Mannen Gadgets

HYPHEN 2 review: het beste alternatief op de AirPods?

De markt staat vol met draadloze oordopjes en het is lastig om een paar te vinden die aansluit bij je behoefte. Sommige draadloze oortjes zijn niet comfortabel, hebben een matige batterij of vallen gemakkelijk uit. Gelukkig maakt Rolling Square daar verandering in met de HYPHEN 2 draadloze oordopjes. 

In dit artikel nemen wij de HYPHEN 2 draadloze oordopjes onder de loep. De geruchten gaan dat deze oortjes het beste alternatief zijn op de Apple AirPods. Om erachter te komen of de geruchten kloppen, hebben wij de proef op de som genomen. 

Volgens de fabrikant beschikken de oortjes over de nieuwste technologie, zitten ze goed en zijn ze bovenal betaalbaar. Maar hoe ervaren wij dit als consument? 

Lees snel verder om erachter te komen wat wij van de HYPHEN 2 draadloze oordopjes vinden!

HYPHEN 2 review

  • Volledige touch-bediening
  • Geavanceerde ruisonderdrukking
  • Draagbaar en compacte draadloze oplaadetui
  • De touch-bediening is vrij gevoelig

De HYPEN 2 draadloze oordopjes zijn voortgekomen uit een crowdfunding campagne via het platform IndieGoGo. De draadloze oortjes zijn zorgvuldig ontworpen om te concurreren met en de kwaliteit te overtreffen van oordopjes die 6 keer zo duur zijn. De technologie die in de HYPHEN 2 oortjes zit behoort tot het beste van wat er beschikbaar is. 

Opmerkelijk is dat Rolling Square sterke focus legt op functionaliteit, ontwerp en stijl. Dit is iets wat je vaak mist bij goede draadloze oordopjes. Het voelt alsof de fabrikant een grote groep muziekfans heeft ondervraagd, heeft ontdekt wat de gemiddelde persoon in draadloze oordopjes zoekt en hier vervolgens de HYPHEN 2 mee heeft gemaakt. 

HYPHEN 2 review: prijs

De HYPHEN 2 draadloze oordopjes kun je bij bol.com kopen voor € 99,95. In vergelijking met de oortjes uit onze top 10 beste draadloze oordopjes vinden wij dit een toegankelijke prijs. 

HYPHEN 2 review: design

HYPHEN 2

Als we kijken naar het design dan zijn ze vergelijkbaar met de Apple AirPods, echter zijn de HYPHEN 2 oortjes een stuk beter. De oordopjes hebben een tweekleurig ontwerp waarbij de steel een glanzende, spiegelende afwerking heeft, terwijl de rest van de oordopjes is gemaakt van zacht plastic. 

Wij vinden de HYPHEN 2 één van de mooiste oordopjes die er zijn. De schuine steel met deze afwerking is echt verfrissend en is anders dan al het andere dat momenteel op de markt is. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren; roze, grijs en rood. 

Het is ook het vermelden waard dat de oortjes beschikken over een IP55-certificering. Dit houdt in dat de oortjes water- en stofdicht zijn. Ideaal als je een fanatieke sporter bent! 

HYPHEN 2 review: verbinden en gebruiken

De eerste keer koppelen van de oordopjes is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de oordopjes uit het hoesje te halen, te wachten tot het witte LED-lampje stopt met knipperen en op de koppelfunctie te drukken. De 2e keer dat je de oordopjes uit het hoesje haalt, worden de oordopjes automatisch verbonden met je telefoon. Dit proces duurt ongeveer 2-3 seconden, wat goed is, aangezien het meer tijd kost om ze daadwerkelijk uit de hoes te halen en in de oren te stoppen.

De HYPHEN 2 draadloze oordopjes maken hun draadloze verbinding via Bluetooth 5. De verbinding reikt tot een straal van ongeveer 15 meter. In vergelijking met de andere draadloze oordopjes, kun je dit als bovengemiddeld beschouwen. Houd er rekening mee dat bepaalde objecten het signaal kunnen verstoren. Desalniettemin is dit ten opzichte van andere oordopjes, een klein maar aanzienlijk voordeel. 

Wat wij wel missen is dat je de HYPHEN 2 oordopjes niet met twee telefoons tegelijk kan verbinden. In eerst instantie hebben wij getest met een Apple iPhone 12, maar toen we een Android-telefoon wilde gebruiken, moesten wij eerst de oortjes ontkoppelen.

HYPHEN 2 review: bediening

De HYPHEN 2 oortjes zijn voorzien van geavanceerde touch-bediening waarmee je vrijwel alles kunt doen zonder ooit de oordopjes te hoeven verwijderen. Je kunt muziek afspelen / pauzeren, nummers overslaan, het volume verhogen / verlagen, oproepen beantwoorden / beëindigen en ook de assistent van je telefoon ophalen. 

Wij vinden de touch-bediening van de oortjes iets te gevoelig. Wij speelde of pauzeerde bijna altijd muziek terwijl wij de oordopjes in het oor wilde aanpassen. Desalniettemin vinden wij dat de touch-bediening prima werkt. Het reageert snel en is erg gebruiksvriendelijk. 

Wat wij wel heel leuk vinden aan de bediening van de HYPHEN 2 is de compatibiliteit met verschillende virtuele assistenten. Wij zijn groot fan van smart home. Als je met één druk op de knop Amazon Alexa, Google Assistent of Siri kunt oproepen, dan heb je bij ons een streepje voor!

HYPHEN 2 review: geluidskwaliteit

Het geluid van oordopjes behoort misschien wel tot één van de belangrijkste factoren als je een paar wilt kopen. Alvorens wij deze review schreven hebben wij verschillende mensen het geluid laten testen. Een reeks van verschillende genres zijn afgespeeld via de oordopjes. Uiteraard hebben wij ook het bellen onder de loep genomen. 

Wij vinden het geluid van de HYPHEN 2 oordopjes met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken. Je merkt echt het verschil in de kwaliteit in vergelijking met andere oordopjes in deze prijscategorie. Wij zijn een fanatieke gebruiker van de Apple AirPods Pro, maar als je opzoek bent naar goed geluid, dan kun je beter de HYPHEN 2 draadloze oortjes aanschaffen! 

HYPHEN 2 review: comfort

HYPHEN 2

Comfort is ontzettend belangrijk bij draadloze oordopjes. Niemand zit op vervelende oordopjes te wachten. Wij hebben voor jou uitgezocht hoe comfortabel de HYPHEN 2 draadloze oortjes zijn. 

De HYPHEN 2 draadloze oordopjes zijn speciaal ontworpen om in je oor te blijven zitten. Net als bij AirPods, kan het verlengde deel van de oordopjes worden gebruikt om ze goed in je oor te plaatsen. Bij het eerste gebruik hadden wij niet gelijk de meest ideale positie, maar naar verloop van tijd is dit wel gelukt. Dit moet ook wel goed komen, want je krijgt bij de aankoop van de HYPHEN 2 verschillende oortips. Het zijn FHS oortips waardoor je volledig geïsoleerd bent van omgevingsgeluiden en ruis. De oortips zijn als volgt onderverdeeld: 

F: Foam – Past zich precies aan de verschillende oorkanalen van je oor aan. Dit resulteert in een perfecte isolatie.
H: Hard silicone – Speciaal ontwikkeld silicoon oordopje voor de diepe bass en heldere midden en hoge frequenties.
S: Soft silicone – Biedt ultiem comfort en grip zodat je uren kan genieten zonder enige irritatie.

Kortom, om het comfort van de HYPHEN 2 draadloze oortjes hoef je niet wakker te leggen. Met 3 verschillende oortips zal voor vrijwel iedereen een geschikte maat te vinden zijn. Wij vinden de pasvorm van de oordopjes geweldig en wij hebben ons nooit onzeker gevoeld dat ze eruit zouden vallen. Zelfs tijdens het hardlopen en fietsen met tegenwind, bleven ze goed zitten. 

HYPHEN 2 review: batterijduur

HYPHEN 2

De HYPEN 2 draadloze oordopjes gaan volgens de fabrikant 36 uur mee. Dit is de totale batterijduur als je gebruik maakt van de oplaadbare case. Als je alleen naar de individuele oordopjes kijkt, zul je merken dat de batterijduur dichter bij de 3 of 4 uur ligt. 

Als je op een lager volume luistert, of je bent voornamelijk aan het scrollen op TikTok in plaats van naar muziek te luisteren, dan zul je merken dat de levensduur van de batterij gemakkelijk nog eens 90 minuten kan oplopen.

De draadloze oordopjes van Rolling Square hebben een geïntegreerde functie voor draadloos opladen. Als je de oordopjes wilt opladen, plaats je ze gewoon in de case en legt ze vervolgens op een draadloze oplader. Op die manier hoef je niet te maken te hebben met adapters, erg handig als je het ons vraagt! 

Opmerkelijk vinden wij dat de HYPHEN 2 oordopjes bijzonder snel opgeladen zijn. Het duurt ongeveer 15 minuten om bijna 80% van de batterijcapaciteit te herstellen. In vergelijking met de top 10 beste draadloze oordopjes is dit ontzettend snel. Heel prettig, want als je oordopjes leeg zijn, wil je niet uren wachten totdat ze weer opgeladen zijn. 

Conclusie

De HYPHEN 2 draadloze oordopjes zijn een geweldig product van Rolling Square. Naar ons idee is het hun gelukt om goede betaalbare draadloze oordopjes te maken. Ze hebben een geweldig ontwerp, goed geluid, een lange batterijduur, draadloos opladen en dat alles voor een vriendelijke prijs van ongeveer € 100,00. De HYPHEN 2 zijn een geweldige deal voor iedereen die opzoek is naar goede draadloze oortjes, maar niet de hoofdprijs wilt betalen. 

Wat wij echt de kers op de taart vinden is de mate waarmee de batterij wordt aangevuld. Bovendien is de connectiviteit van de oortjes hoog. Een combinatie van al deze positieve dingen zorgt ervoor dat wij erg blij zijn met de komst van deze nieuwe oortjes. 

En om antwoord te geven op de vraag of de HYPHEN 2 draadloze oortjes het beste alternatief is op de AirPods Pro: voor het geluid ja, maar voor de gebruiksvriendelijkheid niet. De touch-bediening is voor ons net iets te sensitief. Als dit in de toekomst aangepast wordt, dan maakt hij zeker een kans om onze nummer 1 beste draadloze oordopjes te verslaan. 

Tot slot willen wij E-Gadget.eu bedanken voor de mogelijkheid om deze oortjes te reviewen. Wij zijn jullie eeuwig dankbaar, want dit stukje technologie is voor ons een blijvertje! 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP