Mannen Gadgets

De beste beamer kopen? TOP 10 beamers van 2023!

Als je op zoek bent naar de beste beamer of projector voor in huis, zoek dan niet verder. Wij hebben voor je uitgezocht welke het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Aan de hand van onze testen in de praktijk en online onderzoek hebben wij de top 10 beamers van 2023 samengesteld. 

Het grootste voordeel van een beamer of projector is dat ze een goede vervanger zijn voor een enorme QLED of OLED tv. In ruil voor de ruimte die je bespaard heb je ook nog eens de voordelen van een groot beeld. Wat wil je nog meer? 

Bovendien hebben de beamers en projectoren in dit artikel allemaal een zekere mate van draagbaarheid. Dat betekent dat het vrij eenvoudig is om jouw favoriete films en series op een muur te projecteren en de echte bioscoopervaring te krijgen. Vervolgens kun je het apparaat in een kast opbergen wanneer je hem niet gebruikt. Handig toch?!

Samenvatting

1. LG HU70LS – CineBeam

Beste beamer 2023 (beste koop)

beste beamer

Specificaties

Prijs: € € € 
Type: Beamer 
Resolutie: 3840 x 2160 (4K)
Contrast ratio: 150000:1
Lichtopbrengst: 1500 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

LG staat voor Life’s Good, en dat merk je ook aan hun producten. Alle elektronische producten van LG hebben een grote toegevoegde waarde aan jouw leven. Tijdens onze zoektocht naar de beste beamer van 2023 zijn wij dan ook bij hen uitgekomen. 

De LG HU70LS is de beste beamer van 2023. Hij projecteert het beeld in een 4K UHD resolutie. Daarnaast beschikt het over 4CH LED technologie, waardoor kleuren nog beter weergegeven worden. Tevens bevat de beamer technologie die haperingen of trage beeldweergave verminderen. 

De HU70LS van LG heeft een lichtopbrengst van 1500 lumen. Hierdoor is de projector perfect te gebruiken in de meeste ruimtes. Het mooie aan de LG HU70LS is dat hij smart is. Hierdoor kun je verschillende apps installeren en via WiFi alles moeiteloos bekijken. Denk aan het kijken van je favoriete film via Amazon Prime Video. Dat klinkt toch top?

Last but not least vinden wij het ook noemenswaardig dat de beamer stil in gebruik is. Van de beamers die wij hebben getest, is deze één van de meest stille die je op dit moment kunt kopen. 

Kortom, met de LG HU70LS haal jij de bioscoop in huis. Wil jij graag een projector met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan is de LG HU70LS de beste koop beamer voor jou! 

2. BenQ TH682ST

Beste beamer Consumentenbond

beste beamer

Specificaties

Prijs: € €
Type: Short throw beamer
Resolutie: 1920 x 1080 (Full HD)
Contrast ratio: 10000:1
Lichtopbrengst: 3000 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

Natuurlijk kunnen wij de beste beamer van de Consumentenbond niet missen in onze top 10 beste beamers van 2023. Wij vinden het belangrijk en leuk om te weten wat uit hun onderzoek is gekomen. Daarom nemen wij deze standaard mee. Helaas is er voor de projector nog geen geldig onderzoek naar buiten gebracht. Desondanks merkte wij op dat op het Consumentenbond forum mensen lyrisch waren over een beamer van BenQ. 

De BenQ TH682ST is de beste beamer volgens het forum van de Consumentenbond. Het is een short throw beamer. Dit betekent dat je op korte afstand een groot beeldformaat hebt. Hierdoor zul je geen last hebben van beeldverlies wanneer iemand langs de beamer loopt. 

De projector tovert jouw woonkamer om tot een ware bioscoop. Hij projecteert het beeld in een Full HD resolutie. Je kunt het vergelijken met de beeldkwaliteit van de meeste laptops en televisies. 

De lichtopbrengst van de BenQ TH682ST is 3000 lumen. Hierdoor is de projector geschikt voor zowel donkere als lichte ruimtes. Ideaal als jij ook overdag wilt kunnen genieten van jouw projector. Daarnaast ondersteunt de beamer ook 3D waardoor je ook 3D films kunt kijken. 

Wil jij de beste beamer volgens het forum van de Consumentenbond? Dan is de BenQ TH682ST de beste beamer voor jou. 

3. BenQ TK800M

Beste beamer 4K

beste beamer

Specificaties

Prijs: € € €
Type: Beamer
Resolutie: 3840 x 2160 (4K)
Contrast ratio: 10000:1
Lichtopbrengst: 3000 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

Een beamer met een resolutie van 4K is erg populair. Hierdoor is de projector in staat om beeld op het hoogste niveau te projecteren. Je zult merken dat je met een projector met 4K, je favoriete Amazon Prime Video film nog levendiger en realistischer zult beleven. Maar wat is de beste beamer met een resolutie van 4K?

De BenQ TK800M is de beste beamer met een 4K resolutie. De projector leent zich perfect voor jouw favoriete film, serie of game. Daarnaast is hij prima zakelijk te gebruiken. Het fijne aan deze beamer is dat hij dankzij de lichtopbrengst van 3000 lumen, zowel in donkere als lichte ruimtes perfect te gebruiken is. 

De TK800M van BenQ beschikt over een CinematicColor technologie waardoor kleuren beter worden weergegeven. Wazig beeld en een verstoorde kleurbalans wordt verleden tijd. Als kers op de taart heeft de projector ook een speciale sport modus. Hierdoor worden sportwedstrijden nog beter weergegeven. 

Een projector met 4K geeft je de hoogste beeldkwaliteit die mogelijk is. De BenQ TK800M steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Als je op zoek bent naar een beamer met 4K, kijk dan niet verder, want dit is veruit de beste koop voor jou! 

4. Achaté Beamer

Beste beamer onder 100 euro

beste beamer

Specificaties

Prijs: € 
Type: Beamer
Resolutie: 1920 x 1080 (Full HD)
Contrast ratio: 4000:1
Lichtopbrengst: 3500 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

Beamers zijn over het algemeen stevig geprijsd. Wij vinden het belangrijk dat de gadgets waar wij over schrijven, toegankelijk zijn voor elke portemonnee. Zo voegen wij over het algemeen een goedkopere, budget variant toe aan onze top 9 of top 10. Tijdens ons onderzoek merkte wij dat de projector onder de 100 euro, razendpopulair is. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste beamer onder de 100 euro is. 

De Achaté beamer is de beste beamer onder de 100 euro. Hij beschikt over een Full HD resolutie. Dit is opmerkelijk, omdat hij zo voordelig is. Daarnaast weegt de projector slechts 1300 gram. Hierdoor is het gemakkelijk om de projector van A naar B te nemen. Ideaal voor zakelijk gebruik, maar vooral ook voor een avondje weg. 

Bij een goedkope, budget beamer zou je vast en zeker een matige lichtopbrengst verwachten. Echter, de Achaté projector beschikt over een lichtopbrengst van 3500 lumen. Dit is bijzonder voor deze prijs. 

De Achaté projector steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Wil jij een projector onder de 100 euro aanschaffen? Dan is dit de beste koop voor jou! 

5. Dailygoods Beamer

Beste beamer onder 200 euro

beste beamer

Specificaties

Prijs: € 
Type: Beamer
Resolutie: 1920 x 1080 (Full HD)
Contrast ratio: 1000:1
Lichtopbrengst: 5000 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

Een andere klasse die populair is, is de beamer onder de 200 euro. Wij zijn verbaasd over de kwalitatieve beamers die je voor deze prijs kunt krijgen. In vergelijking met de projectoren uit het hogere segment, van bijvoorbeeld BenQ, doen ze er niet voor onder. 

De Dailygoods beamer is de beste beamer onder de 200 euro. Hij is betaalbaar en ontzettend gebruiksvriendelijk. Er kunnen verschillende externe apparaten aan worden gekoppeld, denk aan je Playstation of Apple TV. En met een Full HD resolutie zul je niet teleurgesteld zijn over het beeld. 

De lichtopbrengst van de Dailygoods projector is 5000 lumen. Hierdoor is de beamer breed inzetbaar. Een thuisbioscoop of een vergadering, beide is geen enkel probleem. Daarnaast is de projector ook maar 1500 gram. Het vervoeren van de projector is dus geen enkel probleem. 

Heb jij geen zin om honderden euro’s uit te geven aan een projector? Kies dan voor de Dailygoods beamer. Het is de beste beamer onder de 200 euro!

6. Tyson 5

Beste beamer slaapkamer

beste beamer

Specificaties

Prijs:
Type: Beamer
Resolutie: 1920 x 1080 (Full HD)
Contrast ratio: 2000:1
Lichtopbrengst: 2500 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

Een projector voor op de slaapkamer is het perfecte alternatief voor je QLED of OLED tv. Over het algemeen is de beste projector voor de slaapkamer compact en licht in gewicht. Wij hebben voor jou onderzoek gedaan naar de beste beamer voor in de slaapkamer.

De Tyson 5 is de beste beamer voor in de slaapkamer. De projector is klein van formaat en weegt maar liefst 380 gram. Om deze te vervoeren hoef je dus absoluut geen krachtpatser te zijn. Je kunt eenvoudig hetgeen projecteren wat jij wilt. Hij beschikt namelijk over een geïntegreerde mediaspeler of MHL-aansluiting waarmee jij jouw smartphone of tablet kunt koppelen. 

Als we kijken naar de lichtopbrengst van de Tyson 5, dan is dit ruim voldoende voor een slaapkamer. Daarnaast krijg je het beste beeld als je de projector tussen de 1 en 4 meter afstand van de muur zet. 

Wil jij graag een projector in de slaapkamer? Dan is de Tyson 5 de beste koop beamer voor jou!

7. Philips NeoPix Ultra2

Beste beamer voor thuis

beste beamer

Specificaties

Prijs: € €
Type: Beamer
Resolutie: 1920 x 1080 (Full HD)
Contrast ratio: 30000:1
Lichtopbrengst: 150 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

De beste beamer voor thuis is compact en makkelijk in gebruik. Philips doet het ontzettend goed op dit vlak. Zij hebben een projector op de markt die beschikt over een ingebouwd slim besturingssysteem. Hierdoor staat jouw favoriete inhoud altijd centraal. 

De Philips NeoPix Ultra2 is de beste beamer voor thuis. Dankzij het ingebouwde Philips-besturingssysteem kun jij jouw favoriete apps op de projector zetten. Hierdoor kun jij eenvoudig en snel jouw favoriete film kijken. Daarnaast beschikt de projector over speciale technologie die vervormd en krom beeld elimineren. Zelfs als de projector niet recht voor de muur staat, zal hij dit toepassen. 

Als we kijken naar de lichtopbrengst dan is dit mager in verhouding met de andere beamers uit ons artikel. Desondanks is het wel een goed apparaat en de beste voor gebruik in huis. Zorg er wel voor dat je bij gebruik de ruimte zo donker mogelijk hebt. 

Wij vinden dit de beste beamer voor thuis vanwege het gebruiksgemak en formaat. Wat vind jij? 

8. Philips Picopix MAX PPX620

Beste beamer voor buiten

beste beamer

Specificaties

Prijs: € € €
Type: Beamer
Resolutie: 1920 x 1080 (Full HD)
Contrast ratio: 10000:1
Lichtopbrengst: 800 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

De beste beamer voor buiten is draagbaar, compact en heeft een goede beeldkwaliteit. Tijdens ons onderzoek zijn wij uitgekomen bij een projector van Philips. 

De Philips Picopix MAX PPX620 is de beste beamer voor buiten. Deze draagbare en compacte projector tovert jouw tuin om tot een buitenluchtbioscoop. De projector heeft een Full HD resolutie dus kwaliteit is gegarandeerd. Daarnaast is de connectiviteit uitstekend. Via WiFi, Bluetooth of USB-C kun je alles afspelen wat je wilt. YouTube, Netflix, alles wat je wilt is beschikbaar. 

De projector van Philips heeft een lichtopbrengst van 800 lumen. Dit is voldoende voor zakelijk- en privégebruik, binnen-en buitenshuis. Echter raden wij wel aan om de ruimte zo donker mogelijk te maken. Zo komt het geprojecteerde beeld nog beter tot zijn recht. 

Ben jij op zoek naar de beste beamer voor buiten? Dan is de Picopix MAX PPX620 de beste beamer die bij jou past.

9. BenQ W2700i

Beste beamer voor thuisbioscoop

beste beamer

Specificaties

Prijs: € € €
Type: Beamer
Resolutie: 3840 x 2160 (4K)
Contrast ratio: 30000:1
Lichtopbrengst: 2000 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

Een thuisbioscoop is een droom voor velen. Met een goede beamer wordt de stap naar deze droom een stukje werkelijkheid. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste beamer voor de thuisbioscoop is.

De BenQ W2700i is de beste beamer voor de thuisbioscoop. Met een resolutie van 4K ben je verzekerd van scherp beeld. Daarnaast is de projector uitgerust met de nieuwste technologie waardoor kleuren nog beter worden weergegeven. En het mooie is, de fabrikant heeft de projector al voor je gekalibreerd, dat scheelt een werk!

Een projector voor in de thuisbioscoop moet ook een hoge connectiviteit en gebruiksvriendelijkheid hebben. Met de W2700i van BenQ haal jij binnen no time jouw favoriete apps uit de App Store. Het draadloos kijken van Netflix of Amazon Prime was nog nooit zo gemakkelijk. Daarnaast kun je ook via de USB-poort foto’s, audio en video’s afspelen.

Deze projector is veruit de beste beamer voor de thuisbioscoop. In vergelijking met de andere beamers is deze het meest geschikt voor jouw favoriete film of serie!

10. Strex Beamer

Beste beamer voor gamen

beste beamer

Specificaties

Prijs:
Type: Short throw beamer
Resolutie: 1280 x 720 (HD)
Contrast ratio: 4000:1
Lichtopbrengst: 4200 lumen
Geschikt voor: Films, TV en games

Gamen op een groot oppervlak klinkt misschien als een droom, maar hiermee wordt het werkelijkheid. In vergelijking met de andere projectors in ons artikel hebben de beamers voor gamen een lagere lichtsterkte. Het is dus belangrijk dat de ruimte waarin je de projector gaat gebruiken, zo donker mogelijk is. Wij hebben voor jou uitgezocht welke projector je kunt kopen voor het gamen. 

De Strex Beamer is de beste beamer voor gamen. Hij is compact en daardoor makkelijk op te bergen en mee te nemen. Hij projecteert het beeld in een haarscherp HD resolutie op jouw muur. Dankzij de lichtopbrengst van 4200 lumen komen jouw games echt tot leven. Tevens leent deze projector zich perfect voor regulier thuisgebruik binnen- en buitenshuis. 

Het is een short throw beamer. Hierdoor zul jij geen beeldverlies leiden wanneer iemand voor de projector langs loopt. En een tip: iemand die door je beeld heen loopt tijdens het gamen is onvriendelijk! 😉

Houd jij van gamen en wil jij jouw favoriete game nu eens een keer op groot scherm spelen? Dan is de Strex projector de beste koop beamer voor jou!

Waar op letten als je de beste beamer wilt kopen?

Oké, je weet nu hoe de top 10 beste beamers van 2023 eruit ziet, maar waar let je op als je er eentje wilt aanschaffen? Hieronder hebben wij een aantal belangrijke punten neergezet. Als je alle punten bij langs gaat, zal het maken van de juiste keus een stuk gemakkelijker worden. 

Resolutie (scherpte)

Resolutie op een projector werkt ongeveer hetzelfde als resolutie op elk ander scherm, hoe hoger hoe beter. En ja, er zijn beamers met 4K resolutie. Of je echt een 4K beamer nodig hebt, hangt af van de grootte van het scherm waarop je wilt projecteren en hoe ver je weg zit, maar meer resolutie doet nooit iemand pijn, dus we zouden voor een projector van minimaal HD kwaliteit gaan. Voor zakelijke doeleinden is resolutie minder belangrijk, dus 4K is misschien overdreven als jij voor zakelijk gebruik een projector zoekt.

Contrast ratio

De contrast ratio is het verschil tussen de helderste en donkerste delen van het beeld. Als alle andere zaken gelijk zijn, is een hogere contrast ratio altijd beter. Hierdoor wordt het beeld levendiger en dynamischer. Net als bij de helderheidsinstellingen, heeft de omgeving van de kamer invloed op de mate waarin je de contrast ratio opmerkt. Over het algemeen geldt dat hoe donkerder de kamer zal zijn, hoe meer de contrast ratio er toe doet.

Helderheid

De helderheid van de projector wordt gemeten in lumen. Echter wordt het licht van je projector beïnvloed door de lucht in de ruimte, het omgevingslicht. Zo zorgt daglicht ervoor dat de projectie minder helder is dan wanneer het donker is. Een hoger aantal lumen zorgt in elk geval voor een extra scherpe projectie. Als de ruimte verduisterd is, heb je niet zoveel lumen nodig. 

Wij adviseren het volgende aantal lumen per ruimte:

Woonkamer: minimaal 1000 tot 3800 lumen
Slaapkamer: tot 1000 lumen
Kantoor: minimaal 3000 lumen
Klaslokaal: minimaal 3000 lumen
Buiten of grote ruimte: minimaal 4000 lumen

Connectiviteit (aansluitingen)

Een ander belangrijk ding om te overwegen bij het kiezen van uw projector, is hoe je deze op jouw andere apparatuur wilt aansluiten. De opties variëren van standaard VGA en HDMI tot WiFi.

Net als op een tv is HDMI over het algemeen de juiste keuze. Het levert een digitaal signaal, dus het zal veel problemen elimineren die andere aansluitingen wel kunnen hebben. Bovendien sluit je tegenwoordig bijna alles aan op HDMI. Denk aan je Chromecast, gameconsole of Apple TV.  

Luidsprekers

Veel projectoren hebben ingebouwde luidsprekers. Deze zijn in een mum van tijd oké, maar als je wilt dat de geluidskwaliteit overeenkomt met je beeldkwaliteit, dan wil je vrijwel zeker een soundbar zoals de Sonos Beam aanschaffen.

Projectie-afstand

Wanneer je een projector wilt aanschaffen, is het belangrijk om de projectieafstand te bepalen. Dit is de afstand van de projector naar je scherm of de muur. Als de projector te dichtbij komt te staan, kan het beeld vervormen waardoor de kwaliteit van de projectie achteruit gaat.

Dit geldt natuurlijk ook als deze te ver weg staan. Daarom kijk je naar de geadviseerde projectie-afstand. Deze vind je in de beschrijving van de productpagina’s. 

Waarom een beamer in huis?

Wat zijn de voordelen van een projector boven een televisie? Het grootste voordeel is de grootte. De projectie van het beeld kan oplopen tot 300 inch. Dit zorgt voor een veel intensere kijkervaring, vooral bij films en series. Daarom zijn projectoren vaak de beste keuze voor serieuze thuisbioscopen.

Veelgestelde vragen over beamers

Hoe werkt een beamer?

Een beamer is een optisch apparaat dat beeld projecteert op een oppervlak. De meeste projectoren creëren een beeld door een licht door een kleine transparante lens te laten schijnen, maar sommige nieuwere soorten projectoren kunnen het beeld rechtstreeks projecteren door lasers te gebruiken.

Hoe verbind je je laptop met een beamer?

Het aansluiten van je laptop op een beamer ligt aan de aansluitingsmogelijkheden van de projector. Over het algemeen gebeurd dit via een HDMI-kabel, maar dit kan in enkele gevallen ook met een VGA-kabel gaan.

Hoe lang gaat een beamer mee?

De levensduur van een projector is per product verschillend. De meest duurzame projectoren zijn laser projectoren. De maximale levensduur kun je vinden op de productpagina van jouw favoriete webshop. Voor de LG HU70LS (nummer 1 van 2023) is dit bijvoorbeeld 30.000 uren.

Wat kost een beamer?

De prijzen van beamers liggen erg uiteen. Zo heb je modellen voor onder de 100 euro, maar ook modellen waarvoor je duizenden euro’s neertelt. De beamers in ons artikel beschouwen wij als toegankelijk voor iedere portemonnee.

Beamer of televisie?

De keuze hangt af van het gebruik. Over het algemeen is een tv beter voor alledaags gebruik. Als je de beeldkwaliteit van een QLED of OLED televisie wilt evenaren, dan ben je vaak rond de € 1.000 kwijt aan een projector. Het komt er dus op neer hoeveel jij bereid bent om uit te geven. 

Conclusie

Tot slot komen we aan bij de conclusie. Wij hopen dat wij je hebben kunnen informeren en inspireren over beamers en projectoren. Mocht je iets missen of je hebt nog aanvullende vragen, neem dan contact met ons op via Instagram DM of onze contactpagina. We zullen het nog eventjes voor je opsommen.

De beste beamer van 2023 is de LG HU70LS. Het is de meest geschikte projector voor alledaags en zakelijk gebruik. Het beeld kan prima concurreren met die van de moderne televisie. Je zou hem dus eventueel ter vervanging van je televisie kunnen aanschaffen.

Onze persoonlijke favoriet is de BenQ W2700i. Wij zijn fan van alles wat met een thuisbioscoop te maken heeft. Een mooie soundbar, projector en een lekkere bank is eigenlijk alles wat je ervoor nodig hebt. De beamer van BenQ is voorzien van de nieuwste technologie en beschikt over een hoge mate van connectiviteit. Dat is waar wij van houden!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP