Mannen Gadgets

Welke drone kun je het beste kopen in 2023?

Zit jij momenteel midden in de zoektocht naar de beste drone, maar zie jij door de bomen het bos niet meer?

Dit snappen wij heel goed. Er is sinds het begin van 2022 namelijk ontzettend veel veranderd omtrent de wet- en regelgeving van deze vliegende gadgets. Voorheen kon je namelijk (bijna) elke drone kopen en deze besturen zonder bijvoorbeeld een registratie bij de RDW te hebben. Dit is sinds kort anders. Met dit artikel willen wij jou helpen met het maken van de juiste keuze als het gaat om het kopen van een drone in 2023. Want welke kun je het beste kopen?

Wat voor type drones zijn er eigenlijk allemaal op de markt?

Je bent niet voor niets begonnen met het lezen van dit artikel. Jij wilt wat. Een nieuwe mannen gadget is namelijk hetgeen wat jij zoekt. Maar welke vliegende robots zijn er eigenlijk allemaal op de markt? Dankzij de nieuwe regels die gelden in de Europese Unie en dus Nederland is het niet meer vanzelfsprekend dat jij elk willekeurig drone zomaar kunt besturen zonder daarvoor extra stappen te ondernemen. Gelukkig ga ik je met dit artikel niet vermoeien met deze nieuwe regels. Hier hebben wij recentelijk een nieuw artikel over geschreven genaamd: “Wat zijn de drone regels in Nederland?”.

Bij het kopen van een drone kun je natuurlijk ontzettend veel filters gebruiken, maar deze zijn vaak gerelateerd aan specificaties zoals het hebben van een 4K HD camera of maximale vliegduur. Als je minimale kennis hebt dan is het lastig om te weten waar je op moet filteren en dus moet beginnen. In dit artikel categoriseren wij deze drones in de onderstaande categorieën. 

1. Drone met camera

Misschien wel het meest bekend van allemaal, de uitvoering met een camera. De meeste uitvoeringen zijn drones met een camera. Dit snappen wij heel goed, want hoe vet is het om jouw omgeving vanaf een grote hoogte te kunnen bekijken? Of om vette foto’s of video’s te maken als jij op vakantie bent? Tegenwoordig kun je met dit type drones beelden maken die lijken alsof je zelf een film hebt opgenomen.

2. Drone zonder camera of speelgoed drone

Dit is by far de makkelijkste en meest gangbare uitvoeringen als je er eentje wilt kopen en er gelijk mee aan de gang wil gaan. Naast dat het geen registratie nodig heeft bij de RDW, hoef jij als beginner of als je een kind bent, geen waarnemer in de buurt te hebben om te kunnen vliegen. Ideaal toch?

3. Drone voor een kind

Zodra de eerste reclames zijn is het weer zo ver. “Papa…. Ik wil graag een drone!” – als vader zul je vast niet de enige zijn die dit zal horen van zijn kinderen. De speelgoed drone of helikopter voor een kind is razend populair. Mijn advies voor jullie mannen met kinderen is: koop een van de verschillende uitvoeringen voor jouw kind, maar houd wel een zeiltje in het oog! 

4. Een drone voor beginners

En dan heb je de variant voor beginners.. Als volwassen man zou ik persoonlijk kiezen voor een drone van het merk DJI als ik besluit een er een te kopen. Het is een beetje de Ferrari onder de drones en het heeft (als ik het niet mis heb?) op elke uitvoering een camera. Het maken van onvergetelijke beelden zowel in- als buitenshuis is zo gepiept. Ik zou beginnen met eentje die niet al te veel extra’s heeft. Dat volgt wel zodra ik mijzelf een echte drone piloot kan noemen!

DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

Interesse in een middenklasse variant van het merk DJI? Shop hem dan nu via de onderstaande knop bij Bol.com.

Wat zijn de voor- en nadelen van een drone met camera kopen

Bij het kopen van dit type vraag jij je natuurlijk af, wat zijn nou de voor- en nadelen als ik een drone met camera aanschaf? Zie hieronder de belangrijkste punten uitgelegd.

Voordelen van een drone met camera

  • Onvergetelijke vakantiefoto’s door het hebben van een camera
  • Perfecte fotografie op elk denkbare hoek
  • Kan gebruikt worden door beginners

Stel je bent op vakantie met je vrouw en kinderen. Jullie zijn gezamenlijk die ene toffe wandeling aan het doen in de bergen en je komt op het idee om het vast te leggen op camera. Als je in het bezit bent van een drone met camera kun je dit gemakkelijk vanaf elke hoek vast leggen. Dit betekent dus ook dat jij of een iemand anders uit het gezin zijn nek hoeft uit te steken voor de perfecte foto!

Nadelen van een drone met camera

  • Exploitantnummer aanvragen bij de RDW
  • Geen mogelijkheid tot maken van beeldmateriaal

Gelukkig kunnen we vrij kort over de nadelen zijn. En het is maar net of jij het echt een nadeel vindt. Het nadeel is namelijk dat als je een drone met camera gekocht hebt, je vereist bent om via de RDW een exploitantnummer aan te vragen. Dit nummer noteer jij en schrijf je vervolgens op je drone.

Tello Drone (powered by DJI)

Opzoek naar een betaalbare variant voor beginners? De Tello Drone beschikt over een camera en is erg scherp geprijsd bij Mediamarkt. Shop hem nu via onderstaande link!

Is een drone zonder camera de beste optie als je er een wilt kopen?

Naar onze mening is dit niet de meest geschikte optie. Echter is het afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Is het bijvoorbeeld een cadeau voor jouw kind of wil jij niet in de weer zijn met het aanvragen van een exploitantnummer bij de RDW? Dan is dit naar onze mening wel de meest geschikte drone om te kopen. De prijzen van deze variant of er eentje zonder camera liggen niet ver uit elkaar. Wel is  dit type drone wel de goedkopere versie van de twee. 

Kortom: het maakt niet veel uit. 

Welke drone is het geschikt om voor een kind te kopen?

Naar onze mening is dit de drone zonder camera of de speelgoed drone. Echter, maakt het in veel gevallen niet bijster veel uit. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Staat de drone op jouw naam en besturen jullie voornamelijk de drone gezamenlijk, dan kan een drone met camera geschikt zijn. Als je daarvoor kiest dan kun je later zelfs de beelden terugkijken. 

Uiteindelijk maakt het niet uit welke variant je aanschaft. Het belangrijkste is vooral het plezier zodra je in bezit bent van de welbekende “bestuurbare helikopter” . Je zou er zelfs twee kunnen aanschaffen en gezamenlijk met of tegen jouw kind gaan racen . Wedden dat de winnaar niet vanzelfsprekend is?

Wat is de beste drone voor beginners?

Als jij volledig nieuw bent in deze wereld en jij wilt graag een drone kopen dan zijn er net als de andere onderwerpen een aantal vragen die jij jezelf kunt stellen:

  • Vind jij het hebben van een camera belangrijk?
  • Of heb jij liever een uitvoering zonder camera?

Vanuit deze twee vragen kun jij meer filteren op de specificaties die jij belangrijk vindt. Zoals het hebben van een camera met een bepaalde kwaliteit zoals 4K HD. Daarnaast is de maximale vliegduur en afstand ook niet geheel onbelangrijk. 

Als jij echt meer over drones te weten wilt komen en jezelf dus wel als toekomstige drone piloot ziet fungeren, dan kun je naar mijn mening niet om een drone met veel opties en functies heen. Meerdere drones van het merk DJI hebben een erg uitgebreide set. En de terugkeerfunctie of zogeheten Follow Me functie van dit segment drones zorgt ervoor dat jij als beginner de drone niet uit het oog kunt verliezen. Top toch? 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP