Mannen Gadgets

Beste kruimeldief 2023 kopen? TOP 10 beste kruimelzuigers!

De beste kruimeldief is in feite niets meer dan een kleine stofzuiger, welke vooral handig is voor het opzuigen van een kleine hoeveelheid stof of kruimels. Ideaal wanneer je in de ochtend de kruimels van het ontbijt even snel op wilt ruimen, maar geen tijd hebt om de hele keuken en woonkamer te zuigen.

Het fijne aan een kruimeldief is dat hij draadloos is. Op die manier is hij overal in huis, maar ook in de auto of de caravan, te gebruiken. Het apparaat werkt door middel van een oplaadbare accu, wat ideaal is. Er wordt vrijwel altijd een ophangstuk meegeleverd zodat je de kruimelzuiger aan de muur op kunt hangen, vlak bij een stopcontact. Na gebruik laad je hem op, zodat je hem de volgende keer direct weer kunt gebruiken.

Ben je op zoek naar een kruimeldief, maar weet je niet goed voor welk model je moet gaan omdat er zoveel verschillende versies op de markt zijn? Wij hebben een handige top 10 voor je gemaakt, waar je alle belangrijke informatie vindt per apparaat. Zo kun jij straks makkelijk de juiste keuze maken.

Wat is de beste kruimeldief?

Naar onze mening is de Rowenta X-Touche AC9736WO op dit moment de beste kruimeldief. Niet alleen omdat hij lichtgewicht is, maar ook omdat hij een erg krachtige motor heeft, een ergonomisch ontwerp heeft en beschikt over een laadstation dat zelfs ruimte biedt voor de verschillende accessoires.

Samenvatting:

1. Rowenta X-Touche AC9736WO

Rowenta X-Touche AC9736WO beste kruimeldief

Specificaties

Prijs: € €
Grootte reservoir: 0,20 liter 
HEPA luchtfilter: Nee
Gebruikstijd: 10 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Nee
Airwatts: 80
Vermogen: 12V

Deze kruimeldief is niet zonder reden onze beste keuze. Naast zijn moderne ontwerp en compactheid, heeft hij nog een aantal andere voordelen. het apparaat weegt bijna niets waardoor hij makkelijk in gebruik is, zeker in combinatie met het cilinderontwerp dat zorgt voor een verbeterde ergonomie. Niet alleen is hij dus makkelijk te pakken wanneer er geknoeid is, maar ook nog eens handig in gebruik.

Het laadstation is eveneens compact, zodat hij niemand in de weg staat. bovendien heeft deze een ruimte om alle accessoires in op te bergen, zodat deze niet overal rondslingeren. Er is een led-indicatorlampje aanwezig zodat je precies kunt zien wanneer het apparaat opgeladen moet worden, en wanneer hij klaar is om gebruikt te worden. Bovendien kan hij altijd en overal opgeladen worden, dankzij de oplaadvoet en de extra laadschakeling bij de handgreep.

Dankzij de Nano Digital motortechnologie geniet je met de beste kruimeldief van een krachtige motor en een sterke zuigkracht. Ook over het legen van de stofcontainer is nagedacht, er zijn namelijk 2 manieren voor. Hierdoor heb je geen last meer van de stofwolken die normaal gesproken vrijkomen wanneer je de container leegt.

2. JAP Tornado S3

JAP Tornado S3 Kruimelzuiger 150W - Nat en droog - Snoerloos - 5 opzetstukken - Auto, dieren en huis

Specificaties

Prijs: €
Grootte reservoir: 0,50 liter 
HEPA luchtfilter: Ja, 2 filters aanwezig
Gebruikstijd: 20-30 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Ja
Airwatts: 65
Vermogen: 22V

Deze kruimeldief is ideaal voor mensen die graag hun woning en auto schoonhouden. Het apparaat is namelijk niet alleen geschikt voor het opzuigen van gevallen kruimels en stof, maar ook voor het verwijderen van dierenharen op de bank, het schoonmaken van de auto en zelfs het opzuigen van gemorst drinken.

Doordat het apparaat is voorzien van de 22,2V Blast Tornado technologie, kun jij moeiteloos vuil opzuigen. Dit kan gaan om kruimels die tijdens het ontbijt zijn gevallen, knipafval na het knutselen met je kind of hondenharen op de bank, maar ook het uitzuigen van de auto en zelfs het schoonmaken van gemorst drinken op de keukenvloer. En doordat de kruimeldief geen speciale zak heeft, kun je hem makkelijk legen en schoonmaken. Bovendien hoef je niet telkens weer nieuwe zakken te kopen, dus het scheelt je ook weer geld.

Het ergonomische ontwerp van het apparaat zorgt ervoor dat hij door vrijwel iedereen te gebruiken is. ook mensen met bijvoorbeeld reuma kunnen hem moeiteloos gebruiken, omdat hij licht van gewicht is. Daarnaast zet je hem aan en uit met 1 druk op de knop en kan hij door middel van het ophangsysteem op de juiste hoogte opgehangen worden.

De kruimelzuiger is voorzien van 2 HEPA filters en komt met een aantal kopstukken. Dankzij deze verschillende kopstukken kun je het apparaat moeiteloos in de auto gebruiken, maar ook de haren van je huisdier worden hiermee eenvoudig verwijderd.

3. Black+Decker BHHV520JF

BLACK+DECKER BHHV520JF 18 volt beste kruimelzuiger

Specificaties

Prijs: € €
Grootte reservoir: 0,70 liter 
HEPA luchtfilter: Ja
Gebruikstijd: 21 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Nee
Airwatts: 35
Vermogen: 18V

Test aankoop heeft helaas nog geen kruimeldieven getest. Kijken we echter naar andere tests, in combinatie met onze mening, dan lijkt deze kruimeldief van Black+Decker het beste in de buurt te komen. Dit apparaat is krachtig en eenvoudig in zijn gebruik, waardoor hij vrijwel overal te gebruiken is.

De kruimeldief is voorzien van Smart Tech technologie en beschikt over 2 snelheidsstanden. Dit stelt je in staat zelfs die vervelende, korte haartjes in je laagpolige tapijt moeiteloos te verwijderen. Ook heeft hij een uitschuifbare lange kierenzuiger, zodat je zelfs in de hoeken of onder de autostoel makkelijk schoon kunt maken.

Zowel het filter als het pre-filter zijn uitneembaar en mogen gewoon in de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat het apparaat langer meegaat, waardoor je weer kosten bespaard. Het reservoir is groot, en wanneer deze vol is, is hij makkelijk te legen en te reinigen.

4. Black+Decker PV1820L

BLACK+DECKER PV1820L-QW Kruimeldief - Draadloos - 18V Lithium-ion accu

Specificaties

Prijs: € €
Grootte reservoir: 0,44 liter 
HEPA luchtfilter: Ja
Gebruikstijd: 11 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Ja
Airwatts: 35
Vermogen: 18V

Voor wat gevallen kruimels of een omgevallen bloempot wil je niet direct de stofzuiger pakken. Deze kruimeldief zorgt ervoor dat dat ook niet meer hoeft, want hij is eenvoudig te pakken en makkelijk in gebruik. Dankzij het gepatenteerde ontwerp van de zuigmond kan hij tot 200 graden draaien, waardoor je in elke ruimte en iedere positie de kruimelzuiger kunt gebruiken.

De borstel van het apparaat is zacht en uitklapbaar, wat hem ideaal in gebruikmaakt. Niet alleen doordat hij hierdoor ook goed delicate oppervlakken schoon kan maken, maar ook omdat er een geïntegreerde uitschuifbare kierenzuiger aanwezig is. Dit maakt het schoonmaken tussen kussen en stoelen eenvoudig en snel. Dankzij  het Cyclonic Action filtersysteem blijft de zuigkracht bovendien gegarandeerd, omdat dit systeem ervoor zorgt dat stof en vuil worden weggedraaid van het filter.

De opvangbak is doorzichtig, waardoor je goed ziet wanneer hij vol is. zo leeg je hem altijd op het juiste moment, en voorkom je dat hij te vol zit en niets meer opzuigt. De opvangbak heeft bovendien een zij-opening waardoor hij eenvoudig geleegd kan worden zonder dat je vieze handen krijgt. Na gebruik kun je het apparaat eenvoudig terughangen op het laadstation, zodat deze weer kan opladen.

5. ComfortCar EasyVac

ComfortCar™ EasyVac - Autostofzuiger - Draadloos - Multifunctioneel - Stofzuigertje - Auto Stofzuiger - USB-C Auto Oplader - Kruimelzuiger

Specificaties

Prijs: €
Grootte reservoir: 0,20 liter 
HEPA luchtfilter: Ja
Gebruikstijd: 20 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Nee
Airwatts: 80
Vermogen: 7,4V

Het schoonmaken van de auto is vaak een klusje dat we uitstellen. Dit komt niet alleen omdat we er geen zin in hebben, maar vaak ook omdat een onhandige, grote stofzuiger nou eenmaal niet zo lekker in een auto manoeuvreert. Deze kruimeldief is ideaal voor de auto, en kan gewoon in de auto blijven liggen.

Door zijn formaat is deze kruimelzuiger eenvoudig in het handschoenenkastje op te bergen zodat hij niemand in de weg ligt. Moet hij opgeladen worden, dan kan dat heel makkelijk via de meegeleverde USB-C kabel. Het aanzetten van het apparaat is eveneens heel simpel; je hoeft de knop alleen maar een seconde ingedrukt te houden. Na gebruikt draai je de afvalbak los waardoor hij los klikt, en hij direct geleegd kan worden.

Per volle lading gaat de krachtige accu voor 20 minuten mee, wat meer dan voldoende is om je auto er weer schoon en fris uit te laten zien. En dankzij de verschillende meegeleverde opzetstukken kun je in elke kier en hoek van je auto komen. Er is zelfs een borstel aanwezig voor het stofvrij maken van de knoppen op het dashboard.

6. Black+Decker BHHV520BFP

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET Kruimeldief - Reinigbaar filter - Borstel voor dierenharen

Specificaties

Prijs: € €
Grootte reservoir: 0,70 liter 
HEPA luchtfilter: Nee
Gebruikstijd: 20-30 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Nee
Airwatts: 35
Vermogen: 18V

Je huisdieren zijn je lief, maar al die dierenharen op je vloer en de meubels, dat is wat minder aangenaam. Je kunt hiervoor de stofzuiger pakken, maar lang niet elk model haalt dierenharen ook goed weg. Bovendien, als het hele huis verder schoon is, maar er alleen wat dierenharen op de bank liggen, wil je niet de hele stofzuiger hoeven pakken. Deze kruimeldief is gemaakt voor het opzuigen van dierenharen, is compact en makkelijk op te bergen.

Het apparaat is voorzien van meerdere snelheden, dus als je meer vermogen nodig hebt, is dat geen enkel probleem. Ook is hij voorzien van Smart Tech sensors, die aangeven wanneer de filter gereinigd moet worden en wanneer de batterij bijna leeg is. De indicator geeft tijdens het zuigen en wanneer hij oplaadt aan hoe ver hij opgeladen is.

Ligt er stof bovenop een kast, of zitten de dierenharen in de kieren van de bank? Dankzij de uitschuifbare kierenzuiger kun je ook hier makkelijk bij. Naast het opzuigen van stof en dierenharen, is het apparaat uiteraard ook geschikt voor het opzuigen van zand en kruimels. Ook is er een afneembare, gemotoriseerde borstel aanwezig dat zelfs de meest harde haren verwijderd, die vaak te vinden zijn in tapijten en kussens.

Zit de opvangbak vol, dan is deze eenvoudig te legen. Door op de knop te drukken zal de bodem openen, zodat het vuil direct in de prullenbak gegooid kan worden. Je hoeft het vuil dus niet aan te raken met je handen. De aanwezige filters zijn uitneembaar waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn.

7. Trendwares Snoerloze Steelstofzuiger

Trendwares® Snoerloze Steelstofzuiger – Handstofzuiger met Steel – Draadloze Stofzuiger & Kruimelzuiger - 150W - Oranje/Grijs

Specificaties

Prijs: € €
Grootte reservoir: 0,70 liter 
HEPA luchtfilter: Ja
Gebruikstijd: 30-40 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Nee
Airwatts: 150
Vermogen: 22,2V

Een kruimeldief is fijn, maar niet altijd fijn. Bijvoorbeeld wanneer je niet goed voorover kunt bukken of snel last krijgt van je rug. Deze kruimeldief is voorzien van een steel, waardoor hij ideaal is voor mensen die last hebben met bukken of gewoon niet voorover gebogen willen staan.

Het apparaat is voorzien van een extra sterke motor en heeft 2 snelheidsstanden met hoge zuigkracht, waardoor hij ook haartjes in laagpolig tapijt of kussens eenvoudig verwijderd. En het grote voordeel van een kruimeldief met steel, is dat je hem door het hele huis kunt gebruiken als een stofzuiger!

De steelstofzuiger beschikt over een low power mode voor stof, fijn huisdierhaar en pollen, en een high power mode voor bijvoorbeeld kattengrind of kleine steentjes die meegekomen zijn na het buitenspelen. En je hoeft niet bang te zijn dat je tapijt of vloer beschadigd raakt, want de stofzuiger is voorzien van een zachte borstel van nylon.

De stofzuiger is draadloos waardoor je hem er makkelijk bij pakt als er vuil op de grond ligt. En dankzij de ledverlichting kun je hem zelfs in de avond gebruiken, wanneer het buiten donker is. verder zijn er 2 opzetstukken aanwezig en is er een schoonmaakborstel voor het schoonmaken van het apparaat.

8. PRIMO PR508SV

PRIMO PR508SV Steelstofzuiger Draadloos 2-in-1 - Stofzuiger Zonder Zak - beste Kruimelzuiger - HEPA Filter - Bordeaux

Specificaties

Prijs: € € €
Grootte reservoir: 0,55 liter 
HEPA luchtfilter: Ja
Gebruikstijd: 20-40 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Nee
Geluidsniveau: 76 dB
Vermogen: 18V

Wil je graag een kruimelzuiger, maar vind je het daarbij wel belangrijk dat hij een goed HEPA filter heeft? Dan is deze steelstofzuiger misschien wel wat voor jou. Gebruik je de kruimeldief op de Ecostand, dan is hij voor 40 minuten te gebruiken. Moet je meer stof en vuil weghalen, en wil je het apparaat gebruiken als steelstofzuiger, dan kun je hem 20 minuten gebruiken als je werkt met de turbo stand.

Het fijne aan deze steelstofzuiger is, dat hij is voorzien van een erg flexibele borstelkop in combinatie met Led-verlichting. zo kun je ook eenvoudig onder de banken zuigen of in de avond wanneer het buiten donker is. En ben je klaar met schoonmaken, dan plaats je de stofzuiger eenvoudig in de vloerstandaard waardoor hij automatisch op zal laden.

Een ander voordeel is dat de zuiger zakloos is. als het vuil en stof komt dus direct in het reservoir terecht, die eenvoudig te legen is wanneer hij vol is. Zo geef je niet telkens weer geld uit aan dure zakken, en bespaart het je dus in de kosten. Bovendien vermindert hij niet in zuigkracht, omdat hij geen gebruik maakt van een stofzak.

Het HEPA filter zorgt ervoor dat alle uitgaande lucht echt schoon is. vrijwel alle stofdeeltjes worden door dit filter tegengehouden. Dit is fijn om te weten, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat er tijdens het schoonmaken een spoor van stof achterblijft, waardoor je direct weer opnieuw kunt beginnen. Ook dit filter is eenvoudig schoon te maken en mag onder de kraan gewassen worden.

9. Cleanforce Kruimelzuiger

Cleanforce Kruimelzuiger snoerloos met extreme zuigkracht - Nat & Droog - Voor Thuis, Auto etc.

Specificaties

Prijs: €
Grootte reservoir: 1 liter 
HEPA luchtfilter: Ja
Gebruikstijd: 25 minuten
Indicatielampje: Ja
Geschikt voor natte ondergrond?: Ja
Airwatts: 65
Vermogen: 12V

Een kruimelzuiger is erg fijn om in huis te hebben voor het verwijderen van kruimels of dierenharen, maar het is wel fijn als het apparaat dan zo stil mogelijk is. Deze kruimeldief doet zijn werk zoals je verwacht, maar dan met minder lawaai dan de gemiddelde kruimeldief.

Het apparaat is zeker geschikt voor het opzuigen van stof en kruimels. Niet alleen in je woning, maar ook bijvoorbeeld in de auto of de caravan. Naast het opzuigen van stof, verwijdert hij ook moeiteloos dierenharen. En dankzij de 3 multifunctionele opzetborstels heb je altijd het juiste hulpstuk bij de hand.

Een groot voordeel van dit apparaat, is dat hij niet alleen droog vuil opzuigt, maar ook nat vuil. Denk dus niet alleen aan stof, vuil, dierenharen en kattengrind, maar bijvoorbeeld ook gemorst drinken op de keukenvloer, of water dat uit de emmer is gevallen. Na gebruik is het filter bovendien eenvoudig schoon te maken met water. Let er wel op dat deze volledig droog is, voordat je hem weer terugplaatst.

10. Bomann CB 967

Bomann CB 967 - Oplaadbare beste kruimelzuiger

Specificaties

Prijs: €
Grootte reservoir: 0,10 liter 
HEPA luchtfilter: Nee
Gebruikstijd: 8 minuten
Indicatielampje: Nee
Geschikt voor natte ondergrond?: Nee
Oplaadtijd: 13 uur
Vermogen: 3,6V

Wil je graag een kruimeldief aanschaffen voor het snel en moeiteloos opzuigen van kruimels en stof, maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Dan is dit apparaat misschien wel precies waar je naar op zoek bent.

De kruimeldief is erg laag in zijn prijs, maar dat doet niet af aan zijn kracht. Hij is zeker geschikt om stof en kruimels op te zuigen, maar minder geschikt voor bijvoorbeeld kattengrind. Al het vuil komt in het reservoir terecht die na gebruik eenvoudig in de prullenbak te legen is, zonder dat je hierbij met je handen het vuil aan hoeft te raken.

Er is een ophangsysteem aanwezig die je aan de muur kunt bevestigen, zodat de kruimeldief altijd op een goede plek hangt. Zodra je hem hier aan opgehangen hebt, kun je hem door middel van de adapter eenvoudig opladen zodat hij altijd klaar is voor gebruik. Ook zijn er 2 mondstukken aanwezig; 1 speciaal voor de lastige hoekjes en kieren en 1 zachte borstel die met name geschikt is voor het schoonmaken van meubels, zoals je bankstel.

Waar moet je op letten als je de beste kruimeldief wilt kopen?

Ben je van plan een kruimeldief aan te schaffen, dan is het goed op een aantal punten te letten. Uiteraard is dit afhankelijk van de punten die jij belangrijk vindt, maar over het algemeen zijn die bij iedereen hetzelfde. De zuigkracht is belangrijk, maar ook de gebruiks- en oplaadtijd. Heb je daarnaast huisdieren of wordt er met regelmaat drinken gemorst? Dan is het ook handig te kijken of de kruimelzuiger van jouw voorkeur geschikt is voor natte ondergronden en in staat in huisdierharen op te zuigen.

Hoe werkt een kruimeldief?

Een kruimeldief kun je het beste zien als een compacte versie van de stofzuiger. Hij doet in principe dan ook hetzelfde werk, al heeft een stofzuiger vaak meer zuigkracht. Een kruimeldief is dan ook het meest geschikt voor het opzuigen van broodkruimels na het ontbijt, kattengrind dat buiten de bak ligt, of de halve zandbak die de kinderen na het spelen mee naar binnen hebben genomen. Sommige modellen zijn ook in staat natte ondergronden op te zuigen, waardoor gemorst drinken bijvoorbeeld ook direct opgezogen kan worden.

Waar gebruik je een kruimeldief voor?

Voor het schoonmaken van de hele woning is de kruimeldief meestal niet geschikt, tenzij je een model hebt dat ook voorzien is van een steel. In dat geval kun je hem namelijk zien als draadloze stofzuiger. Is de zuigkracht voldoende en gaat hij lang genoeg mee, dan kun je hier de hele woonkamer mee stofzuigen. In andere gevallen wordt de kruimelzuiger voornamelijk gebruikt bij stofplekken die vergeten zijn, dierenharen op de bank of kruimels onder de eettafel na het ontbijt.

Wat is de beste kruimeldief voor dierenharen?

Wij zijn van mening dat de Black+Decker BHHV520BFP de beste kruimeldief is voor mensen met huisdieren, en daarom staat hij ook in ons overzicht. Hij zuigt dierenharen moeiteloos op, ook als ze zich vastgeklemd hebben in laagpolig tapijt. Je hoeft hiervoor dus amper moeite te doen, en zorgt er binnen korte tijd voor dat je meubels vrij zijn van dierenharen.

Wat verbruikt een kruimeldief?

Een kruimelzuiger verbruikt echt bijna niets, en dat komt voornamelijk omdat hij draadloos te gebruiken is. daarnaast zijn de meeste modellen binnen een paar uur weer volledig opgeladen, en heb je het apparaat niet elke dag nodig. Omgerekend kun je er vanuit gaan dat een kruimeldief slechts 15 kWh per jaar verbruikt, wat neerkomt op ongeveer 3 euro.

Wat is een goede betaalbare kruimeldief?

Wij vinden dat de Bomann CB 967 een goede betaalbare kruimeldief is. Hij kost je net iets meer dan 20 euro, maar heeft wel voldoende zuigkracht om stof en vuil op te zuigen. Ook zijn er 2 speciale borstels aanwezig, en beschikt hij over een ophangsysteem. Wel is het zo dat het een goedkoop model is, dus hij is niet voorzien van een HEPA filter en het duurt iets langer dan gemiddeld voordat hij volledig opgeladen is.

Wanneer heb ik een krachtige kruimeldief?

Je bent in het bezit van een krachtige kruimeldief wanneer hij beschikt over goede zuigkracht. Hij zou dus zonder moeite stof en vuil op moeten kunnen zuigen, maar bijvoorbeeld ook zand en kattengrind. Hoe hoger het vermogen van je kruimelzuiger is, hoe krachtiger hij stof en vuil opzuigt.

Conclusie

Je hebt in deze top 10 veel verschillende kruimelzuigers kunnen bekijken, maar wij zijn van mening dat de Rowenta X-Touche AC9736WO de beste is in deze lijst. Wel hangt dit uiteraard van jouw wensen af, en dus is het altijd goed om hier rekening mee te houden. Heb je huisdieren, dan wil je graag dat huisdierharen moeiteloos opgezogen kunnen worden. En heb je kinderen, en weet je dat dit nog weleens wat kunnen morsen? Dan is de beste kruimeldief die geschikt is voor natte ondergronden, ook geen overbodige luxe.

Een kruimeldief is er natuurlijk voor het snel opruimen van vuil of kruimels. Wil je graag de hele woonkamer dag na dag vlekkeloos schoon hebben? Dan is het gebruik van een stofzuiger of robotstofzuiger in combinatie met de beste stoomreiniger of beste schrobmachine misschien een beter idee.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP