Mannen Gadgets

Snel je huis schoonmaken? Deze 9 gadgets kunnen je helpen!

Vind jij je huis schoonmaken ook zo saai en tijdrovend? Gelukkig zijn er verschillende oplossingen waardoor jij minder of misschien wel nooit meer zelf je huis hoeft schoon te maken. 

Graag willen wij je kennis laten maken met schoonmaak gadgets die je kunnen helpen om je huis sneller en efficiënter schoon te maken. Wanneer je de klus volledig uit handen geeft heb je veel meer tijd over voor andere leuke dingen. Heb je daar wel eens over nagedacht?

In dit artikel beschrijven wij negen schoonmaak gadgets die je kunnen helpen bij het schoonmaken van jouw huis. Geef de schoonmaaktaken volledig aan een robot, of gebruik een handige gadget om eenvoudig en snel jouw huis schoon te maken. 

Huis schoonmaken met robotstofzuiger

Je huis schoonmaken met een robotstofzuiger is misschien wel de meest relaxte manier van allemaal. Een robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die vaak werkt op een accu. Na gebruik leeg je de stofopvang, net als bij andere type stofzuigers. Echter, veel robotstofzuigers beschikken over een groot opvangreservoir, waardoor je hem niet na elk gebruik hoef te legen. 

Als je ervoor kiest om een schoonmaak gadget zoals een robotstofzuiger aan te schaffen, kijk dan goed naar de specificaties van het apparaat. Niet elke robotstofzuiger kan namelijk over drempels of is geschikt voor elk type vloer. 

Als je echt futuristisch je huis wilt schoonmaken, kijk dan naar een robotstofzuiger die je kunt besturen via een app of eentje met dweilfunctie. Met de app op je smartphone of tablet kun je wanneer jij dat wilt, de robot het huis laten schoonmaken. Als kers op de taart heb je ook robotstofzuigers hebben met een dweilfunctie. Hiermee combineer je de dweilrobot en robotstofzuiger in 1. 

We hebben ons nog niet helemaal verdiept in robotstofzuigers, maar het internet leert ons al snel dat het merk iRobot één van de meest bekende is. Of dit ook het beste merk is? Dat zal ons toekomstige artikel over de beste robotstofzuigers uitwijzen! 

Huis schoonmaken met dweilrobot

Net als een robotstofzuiger is een dweilrobot ook een apparaat dat zelfstandig je huis kan schoonmaken. In tegenstelling tot het stofvrij maken van je huis, zorgt het apparaat ervoor dat je een glanzende vloer hebt. Een dweilrobot schrobt en zuigt alle viezigheid van je vloer. 

Je huis schoonmaken met een dweilrobot is perfect als jij een hekel hebt aan schoonmaken. Deze schoonmaak gadgets kun je namelijk volledig zelfstandig laten werken en in sommige gevallen zelfs op afstand besturen. Heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn als je nooit meer hoef te dweilen? 

Vaak vind je een dweilrobot ook met stofzuigfunctie, in principe is het dan een robotstofzuiger met dweilfunctie, maar dat terzijde. Je hebt ook modellen die samenwerken met een robotstofzuiger. Beide apparaten zijn dan op elkaar afgestemd en kunnen tegelijkertijd of na elkaar, volledig geprogrammeerd naar wens, je huis schoonmaken. 

Wij vinden een dweilrobot echt een aanwinst in elk huishouden. Snel je huis schoonmaken was nog nooit zo makkelijk met een robot. 

Huis schoonmaken met elektrische dweil

Je huis schoonmaken met een elektrische dweil is ook een efficiënte manier van dweilen. Een elektrische dweil is licht in gewicht waardoor je hem gemakkelijk naar elke ruimte van je huis kunt verplaatsen en gebruiken. Zorg ervoor dat je de watertank vult met water en schoonmaakmiddel en je bent klaar om te gaan dweilen.

Met een elektrische dweil worden vermoeide armen en rug verleden tijd. Je kunt namelijk heel relaxt te werk gaan. Hij werkt namelijk bijna hetzelfde als een stofzuiger, maar dan wordt de vloer gedweild en heeft het apparaat geen stekker. Een andere naam die veel gebruikt wordt voor de elektrische dweil is een spinning mop. 

Kortom: je huis schoonmaken met een elektrische dweil behoort tot een van de mogelijkheden. Lijkt dit je niets? Geen probleem, we hebben nog een aantal andere handige opties te gaan!

Huis schoonmaken met stoomreiniger

huis schoonmaken stoomreiniger

Als je wilt beginnen met een grote schoonmaak, dan komt een stoomreiniger wellicht goed van pas. Je huis schoonmaken met een stoomreiniger is milieuvriendelijk en gaat ontzettend goed. Het stoom doodt namelijk tot wel 99,9% van alle bacteriën en schimmels die in jouw huis leven. 

Een stoomreiniger kan je niet alleen helpen in de woonkamer of keuken, maar je kunt hem ook gebruiken voor de badkamer of het tapijt. Het is echt een handige schoonmaak gadget die ervoor zorgt dat je huis grondig en efficiënt gereinigd wordt. 

In tegenstelling tot een robot is de stoomreiniger een middel waarbij je zelf ook aan de bak moet. Desalniettemin is je huis schoonmaken eenvoudiger en sneller dan wanneer je gewoon een emmer met water en een doek hebt. 

Het fijne aan de stoomreiniger is dat ze licht en wendbaar zijn. Tevens zijn ze betaalbaar en daardoor dus ook toegankelijk voor de meeste consumenten in Nederland. Een goede optie als je een robot te veel geld vindt, maar wel snel je huis schoon wilt maken.

Huis schoonmaken met handstoomreiniger

Handstoomreiniger huis schoonmaken

We hebben je net uitgelegd dat je met een stoomreiniger snel je huis kunt schoonmaken. Echter, als je slechts een klein oppervlak wilt reinigen dan wil je een apparaat dat iets handzamer is. Voor die schoonmaakklussen bestaat er een handstoomreiniger. 

Een handstoomreiniger is eigenlijk wat de kruimeldief voor de stofzuigers is, alleen is deze schoonmaak gadget de handzame versie van een stoomreiniger. Het apparaat is compact van formaat en kun je voor allerlei soorten schoonmaakklussen gebruiken. Net als bij de reguliere stoomreiniger, doodt je met een handstoomreiniger nog steeds hetzelfde percentage bacteriën. 

Je huis schoonmaken met een handstoomreiniger is ideaal voor de kleinere ruimtes. Denk aan het toilet of de bijkeuken. Voor grotere oppervlakken kun je beter kiezen voor de grotere variant, de reguliere stoomreiniger.

Huis schoonmaken met schrobmachine

Alright, dit klinkt misschien een beetje heftig, maar je huis schoonmaken met een schrobmachine kan heel handig zijn. Moet jij bijvoorbeeld een nieuw huis schoonmaken of ga jij je huis schoonmaken na de verbouwing? Dan kan het zijn dat je last hebt van hardnekkige vlekken. 

Met een schrobmachine of boenmachine kun jij je vloer weer helemaal laten blinken. De machines creëren een gepolijst effect waardoor jouw vloer extra lang blijft glanzen. Het is dus een goede manier als jij net bent wezen verbouwen of als jij net in je nieuwe woning trekt. 

We willen benadrukken dat je voor dagelijkse schoonmaak beter kunt kijken naar andere schoonmaak gadgets zoals een robot of reinigers. Een schrobmachine wordt veelal gebruikt voor schoonmaken na een verbouwing of zoals we net vertelde, bij het betrekken van een nieuwe woning.

Huis schoonmaken met hogedrukreiniger

huis schoonmaken

Je kunt dit misschien niet helemaal scharen onder je huis, maar we doen het bij deze toch. Rondom je huis kun je namelijk last hebben van groene aanslag of ander vuil en het verwijderen hiervan is belangrijk.

Met een hogedrukreiniger kun jij niet alleen je tuinmeubels grondig reinigen, maar bijvoorbeeld ook de muren van jouw huis. Sommige huizen hebben nogal last van een vieze groene aanslag, iets wat voornamelijk opvalt op lichte stenen. Op termijn kan dit schadelijk zijn voor je huis. Het is daarom belangrijk om niet alleen te denken om de binnenkant van je huis, maar ook aan de buitenkant. 

Je huis of tuin schoonmaken met een hogedrukreiniger is een goede keuze als jij last hebt van groene aanslag of ander vuil. 

Huis schoonmaken met ruitenreiniger

We hebben nu de vloeren, verschillende ruimtes en de muren gehad, maar de ramen van je huis zijn minstens zo belangrijk. Niemand geniet ervan om door vieze ramen naar buiten te kijken. Gelukkig heb je tegenwoordig handige ruitenreinigers waarmee jij eenvoudig en snel jouw ramen kunt schoonmaken. 

Met een ruitenreiniger worden spetters en strepen verleden tijd. Bovendien kun je de emmer ook opbergen, want deze heb je met een ruitenreiniger niet nodig. Een ruitenreiniger zuigt na het vegen direct het vuile water op. Dat is toch top?

Als jij bezig gaat met de grote schoonmaak van je huis dan zul je hoogstwaarschijnlijk ook de ramen meenemen in jouw stappenplan. Met een ruitenreiniger ben je sneller klaar met de grote schoonmaak waardoor je eerder tijd hebt voor andere dingen. De keuze is aan jou! 😉

Extra tip: met een ruitenreiniger kun je ook tegels reinigen!

Huis schoonmaken met UV-C desinfectie lamp

Je huis schoonmaken met desinfecterende UV-C lampen is momenteel erg hot. Deze lampen hebben ook wel de bijnaam “coronalampen”, omdat ze alle schimmels, bacterien en virussen kunnen uitschakelen. Onderzoek wijst uit dat de UV-C desinfectie lamp beter is dan ventilatie, als we het hebben over corona. 

Maar genoeg over corona, schoonmaken met een UV-C desinfectie lamp is niet echt een werkwoord. De onstmettingslamp zet je op tafel of je bureau en doe je alleen aan wanneer jij niet in dezelfde ruimte bent. Het UV-C licht is namelijk schadelijk voor mens en dier. Vaak moet je deze lampen dan ook via je stem of een app op je smartphone of tablet bedienen. 

Je huis schoonmaken met UV-C licht is met name de afgelopen jaren populair geworden. Wij kunnen begrijpen dit volledig, want deze desinfectielampen kunnen 99% van alle ziekteverwekkers in de ruimte onschadelijk maken.

Bij het begin of het eind van je grote schoonmaak kan een UV-C desinfectie lamp goed van pas komen. Het is de finishing touch als jij je huis gaat schoonmaken. 

Conclusie

Hopelijk hebben wij je een aantal handige schoonmaaktips gegeven. Als jij de volgende keer je grote schoonmaak hebt, of je hebt deze al gepland, kijk dan of je met één van deze schoonmaak gadgets of tools dit efficiënter en sneller kunt doen. Wij zijn ervan verzekerd dat het gebruik van bijvoorbeeld een robotstofzuiger of een stoomreiniger, je gigantisch kunnen helpen in het klaren van deze klus. Hoe sneller je klaar bent met je huis schoonmaken, hoe eerder je tijd hebt voor andere, belangrijkere dingen. En al helemaal nu corona een dingetje is, is schoonmaken belangrijker geworden dan ooit tevoren. Kijk daarom ook goed of een UV-C desinfectie lamp niet wat voor je is. 

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP