Mannen Gadgets

Beste powerbank van 2023 kopen? Dit is de TOP 10!

Vind je steeds dat jouw apparaten op de ergste moment leeg zijn? De beste powerbank of draagbare oplader is wat jij nodig hebt. 

Welke powerbank voor jou het beste is, hangt af van wat je wilt opladen. Telefoons zijn het meest voor de hand liggend, maar je hebt misschien ook een oplader nodig die de batterij van jouw Apple iPad of laptop kan opladen.

Denk voordat je een aankoop doet na over de prijs, kracht en draagbaarheid. Overweeg deze dingen en je vindt de juiste oplader voor jouw behoeften. Heb je het nodig om je telefoon op te laden tijdens een sportevenement of een avondje uit? Of ga je drie dagen kamperen en moet je meerdere apparaten meerdere keren opladen zonder toegang tot wandladers?

Let op de mAh-waarde. Hoe hoger het nummer, hoe vaker je jouw apparaten kunt opladen. Je moet ook controleren hoe snel het kan worden opgeladen, want als je erop vertrouwt om een groot apparaat zoals een iPad of laptop op te laden, wacht je misschien een tijdje als de uitvoer traag is.

Hieronder hebben we de beste powerbanks opgesomd op basis van prijs, kracht en draagbaarheid. Zorg ervoor dat je de volledige beschrijvingen van elke oplader leest om te zien welke het beste bij jouw behoeften en budget past.

Samenvatting

1. MOJOGEAR XL Powerbank

Beste powerbank 2023 (beste koop)

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 445 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 6 keer
Aantal aansluitingen: 3 aansluitingen 
Meest geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone en tablet

De beste draagbare oplader heeft een goede combinatie van gewicht, laadvermogen en draagbaarheid. Tijdens ons onderzoek naar de beste powerbank van 2023, zijn wij uitgekomen bij de oplader van MOJOGEAR. Het is een merk dat kwalitatieve producten voor de smartphone of camera op de markt brengt. Variërend van een powerbank tot USB kabels en statieven. 

De MOJOGEAR XL Powerbank is een compacte, maar krachtige oplader met een laadvermogen van 20.000 mAh. Met dit vermogen kun je jouw smartphone ongeveer 6 keer opladen. Tevens is de oplader licht in gewicht (445 gram), waardoor jij hem gemakkelijk mee op vakantie of naar festival meeneemt. Handig toch?

Met de oplader van MOJOGEAR heb je ook de mogelijkheid om andere apparaten op te laden. Denk aan je smartwatch, tablet of draadloze oordopjes. Wil je meerdere apparaten tegelijk opladen? Geen probleem, want de powerbank heeft 3 verschillende aansluitingen die je op hetzelfde moment kunt gebruiken!

Uiteraard is de oplader van MOJOGEAR goed geprijsd. Voor ongeveer 3 tientjes haal jij de beste powerbank van 2023 al in huis. Ben jij opzoek naar de beste koop powerbank van 2023? Dan is de MOJOGEAR XL de beste koop voor jou. 

2. Xiaomi 20.000 mAh Quick Charge 3.0

Beste powerbank volgens de Consumentenbond 2017

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 338 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 5 keer
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen 
Meest geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone, tablet en laptop

Bij elk top 10 of top 9 artikel kijken wij naar het onderzoek van de Consumentenbond. Zij hebben over het algemeen een goed beeld van wat de consument heeft en tevreden mee is. Het meest recentelijke onderzoek naar powerbanks is gedaan in 2017. Desondanks willen wij de beste powerbank volgens de Consumentenbond wel benoemen. 

De Xiaomi 20.000 mAh Quick Charge 3.0 (2) is de beste powerbank volgens de Consumentenbond. De oplader behoort tot de lichtste draagbare opladers en heeft een capaciteit van 20.000 mAh. Echter, het is een vrij groot model, dus hij past niet in je broekzak. 

De fabrikant geeft aan dat je jouw smartphone ongeveer 5 keer kunt opladen. Wil jij jouw smartphone supersnel opladen? Gebruik dan de Quick Charge functie. Deze functie laadt jouw smartphone nog sneller op. 

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om andere apparaten op te laden. Ben je in het bezit van een e-reader of laptop? Geen probleem, de Xiaomi 20.000 mAh Quick Charge 3.0 kan deze ook opladen – zelfs tegelijk dankzij de 2 aansluitingen! 

Vind jij het belangrijk dat je een product in huis haalt dat is onderzocht door de Consumentenbond? Dan is de Xiaomi 20.000 mAh Quick Charge 3.0 de beste koop powerbank voor jou. 

3. Samsung Powerbank USB C

Beste powerbank 10000 mAh

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € 
Gewicht: 272 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 3 kee
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen 
Meest geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone en tablet

De draagbare oplader met 10.000 mAh is ontzettend populair. Powerbanks met dit laadvermogen zijn vaak draagbaarder dan andere powerbanks. In ruil daarvoor lever je wel in op het aantal keer opladen van je smartphone. Tijdens onze zoektocht zijn we uitgekomen bij een oplader van Samsung. 

De Samsung Powerbank USB C is de beste powerbank met 10.000 mAh. De fabrikant geeft aan dat je jouw smartphone ongeveer 3 keer kunt opladen. Heb jij haast en wil je jouw smartphone snel opladen? Gebruik dan de Fast Charge functie. Hierdoor gaat het laden van jouw smartphone een stuk sneller. 

De draagbare oplader van Samsung beschikt over 2 verschillende aansluitingen. Dit betekent dat je 2 verschillende apparaten tegelijk kunt opladen. Denk aan je smartphone en draadloze oordopjes op hetzelfde moment. Super handig als je het ons vraagt!

Ben jij op zoek naar de beste draagbare oplader met een laadvermogen van 10.000 mAh? Dan is de Samsung Powerbank USB C de beste koop voor jou.  

4. Anker PowerCore Powerbank

Beste powerbank 20000 mAh

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 442 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 7 keer
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen 
Meest geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone, tablet en laptop

Powerbanks met een capaciteit van 20.000 mAh zijn populair vanwege het grote laadvermogen. Met deze powerbanks kun je jouw smartphone ongeveer 6 à 7 keer opladen. Het enige nadeel aan deze powerbanks is het gewicht. Over het algemeen zijn ze een stuk zwaarder dan andere uitvoeringen. 

De Anker PowerCore Powerbank is de beste powerbank met een laadvermogen van 20.000 mAh. Anker geeft aan dat je jouw smartphone ongeveer 7 keer kunt opladen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je telefoon supersnel op te laden dankzij de Quick Charge functie. Ideaal als jij jouw smartphone snel weer op het gewenste batterijpercentage wilt hebben. 

De oplader van Anker is voorzien van 2 verschillende aansluitingen. Hiermee heb je de mogelijkheid om 2 verschillende apparaten tegelijk op te laden. Dankzij de stroomsterkte van 2,4 ampère kun jij zelfs jouw laptop en tablet tegelijk opladen. Dat klinkt toch ideaal? 

Een oplader met 20.000 mAh of meer laadvermogen ontzettend handig. Je hoeft je draagbare oplader niet alleen minder vaak op te laden, maar je kunt er ook langer van genieten. Ben je op zoek naar de beste powerbank met 20.000 mAh? Kies dan voor de Anker PowerCore oplader. Dit is veruit de beste koop draagbare oplader voor jou!

5. Trust Mobile Primo

Beste powerbank voor laptop

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € € 
Gewicht: 515 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 6 keer
Aantal aansluitingen: 3 aansluitingen 
Meest geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone, tablet en laptop

De draagbare oplader wordt veelal gebruikt om je telefoon op te laden, maar wist je dat sommige uitvoeringen ook geschikt zijn voor grote apparaten zoals je laptop? Powerbanks die voorzien van een stroomsterkte van 2,4 ampère zijn in staat om grote apparaten op te laden. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste powerbank voor de laptop is. 

De Trust Mobile Primo is de beste powerbank voor de laptop. Bovendien kun je dankzij het laadvermogen van 20.000 mAh jouw smartphone ongeveer 6 keer opladen. Helaas is de oplader niet zo draagbaar als andere uitvoeringen. Hij is namelijk behoorlijk zwaar en past niet in je broekzak. Maar dit gaat wel gepaard met een hoger laadvermogen en mogelijkheid om grote apparaten op te laden. Het is dus een afweging die je zelf moet maken. 

De oplader van Trust beschikt over 3 verschillende aansluitingen. Hierdoor kun jij 3 verschillende apparaten tegelijk opladen. Ideaal als je jouw laptop, smartphone en activity tracker tegelijk wilt opladen. Bovendien beschikt de powerbank ook over Quick Charge. Dankzij deze functie kun jij in een mum van tijd jouw apparaten opladen. 

Ben jij op zoek naar de beste powerbank voor de laptop? Kijk dan naar de Trust Mobile Primo powerbank. Deze steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit!

6. Azuri powerbank met 2 USB poorten

Beste powerbank voor iPhone

beste powerbank

Specificaties

Prijs: €  
Gewicht: 298 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 4 keer
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen 
Meest geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone en tablet

IPhone’s zijn prachtige telefoons, maar de oudere modellen hebben soms een matige batterijduur. Gelukkig heeft Apple hier naar gekeken en zijn de meest recente modellen voorzien van een langere batterijduur. Maar voor degene die in het bezit zijn van oudere modellen is een draagbare oplader vaak niet weg te denken uit het dagelijkse leven. Maar wat is de beste draagbare oplader voor de iPhone? 

De Azuri powerbank met 2 USB poorten is de beste powerbank voor de iPhone. Met een laadvermogen van 10.000 mAh kun jij jouw smartphone ongeveer 4 keer opladen. Daarnaast is de powerbank klein van formaat en licht in gewicht. Hij past gemakkelijk je broekzak of jaszak. Ideaal, want zo kan je de powerbank overal mee naartoe nemen. 

De oplader van Azuri beschikt over 2 verschillende aansluitingen. Je raadt het al, maar je kunt dus 2 apparaten tegelijk opladen. Denk bijvoorbeeld aan je iPhone en Apple iPad tegelijkertijd. Als kers op de taart beschikt de powerbank ook over een snellaadfunctie. Perfect als jij jouw apparaat in een recordtempo wilt opladen. 

Ben jij in het bezit van een iPhone en ben je op zoek naar de beste powerbank voor je smartphone? Dan is de Azuri powerbank de beste koop powerbank voor jou! 

7. Belkin Powerbank 20.000 mAh

Beste powerbank met snellader

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € € €
Gewicht: 529 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 6 keer
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen 
Geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone, tablet en laptop

Een draagbare oplader met snellader is razend populair. De functie wordt ook wel Fast Charge of Quick Charge genoemd. Met deze functie kun jij jouw smartphone of ander apparaat sneller opladen dan gebruikelijk. Dit is helemaal top als de batterij van jouw apparaat helemaal leeg is en je wilt hem snel weer kunnen gebruiken. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste powerbank met snellader is. 

De Belkin Powerbank 20.000 mAh is de beste powerbank met snellader. Met een laadvermogen van 20.000 mAh kun jij jouw smartphone ongeveer 6 keer opladen. Daarnaast geeft de fabrikant aan dat je de batterijduur van je tablet met ongeveer 28 uur kunt verlengen. Dat je apparaten opgeladen blijven is een gegeven met de powerbank van Belkin. 

De oplader van Belkin beschikt over 2 verschillende aansluitingen. Hiermee kun jij jouw smartphone, tablet of andere (grote) apparaten mee opladen. Het mooie aan deze powerbank is dat de snellader niet alleen werkt voor het opladen van je apparaat, maar ook van het herladen van de powerbank zelf. Dat is toch handig?

Ben jij van mening dat een powerbank met snellader het beste bij jou past? Kies dan voor de Belkin Powerbank 20.000 mAh. Wij zijn ervan verzekerd dat je niet teleurgesteld zult zijn!

8. Anker PowerCore 5000 mAh

Beste lichtgewicht powerbank

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € 
Gewicht: 218 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 2 keer
Aantal aansluitingen: 1 aansluiting
opjes, e-reader, smartphone en tablet

Een lichtgewicht draagbare oplader is prettig, want deze zijn makkelijker overal mee naartoe te nemen. Echter, over het algemeen betekent een lichtgewicht draagbare oplader ook minder laadvermogen. In ruil voor het lichte gewicht kun je dus jouw apparaten minder vaak opladen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste lichtgewicht powerbank. 

De Anker PowerCore 5.000 mAh is de beste lichtgewicht powerbank. De draagbare oplader is ontzettend klein in vergelijking met andere powerbanks. Het formaat is gelijk aan lipstick. Hij is slechts 10 cm hoog en 3 cm breed. Bovendien weegt de powerbank maar 218 gram. Kortom, hij is echt compact en licht in gewicht. 

De oplader van Anker beschikt over 1 aansluiting. Je kunt dus enkel 1 apparaat opladen. Desondanks dat beschikt de draagbare oplader wel over een snellaadfunctie. De fabrikant geeft aan dat je met het laadvermogen ongeveer 2 keer jouw smartphone kunt opladen. 

Vind jij het belangrijk dat jouw draagbare oplader licht in gewicht is? Dan is de Anker PowerCore 5.000 mAh de beste koop powerbank voor jou!

9. Samsung Wireless Powerbank

Beste draadloze powerbank

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € € €
Gewicht: 318 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 3 keer
Aantal aansluitingen: 1 aansluiting
Geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone en tablet

Een draadloze powerbank is de future-proof versie van de draagbare oplader. Dit type oplader maakt het mogelijk om Qi-gecertificeerde toestellen draadloos op te laden. Je hebt dus geen kabel nodig om jouw smartphone of ander toestel op te laden. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste draadloze powerbank is. 

De Samsung Wireless Powerbank is de beste draadloze powerbank die je op dit moment kunt kopen. Met een laadvermogen van 10.000 mAh kun jij jouw smartphone ongeveer 3 keer opladen. Daarnaast weegt hij 318 gram en is het redelijk compact van formaat. 

Met de Samsung draagbare oplader kun jij naast het draadloos opladen van je Qi-gecertificeerde toestel, ook een ander apparaat met kabel opladen. Denk bijvoorbeeld aan je smartwatch en Samsung smartphone tegelijk. Daarnaast beschikt de draadloze oplader ook over een snellaadfunctie. Dankzij de snellader kun jij razendsnel jouw smartphone weer voorzien van leven. Top toch?

Wil jij genieten van het gemak van draadloos opladen met een draagbare oplader? Kies dan voor de Samsung Wireless Powerbank. Dit is de beste draadloze powerbank op de Nederlandse markt!

10. Xtorm Lava Am114

Beste solar powerbank

beste powerbank

Specificaties

Prijs: € € €
Gewicht: 390 gram
Snel opladen: Ja, snel opladen is mogelijk
Aantal keer smartphone opladen: ongeveer 2 keer
Aantal aansluitingen: 1 aansluitingen 
Geschikt voor: Wearable, oordopjes, e-reader, smartphone en tablet

Een solar powerbank heeft de mogelijkheid om zichzelf op te laden dankzij zonne energie. Ideaal voor buitenactiviteiten, vakanties of wandeltochten. Je bent namelijk niet afhankelijk van een stopcontact om jouw oplader weer op te laden. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste solar oplader is. 

De Xtorm Lava Am441 is de beste solar powerbank. De powerbank van Xtorm beschikt over SunPower technologie. Dit zijn veruit de beste zonnepanelen beschikbaar voor de consument. Daarnaast heeft de powerbank Auto Power Management. Dit houdt in dat de oplader automatisch de juiste laadsnelheid kiest. Ook zorgt dit ervoor dat de energie op de meest efficiënte manier verdeeld wordt. 

De oplader van Xtorm beschikt over een laadvermogen van 6.000 mAh. Hiermee kun je jouw smartphone ongeveer 2 keer mee opladen. Dit lijkt weinig, maar als jij veel tijd buiten doorbrengt, is de powerbank zo weer opgeladen. Het is daarom ook de perfecte oplader voor reizigers. En wist je dat Kassa de Xtorm Lava Am114 ook heeft benoemd tot de beste solar powerbank? 

Als je op zoek bent naar de beste solar powerbank, kijk dan niet verder, want de Xtorm Lava Am114 is de beste koop powerbank voor jou!

Hoe kies je de beste powerbank?

Hieronder beschrijven wij een aantal factoren waar je naar moet kijken als je de beste oplader voor jou wilt kopen. Het is belangrijk om deze punten voor jezelf op een rijtje te zetten. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de juiste keus te maken. Voorkom spijt en neem ze door! 

Het juiste laadvermogen

Bij het kiezen van de beste oplader voor jou, moet de capaciteit van de batterij de belangrijkste overweging zijn. Bedenk hoe lang je onderweg zult zijn en met hoeveel apparaten. Bedenk ook hoeveel stroom die apparaten verbruiken, aangezien een laptop of camera meer stroom nodig heeft om op te laden dan een telefoon of tablet.

Als je constant je telefoon en andere gadgets oplaadt, ga dan voor minimaal 10.000 mAh. Voor elk extra apparaat dat je oplaadt, voeg je minimaal 5.000 toe. Wil je enkel voorkomen dat de batterij van jouw apparaat voor de avond op 0% is? Dan zal een oplader met 5.000 mAh of minder toereikend zijn. 

Gewicht

Er moet een balans worden gevonden tussen laadvermogen en gewicht, want meestal neemt het gewicht toe naarmate het laadvermogen toeneemt. Het kan lonen om de capaciteit een beetje te laten vallen voor de extra draagbaarheid die afkomstig is van een lichtere oplader.

Wees een poortautoriteit

Tot slot is het belangrijk te kijken naar het aantal en type aansluitingen. Sommige powerbanks zijn in staat om tot wel 3 of meer apparaten tegelijk op te laden. Kijk goed naar jouw persoonlijke situatie. Hoeveel apparaten heb jij altijd bij je? 

Als je in het bezit bent van een smartwatch, draadloze oordopjes en smartphone, dan is een oplader met 3 aansluitingen ideaal. Heb jij enkel een smartphone, dan is een oplader met 1 aansluiting een logische keus. Echter, denk ook aan het laadvermogen. Minder aansluitingen gaat over het algemeen ten koste van het laadvermogen. 

Conclusie

En dan zijn we aangekomen bij de conclusie. Wij hopen dat wij jou voldoende geïnformeerd en geïnspireerd hebben. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn, aarzel niet en neem contact met ons op via Instagram DM of via onze contactpagina. Wij helpen je graag om de beste keus te maken. 

De beste powerbank 2023 is de MOJOGEAR XL. Het is een compact, maar krachtig apparaat. Dankzij dit stukje technologie ben je instaat om je smartphone ongeveer 6 keer op te laden. Bovendien heb je de mogelijkheid om andere apparaten op te laden. Als kers op de taart beschikt de oplader over een snellaadfunctie. Kortom, het heeft alles wat je van een oplader verlangt. 

Onze persoonlijke favoriet is de Anker PowerCore 20.000 mAh. Wij zijn zelf in het bezit van deze powerbank en hij blijft ons verbazen. De draagbare oplader van Anker is er altijd voor ons. Het lijkt erop alsof de batterij nooit leeg raakt. En als die leeg is, gaat het herladen ontzettend snel. Wij zijn fan! 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP