liefst 250 gram bonen verwerken. Dit komt neer op ongeveer 40 koppen koffie. 

Ben jij een echte barista of ben je bezig om als thuisbarista de kneepjes van het vak te leren? Kies dan voor de Solis Scala Plus Grinder. Dit is veruit de beste koop koffiemolen voor jou!

8. Aigostar Breath 30CFR

Beste koffiemolen voor espresso

beste koffiemolen

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 60 gram
Hoeveelheid watt: 200 watt
Gewicht: 765 gram
Instelbare maalgraad: Nee
Maal niveau aanpasbaar: Nee

Ben jij een liefhebber van espresso? Dan zijn goede koffiebonen met een goede maling erg belangrijk. Om die reden zijn wij voor de espresso liefhebbers op zoek gegaan naar de beste koffiemolen voor hen. 

De Aigostar Breath is een kleine bonenmaler die met één druk op de knop jouw bonen binnen 10 seconden maalt. Dankzij de mesjes van roestvrij staal heb jij een beter malingsresultaat dan andere bonenmalers in deze prijscategorie. Bovendien is de levensduur ook een stukkie langer en zul je nooit krassen of vlekken op de messen krijgen. 

De bonenmaler van Aigostar heeft een inhoud waarmee je 60 gram koffie kunt malen. Ervan uitgaande dat je voor een espresso ongeveer 7 tot 9 gram koffie gebruikt, is deze inhoud dus ruim voldoende. Houd je naast koffie ook van noten of zaden? Dan kun je deze eventueel ook fijn malen met deze koffiemolen. 

Voor liefhebbers van een goede espresso is deze bonenmaler de beste keus. Het apparaat is klein, betaalbaar, maar desondanks erg krachtig.

9. Bosch TSM6A013B

Beste koffiemolen voor filterkoffie

beste koffiemolen

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 75 gram
Hoeveelheid watt: 180 watt
Gewicht: 668 gram
Instelbare maalgraad: Nee
Maal niveau aanpasbaar: Ja

Houd jij van een normale bak filterkoffie? Dan is een koffiemolen met veel extra opties en verschillende maalinstellingen niet per direct nodig. Het belangrijkste is dat het apparaat goed zijn werk doet, gebruiksvriendelijk en betaalbaar is. 

De Bosch TSM6A013B is de beste koffiemolen voor filterkoffie. De bonenmaler is beschikbaar in 3 verschillende kleuren. Het apparaat beschikt over een roestvrijstalen hakmes die met hoge precisie zorgt voor een fijne maling. De maalgraad is niet in te stellen, maar heb je zelf in de hand. Hoe langer je de knop van het apparaat in drukt, hoe fijner de maling wordt. 

Met een inhoud van 75 gram aan koffiebonen kun jij voldoende koffiebonen malen voor jezelf en je gasten. Na gebruik is kun je elektrische bonenmaler reinigen met warm water. Kortom, het is een prima koffiemolen voor mensen die houden van filterkoffie.

10. Tristar Koffiemolen KM-2270

Beste kleine koffiemolen

Specificaties

Prijs: € 
Inhoud: 70 gram
Hoeveelheid watt: 150 watt
Gewicht: 834 gram
Instelbare maalgraad: Nee
Maal niveau aanpasbaar: Nee

En dan de laatste van onze top 10 koffiemolens van 2023, de beste kleine koffiemolen. Sommige bonenmalers kunnen vrij fors van formaat zijn. Als je al een prominent koffiezetapparaat hebt, dan is het laatste waar je op zit te wachten een grote bonenmaler. Bovendien is een klein apparaat ook gemakkelijker op te bergen of eventueel mee te nemen. 

De Tristar Koffiemolen KM-2270 is de beste kleine koffiemolen op de Nederlandse markt. Het apparaat is daarnaast ook erg betaalbaar. Voor ongeveer 2 tientjes haal jij deze kleine koffiemolen al bij jou in huis. En ondanks dat hij zo klein is, is hij wel stijlvol. De metalen behuizing past in nagenoeg elke keuken. 

De bonenmaler heeft een inhoud van 70 gram. Dit is ondanks het kleine formaat toch nog best veel. Je kunt in ieder geval voldoende bonen malen voor je eigen bakken koffie en die van je bezoek. Hij voorziet je dus in beide situaties van lekkere gemalen koffie. Dat is het allerbelangrijkste als je het ons vraagt. 

Het apparaat doet wat hij moet doen en dat doet die prima. Van een klein apparaat kun je ook niet teveel verwachten. Als jij op zoek bent naar een kleine koffiemolen, kies dan voor de KM-2270 van Tristar. Dit is dan echt de beste koop voor jou.

Waar moet je op letten als je de beste koffiemolen wilt kopen?

Misschien ben je er nog niet helemaal over uit welke bonenmaler het beste bij jou past. Hieronder zullen wij je een aantal punten geven waar je op zou kunnen letten. Als jij deze punten scherp hebt, maak jij jouw keuze een stuk gemakkelijker. 

Type koffiemolen

Er zijn twee type koffiemolens op de markt. Je hebt de handmatige koffiemolen en de elektrische. Alvorens je begint met zoeken, kijk waar jouw voorkeur ligt. Wij zullen de twee voor je uitleggen. 

De handmatige variant is de traditionele manier van koffiebonen malen. Het is leuk, maar wij kunnen begrijpen dat je hier niet altijd zin in hebt. Logisch. In tegenstelling tot een elektrische variant zijn deze over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn ze gemakkelijker om mee te nemen op reis. En met reis bedoelen wij niet alleen vakantie, maar ook je lunchpauzes of voor onderweg. 

De elektrische koffiemolen is het meest populair van beide. Het gaat over het algemeen sneller en efficiënter dan met een handmatige model. Daarnaast hebben ze vaker ook meer mogelijkheden zoals meer maalinstellingen. Daarentegen zijn de meest geavanceerde modellen wel een stuk prijziger, maar dit is nog steeds in verhouding.  

Maalschijven of messen

Naast de type van de bonenmaler zit er ook nog verschil in de messen. Een bonenmaler met messen is eigenlijk niet heel veel anders dan een blender. Als je kijkt naar een bonenmaler met maalschijven, dan is dit heel anders, hier wordt de koffie echt verpulverd. 

Bonenmalers die beschikken over messen hebben niet de mogelijkheid om de maalgraad in te stellen. De bonen worden willekeurig gesneden. Als je niet veeleisend bent, dan is dit voor jou prima. Over het algemeen zijn deze bonenmalers ook voordeliger. 

Maalschijven in een bonenmaler zorgen ervoor dat jij de koffiebonen geheel kunt malen op de door jouw gewenst maalgraad. Bovendien is de maling ook een stuk beter en is het proces efficiënter. Bonenmalers met maalschijven zijn weggelegd voor de echte koffieliefhebber. Ze zijn iets prijziger, maar zijn het dubbel en dwars waard!

Capaciteit van de koffiemolen

Wanneer je op zoek gaat naar de beste koffiemolen dan zul je verschillende hoeveelheden qua inhoud tegenkomen. De meeste koffiemolens in ons artikel hebben een inhoud van zo’n 70 gram. 70 gram komt ongeveer neer op 12 koppen koffie. Hiermee zet jij voldoende koffie voor jezelf en eventuele gasten. 

Echter, stel jij hebt een café, of je wilt een groter bonenreservoir om op maandag alle koffie voor de week te malen, dan kun je beter kijken naar een koffiemolen met een grotere inhoud dan 70 gram. Zo heb je ook bonenmalers met een inhoud van 100 gram of meer. 

Kijk dus naar je persoonlijke situatie. Koop niet te groot, maar vooral ook niet te klein. Bij te klein blijf je namelijk alleen maar malen, zonde van je tijd!

Maalgraad

Een bonenmaler met 100 verschillende maalinstelling klinkt geweldig, toch? Ja, want als je meer instellingen hebt, kun je meer doen. Maar heb je 100 verschillende maalinstellingen echt nodig?

Dit hangt volledig af van jezelf. Als mensen hebben we de neiging om het slachtoffer te worden van “meer is beter” wanneer we nieuwe dingen kopen.

In plaats van een molen te kiezen op basis van het aantal instellingen, is hier mijn advies:

  • Je hebt 40+ instellingen nodig als je alle soorten koffie wilt zetten (inclusief espresso en cold brew) en je graag experimenteert als een echte koffieliefhebber.
  • 20 tot 40 instellingen zijn voldoende als je de meest typische koffiesoorten wilt zetten en hier en daar een beetje wilt experimenteren.
  • Minder dan 30 instellingen zijn prima als: je standaard koffie drinkt, zoals filterkoffie, en je het daar graag bij laat.

Prijs

Als je bovenstaande dingen voor jezelf op een rijtje hebt gezet dan wordt jouw keuze een stuk gemakkelijker. Wij willen je bij deze adviseren niet teveel te letten op het prijskaartje van de bonenmaler. Over het algemeen zijn ze scherp geprijsd en krijg je waar voor je geld. Bovendien zit er in onze top 10 van 2023 geheid een bonenmaler die bij jou past. 

Prijs betekent niet altijd beter. Kijk dus goed naar jouw wensen en leg deze naast de specificaties van het apparaat neer. Zodra je de overeenkomsten hebt gevonden, voila, dat is de beste bonenmaler voor jou!

Waarom zelf je koffie malen?

Kortom, het antwoord is smaak! De smaak van koffie komt van de oliën in geroosterde bonen, en die oliën moeten gelijkmatig worden afgegeven voor de lekkerste koffie. Je wilt dus zo goed mogelijk de smaak uit de bonen halen, en dat betekent beginnen met de beste koffiemolen die er te koop is.

Als je een koffiekenner bent zoals wij (natuurlijk wel, anders zou je hier niet zijn), dan heb je waarschijnlijk veel geïnvesteerd in je koffiezetapparaat en bonen. Maar je hebt misschien het belang van de molen over het hoofd gezien, en zijn rol bij het produceren van de uiteindelijke smaak.

Het is niet alleen een gemakkelijkere manier om koffiebonen te malen, maar door een koffiemolen te gebruiken, kun je ook de consistentie van je maling aanpassen, afhankelijk van de manier waarop je koffie zet. Je kunt de maalfijnheid afstemmen op jouw koffiezetapparaat, en de smaak veranderen door de bonen fijner of grover te malen. 

Daarom is zelf je koffie malen ontzettend leuk, goed en belangrijk!

Conclusie

Tot slot is onze conclusie. Wij hopen dat wij met dit artikel over de beste koffiemolen of bonenmaler van 2023 jou hebben kunnen informeren en inspireren. We zullen nog een aantal dingen voor je opsommen. 

De beste koffiemolen van 2023 is de Krups F20342. Deze koffiemolen heeft veruit de beste prijs-kwaliteitsverhouding van alle bonenmalers in dit artikel. Het is de beste keuze voor alledaags gebruiks en als je bezoek hebt. Hij is betaalbaar, gebruiksvriendelijk en bovenal ook erg veelzijdig. 

Natuurlijk willen wij onze persoonlijke favoriet ook nog aan jullie kwijt. Zelf hebben wij ook een aantal van de bonenmalers uit ons artikel getest. Bovendien wordt er hier dagelijks eentje stevig gebruikt. Onze persoonlijke favoriet is de De’Longhi KG89. Hij is volgens de Consumentenbond als beste getest en wij snappen waarom. De bonenmaler is eenvoudig te bedienen, heeft een groot bonenreservoir en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien hebben wij toch ook wel een beetje een zwak voor het merk De’Longhi. 

Vind jij ons artikel waardevol? Dan zouden we het op prijs stellen als je ons artikel deelt met je vrienden of familie. Misschien kunnen wij naast jou, ook heen informeren en inspireren. 

Ben je van mening dat er iets mist in onze top 10? Neem dan contact met ons op. Wij streven ernaar jouw keuze makkelijker te maken en als er belangrijke informatie ontbreekt, dan willen wij dit zo snel mogelijk toevoegen. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP