Mannen Gadgets

Samsung Galaxy Buds review: de beste goedkope draadloze oordopjes?

Tijd voor de Samsung Galaxy Buds review!

In dit artikel nemen wij de Samsung Galaxy Buds draadloze oortjes onder de loep. De oordopjes van Samsung zijn sinds de lancering meerdere keren vervangen. Eerst door de Galaxy Buds Plus, daarna de ruisonderdrukkende Galaxy Buds Live, en meest recentelijk door de Galaxy Buds Pro

De Galaxy Buds Pro is de meest geavanceerde van de serie, maar ook de duurste. Nu de eerste generatie Galaxy Buds in prijs zijn gedaald van € 129 tot ongeveer € 80, zouden deze oortjes nu behoren tot één van de beste goedkope draadloze oordopjes?

Wij denken van wel. In onze Galaxy Buds review kom je erachter waarom wij zo enthousiast zijn over deze draadloze oordopjes!

Samsung Galaxy Buds review

  • Praktisch en comfortabel ontwerp
  • Lange batterijduur
  • Waanzinnig geluid
  • Aantrekkelijke prijs
  • Kwaliteit tijdens bellen kan beter

De Samsung Galaxy Buds bieden geweldig geluid, zijn gebruiksvriendelijk, hebben een batterijduur van meer dan 5 uur en zijn stijlvol en comfortabel. Wat verlang je nog meer van draadloze oordopjes

Samsung Galaxy Buds review: prijs

De Samsung Galaxy Buds zijn momenteel verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue of Mediamarkt voor ongeveer € 75,00 tot € 115,00. 

Het zijn niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. Wij vinden dit een vriendelijke prijs voor een paar draadloze oordopjes!

Samsung Galaxy Buds review: design

Het ontwerp van de Galaxy Buds doet ons denken aan future-proof technologie. De draadloze oordopjes hebben een naadloos, zweetbestendig ontwerp dat elegantie uitstraalt. De reflecterende, driehoekige touchpads aan de voorkant van de oortjes maken het wat ons betreft helemaal af. 

De Samsung Galaxy Buds zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, namelijk: zwart, wit en geel. Wij vinden de witte variant prachtig, maar erg gevoelig voor vuil. De gele en zwarte vinden wij beter bestand tegen vuil en oorsmeer. 

De knoppen en achterkant zijn gemaakt van een mat plastic. Het midden is omwikkeld met wit rubberen materiaal dat wordt gedefinieerd door de kleine vleugel die helpt om het oortje goed in je gehoorgang te bevestigen. Een siliconen oordopje maakt de look compleet; Als de standaard oortips te groot of te klein zijn, worden de Galaxy Buds geleverd met twee paar extra maten. Zo is er voor iedereen wel een passende maat!

Naast de tips en vleugels, worden de Galaxy Buds ook geleverd met een draadloze oplaadcase. Deze case is iets zwaarder en groter dan die van de Apple AirPods Pro.

samsung galaxy buds

Samsung Galaxy Buds review: comfort

Als wij draadloze oordopjes dragen, vrezen wij snel over het verlies van de oordopjes tijdens het lopen. En rennen voor een trein? Vergeet het. Dat ze goed blijven zitten en comfortabel zijn is dus erg belangrijk. Wij hebben voor jou uitgezocht hoe het comfort van de Galaxy Buds is. 

De Samsung Galaxy Buds nestelen zich comfortabel in je gehoorgang, met de vleugel zachtjes tegen de schelp. Je kunt de Galaxy Buds meer dan 2 uur zonder enig ongemak dragen. Ook tijdens het sporten of huishouden, blijven ze lekker zitten. Er is geen moment geweest dat wij twijfelde aan het comfort. 

In vergelijking met bijvoorbeeld de AirPods, vinden wij de Galaxy Buds een stuk prettiger zitten. Ook heb je een veiliger gevoel dat ze blijven zitten, ongeacht waar je mee bezig bent. 

Samsung Galaxy Buds review: verbinden en gebruiken

Het verbinden van de Galaxy Buds met een Android-telefoon gebeurt vrijwel onmiddellijk. Sterker nog, wij hebben deze snelheid met weinig andere draadloze oortjes meegemaakt. Zodra wij de oordopjes in onze oren stopte, werden wij begroet door een warm geluidssignaal. Ondertussen flitste een melding die een succesvolle verbinding bevestigde op het scherm van de Android-telefoon, samen met batterij-informatie voor elk oortje.

Het bedienen van de Samsung Galaxy Buds is vrij eenvoudig. Je tikt gewoon op het reflecterende touchpad op beide oren. Het is één keer tikken om af te spelen / pauzeren, een dubbele tik om naar de volgende track te gaan of een oproep te beantwoorden / beëindigen, en drie tikken om achteruit te springen. Samsung laat je ook kiezen wat er gebeurt als je lang op een knop drukt: activeer je standaard virtuele assistent (Google of Siri), maak omgevingsgeluiden tijdelijk hoorbaar of pas het volume aan. 

De bediening van de Galaxy Buds is soepel en nauwkeurig. En in tegenstelling tot andere oordopjes met touch-bediening zoals de HYPHEN 2, zijn ze niet zo sensitief. 

Dankzij Bluetooth 5.0 hebben de Galaxy Buds een betere draadloze verbinding dan de vorige standaard. Tijdens onze test met de oortjes hebben wij nooit audio-uitval ervaren. Je kunt gerust je telefoon verderop laten liggen en zonder enige storing genieten van je favoriete nummer. 

Gebruiken

Hoewel je de Galaxy Buds alleen kunt gebruiken, kun je door ze te koppelen aan de gratis (Android, iOS) Galaxy Wearable-app veel meer functionaliteit ontgrendelen. Met de app kun je de batterijduur en verbindingsstatus van de oordopjes volgen, touchpad-opties configureren en firmware bijwerken. Je kunt zelfs selecteren of de Samsung Galaxy Buds je moeten waarschuwen voor nieuwe meldingen en deze hardop voor te lezen.

Daarnaast kun je de Ambient Noise-functie inschakelen en aanpassen hoeveel geluid van buitenaf binnenkomt, wat goed is voor als je sport of loopt in het openbaar. 

Een van de belangrijkste features in de app is de Equalizer, waarmee je de audio naar wens kunt aanpassen. Er zijn vijf instellingen (Dynamic, Bass Boost, Soft, Treble Boost en Clear) die helpen bij het verbeteren van verschillende muziekgenres. Bass Boost is bijvoorbeeld ideaal voor tracks met diepe dieptepunten, zoals hiphopnummers, terwijl Clear meer geschikt is voor akoestische of live-opnames.

Hoewel de presets merkbaar verschillende resultaten hebben in termen van geluidskwaliteit, hebben wij Dynamic het meest gebruikt, omdat het heldere, volle audio produceerde met een vrij groot geluidslandschap. Maar als je liever zonder kunstmatige afstemming luistert, kun je de Equalizer helemaal uitschakelen.

De andere belangrijke functie in de app is Find My Buds. Binnen enkele uren nadat wij aan de Galaxy Buds review begonnen waren, waren wij het linkeroortje kwijt. Gelukkig kun je met Find My Buds je draadloze oortjes gemakkelijk vinden. Deze functie produceer een luid en schel geluid waardoor je ze niet kunt missen!

Samsung Galaxy Buds review: geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is een belangrijke factor als je op zoek bent naar een goede paar draadloze oordopjes. Wij hebben voor jou getest of de Galaxy Buds voldoen aan de geluidskwaliteit die wij als consument prettig vinden. 

Wij vinden dat de Samsung Galaxy Buds een goede geluidskwaliteit hebben. Details zijn goed te horen waardoor de oortjes geschikt zijn voor alle genres. Sommige nummers zijn zo scherp en duidelijk dat het net lijkt alsof je er live bijstaat. 

Kortom, hoge of lage tonen zijn geen enkel probleem. Samsung heeft met de Galaxy Buds de juiste balans in geluid weten te vinden. En als je niet tevreden bent, gebruik dan de app om je instellingen naar wens aan te passen! 

Samsung Galaxy Buds review: batterijduur

Samsung beweert dat zijn 58-mAh-batterij de Galaxy Buds ongeveer 6 uur kan ondersteunen. Wij hebben getest of dit ook echt gelukt. En ja hoor, Samsung heeft geen woord gelogen. 

Je kunt de Samsung Galaxy Buds rustig de hele dag gebruiken. Wij hebben gesport, gebeld en boodschappen gedaan gedurende onze test. De oortjes waren na 5 uur en 45 minuten toe aan een oplaadbeurt. In vergelijking met andere draadloze oordopjes, is dit een lange looptijd. 

Zodra de batterij bijna leeg is, heb je twee manieren om op te laden: de oplaadcase of de traditionele manier. Jammer genoeg biedt de case maar 7 uur extra batterij. In verhouding met de beste draadloze oordopjes is dit minder. 

Als je een van de nieuwe S10-telefoons hebt, kun je je oordopjes opladen via de draadloze oplaadfunctie. Plaats de oordopjes gewoon in de oplaadcase, plaats deze op de achterkant van de telefoon en de oordopjes beginnen na enkele seconden stroom van de telefoon te halen.

Samsung Galaxy Buds review: bellen

Bellen op de Samsung Galaxy Buds is iets minder positief bevallen. Je kunt de andere goed horen, maar deze persoon klinkt alsof hij of zij door een geluidsdempende filter spreekt. Het was luid genoeg, maar de andere klinkt echt gedempt. De ander rapporteerde dezelfde geluidskwaliteit aan haar kant, wat werd verwacht, maar teleurstellend.

Wij hebben nog een aantal extra telefoongesprekken te voeren om te kijken of het zou veranderen. Jammer genoeg is dit bij elk telefoongesprek voorgevallen. 

Conclusie

Tot slot komen we bij de conclusie van onze Samsung Galaxy Buds review.

Stoer, maar toch stijlvol en met een moderne flair, de Samsung Galaxy Buds zijn prachtige draadloze oordopjes. Deze draadloze oordopjes leveren geweldig geluid dat naar wens kan worden aangepast. Van hun vrijwel onmiddellijke koppeling tot hun gemakkelijk te leren touch-bediening en een batterijduur van bijna 6 uur, de Galaxy Buds zijn premium oortjes voor een vriendelijke prijs. 

Wij vinden dat de Galaxy Buds behoren tot één van de beste goedkope draadloze oordopjes. Echter, als wij zouden moeten kiezen, dan verkiezen wij de Galaxy Buds Pro boven deze variant. Over deze uitvoering vind je meer in ons top 10 artikel, de beste draadloze oordopjes van 2023.

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP