Mannen Gadgets

Review: is de Philips 2200 EP2231/40 een goede koffiemachine om te kopen?

Wie op zoekt gaat naar een nieuwe koffiemachine komt ontzettend veel koffiezetapparaten tegen. Een apparaat die je gegarandeerd tegen gaat komen, is de Philips 2200 EP2231/40. Dit is de bestverkochte volautomaat van Philips wat het grotendeels te danken heeft aan de goede prijs-en kwaliteitsverhouding. Maar is het nu echt een goede koffiemachine en wat kun je er van verwachten?

Heerlijke koffie

Wat gezegd mag worden is dat je met de Philips koffiemachine 2200 echt heerlijke koffie zet. Dan heb ik het met name over de espresso en de zwarte koffie. Deze wordt namelijk van verse bonen gezet, wat een wereld van verschil maakt. Zo worden de koffiebonen vlak voor de bereiding gemaald waardoor alle smaken en aroma’s gewaarborgd zijn gebleven.

De cappuccino is niet echt een cappuccino

Houd je van een cappuccino of een latte macchiato? Verwacht geen wonderen, de Philips 2200 EP2231/40 zet een prima cappuccino maar wat ontbreekt is een echte mooie schuimlaag. Ook is de temperatuur van het melk iets aan de lage kant, wat overigens normaal schijnt te zijn voor volautomaten. Ondanks dat de LatteGo je anders doet vermoeden vallen de cappuccino’s iets wat tegen, maar als je zo nu en dan een cappuccino drinkt is dit een prima koffiemachine.

Eenvoudig schoon te maken

Deze Philips is zeer eenvoudig in de schoonmaak en het onderhoud en dat is wel een groot pluspunt. Het wordt geleverd met een waterfilter die je in het waterreservoir plaatst. Het nadeel van die dingen is dat je ze ook moet vervangen en dat kost geld. Zo’n 20 euro per waterfilter. Als je in een regio woont met een laag kalkgehalte dan zie ik geen reden om de waterfilter te gebruiken. In plaats hiervan kun je er ook voor kiezen om het apparaat te ontkalken. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Verder spoelt het apparaat zichzelf automatisch schoon voor en na gebruik. Dat is wel zo handig, zo blijven er geen koffieresten of melkresten achter. 

Conclusie: kopen of niet?

Of de Philips 2200 serie echt iets voor jou is hangt af van verschillende factoren. Ten eerste wil je weten hoeveel kopjes koffie per dag je drinkt. De Philips 2200 serie is prima om 10 kopjes koffie per dag mee te drinken maar als het er meer worden zou ik eerder uitwijken naar een Jura koffiemachine. Stel je hoge eigen aan jouw cappuccino dan is het wellicht ook een goed plan om verder te kijken, aangezien de cappuccino wat lauw is. Verder is het een uitstekend apparaat voor een gemiddeld huishouden. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP