Mannen Gadgets

Wat zijn gadgets? En zijn ze alleen voor mannen?

Een gadget is een apparaat dat een specifiek doel en een specifieke functie heeft, over het algemeen van kleine afmetingen, praktisch en tegelijkertijd nieuw. Doorgaans hebben gadgets een praktischer ontwerp dan de huidige technologie.

Een gadget koop je omdat je het leuk vindt. Het hoeft niet per direct iets toe te voegen aan je leven. Wij mensen willen voornamelijk dat een gadget plezier geeft. Daarom typeren we een gadget als een hebbeding. Het is dus een must-have item.

Veelal vallen deze hebbedingetjes onder elektronica, maar dit hoeft zeker niet altijd te zijn. Bekende elektronische gadgets zijn bijvoorbeeld de smartwatch of Bluetooth koptelefoon. Maar een gadget die niet binnen deze categorie valt is bijvoorbeeld een dimbare LED strip voor bij jou thuis. Zo zie je maar dat hebbedingen erg uiteen kunnen lopen qua toepassing en functionaliteiten.

Hoe is de term gadget ontstaan?

Geloof het of niet, maar de term gadget stamt al uit de 19e eeuw. Destijds werd het voornamelijk gebruikt voor (technische) apparaten waarvan men de naam niet kon onthouden. Dat is de reden dat ze deze apparaten de naam “gadget” gaven.

Het woord verscheen voor het eerst in een glasblazerij. Volgens hun (glas)woordenboek is een gadget een metalen staaf met veerklem. De gadget grijpt een voet van een vat vast en vermijdt op deze manier het gebruik van pontil. Sindsdien is het woord overgenomen door verschillende woordenboeken en heeft het zo zijn eigen hedendaagse betekenis ontwikkeld.

Voorbeelden van gadgets

Veel technologische apparaten met een kleiner formaat kunnen als hebbeding worden beschouwd. Je kunt denken aan mobiele telefoons, tablets, smartwatches, slimme speakers of spraakgestuurde apparaten zoals smart lampen. Hieronder zullen wij ze allemaal uitlichten.

Echter hoeven hebbedingetjes niet altijd van een klein formaat te zijn. Het is een brede term en elk product waarvan jij vindt dat het je leven aanvult of gemakkelijker maakt, is in onze ogen een gadget.

Zijn gadgets alleen voor mannen?

Apparaten zoals een gaming desktop, smart televisie of game console zullen nooit typische vrouwendingen worden. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat mannen van nature meer geïnteresseerd zijn in deze technologie en elektronica dan vrouwen. Dit is absoluut geen verwijt, want er zijn bij zekere zin ook vrouwen die van dit soort dingen houden.

Om antwoord te geven of gadgets alleen voor mannen zijn, het antwoord is nee. Een gadget kan voor iedereen zijn. Een gadget hoeft namelijk niet altijd te behoren tot elektronica. Bovendien zijn er ontzettend veel hebbedingetjes op de markt waar zowel mannen als vrouwen van kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan een massagegun. Je gaat mij niet vertellen dat mannen eerder gebruik maken van massageproducten dan vrouwen. So there is your answer. Vrouwen kunnen absoluut ook gebruik maken van dit soort hebbedingetjes!

Waar vind ik de nieuwste gadgets?

We logen niet toen we zeiden dat hebbedingen heel erg uiteen lopen. Fabrikanten brengen steeds weer nieuwe, meer innovatieve en slimme producten op de markt. Omdat een gadget de producten van de toekomst is, zie je dat tegenwoordig veel webshops en retailers een speciale gadget categorie hebben geïmplementeerd. Echter, de meeste hebbedingetjes vallen onder elektronica, dus het is lastig om ze puur voor een enkele categorie te vermarkten. Daarom hebben wij hieronder een aantal webshops waar jij de nieuwste gadgets kunt shoppen

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP