Mannen Gadgets

Beste schrobmachine 2023 kopen? TOP 9 beste boenmachines!

Er zijn verschillende manieren om je vloer in huis schoon te krijgen en te houden. Zo kun je een gewone stofzuiger en een dweil gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een robotstofzuiger, eventueel met dweilfunctie of in combinatie met een stoomreiniger. Wil je de vloer graag echt goed schoon hebben, dan is een schrobmachine ook zeker aan te raden. Waar deze vroeger vooral voor grote oppervlakken gebruikt werden, zoals in de supermarkt, kun je er tegenwoordig ook 1 aanschaffen voor in huis. Deze zijn een stuk compacter en makkelijker in gebruik.

Het grootste voordeel van een schrobmachine is, dat vrijwel elk model het vieze water ook direct weer opzuigt. Niet alleen wordt je vloer dus echt goed schoon, maar hij is ook direct weer droog. Zo hoef je dus niet minutenlang in een hoekje te gaan staan om te wachten totdat de vloer droog genoeg is om er overheen te lopen. Daarnaast zijn veel modellen ook geschikt om mee te polijsten, of je mooie houten vloer mee in de was te zetten.

Wil je ook graag een boenmachine aanschaffen, dan is het allereerst goed om na te denken waaraan het product volgens jou moet voldoen. Kijk vooral goed naar de specificaties, zodat je er zeker van bent dat je de juiste koop doet, en geen product aanschaft die je vervolgens niet gebruikt, omdat hij niet goed genoeg is voor jouw situatie.

In onze top 9 zie je allerlei verschillende schrobmachines, inclusief omschrijving en specificaties. Zo kun jij eenvoudig een keuze maken, want al het zoekwerk hebben wij al voor je gedaan!

Wat is de beste schrobmachine?

Kijkend naar het model, de specificaties en de manier van gebruiken, zijn wij van mening dat de Kärcher FP 303 de beste schrobmachine is. De prijs-kwaliteit verhouding is prima, hij is makkelijk in gebruik en daarnaast geschikt voor alle type harde vloeren. Doordat hij is voorzien van een kop in een driehoekige vorm, kan hij bovendien moeiteloos in de hoeken komen.

Samenvatting:

1. Kärcher FP 303

Beste schrobmachine 2023

beste schrobmachine

Specificaties

Prijs: €
Inhoud waterreservoir: 4 liter 
Actieradius: 7 meter
Vermogen: 850 Watt
Nat- en droog vuil: Nee, alleen droog vuil
Zuigfunctie: Ja
Polijstfunctie: Ja
Indicatielampje: Nee

Kärcher is een groot merk dat bekend staat om zijn verschillende schoonmaakapparaten. Deze apparaten zorgen ervoor dat het huishouden eenvoudiger en sneller gaat, zodat jij meer tijd overhoudt voor andere dingen. Deze schrobmachine zorgt er dan ook zeker voor dat jouw vloer er binnen no-time weer blinkend uit ziet.

Dit model is gebruiksvriendelijk en bovendien geschikt voor elk type harde vloer. Het maakt dus niet uit wat je in de woonkamer hebt liggen, deze schrobmachine kan het zeker aan. Naast het schoonmaken van je vloer, heeft hij ook een zuigfunctie. Dit betekent dat vuil opgezogen wordt, maar ook dat hij het vieze water direct weer opzuigt.

Dit apparaat is niet alleen geschikt voor het schoonmaken van je parket, laminaat, linoleum of PVC, maar kan de vloer ook polijsten wanneer jouw vloer daar geschikt voor is. de polijstfunctie in combinatie met de driehoekige kopzorgen er niet alleen voor dat je vloer achteraf echt blinkt, maar ook dat zelfs in de hoeken alles meegepakt wordt.

2. SPERO Compacte Vloerreiniger

Beste compacte schrobmachine

Beste boenmachine

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud waterreservoir: 2,8 liter schoonwatertank, 5,6 liter vuilwatertank
Geluidsniveau: 68 dB
Vermogen: 1000 Watt
Nat- en droog vuil: Ja
Zuigfunctie: Ja
Polijstfunctie: Nee
Indicatielampje: Nee

Een schrobmachine is meestal niet heel compact. Het is een vrij groot apparaat, en neemt dus automatisch veel ruimte in beslag. Dit is niet altijd even handig met het opbergen van apparaten. Gelukkig is dit model van SPERO wel compact. Hierdoor is hij niet alleen makkelijker in gebruik, maar ook eenvoudig weg te zetten.

Het schoonmaken van de vloer met een simpele dweil, is niet zo schoon als de meeste mensen denken. Ga maar na; je gebruikt het vieze water uit de emmer om het volgende stukje van je vloer mee schoon te maken. Met een schrobmachine heb je dat probleem gelukkig niet meer. deze zuigt het vieze water namelijk direct op, en maakt de vloer enkel met nieuw water schoon.

Dit model is voorzien van een constant draaiende, harde borstel en heeft daarnaast de functie om de borstel te besproeien met schoon water. Dit schone water bevindt zich in de schoonwatertank; het vieze water komt hier niet in terecht. Al het water dat door de zuigmotor wordt opgezogen, komt direct in de vuilwatertank. Een groot pluspunt dus, want zo weet je zeker dat je vloer alleen maar wordt gereinigd met schoon water.

De schrobmachine is geschikt voor alle soorten harde vloeren. Het maakt dus niet uit of je tegels hebt liggen, laminaat, parket of linoleum. Sterker nog; het apparaat is zelfs geschikt voor het schoonmaken van beton, grindvloeren en de vloeren van je zwembad. De unieke borstel in combinatie met de zuigmachine met 2 zuigwissers, weet precies hoe het jouw vloer moet schrobben en drogen.

Wat een erg fijn pluspunt is van dit model, is dat de steel helemaal naar achteren gekanteld kan worden. dit stelt je in staat eenvoudig onder het meubilair schoon te maken. ook is er een tapijtborstel beschikbaar, zodat hoogpolig tapijt hier ook mee gereinigd kan worden. wel dien je deze apart bij te bestellen.

3. Kibani Accu Schrobmachine

Beste veelzijdige schrobmachine

Kibani Accu schrobmachine 3.7V

Specificaties

Prijs: €
Toeren per minuut: 300
Werktijd: 1 uur
Oplaadtijd: 2 uur
Zuigfunctie: Nee
Polijstfunctie: Ja
Indicatielampje: Ja

Er zijn schrobmachines verkrijgbaar die kunnen poetsen, drogen en polijsten. Wil je echter een meer veelzijdig apparaat, dan kom je al snel uit op schrobbers van een kleiner formaat, maar die wel meer kunnen. Deze schrobmachine is daar een goed voorbeeld van. ideaal voor mensen waarbij het schoonmaken in huis een heuse strijd kan zijn, bijvoorbeeld omdat ze te maken hebben met lichamelijke klachten.

Dit apparaat werkt op een accu, en is ideaal voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamer, de keuken en de auto, zowel binnen als buiten. Het apparaat is voorzien van maar liefst 10 opzetstukken, waardoor alles in huis aangepakt kan worden. en doordat hij een sterke motor heeft, kan hij ook lastigere vlekken moeiteloos verwijderen.

Het model van de schrobmachine is modern en ergonomisch. Daarbij maakt hij niet overdreven veel lawaai, dus na het schoonmaken hoef je niet bang te zijn voor hoofdpijn, omdat het geluid zo hard was. Ook kun je gewoon naar de radio blijven luisteren of een gesprek voeren terwijl je bezig bent. het handvat kan bovendien versteld worden tot 110 centimeter, zodat je ook met gemak bij de bovenste keukenkastjes kan komen.

Doordat hij gebruikt maakt van een accu, is hij draadloos. Dit is een groot voordeel, want hierdoor pak je het apparaat sneller om even iets schoon te maken, en ben je niet beperkt in je bewegingsruimte. Na gebruik leg je hem gewoon aan de oplader, en binnen een paar uur kun je hem weer gebruiken.

De schrobmachine kan niet alleen gebruikt worden voor de routineschoonmaak, maar ook voor lastigere vlekken. Hierbij kun je denken aan roestaanslag, vetvlekken, kalkaanslag, schimmel en zeepresten. De 10 opzetstukken die aanwezig zijn, zijn:

  • Platte borstel
  • Schuine borstel
  • Puntige borstel
  • Kleine borstel
  • Polijstborstel
  • Kleine spons
  • Kleine doek
  • Schuurspons
  • Handdoek
  • Spons

Verder zit er een klittenbandhouder bij, net als een verlengstuk, de USB oplaadkabel en de gebruiksaanwijzing.

4. Fimap Genie XS

Beste milieuvriendelijke schrobmachine

beste schrobmachine

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud waterreservoir: 4 liter 
Vermogen: 1200 Watt
Nat- en droog vuil: Ja, beide
Zuigfunctie: Ja
Polijstfunctie: Nee
Indicatielampje: Ja

Deze schrobmachine wordt niet alleen aangedreven door een batterij, maar is daarnaast ook nog eens heel goed te gebruiken in de meest kleine ruimtes. Dit komt doordat de Genie XS een parabolische zuigmond heeft, die de grote borstel in elke bocht weet te volgen. De grote borstel heeft een diameter van 28 centimeter en is zelfs in staat achteruit te werken. De vloer wordt ook dan perfect droog, zelfs onder stoelen, tafels of ander meubilair.

Doordat hij is voorzien van een batterij, heeft hij geen snoer. Dit is een voordeel, want zo ben je niet beperkt in je bewegingsruimte. Wel betekent dit dat hij na een tijdje opgeladen dient te worden. Op een volle batterij kun je echter een uur lang schoonmaken, wat vaak meer dan zat tijd is. ben je met een klus bezig en moet hij tussendoor opgeladen worden? dan is dat geen enkel probleem. Je kunt er echter ook voor kiezen een extra batterij aan te schaffen, zodat je kunt wisselen.

Het fijne aan dit model is, dat hij een in hoogte verstelbare handgreep heeft. Deze is ergonomisch, en de volledige bediening voer je hier op uit. Er is een Eco-knop aanwezig waarmee het energieverbruik, geluidsniveau en waterverbruik gereduceerd wordt. Wanneer de handgreep is ingeklapt kan het apparaat vrij eenvoudig opgetild worden, en er zelfs de trap mee op- en aflopen zonder teveel inspanning.

5. Hoover F38PQ

Beste schrobmachine voor parket

hoover schrobmachine

Specificaties

Prijs: € €
Actieradius: 5,5 meter
Vermogen: 800 Watt
Zuigfunctie: Ja
Polijstfunctie: Ja
Indicatielampje: Nee

Er zijn veel verschillende schrobmachines verkrijgbaar, maar niet allemaal zijn ze even geschikt voor alle type vloeren. Heb jij een parketvloer, dan ben je hier uiteraard erg zuinig op. Wanneer je dan op zoek gaat naar een boenmachine, wil je wel zeker weten dat dit apparaat geschikt is voor jouw vloer.

De Hoover F38PQ is zeker geschikt voor jouw parketvloer, maar ook voor andere harde vloeren. Denk aan tegels, PVC en laminaat. Het mooie aan dit model is, dat het de klassieke uitvoering betreft. Ben je een liefhebber van vintage, dan wil je deze parel zeker in huis hebben staan. de uitstraling van een model uit de jaren 70, maar dan wel met de techniek van nu.

Ondanks dat deze schrobmachine geschikt is voor vrijwel alle vloeren, is hij wel speciaal gemaakt voor het volledig reinigen van parketvloeren. Zo is hij voorzien van een geïntegreerde zuigfunctie en een stoffen stofzak. Ook zijn er 3 verschillende borstels aanwezig, waarvan er 1 speciaal is voor het schoonmaken van het parket. De andere 2 borstels zijn voor marmer, en voor het waxen van de vloer.

6. Nilfisk SC 100 E

Beste schrobmachine voor tegelvloer

Nilfisk SC 100 E

Specificaties

Prijs: € € €
Vermogen: 800 Watt
Zuigfunctie: Ja
Polijstfunctie: Nee
Indicatielampje: Nee

Heb jij een tegelvloer in huis liggen? Vaak vraagt dit om een andere aanpak als het gaat om het schoonmaken en onderhouden ervan. Dit kan betekenen dat, wanneer je een schrobmachine aan wilt schaffen, niet elk model geschikt is. De SC 100 E van Nilfisk is dat gelukkig wel. Dit apparaat zorgt er dan ook voor dat jouw tegels er na een schoonmaakbeurt weer als nieuw uitzien.

In tegenstelling tot veel andere machines, is dit apparaat heel compact. Dit scheelt niet alleen in het opbergen ervan, maar zorgt er ook voor dat hij te gebruiken is in kleinere ruimtes. Bovendien ben je niet alleen verplicht vooruit te werken, maar is ook achteruit mogelijk. Dit komt doordat de zuigmonden zowel aan de voor- als achterkant van de borstel geplaatst zijn. het apparaat schrobt en droogt direct, door het vieze water op te zuigen. Hierdoor is de ruimte meteen weer droog, en dus beloopbaar.

Er zijn 2 verschillende doseerinstellingen voor het water aanwezig, en het apparaat zal een indicatie geven wanneer de watertank leeg is. Ook is hij voorzien van een ergonomische duwbeugel, waardoor je het apparaat ook met 1 hand kunt gebruiken. Op het moment dat de machine rechtop staat, zullen alle functies direct stoppen zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

7. Kärcher FC 7

Beste schrobmachine voor pvc

Kärcher FC 7 Cordless - Vloerreiniger

Specificaties

Prijs: € €
Inhoud waterreservoir: 400 ml schoonwatertank, 200 ml vuilwatertank
Nat- en droog vuil: Ja, beide
Oplaadtijd: 240 minuten
Gebruikstijd: 45 minuten
Indicatielampje: Ja

Wanneer je een pvc-vloer hebt, is er vaak enige voorzichtigheid geboden. Een vloer als deze is niet hetzelfde als bijvoorbeeld een parketvloer, en je wilt hem uiteraard niet beschadigen. Wil je een schrobmachine aanschaffen, dan kun je dat voor een pvc-vloer beter niet doen. De Kärcher FC 7 is dan ook geen boenmachine, maar wel een krachtige vloerreiniger die jouw vloer blinkend schoon zal krijgen.

Wat erg fijn is bij dit model, is ten eerste dat hij snoerloos is. dit betekent dat jij niet beperkt bent in je werkruimte en hem werkelijk overal kunt gebruiken. Ook is een stofzuiger haast overbodig wanneer je dit apparaat in huis hebt. hij dweilt namelijk niet alleen, maar vangt ook alledaags droog vuil op. Ook het opvangen van haren zijn geen probleem, want hij is voorzien van een haarfilter.

Zowel de watertoevoer als de rotatiesnelheid hebben 2 snelheden. Ook is er een boostfunctie aanwezig, welke ideaal is voor hardnekkige vlekken. Naast PVC, is de vloerreiniger ook geschikt voor parket, vinyl, tegels en laminaat. Na gebruik kun je de reinigingsfunctie aanzetten, waardoor het apparaat zichzelf zal reinigen. Het enige dat je daarna nog hoeft te doen, is de vuilwatertank legen en schoonspoelen en de haren verwijderen met de meegeleverde borstel. De rollers van het apparaat kunnen gewoon in de wasmachine.

8. Numatic TT-1840

Beste grote schrobmachine

Numatic TT-1840 beste schrobmachine

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud waterreservoir: 15 liter 
Vermogen: 400 Watt
Nat- en droog vuil: Nee
Zuigfunctie: Ja
Polijstfunctie: Nee
Indicatielampje: Ja

Ben je op zoek naar een grote schrobmachine, bijvoorbeeld voor je winkel? Dan is de Numatic TT-1840 misschien wel precies waar je naar op zoek bent. Het is een compacte machine, maar wel heel compleet. Dit betekent dat hij redelijk makkelijk weg te zetten is, maar ook dat hij goed zijn werk doet en ervoor zorgt dat jouw vloer weer helemaal schoon is.

Het apparaat zorgt ervoor dat je vloer wordt geschrobd, maar tegelijk ook weer wordt gedroogd. Zo is de vloer direct weer beloopbaar en hoef je niet minutenlang te wachten. Bovendien is hij geschikt voor alle soorten harde vloeren, zolang ze waterbestendig zijn.

De duwstang is in hoogte te verstellen, zodat hij door iedereen gebruikt kan worden, en wanneer de tank vol is zal er een indicatielampje gaan branden. Het apparaat is niet geschikt voor het opzuigen van bijvoorbeeld stof, maar is enkel voor het schrobben.

9. Viper DS 350 Duospeed

Beste schrobmachine voor thuis

Viper Eenschijfmachine DS 350 Duospeed

Specificaties

Prijs: € € €
Inhoud waterreservoir: 10 liter 
Actieradius: 10 meter
Vermogen: 1500 Watt
Nat- en droog vuil: Nee
Zuigfunctie: Nee
Polijstfunctie: Ja
Indicatielampje: Nee

Bedrijven hebben vaak een grote, professionele schrobmachine tot hun beschikking, eentje die veel te groot is voor in een normaal huis. Wil je graag een schrobmachine aanschaffen die niet onderdoet voor zulke grote apparaten? Dan is de DS 350 Duospeed zeker de moeite waard om te bekijken.

Deze eenschijfmachine is namelijk erg eenvoudig in gebruik, en perfect voor de normale schoonmaak maar ook voor zwaardere klussen. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden om je vloer te bewerken met diamantpads. De bediening van het apparaat is eenvoudig waardoor hij door iedereen te gebruiken is.

Wanneer het apparaat is een stand van 90 graden staat, zal hij automatisch blokkeren zodat er geen ongelukken kunnen ontstaan. Tevens is hij voorzien van een soft-startsysteem, een automatische en snelle borstelbevestiging, een ergonomische bedieningsstang van aluminium die in hoogte verstelbaar is, grote achterwielen voor het eenvoudig verplaatsen en hij maakt bijna geen geluid. Ga jij in huis aan de slag, dan hebben anderen hier vrijwel geen last van.

Waar moet je op letten als je de beste schrobmachine wilt kopen?

Voordat je een schrobmachine aanschaft, moet je natuurlijk kijken of deze wel aan je eisen voldoet. het is dan ook aan te raden op bepaalde punten te letten, zodat jij zeker weet dat dit model het beste bij jouw situatie past. kijk hiervoor allereerst naar je vloer. Welke vloer heb je in huis liggen, en is de machine hier geschikt voor?

Kijk daarna ook zeker naar de manier waarop het apparaat werkt. Is hij voorzien van een snoer, of werkt hij met een accu? Beide hebben zo hun voor- en nadelen, en het is aan jou om te bepalen wat jij fijner vindt. Heb je een grote woning, dan is het handig als de schrobmachine een grote watertank heeft, zodat je in 1 keer door kunt gaan. ook dit is zeker iets om vooraf na te kijken.

Hoe werkt een schrobmachine?

Een schrobmachine is een groot apparaat dat een borstel aan de onderkant heeft. Op het moment dat je het apparaat aanzet, laat de motor de borstel roteren. Hierdoor kan hij jouw vloer schoonboenen. Wanneer de schrobmachine ook beschikt over een zuigfunctie, zal het vuile water direct opgezogen worden. dit water komt vervolgens terecht in de vuilwatertank, en komt niet in aanraking met het schone water.

Hoe lang gaat een schrobmachine mee?

Een schrobmachine gebruik je vaak intensief. In sommige huishoudens is dit eens in de week, bij andere meerdere keren of zelfs elke dag. Het is dan ook belangrijk dat zo’n apparaat lang meegaat, zeker wanneer de aanschafprijs hoog is. De ene machine is natuurlijk de ander niet, maar gemiddeld gezien gaat een schrobmachine tussen de 5 en 10 jaar mee. Dit is uiteraard wel afhankelijk van hoe vaak je hem per week gebruikt.

Welk schoonmaakmiddel in schrobmachine?

Voor een lange levensduur doe je er goed aan enkel schoonmaakmiddelen te gebruiken die geschikt zijn voor je schrobmachine. Dit zijn vaak speciale schoonmaakmiddelen die online te koop zijn. Kijk ook altijd goed naar de hoeveelheid schoonmaakmiddel dat in het apparaat moet, want als je teveel gebruikt gaat dit ten koste van de schoonmaak en de levensduur van het apparaat.

Wat is het verschil tussen schrobmachine en schrob-zuigmachine?

Een schrobmachine zorgt ervoor dat jouw vloer geschrobd wordt. Hierbij worden vaak ook alle hardnekkige vlekken meegenomen, zodat je vloer daarna weer helemaal schoon is. een schrob-zuigmachine doet dit ook, maar is daarnaast ook in staat droog vuil op te zuigen. Bovendien zuigt deze direct al het vuile water weer op, zodat de vloer meteen droog en dus beloopbaar is.

Conclusie

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, zijn er verschillende schrobmachines te koop, waarbij sommigen echt veel van elkaar verschillen. het is dan ook belangrijk dat je eerst bij jezelf nagaat wat jouw wensen zijn voor wat betreft dit apparaat. Wil je dat hij alleen de vloer schoonmaakt? Of moet hij ook droog vuil op kunnen zuigen en het vuile water direct naar de vuilwatertank afvoeren? Onze mening is dat de Kärcher FP 303 de beste keuze is, maar iedereen heeft uiteraard een eigen mening. Het kan dus goed zijn dat jij hier anders over denkt.

Wil je bij nader inzien toch geen schrobmachine aanschaffen, maar ben je wel op zoek naar een andere manier van het schoonmaken van je vloer? Dan kan een vloerreiniger of stoomreiniger wellicht uitkomst bieden. Deze zijn minder duur en minder groot, maar maken de vloer net zo goed schoon. Bovendien zorgt een stoomreiniger er ook nog eens voor dat ziekmakers, pollen en huisstofmijt verwijderd worden.

Nog een tip als je snel je huis wilt schoonmaken, bekijk eens deze schoonmaak gadgets.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP